Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 szeptember 18, szombat | 37. hét | Diána, József
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


rigotibi
.:: Továbbhuppantok, ha hagyjátok.
2014. január 07, kedd 17:10
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Amint mondottam volt, elmentem a MUNKA-boltba. Így, az ünnepek körüli vásárlási őrületet bekalkulálva nem számíthattam valami bőséges árudömpingre,annál inkább rettent' drága - megfizethetetlen - valamint visszavitt és leértékelt portékákra. Nagyon nagyot nem is csalódtam.
3673 olvasás
17 hozzászólás
Szerző: -törölt tag- (rigotibi) offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: Egy hétvége a rodlebeniek között
2021. augusztus 31, kedd 13:04
Egy hétvége a rodlebeniek között
Most hétvégén huszonöt egykori rodlebeni egyén,
Tiszafüreden gyűlt össze egymás hátán s hegyén.
Volt akinek a könny is kiszökött a szemén,
mely ott landolt a Tisza partjának a gyepén.
118 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


bubuka
.:: Miért ki és miért vissza.
2021. július 06, kedd 18:48
Bubuka szösszenetei
Ahogyan már az üzenőfalon is jeleztem, kifelé a Mala-Sirkó páros miatt. Sokat meséltek az ottani életről nekem.
Ha esetleg olvasás közben rájönnétek, hogy ennek egy részét már írta itt a vén hülye, akkor most mondom, a posztkovid szindrómával takaródzok.
218 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline


Zsolt52
.:: Hullám
2021. május 08, szombat 07:29
Hullám
Még nem egy rólam szóló gyászjelentésbe botlottál, hanem a Napból érkező elektromos sugárzás hullámairól írogatnék egy szösszenetnyit. Most így nyárelőn aktuális a téma. Igaz, ez nem egy kimondottan ide illő témaválasztás, de te legyél ügyes, és kösd valahogy az NDK-s témakörhöz. Nekem nem sikerült...
338 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


kalucsni
.:: Tánc
2021. május 07, péntek 09:59
Koronavírus
Egy kedves ismerősöm érdeklődött a napokban a tánc iránti viszonyomról és küldött két rövidfilmet, ahol csinos koreai lányok ropják – bűbájosan.
Erről eszembe jutott pár dolog, megosztom veletek.
318 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline


Zsolt52
.:: EGY KAZALRA VALÓ KUSZA GONDOLAT
2021. április 30, péntek 10:37
EGY KAZALRA VALÓ KUSZA GONDOLAT
Reggeli beszélgetés
Hallom a rádióban, hogy idén minden idők leghidegebb április 26-ája volt az országban. Aznap reggel Zabarban, Magyarország leghidegebb településén, -5,7 fokot mértek. Ezzel túllépte az 1960-ban ezen a napon Putnokon mért -5,3 fokos hidegrekordot. Ketten beszélgetnek:
- Akkor még a végén a globális felmelegedés tagadóinak lesz igaza.
- Ez nem úgy van, mert ha 365 napra vetíted, akkor mostanában szinte minden év kicsit melegebb, mint az előző. Éves melegrekordokat állítunk fel.
- De akkor hogy lehet ilyenkor – 5 fok? Meg állítólag az áprilisi átlaghőmérséklet is most lesz az eddigi leghidegebb. Nem lehet, hogy a globális felmelegedés helyett, mégis csak egy újabb jégkorszak veszi kezdetét? Tavaly is, meg idén is elfagytak a barackfák virágzáskor. Ez nem normális. Most is, ha kimész az udvarra, lefagysz! Máskor ilyenkor már meleg van. Most pedig teljes a zima. Tényleg, mitől voltak a jégkorszakok? Te ezen elgondolkodtál már?
- Én ilyen távlatokban nem gondolkodom. Ez engem már nem érint. Ami érint, és ameddig gondolkodni szoktam, az tizenkettedike. A nyugdíjat akkor utalják.
275 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Szokásaink változása nyugdíjas-szemüvegen keresztül.
2021. április 13, kedd 11:12
Szokásaink változása nyugdíjas-szemüvegen keresztül.
(Ugye, jó a cím! Mindnyájunknak kell már szemüveg...)

Színház:

Olyan, időnként színházba járós fajta voltam. Tetszett a hangulata, az, hogy tiszta zoknit húztam fel ezen alkalomra, meg a szolidan ünnepélyes közeg is. Ez manapság elmarad.
Ma, ha színházi előadásra vágysz, nézheted a szobádban, kitérgyepölt tréningruhában, alacsonyabb hokedlire feltett lábbal, kezedben chipses zacskóban matatva, és közben a megfélemlített családtagjaid sem szólnak rád, hogy ne zörögj. Tehát így műélvezhetsz. Már ha így azt lehet.

De ez csak az egyik megközelítés. Mert színészek mesélik, hogy ezt a fajta közvetítést tizenezrek nézik, sőt, még a határon túli magyarok is követik. Ezzel szemben a Vígszínház befogadóképessége karzattal, erkélyekkel, páholyokkal együtt csak 1100 fő volt. Szélesebb néprétegekhez jut el így a kultúra. Olyanokhoz is, akik a színházjegyeket nem tudták megfizetni, vagy csak nagy távolságban voltak tőlük színházak. Viszont a színészek felé a visszaigazolás, a taps, elmarad. Na, szóval ez ilyen.

- - - - - -
398 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Régi emlékek /Ilmenau, Neuhaus am Rennweg/
2021. március 26, péntek 11:11
Régi emlékek /Ilmenau, Neuhaus am Rennweg/
2014. január 2.-án, hajnali 9 órakor, mikor a „Már megint öregebb lettem egy évvel, de a sírhelyet még mindig nem néztem ki” féle sokkot próbáltam magamtól egy kávéval elhessegetni, megszólalt a mobilom. Egy német számot jelzett ki. Kisebbfajta szentségtörés zavarni az embert az év második-, de nekem még nem munkanapján. Azért felvettem.

A hívás Ilmenauból jött. És sikeres boldog újévet kívánt nekem egy férfihang. Meg aztán reményét fejezte ki, hogy jól vagyok. Persze én tudtam, hogy népszerűségem a szélrózsa minden irányában, a távoli nagy vizeken túl is méltán elterjedt. De most olyan helyről érdeklődtek hogylétem felől, ahol még sosem jártam. Aztán megemlítette az illető, hogy megtudták, a konkurenciájuk, az egyik komoly technológiát gyártó német nagyvállalat, melynek cégem a magyarországi képviseletét 20 évig látta el, felvásárlódott egy multi által. Ennek meg van budapesti csapata, irodája, így nekem kénytelenek voltak felmondani. Mégpedig december 31.-i hatállyal. Mivel most véletlenül már január eleje van – mondta tovább a hang - akkor szabad vagyok, és itt a hatalmas lehetőség. Mármint, hogy dolgozzak velük. Ha igen, döntsek gyorsan. Pontban január 21.-én, kedden 9 órakor várnak. A konkrét napi programot, a szerződéstervezettel együtt, e-mailban éppen most küldték át. Kérnek sürgős visszaigazolást. Ezen kívül meg foglaljanak nekem szobát, vagy a hotelt magam intézem?
516 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Harc a demencia ellen
2021. március 10, szerda 11:31
Harc a demencia ellen
Reggelente a kávéscsészém mélyebb, mint a gondolataim. Nézek csak magam elé, közben hallgatom a rádiót. Arról beszél, hogy egy bizonyos kor után az ember elindul a demencia irányába. Ha azt hiszed, hogy ez egy dalmát tengerparti város, akkor te már meg is érkeztél. Viszont vannak bizonyos cselekedetek, amivel ezt a negatív jelenséget lassítani lehet. Megpróbálom összefoglalni.
455 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: OCSÚ-15 helyett
2021. január 01, péntek 10:46
OCSÚ-15 helyett
KEDVES ISMERT ÉS ISMERETLEN NDK-S BARÁTAIM!

Elérkeztünk egy bonyolult évnek az ő végére. Évekkel ezelőtt rászoktam, hogy újévi köszöntőként rendszeresen felteszem ide egy-egy Ocsú művésznevű írásomat. Amihez aztán az év folyamán bárki, mindenféle máshova nem illő témát beírhat. Például a 2015 évi Ocsú-5-höz fél év alatt 254 hozzászólás, és - ha hinni lehet a számlálónak, akkor - 57528 olvasás született. Azért nem több, mert már ujjzsibbasztó volt az aljára tekerni, így újat nyitottam helyette. Ezennel érdeklődés hiányában ezt tovább nem teszem.
724 olvasás
4 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Budapest régi képekben
2020. december 18, péntek 11:54
Budapest régi képekben
A Facebookon feljönnek időnként nekem régi képek Budapestről, az 1900-as évekből. Egy részük az én időm előtti, de a másik felét már én is átéltem. Tehát reális ítéletet tudok alkotni róluk. Legalább is ebben tetszelgek magam előtt. Ezt az időszakot mindenki úgy rendezi le magában, ahogy megélte, vagy ahogy az azóta megszépülő emlékei és szelektív memóriája engedi. Én szívesen nézegetem ezeket a képeket.
Amikor a hozzájuk fűzött véleményeket is elolvasom, a többséggel azonosulni tudok, viszont vannak olyanok is, melyektől valami haragfélét kezdek el érezni. Ugyanis olyanok tesznek határozott kinyilatkoztatásokat, akik akkor még leendő szüleik elméjében pajzán gondolatként sem voltak jelen.
Fenti zavaros mondataimra néhány konkrét példa:
571 olvasás
9 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 781 blogban 3 785 229 blog bejegyzést és 9 324 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/