Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 június 22, péntek | 25. hét | Paulina, Tamás

Adventi kalendar 2009

· 1 · · 2 · · 3 · · 4 · · 5 · · 6 · · 7 · · 8 · · 9 · · 10 · · 11 · · 12 ·
· 13 · · 14 · · 15 · · 16 · · 17 · · 18 · · 19 · · 20 · · 21 · · 22 · · 23 · · 24 ·

  December 22.

Tízezer gyermek karácsonya

Hadd legyen mindenki boldog!
Hadd legyen mindenki boldog!

Gondolkoztál-e már azon, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

A Baptista Szeretetszolgálat immár ötödik éve hirdeti meg karácsonyi akcióját, a "Tízezer gyermek karácsonyát", amely az "Operation Christmas Child" néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél!

A karácsonyi akció célja az is, hogy a "Tízezer gyermek karácsonyá"-nak cipősdoboz ajándékai – sok kisgyermek örömén túl – a tolerancia és szeretet jelképévé váljanak Magyarországon!

Gondoltad volna hát, hogy egy egyszerű, hétköznapi tárgy is elég ahhoz, hogy másoknak örömet szerezzen? Keress egy üres cipősdobozt, és töltsd meg jó és hasznos dolgokkal! Bármivel, aminek gyermekként te is örülnél. Nem az számít, mit kerül a dobozba. Hanem, hogy milyen szívvel.

Cipősdoboz... Kicsinek tűnik? Ne foglalkozz vele. A szeretetnek nincs mértékegysége.

Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fogja eljuttatni a rászoruló gyermekekhez (árvaházak, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékosokkal foglalkozó iskolák, egyesületek), még az ünnepek előtt.

Immár negyedik alkalommal, december közepén kétezerötszáz dobozt juttatnak el a Malév segítségével Marosvásárhelyre, Böjte Csaba árváinak. Ezeket az ajándékokat másnap a Parajdon megrendezendő karácsonyi ünnepségen osztják szét a gyermekeknek.

A "Tízezer gyermek karácsonya" akcióban december 1 és 18 között várták az adományokat, idén összesen 18204 doboz érkezett be.

Karácsonyi receptek

Erdélyi mézeskalács

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt, 20 dkg porcukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, (a lisztbe keverve adjuk a tésztához), 1 kávéskanál KOTÁNYI mézeskalácsfűszer, 2 tojás, 2 evőkanál puha margarin, 20 dkg méz.
Díszítéshez: 12 dkg nagyon finoman átszitált porcukor, 1 tojás fehérje.
 
Elkészítés:
A tészta: A pornemű hozzávalókat átszitáljuk és alaposan elkeverjük. A tojást a margarint és a langyos mézet jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát jól kidolgozzuk, alufóliába csomagoljuk és 1-2 napig hűvös helyen érleljük. A tésztát kb. 2 mm vastagra kinyújtjuk.
Kiszúróformákkal kis figurákat vágunk ki. A figurákat egymástól biztos távolságra, vajjal kikent sütőlapra tesszük és előmelegített (kb.200 C°) sütőben néhány perc alatt barnáspirosra sütjük. Még melegen késsel lepattintjuk mindet a sütőlapról és egymás mellé téve hűlni hagyjuk. A dísznek szánt süteményeket még melegen lyukasszuk ki.
Díszítés: A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, amikor szálat húz. A mázat fóliazacskóba töltjük, sarkába apró lyukat vágunk. Ezzel kész az íróka, máris díszíthetünk. A megírt süteményeket legalább két óráig hagyjuk száradni.

Erdélyi mézeskalács krémmel töltve

Hozzávalók:
A krémhez: 2 dl búzadara, 1 l tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor.
 
Elkészítés:
A tészta elkészítésénél az előbbiek szerint járunk el. A tésztát 3 vagy 4 nagy lapra nyújtjuk ki. Kikent tepsiben megsütjük, majd a kihűlt lapokat krémmel megtöltjük.
A 2 dl darából az 1 liter vaníliás tejjel sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A 20 dkg vajat a 20 dkg porcukorral jó habosra kikeverjük és hozzáadjuk a kihűlt pépet, amivel szintén jól elkeverjük. Ezzel töltjük meg a lapokat. A tészta tetejét porcukorral meghintjük vagy olvasztott csokoládét kenünk rá. (Nagyon jó rá a maradék mikulás). A tésztát csak másnap vágjuk fel, amikor már puha.

Karácsonyi képek


Weihnachtsmarkt - Potsdam


Weihnachtsmarkt - Friedrichshafen


Weihnachtsmarkt - Schwäbisch Gmünd

Karácsonyi vásárok Németországban:
Forrás: deutschland-tourismus.de

Az idei adventi melléklet összeállításához KisMárti beküldései is hozzájárultak (receptek, írások 2-9-éig).
Ezt írtuk a tavalyi adventi mellékletben ezen a napon (2008. december 22-n).


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/