Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2017 október 22, vasárnap | 42. hét | Előd, Szalóme, Kordélia
10 éves az NDK-s Magyarok Közössége!
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


joschy07
.:: Helmuth Kohl..
2010. augusztus 31, kedd 12:21
Történetek
Állítólag Helmuth Kohl semmilyen idegen nyelven nem beszélt, csak németül, ezért minden nemzetközi rendezvényen gondot jelentett, hogy kit ültessenek mellé, és így rendszeresen képtelen asztaltársasága gyűlt össze.
- Egyszer egy gazdasági világkonferencián egy pici, fiatal fekete manust ültettek mellé, aki rangban kb. ott volt, mint ő, valami afrikai országnak volt a miniszterelnöke. Tartott a vacsora, Kohlt már nagyon feszélyezte a hallgatás, úgyhogy odafordult a krapekhoz, és megkérdezte: "Hamham gut?" Mire a kis fekete bólintott, és mondta, hogy gut. Kicsit később Kohl megint megkérdezte, amikor az italokat felszolgálták: "Glutygluty gut?" "Gut." - mondta megint az asztalszomszéd. Nemsokra rá a kis feketét felkérték, hogy tartsa meg előadását a nemzetközi gazdaság új problémáiról, különös tekintettel Európa és Afrika viszonyára.
1511 olvasás
20 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak joschy07 offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Admin
.:: új A közösségünk indulásának előzményei
2017. október 20, péntek 06:26
Az NDK-s Magyarok Közösségének tíz éve (visszaemlékezéseim)
Az NDK-s Magyarok Közösségének tíz éve (visszaemlékezéseim)

2. rész.
162 olvasás
9 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline


Admin
.:: új Előzmény (amit talán mindenki tud, de ezzel kerek a történet - azaz tetszés szerint átugorható)
2017. október 17, kedd 07:00
Az NDK-s Magyarok Közösségének tíz éve (visszaemlékezéseim)
Az NDK-s Magyarok Közösségének tíz éve (visszaemlékezéseim)

Ennek a közösségi honlapnak a létrehozásával ezelőtt 10 évvel létrejött az egykor NDK-ban dolgozott magyarok új közössége. Egy olyan közösség, ami sokaknak hiányzott 30-40 éven keresztül. Az egykori társakkal való kapcsolattartás, találkozás lehetősége, a fiatalság emlékének megidézése.

Sokan kérdezték, hogyan is indult ez az egész? Kik voltak ott a kezdetektől, kiknek is köszönhető valójában a 40 év utáni újbóli egymásra találás öröme, a rendszeres személyes találkozások lehetősége? Milyen lényeges dolgok történtek az elmúlt 10 év alatt? Nem kevésbé fontos kérdés, hogyan és miért jöttek létre ellentétek, az árokásás, a szembenálló "szekértáborok", amikor lehetne közösen is előre haladni, egymásnak hátsó gondolatok nélkül, felhőzlenül örülni? Mi az a "titkos háttér", amit igen kevesen ismernek a maga valójában?

Régóta fogalmazom a magam személyes visszaemlékezéseit erről az elmúlt 10 évről. Sokáig ott voltam, sok mindent láttam, olyanokat is, amit nem szabadott közzétenni. Ezúttal közzéteszem itt ezt a visszaemlékezést: hogy láttam, hogy éltem meg én, ennek a közösségnek az egyik létrehozója/alapítója ezeket az éveket? Hosszú lesz, ahogy az elmúlt 10 év is hosszú volt. Sok történést kell szóba hozni hogy rávilágítsak az összefüggésekre, mégha a lényegre is szeretnék szorítkozni. Ezért fejezetekre bontva olvashatjátok, ma az elsőt, utána rendszeresen a további történéseket.
256 olvasás
15 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline


Zsolt52
.:: új Retro buli
2017. október 14, szombat 17:09
Retro buli
/Rövidebb beírás a tömegigények kielégítésére/

Felületesedem!
Ez alatt nem csak azt értem, hogy felületem terebélyesedik, hanem a figyelmem is lankad.
Baráti társaságom szólt, hogy retro buli lesz a hétvégén a Műv. Házban. És mivel nálam retróbbat keveset ismernek, hát, hogy menjek el. A szíves invitálásnak ki tudott volna ellenállni? Rendbe szedtem hát magam, és soron kívüli fül-, és hónaljmosást is eszközöltem. Azt már csak a helyszínen tudtam meg, hogy a zene diszkó formájában szolgáltatódik. És nem az általam kedvelt öreg zenészekből összeálló csapat játszik.
90 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: új Elgondolkodtató-2 Az elektromos autó
2017. október 13, péntek 17:39
Elgondolkodtató-2 Az elektromos autó
Szeretek időnként egyes témaköröket több oldalról körbejárni, és azt kielemezni. A napokban megemlítődött a honlapon az egyre terjedő elektromos rásegítésű akkus kerékpár. Amit tölteni kell. Most meg majdnem eléléptem Eger egyik szűk utcáján egy engem csendben elütni készülő elektromos autónak. Ha így haladunk tovább, akkor hamarosan elektromos angolnával fogom megvilágítani a fürdőkádamat.

Az újabb löketet az adta a gondolkodásomnak, hogy olvasom: 2040-ben a világ autóinak 30 %-a villanyautó lesz. De honnan lesz ez a sok elektromos energia? A felsőtagozatos fizikaórán már dörzsöltünk ebonit rudat, amitől felállt a hajunk. De szerintem ez az irány nem elég jó.
236 olvasás
17 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Elgondolkodtató
2017. október 10, kedd 08:37
Elgondolkodtató.
Szeretek időnként egyes témaköröket több oldalról körbejárni, és azt kielemezni. Ezekhez szoktam is olvasgatni ezt-azt. Most a kiinduló alap az volt, hogy születésem óta Afrika lakossága megtízszereződött. Annak idején olyan 150 millióan lehettek. Most meg kb. 1,5 milliárd a népessége. Egyesek azt prognosztizálják, hogy 2040-re 3 – 3,5 milliárdan lesznek. A szaporodási ráta itt most már magasabb, mint Ázsiában. Viszont eső most sem esik több, mint az elmúlt 60 évben. A Száhel-övezet egyre jobban terjed dél felé. Így az emberi megélhetés területei tovább csökkennek. Ellentétben a lakosság növekedésének rohamos emelkedésével.
122 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Bajusz
.:: ezt szinte el sem lehet hinni (18 éven felülieknek)
2017. október 05, csütörtök 20:30
Bajusz freibergi emlékezései
mert ez szinte Boccacció tollára illő történet.Történt ugyanis kis városunkban,az év vége előtt az iskolában rendeztek egy, úgynevezett "Óévbócsúztatót" Volt ott minden, móka, jókedv, kacagás. Az est fénypontja a tombolasorsolás volt. Lim-lomokat sorsoltak ki, többek között egy hagyományos cirokseprűt is. A nyertes fiatal hölgy óriási kacaj, mondjuk így, röhögés közepette vette át a
díjat. Vajh' miért volt ez a nagy kacaj??
A történet ott kezdődött jó egy évvel korábban, hogy ez a hölgy -aki megnyerte a seprűt - valószínű kielégítetlenség okán - hogy, miként is írjam ezt le - szóval egy seprűnyelet sexuális segédeszköz gyanánt igénybe vett -de ez még nem baj, hanem valami végett sokkot kapott. s a mit sem sejtő seprűnyél bennragadt.Ott. Mentősök jöttek, de egy seprűvel azért nem lehet bevinni, lefűrészelték a corpus delictit. Nem irigyeltem volna a mentős legénységet. Lényeg, a lényeg, a probléma ...
109 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline


Zsolt52
.:: Visegrád az én olvasatomban
2017. szeptember 10, vasárnap 11:48
Visegrád az én olvasatomban
Tegnap részt vehettem a Kisskarcsi és barátai szervezésében megrendezett „NDK-s Találkozó az 50. évfordulóra„ becenevű összejövetelen. Itt sietek kijelenteni, hogy sikerült jól éreznem magam a társaságukban.

Mint a magukra valamit is adó társasági személyek, természetesen késve érkeztem, de még éppen időben, hogy a fotókiállítást megnézhessem és a Karcsi által kínált pálinkából kétszer is részesülhessek. Ez is mutatja, hogy nagy tapasztalatom van a precíz időzítések terén.

Számomra vérfrissítés is volt ez a találkozó, mert a megjelentek jelentős részét nem ismertem. /Persze az én nem elhanyagolható érdemem meg az, hogy én meg az ő vérüket frissítettem jelenlétemmel./
181 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


ildiko561031
.:: Hurrá nyaralunk!
2017. augusztus 24, csütörtök 16:39
Horvátország 2017
Szép volt, jó volt, rövid volt.
Röviden.
Bővebben?
144 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline


Zsolt52
.:: Határok
2017. augusztus 01, kedd 15:40
Határok
Ma határtalan meleg van. Árnyékban 36 fok. Ez ugyan nem közelíti meg a derékszöget, de Celsiusban azért emberpróbáló. Mit csinál ilyenkor egy magamfajta gyöngyöző hónaljú delikvens? Elkezd gondolkodni a „HATÁROK”-ról. Valahogy emígyen:

Határok mindig is voltak és maradnak is. Csak tolnak néha rajtuk némelyest, mint a subleren. /Anti-műszakiaknak magyarra fordítva: tolómérő./

Már akkor elkezdődött a dolog, mikor az ősemberek egy kis közössége kijelölt egy állatokban gazdag völgyet, és oda más törzseket nem engedett be. Aztán egyik reggel felébredvén feltalálta a földművelést, és ennek kijelölte a határait: innentől kezdve ez az én terményem, az én területem. Ha bejössz, lebunkózlak. Max én mehetek át a te területedre, hazahúzni nődet, ha jó fogása van a hajának.
225 olvasás
6 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Életkép kérdésekkel
2017. július 26, szerda 23:13
Életkép kérdésekkel
Ma rendesen lefárasztottam magam délelőtt, és most éhes vagyok. Ne csodálkozz, hiszen már uzsonna idő van. Tehát ideje a kimaradt ebédet pótolnom. A „támogassuk a multikat” szlogen keretében betérek az utamba eső erzsébeti McDonald's típusú etetőbe. Tanév közben szinte sosem járok ide, mert a kuncsaftkör most már számomra idegen, de egyben rég elveszett ifjúságomra emlékeztet. Ami még elveszett, az én magam vagyok a sok McMenü Plusz, Happy Meal vagy McFlurry felirat között. Nem így azonban a fiatalok. Ők kenik-vágják ezeket az értelmetlen megnevezéseket.
141 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 689 blogban 2 389 911 blog bejegyzést és 8 721 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/