Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 január 19, vasárnap | 03. hét | Sára, Márta, Márió
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


rigotibi
.:: Újból nekiszaladok és folytatom
2011. június 26, vasárnap 22:08
Volt egyszer egy Vadkelet...
a falu szélétől,mert hogy addig,odáig már kijutottunk mindenféle, a német - magyar barátságot beárnyékoló konfliktus nélkül.Nem rajtunk múlott,tényleg mem! Nem kevés okunk lehetett volna a későbbiek során,tiszta fejjel azon elgondolkodnunk,miért is nincsenek rajtunk ún.bőrfolytonossági hiányoságok,mint pl.felsértett szemhéj,vagy betörött nózi,netántán megritkult fogazat.Aznap éjjel működött a bennszülöttek tolarenciája,hagytak békén minket,s ha tupírozni,turbózni lehet valakik szerencséjét,akkor monddom,mondhatom,a miénknek sikerült .Senki nem esett úgy pofára gyámoltalan,előre,hazafelé haladni szándékozó lépteik megkísérlései során úgy,hogy az aszfalt és az orruk közötti távolság megmérhetetlen legyen.Ez maga volt a világ kilencedik csodája.Mit mondtok? A nyolcadikként illene emlegetnem?Tévedésben vagytok Kedveseim! Ezt az esetet már megelőzte legalább egy másik hasonló is,de inkább kettő vagy sokkal töb...
3162 olvasás
6 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: OCSÚ-14
2020. január 01, szerda 09:03
OCSÚ-14
Újra kitört itt a január elseje! Pedig néhány hónapnyira volt csak az utolsó.

A szlogent már ki sem írom. Aki az elmúlt hat évben követte az Ocsúkat, az úgy is kívülről tudja. Új olvasók meg úgysem jönnek. A korábbiakban szereplő témák meglehetősen változatosak voltak. De a folytatás miről is szóljon? Mi az, ami az itteni többséget /ami egyébként kevésség/ érdekli?

Beszéljek tán az egészségről? A téma ebben a korban már, amikor az ember esztétikuma recseg-ropog, és többségünk kiterjedt kórságkollekcióval rendelkezik, talán megfelelőnek látszik. Mert vannak napok, amikor kissé kevésbé és kevesebb helyen fáj, de jobb már igazából nem lesz. Olyan nincs, hogy az embernek egyszerre csak acélosabbak lesznek az izmai, kisimulnak a ráncai, visszaegyenesedik a háta, vagy mondjuk újra elkezd kinőni a haja! A szőre a füléből esetleg igen.
215 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Klímaváltozás.
2019. december 27, péntek 22:13
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Nem tudom, jó-e, helyes-e a cím végén a pont, avagy és inkább a kérdőjelet kellene odabiggyesztenem ?
No nem, nem a régi idők-béli, széttaposott, kopott spicc- és sarokvasú cipők, a rongyosra hordott-mosott gyolcsingek, a kifakult klottgatyák és a hónalj-részen az izzadtságtól megsárgult kombinék korában a hideg telek, a forró nyarak mára történő megváltozásáról - s főleg nem az e téma körül kialakult vitáról - írom, amit írok, mert abba a disputába nincs beleszólásra sem módunk, de jogunk sincs. Az efféle, és ehhez hasonlítható - sok pénz és sok ember sorsát eldöntő attrakciók - nem a magamfajta, csak a cirkuszi nézőtér legolcsóbb helyeire ültetett kisegér ámítására kerültek a bóvli sz@rokkal díszített porondra /mint pl. a klímaegyezmény. Na ne röhögtess! /.
De míg nagyon belemelegednék e gondolatmenetre s rátévednék erre a csábító, néhány gondolatnál sokkal többet is megérő terelőútra, folytatom ott, ahol elkezdtem, ami erre a 'merénylet-szerűségre' inspirált.

Szóval a tényleg igazi /?/ klímacsere megy a kukába, helyette mutatok valami mást. Meggyőződésem kétségen felüli, feletti a várható reakciók egyikének-másikának a részemről való megjövendölése: Hol él, avagy mit, milyen 'cuccot' szed ez a pöcs ?
121 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline


Zsolt52
.:: Hangulatváltozások
2019. december 17, kedd 21:13
Hangulatváltozások
Ma, december közepén /írhatnám, hogy idusán, de egy Idus nevű ismerősöm sem volt, így maradjunk csak a közepénél/, napsütésben, plusz 10 fokban, jó hangulatban igyekszem a Duna-parton. Ezen az oldalon. Mert a másikon van egy önköltséges ebédmeghívásom egy jobb étterembe. Egykori évfolyamtársaim meggyérült csapatával /3 fő/ szoktunk félévente ott találkozni. Mindig iduskor. De különböző hónapokban. Immáron vagy négy évtizede. Hogy miért ilyen kevesen? Mert sajnos olyan húsz százalékuk már nem él. További húsz százalék nem engedhet meg magának egy jobb éttermi ebédet. A következő húsz százaléknak esetleg diétáznia kell, meg már vagy nem szeret eljönni otthonról, és nekik már a boldog órák délutáni szunyókálással telnek, vagy egyszerűen csak nem tudják olyan nagyra állítani a betűméretet a laptopon, hogy elolvashassák hol és mikor találkozunk. Van egy további húsz százalék, akikről nem tudunk semmit. Az utolsó húsz százalék meg már korábban sem igen állt szóba velem. És így pontosan kijön a 103 százalék.
139 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Társadalmi igazságtalanságok
2019. november 23, szombat 09:06
Társadalmi igazságtalanságok
A honlapon napok óta sértődésektől sem mentes beszélgetés folyik a magyar és a német nyugdíjakról, azok értékéről, illetve úgy általában a korosztályunk megélhetéséről. Ezeket olvasva beesett hozzám is néhány gondolat.

A „fizetés” kifejezésnek angolul a „salary” szó felel meg. Ez a „salt” szóból származott, mivel eleink a sót használták fizetési eszközként. Ezt váltotta fel később az ezüst vagy arany pénzérme. Ennek modernebb formái a készpénz nélküli kártyás fizetés, vagy a villanyszámla e-kártya, mellyel annyit világíthatsz, fűthetsz, amennyi pénzt rátettél, és még sok egyéb furmányos találmány.
421 olvasás
13 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Legyünk vonalasak /Csörsz-árok/
2019. november 08, péntek 20:14
Legyünk vonalasak /Csörsz-árok/
Sok védelmi vonalat ismerünk, mint például a Kínai Nagyfalat, a római korban épült Hadrianus falát É-Angliában, vagy éppen a Maginot-vonalat.

De kevesen hallottak még a Csörsz-árokról, mely szintén nagyon régi és Magyarország alföldi peremén vonul(t) át. Keleti és déli része ma Romániához és Szerbiához tartozik.
Ez az 1260 km hosszú, Gödöllő környékéről induló, az Alföld É-i részén Nyíregyházáig átvezető vonal D-re fordulva Nagyvárad-Arad-Versec térségéig nyúlik. Innen szerb területen visszafordul Ny-ra a Duna vonaláig.

A szarmaták építették i.sz. I században, mikor Pannónia római provincia keleti határát voltak hivatottak védeni a barbár törzsek ellen. Ők az Alföld területét lakták be. Értelemszerűen Ny felé nem kellett kiépíteni, mivel ott a római birodalom területe kezdődött a Duna vonalán. Az egykori árkok és sáncok kombinációját légitérképészettel – ha valaki tudja, hogy mit keres - még jól fel lehet ismerni.
179 olvasás
4 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Nick Vujicic, a kéz és láb nélküli ember.
2019. október 26, szombat 19:48
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Már vagy hat, de talán már annál is több éve láttam őt először a neten, így tudtam róla s tőle egyet és mást.
Akkoron - még innen a harmincas éveiben - amikor és ahogyan szólt az őt látni s hallani akaró, a nézőtér padlóján szájukat tátva ülő magyar fiataloknak, engem meggyőzött a nettó jóindulatáról.
Mondom, akkoron...
Önmaga hátrányos helyzetét mókás szituációk elmesélésével rábírta a hallgatóit az iránta érezhető tiszteletre és megbecsülésre, erősen sugallván a szánakozásukat mellőzendő, hisz ő erre épp nem szorul.
A mintegy másfél órányi - többnyire szóbeli, de itt-ott a képi kifejezésekből /az általa elvégezhető mozdulatok bemutatásából/ - álló előadása engem megrekkentett.
Hittem ennek az embernek, mert amiket akkor /AKKOR !/ mondott a fiataljainknak, azt feltétel nélkül kipipáltam.
265 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline


Zsolt52
.:: Főzünk, főzögetünk?
2019. szeptember 29, vasárnap 09:13
Főzünk, főzögetünk?
Előre bocsátom, a lenti sztori simán megtörténhetett volna velem is, hiszen én is 40 percig forralom a vizet a lágytojás készítéséhez. Pedig drága édesanyám engem is tanított főzni egykoron. De én jól védekeztem ellene. Ha jól emlékszem, a könnyűzene világában akkoriban a twist volt éppen hatalmon. Mondjuk Chubby Checker - Let's Twist Again-je sokkal jobban érdekelt, mint holmi konyhai elfoglaltság. De a twist-korszak felett hamar túllépett az idő. Mint ahogy édesanyám azon reménye felett is, hogy egyszer még megtanít főzni. Így aztán voltak vészterhes időszakaim kint az NDK-ban is. Mondjuk nem is lettem még kint túlsúlyos...
364 olvasás
7 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Őserdőfüsttől megzavarodva
2019. szeptember 15, vasárnap 07:59
Őserdőfüsttől megzavarodva
Régi kreációként még gyakran olvasok könyvet, de nyomtatott sajtót is. Persze erősen válogatva. Az internet is beleszínez néha a kialakított véleményembe. Az olvasott témákat gyakran továbbgondolom, sőt nem ritkán célzatosan mélyebbre merülök egyes területekben. És időnként renitens, az átlagtól vastagon eltérő következtéseket vonok le, amiért a középkorban simán alámgyújtottak volna.
331 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Ázsiai veszedelem
2019. augusztus 04, vasárnap 10:16
Ázsiai veszedelem
Ez az írás nem jött volna létre, ha ma reggel kisétálva kertembe, nem látom, hogy poloskák tucatja vendégeskedik több fámon, és fogyasztja az érő őszibarackjaimat.
348 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Megkerülhetetlenek
2019. május 29, szerda 12:24
Megkerülhetetlenek
Izgatottan feszengek éjfél környékén a TV előtt és felbontok egy csomag ropit, amit apránként lekísérek egy barna sörrel. Ugyanis választási nap volt.

A nagy nap tiszteletére új cipőfűzöt fűztem be az erre a célra szolgáló lyukakba, és jogomat és egyben kötelességemet teljesítve urnához járultam. Nem nagy ügy. Csak egy keresztet, vagy X-et kellett elhelyeznem egy négyzetben. Ennél a postás háromszor többet kér tőlem, hogy az ajánlott levelet odaadhassa.
458 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 752 blogban 3 256 587 blog bejegyzést és 9 330 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/