Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 június 20, csütörtök | 25. hét | Rafael, Dina
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


rigotibi
.:: "Érzékenyen" érintett lettem.
2013. július 31, szerda 12:56
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Most, azon melegében írom meg a mai napon velem megesett bánatomat.Semmiféle, a világot megrengető sztoryra,eseményre és dologra ne számítsatok! Legfeljebb csak arra, hogy ma sem vettem be a grafomániámra ható tablettámat.
Sorsom kegyetlenül bánik velem, legalábbis mostanság, a szabadságolási időnk idején.Egy kutyaütő - kátrányt és szurkot elviselni képtelen - allergiát szedtem össze valahol,s tudok még máig is magaménak.Robban és pusztul a bőröm ahol csak tud,ha közvetlen szomszédságba kerül ezek bármelyikével.
2295 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: Megkerülhetetlenek
2019. május 29, szerda 13:24
Megkerülhetetlenek
Izgatottan feszengek éjfél környékén a TV előtt és felbontok egy csomag ropit, amit apránként lekísérek egy barna sörrel. Ugyanis választási nap volt.

A nagy nap tiszteletére új cipőfűzöt fűztem be az erre a célra szolgáló lyukakba, és jogomat és egyben kötelességemet teljesítve urnához járultam. Nem nagy ügy. Csak egy keresztet, vagy X-et kellett elhelyeznem egy négyzetben. Ennél a postás háromszor többet kér tőlem, hogy az ajánlott levelet odaadhassa.
155 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Reklámosdi
2019. április 19, péntek 22:06
Reklámosdi
Divat manapság olyannal kérkedni, hogy – Ja, kérem, én nem nézek TV-t!
Ilyen nagyképű kijelentést én soha nem tennék! Igaz viszont, hogy nem kapcsolom be. Csak ritkán. Pedig van annyi fogható csatornám, mint enyhén borús éjszakákon a látható csillagok az égen.

Ugyanakkor nekem is megvan a kultúra iránti igényem. Egy fárasztó munkanap után csak úgy egyszerűen leülnék a képernyő elé, és szívesen megnéznék egy frappáns, új ismereteket adó reklámblokkot. De sajnos ezek majdnem mindegyikét megszakítják filmrészletekkel. És ez engem baromira idegesít. Mert mondjuk lenne egy szabad, nyugodt, máshonnan nem hiányzó másfél órácskám pihentető reklámok megnézésére. De nem tehetem meg, mert unos-untalan belerondítanak egy filmdarabkával vagy egy valóságshow-részlettel. Engem meg egynyolcad filmek akkor sem érdekelnek, ha az Oscar előszobájában várakoznak a döntésre.
233 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Afrika magasabb régióiban, a Nagy-hasadékvölgy egy szakaszán
2019. április 12, péntek 08:21
Afrika magasabb régióiban, a Nagy-hasadékvölgy egy szakaszán
Ifjúkorom világmegváltási vágyain már túl vagyok. Nos, ennyire sikeredett! Most már csak laza szemlélődés lenne hátra, de azért ez nem mindig elégít ki. Időnként beletemetkezem atyámtól megörökölt könyvtáramba. Sok közöttük még a Nagy Háború előtti időkben adódott ki. Nekem meg adódik a lehetőség, hogy visszatekintsek egy letűnt világra. Sok közöttük a földrajzi mű is. Ezek alapján beteges vágyat szoktam érezni, hogy személyesen is lássam némelyiket.

Az életem nagy pillanatai közé tartozik, amikor egy-egy ilyen passzívan elraktározott kívánalom testet ölt. Egyik ilyen régi vágyamat valósítottam meg idén, amikor Uganda és Kongó határában, a még mindig csak kevesek által elérhető Bwindi-hegységben, a vadon élő néhány utolsó hegyvidéki gorilla család egyikét sikerült 2200 m magasságban becserkésznem. Ez az állat a „kritikusan veszélyeztetett fajok” között szerepel és állatkertben nem található. /Csak a nála lényegesen kisebb – mindössze 100 – 150 kg súlyú - síkvidéki gorilla viseli el egy ideig a bezártságot/. Élmény volt eltölteni körükben egy órát az esőerdőben. De ez már az út csúcspontja volt.
215 olvasás
4 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Megosztott társadalom, avagy hány kenguru szükségeltetik
2019. április 05, péntek 08:01
Megosztott társadalom, avagy hány kenguru szükségeltetik
Az ember társas lény. Ez már csak azért is jó neki, hogy legyen kibe időnként belerúgnia.
Meg csoportokba szerveződve utálni a másik csoportot, mert az már a kéj teteje felé közelít.
Azon gondolkodom, hogy utálkozó csoportok nélkül létezhet-e az emberi faj?

Ha most azt hiszed, hogy politikai glosszába futottál, akkor e héten ne lottózz!! Mert itt egészen másról van szó.

Olvasom ugyanis, hogy van egy ország /egyben kontinens/, mely neve szorosan összekötődik a kenguruval. Szerintem még a bumeránggal és az Ayers Rockkal is, de ez most mellékvágány. A kenguru az evolúció egyik csodája - sőt arrafelé még címerállat is. A gond viszont az, hogy van vagy 25 millió darab ausztrál. És mindegyik fejére átlag két kenguru esik.
145 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


kalucsni
.:: Szemét
2019. március 12, kedd 11:21
Szemét
Rendszeresen járunk autóval a szomszéd faluba, az út gyönyörű erdős részen kanyarog kisebb-nagyobb emelkedőkkel fűszerezve. Most a tél végén minden kicsit szürke, szomorkás, kiált a tavaszért.
465 olvasás
17 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline


Admin
.:: Bajban vagyunk, Pisti!
2019. február 09, szombat 16:22
Történelmünk
A berlini fal leomlásának háttere

Idén lesz három évtizede, hogy Magyarország megnyitotta a határt a keletnémet menekültek előtt, pár hónappal később, november 9-én pedig leomlott a berlini fal. A magyarok már a nyolcvanas évek eleje óta folytattak puhatolózó tárgyalásokat a németekkel, mert belátták, az ország gazdasági helyzetét a KGST-n belül már nem tudják javítani, sem az életszínvonalat fenntartani. A minap Horváth István volt bonni nagykövet avatta be a titkos egyeztetésekbe a volt NDK-s magyarokat. A szocializmus idején mintegy negyvenezer magyar dolgozhatott Kelet-Németországban. A budapesti NDK-s nagykövetséget sokként érte a fal leomlása, az ország egyesítés után a keletnémet polgárok nagy része nem érezte magát jól az új világban.
393 olvasás
6 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline


Zsolt52
.:: OCSÚ-13egész-háromnegyed
2019. január 01, kedd 08:28
OCSÚ-13egész-háromnegyed
Új évhez új Ocsú dukál!

Azért ilyen bonyolult ez a cím, mert sokan szerencsétlen számnak tartják a 13-ast. És én senkinek a rettegésvilágát nem akarom megtámadni. Viszont 12 után mégsem írhatok rögtön 14-et. Ekkor még a négy éves unokám is kinevetne. Pedig néha ő is kihagy számokat.
991 olvasás
26 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Boldog?? elpapírtalanodott világ...
2018. december 27, csütörtök 11:58
Boldog?? elpapírtalanodott világ...
Tablettekre bepötyögött napi feljegyzések, papírcetlik helyett okostelefonba beírt intéznivalók, irodák teljes dossziétalanítása, otthoni könyvszekrények lomosítása, céghez postán érkezett levelek „vissza a feladónak” üzenettel történő ügykezelése (mert ők csak elektronikus leveleket fogadnak), tudásanyagok a Holdba – ja nem, egyelőre még csak a Felhőbe történő felküldése, …. és, és, és, na ez még egyelőre nem az én világom! Bár megerőszakolva magam, tervezem a következő három emberöltőmben magamévá eröltetni ezeket. Ha esetleg a sors fondorlatából nem sikeredik a harmadik emberöltőt megélnem, ez egyértelműen nem az én hibám! Én mindenesetre igen csak próbálkozom vele.
333 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Karácsony előtti dohogások
2018. december 08, szombat 21:09
Karácsony előtti dohogások
A felállás: budapesti házaspár kiköltözik - szépítve - az agglomerációba. A valóságban egy faluba, hogy gyermekük jó levegőt szívjon és nyugodt környezetben nőjön fel.

Apuka ugyan nem örül neki, mert nehéz bejárni pesti munkahelyére, utána meg haza. De hát az ember sok mindent /értsd kilométert/ megtesz a családjáért. Viszont hamar rá kell jönnie, hogy a faluszeglet hangulata merőben más, mint a budapesti panelé. Mert ugyan ott is akkor érkezik a szeretet ünnepe, mint a nagyvárosi tizediken, csak másképpen.
968 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: SMOKIE!!!!
2018. december 01, szombat 15:58
SMOKIE!!!!
Az aktuális hét közepe most szerdára esett, velem meg az, hogy este gyermekeim a hónaljszőröm alá nyúltak és eltámogattak a SMOKIE együttes koncertjére. A Papp László Sportarénában az aggok háza képviseletében megjelent jó pár ezer „nem értem még miért nem bent lakó” közé. De meglepetésemre huszonévesek is voltak szép számban. Amennyiben a 200 - 300 mondjuk szép. Gondolom, ők hozták el a család aggjait. Például mellettem egy jól öltözött korombeli házaspár ült két huszonéves unokájával.
430 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 743 blogban 3 172 599 blog bejegyzést és 9 267 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/