Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 október 17, csütörtök | 42. hét | Hedvig, Ignác, Rudolf
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


igricziendre
.:: Választhatunk?
2013. augusztus 10, szombat 12:18
Választhatunk?
A napokban Németországban jártam, a Magdeburg közelében fekvő Barby nevű szép kisvárosban.
1796 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak igricziendre offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: Főzünk, főzögetünk?
2019. szeptember 29, vasárnap 10:13
Főzünk, főzögetünk?
Előre bocsátom, a lenti sztori simán megtörténhetett volna velem is, hiszen én is 40 percig forralom a vizet a lágytojás készítéséhez. Pedig drága édesanyám engem is tanított főzni egykoron. De én jól védekeztem ellene. Ha jól emlékszem, a könnyűzene világában akkoriban a twist volt éppen hatalmon. Mondjuk Chubby Checker - Let's Twist Again-je sokkal jobban érdekelt, mint holmi konyhai elfoglaltság. De a twist-korszak felett hamar túllépett az idő. Mint ahogy édesanyám azon reménye felett is, hogy egyszer még megtanít főzni. Így aztán voltak vészterhes időszakaim kint az NDK-ban is. Mondjuk nem is lettem még kint túlsúlyos...
200 olvasás
7 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Őserdőfüsttől megzavarodva
2019. szeptember 15, vasárnap 08:59
Őserdőfüsttől megzavarodva
Régi kreációként még gyakran olvasok könyvet, de nyomtatott sajtót is. Persze erősen válogatva. Az internet is beleszínez néha a kialakított véleményembe. Az olvasott témákat gyakran továbbgondolom, sőt nem ritkán célzatosan mélyebbre merülök egyes területekben. És időnként renitens, az átlagtól vastagon eltérő következtéseket vonok le, amiért a középkorban simán alámgyújtottak volna.
192 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Ázsiai veszedelem
2019. augusztus 04, vasárnap 11:16
Ázsiai veszedelem
Ez az írás nem jött volna létre, ha ma reggel kisétálva kertembe, nem látom, hogy poloskák tucatja vendégeskedik több fámon, és fogyasztja az érő őszibarackjaimat.
228 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Megkerülhetetlenek
2019. május 29, szerda 13:24
Megkerülhetetlenek
Izgatottan feszengek éjfél környékén a TV előtt és felbontok egy csomag ropit, amit apránként lekísérek egy barna sörrel. Ugyanis választási nap volt.

A nagy nap tiszteletére új cipőfűzöt fűztem be az erre a célra szolgáló lyukakba, és jogomat és egyben kötelességemet teljesítve urnához járultam. Nem nagy ügy. Csak egy keresztet, vagy X-et kellett elhelyeznem egy négyzetben. Ennél a postás háromszor többet kér tőlem, hogy az ajánlott levelet odaadhassa.
367 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Reklámosdi
2019. április 19, péntek 22:06
Reklámosdi
Divat manapság olyannal kérkedni, hogy – Ja, kérem, én nem nézek TV-t!
Ilyen nagyképű kijelentést én soha nem tennék! Igaz viszont, hogy nem kapcsolom be. Csak ritkán. Pedig van annyi fogható csatornám, mint enyhén borús éjszakákon a látható csillagok az égen.

Ugyanakkor nekem is megvan a kultúra iránti igényem. Egy fárasztó munkanap után csak úgy egyszerűen leülnék a képernyő elé, és szívesen megnéznék egy frappáns, új ismereteket adó reklámblokkot. De sajnos ezek majdnem mindegyikét megszakítják filmrészletekkel. És ez engem baromira idegesít. Mert mondjuk lenne egy szabad, nyugodt, máshonnan nem hiányzó másfél órácskám pihentető reklámok megnézésére. De nem tehetem meg, mert unos-untalan belerondítanak egy filmdarabkával vagy egy valóságshow-részlettel. Engem meg egynyolcad filmek akkor sem érdekelnek, ha az Oscar előszobájában várakoznak a döntésre.
363 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Afrika magasabb régióiban, a Nagy-hasadékvölgy egy szakaszán
2019. április 12, péntek 08:21
Afrika magasabb régióiban, a Nagy-hasadékvölgy egy szakaszán
Ifjúkorom világmegváltási vágyain már túl vagyok. Nos, ennyire sikeredett! Most már csak laza szemlélődés lenne hátra, de azért ez nem mindig elégít ki. Időnként beletemetkezem atyámtól megörökölt könyvtáramba. Sok közöttük még a Nagy Háború előtti időkben adódott ki. Nekem meg adódik a lehetőség, hogy visszatekintsek egy letűnt világra. Sok közöttük a földrajzi mű is. Ezek alapján beteges vágyat szoktam érezni, hogy személyesen is lássam némelyiket.

Az életem nagy pillanatai közé tartozik, amikor egy-egy ilyen passzívan elraktározott kívánalom testet ölt. Egyik ilyen régi vágyamat valósítottam meg idén, amikor Uganda és Kongó határában, a még mindig csak kevesek által elérhető Bwindi-hegységben, a vadon élő néhány utolsó hegyvidéki gorilla család egyikét sikerült 2200 m magasságban becserkésznem. Ez az állat a „kritikusan veszélyeztetett fajok” között szerepel és állatkertben nem található. /Csak a nála lényegesen kisebb – mindössze 100 – 150 kg súlyú - síkvidéki gorilla viseli el egy ideig a bezártságot/. Élmény volt eltölteni körükben egy órát az esőerdőben. De ez már az út csúcspontja volt.
313 olvasás
4 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Megosztott társadalom, avagy hány kenguru szükségeltetik
2019. április 05, péntek 08:01
Megosztott társadalom, avagy hány kenguru szükségeltetik
Az ember társas lény. Ez már csak azért is jó neki, hogy legyen kibe időnként belerúgnia.
Meg csoportokba szerveződve utálni a másik csoportot, mert az már a kéj teteje felé közelít.
Azon gondolkodom, hogy utálkozó csoportok nélkül létezhet-e az emberi faj?

Ha most azt hiszed, hogy politikai glosszába futottál, akkor e héten ne lottózz!! Mert itt egészen másról van szó.

Olvasom ugyanis, hogy van egy ország /egyben kontinens/, mely neve szorosan összekötődik a kenguruval. Szerintem még a bumeránggal és az Ayers Rockkal is, de ez most mellékvágány. A kenguru az evolúció egyik csodája - sőt arrafelé még címerállat is. A gond viszont az, hogy van vagy 25 millió darab ausztrál. És mindegyik fejére átlag két kenguru esik.
227 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


kalucsni
.:: Szemét
2019. március 12, kedd 11:21
Szemét
Rendszeresen járunk autóval a szomszéd faluba, az út gyönyörű erdős részen kanyarog kisebb-nagyobb emelkedőkkel fűszerezve. Most a tél végén minden kicsit szürke, szomorkás, kiált a tavaszért.
605 olvasás
22 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline


Admin
.:: Bajban vagyunk, Pisti!
2019. február 09, szombat 16:22
Történelmünk
A berlini fal leomlásának háttere

Idén lesz három évtizede, hogy Magyarország megnyitotta a határt a keletnémet menekültek előtt, pár hónappal később, november 9-én pedig leomlott a berlini fal. A magyarok már a nyolcvanas évek eleje óta folytattak puhatolózó tárgyalásokat a németekkel, mert belátták, az ország gazdasági helyzetét a KGST-n belül már nem tudják javítani, sem az életszínvonalat fenntartani. A minap Horváth István volt bonni nagykövet avatta be a titkos egyeztetésekbe a volt NDK-s magyarokat. A szocializmus idején mintegy negyvenezer magyar dolgozhatott Kelet-Németországban. A budapesti NDK-s nagykövetséget sokként érte a fal leomlása, az ország egyesítés után a keletnémet polgárok nagy része nem érezte magát jól az új világban.
501 olvasás
6 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline


Zsolt52
.:: OCSÚ-13egész-háromnegyed
2019. január 01, kedd 08:28
OCSÚ-13egész-háromnegyed
Új évhez új Ocsú dukál!

Azért ilyen bonyolult ez a cím, mert sokan szerencsétlen számnak tartják a 13-ast. És én senkinek a rettegésvilágát nem akarom megtámadni. Viszont 12 után mégsem írhatok rögtön 14-et. Ekkor még a négy éves unokám is kinevetne. Pedig néha ő is kihagy számokat.
1319 olvasás
33 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 746 blogban 3 227 330 blog bejegyzést és 9 291 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/