Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2022 január 26, szerda | 04. hét | Vanda, Paula, Timóteusz
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » 2011 Balatonföldvár » 2011 Balatonföldvár » 2008 Balinka » I. NDK-s találkozó - 2008. szeptember 19-21. Balinka

I. NDK-s találkozó - 2008. szeptember 19-21. Balinka

Dieses Bericht auf deutsche Sprache ist hier zu erreichen.

Beszámoló:

Nagyszerű volt, jövőre újra találkozunk!

2008. szeptember 19 - 21 között országos találkozót tartottunk, amire szeretettel vártunk mindenkit, aki az egykori NDK-ban dolgozott. A találkozó helyszíne egy egykori ifjúsági tábor volt a Fejér megyei Balinkán.

Előzmények:

A találkozó fél éves előzetes szervezés eredményeként jött létre. Az ötlet nem sokkal ennek a weboldalnak a beindítása után, már januárban felmerült, tavasszal létrejött egy alkalmi szervező csapat is. Több felmerült helyszín közül esett a balinkai táborra a választás. Mivel ez volt az első ilyen rendezvényünk, elkerülhetetlenül voltak hibák is, utólag azonban elmondható, hogy a szervezők fáradságos munkáját siker koronázta, a rendezvényre a vártnál többen jöttek el, a résztvevők között osztatlan sikert aratott az ötlet és a megvalósítás.

A találkozó eseményei:

Szeptember 19-én, pénteken már a déli óráktól folyamatosan érkeztek a résztvevők, estére megtelt a tábor parkolója. Külön öröm volt, hogy a számos német rendszámú autó tanúsága szerint sokan eljöttek Németországból is, köztük olyanok is, akik kifejezetten erre a rendezvényre utaztak be. Élénk társasági élet indult, sokan 30-40 év után most találkoztak először egymással. Sőt - az egykori kolónia barátságok után a weboldalunkon létrejött új ismerősök is itt találkozhattak először személyesen.

Szombaton már reggeltől folyamatosan jöttek a résztvevők. A fő programok is ezen a napon voltak, össz létszámunk megközelítette a 400 főt.
A programok 10 órakor a találkozó ünnepélyes megnyitásával kezdődtek. Felvontuk a magyar és az NDK zászlót, közöttük az erre az alkalomra készült, közösségünket jelképező saját zászlónkat. A nap folyamán több helyszínen zajlottak az események. Több korabeli, rólunk készült filmet mutattunk be, zenei programként napközben a nagyteremben a Hordalék együttes játszott. Az előzetes felhívásra sok anyag érkezett a retro kiállításra is - régi tárgyi, írásos emlékek, amiket külön teremben mutattunk be. Fotó kiállításunk két témáról szólt: a képgaléria anyagából, az általatok feltöltött képekből mutattunk be válogatást, valamint a tavaszi erfurti emléktúra képeit láthattátok. A délutáni tombola húzáson sok felajánlott ajándék cserélt gazdát. Az üdvözlő csomagban találkató NDK kvíz kérdésekre is sokan válaszoltak. A legjobb megfejtők között délután döntőt rendeztünk, aminek fődíja értékes üdülési utalvány volt. Csiák László esti retro-diszkóján korabeli slágerekre táncolhattak sokan - és tették is, mintha újra húszévesek lennénk - a diszkó a hajnali órákig tartott. Esti meglepetés vendégünk Dinnyés József volt, aki nagyszerű hangulatot varázsolt nekünk egy szál gitárral a régi, emlékezetes számokból.
A nap folyamán megjelent az MTV1 forgató stábja is, riportot készítettek az eseményekről, amit itt lehet megnézni.
A nap eseményeit este hangulatos tábortűz zárta.

Riport az MTV1 esti Híradójában 2008. szeptember 20.

A vasárnap részben már a búcsúzkodás jegyében telt el. Az utolsó közös beszélgetések, cím cserék után levontuk a zászóinkat és elbúcsúztunk a résztvevőktől.

További képek a képgalériában és itt találhatók.
A találkozó vendégkönyvét zsebi oldalán találod, de ebbe a portálba beillesztve is olvashatod.
A találkozón megnyitott külön emlékkönyvben emlékeztünk eltávozott barátainkra. Az emlékkönyv zsebi oldalán található, de ide beillesztve is olvashatod.

Összegzés:

A találkozó létrejöttét a megjelentek egyhangúan nagyra értékelték, mindenkinek nagy örömet szerzett összejönni, találkozni a régi tarsakkal. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, elég hideg, esős időt fogtunk ki. Ezen változtatni fogunk a következő alkalommal az időpont jobb megválasztásával. Mivel mindenki kérte, hogy ne hagyjuk abba, legyenek a jövőben is ilyen össznépi NDK-s összejövetelek, várható, hogy jövőre is rendezünk hasonló összejövetelt. Így terveink szerint évente ismétlődő hagyományt csinálunk a nagy NDK-s találkozókból. Szeretnénk még októberig felállítani a következő találkozó szervező csapatát és meghirdetni a jövő évi találkozót.

A találkozó szervezésében az alábbiak vettek részt (abc sorrendben):

 • Aszalós Edit - ötletek, egyéb közreműködések
 • Bedy Ibolya - általános szervezés, lebolyolítás
 • Fekete Margó - ötletek, közreműködés a lebonyolításban
 • Gargya Imre - ajándék DVD összeállítása, másolása
 • Gergely Márta - általános szervezés, lebolyolítás, kapcsolattartás a résztvevőkkel
 • Hajnes Attila - media támogatások
 • Kassai Miklós - filmvetítésekhez a technikai háttér kezelése, általános szervezés
 • Katona Tibor - a találkozó ötlete, szervezés beindítása, webes támogatás, fotók és kvíz kérdések összeállítása
 • Kozma Sándor - a szervezés megbízott vezetője, jelentkezések és befizetések kezelése, lebonyolítás irányítása
 • Papp László - pólók, reklám anyagok biztosítása
 • Szeifert Zoltán - kvíz kérdések, helyszíni műsorvezetések
 • Zsebényi József - általános szervezés, fotózások

A visszajelzéseket, véleményeteket ebben a fórum topicban írhatjátok meg.


« vissza a találkozókhoz
« vissza az archívumhoz
This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/