Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 április 25, szerda | 17. hét | Márk, Ányos
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


Leipzig6871
.:: Montage Platz No I.
2011. május 19, csütörtök 18:50
Karácsonyi ajándékozás és emlékei
Úgy adta jó sorom, hogy másodjára is nekiveselkedtem az NDK teljes felépitéséhez. Természetesen némi aljas szándék is vezérelt, olyan irányban, hogy anyagi jólétem szinvonala emelkedjék. Ennek egyik módja volt, hogy az OBV nevű nagymultú cég kiküldöttjeként, mint export szerelő, ezen két cél egy vágányra kerüljön. Hosszas utazás után 5 társam meg nagyobb mennyiségű üres üveg társaságában megérkeztünk Dresdába, ahol a forgatókönyv szerint várni fognak bennünket, ha nem is virágesővel, de OBV táblácskával mindenképpen. Társaim első utazók voltak ezért nagyon magas volt az adrenalin szintjük. Némileg tompitott ezen a bizonyitott üres ampullák száma. Na szépen leszálltunk a vonatról és szétnéztünk, mint a vett malac. A nézelődés alapján nem volt ránk utaló tábla. Nekem rögtön megjelent egy régi emlék, egy helyiség amelynek ajtajára felkerült ez a felirat, hogy MITROPA. A Támadás iránya alapból meg lett ...
3204 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: Időnként sürgősen kellene egy hely...
2018. április 08, vasárnap 07:19
Időnként sürgősen kellene egy hely...
Olvasom, hogy aktuális statisztikák szerint egymilliárd ember nem használ WC-t, hanem a szabadban végzi el a dolgát. Mondjuk az ültetvényeken. És itt most nem csak a vese által kiválasztott nedvekre gondolok.

Ezért közvetlen, a szennyezett vizek miatt, jelenleg többen halnak meg a világban, mint kanyaróban, maláriában és AIDS-ben összesen. /Ennél már gyakorlatilag csak az ágy a veszélyesebb, mert abban halnak meg a legtöbben./
149 olvasás
7 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Néhány nappal korábban írtam:
2018. április 01, vasárnap 11:08
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Van egy álmom.
Arról viszont nem, hogy volt már több is, és azok közül az egyik legrégebbi - s ezzel ugyancsak nem lehetek egyedül - elfelejthessem a szegénységet, leszokhassak a garasaimnak a fogaimhoz való verését.
Kiss Karcsi őszintén kívánta nékem az álmom beteljesülését, bár amiről akkor szó volt, az egészen más jellegű álmomra vonatkozott. Ezúton köszönöm Néked Karesz, jólesett, jól jött, s mi több, hathatósan, tökéletesen időzítve érkezett a drukkolásod.
Rajtad kívül még soha és senkinek nem sikerült ilyen jó vátesznek bizonyulnia, mint ahogyan most, Neked.
Töröm is a fejem : fel kellene cserélnem a hit- és ismeretvilágomban a több, mint ötszáz évvel ezelőtt született, máig is gyakran emlegetett, s többször - sokszor - bevált jóslataival híressé vált Nostradamus nevét a tiéddel.Ő, mivel nem terjesztette ki személyre szóló próféciáit, így nem vonhatom felelősségre, amiért anno nem jósolta meg az engem érintő, rám váró eseményeket. Megbocsátható hiányosságának, azaz semmiképp sem bűnének tartom ezt az amúgy alapos elemzésekkel elvégzett munkáját, az apróbb részletek közzététele nélküli lemondásával együtt.
219 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline


rigotibi
.:: "I Have a Dream."
2018. március 24, szombat 12:29
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Közeledik a húsvét, már csak néhányat kell aludjunk addig.Locsolkodni menni ugyan nem áll szándékomban - nincs itt senki, aki értené s értékelné e magyar népszokást. Egykoron a hímes tojások, vagy egyéb nemű javadalmazások reményében a lányokat bőszen öntözőből mára már csak a gyerekeknek adott ajándékok örömét látnom, valamint a kocsonyaimádatom maradt meg.
Van egy álmom.
Szeretnék újra - legalább még egyszer az életemben - a húsvéti napokra oly hévvel s reménységgel készülődni, mint annak idején tettem : ünneplőruhában elmenni a lányos házakhoz, s ott nyitott ajtóra lelvén bebocsátást nyerni. Olyan helyzetbe kerülni, ahol a háziak örömmel fogadnak, és a már korábban érkezettek - az ott tébláboló fiúk - füle hallatára is elmondani a bemagolt locsolóversemet.
Zöld erdőben jártam...
Kevés, nagyon kevés az ebbéli reményeimbe vetett hitem, hiszen manapság a lányos házak többségének ajtajai zárva maradnak.
'Félfogadás' nincs, azaz a locsolkodók, öntözések ideje lejártnak tűnik.
276 olvasás
7 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline


Zsolt52
.:: KAMCSAT
2018. március 16, péntek 12:34
KAMCSAT
Mert miért is becéznénk kicsinyítő képzővel egy hatalmas, közel 1250 kilométer hosszú félszigetet, amelynek 270 000 km²-es területe három Magyarországnyi? Magassága sok helyen a 3000 m fölé emelkedik. Ugyanis területén jelentős felgyűrődés és kiemelkedés ment végbe tektonikai nyomás hatására. Továbbá ez a „kicsike” mindeközben két jelentős tócsát, a Bering-tengert és az Ohotszki-tengert választja el egymástól. Tehát ami másoknak Kamcsatka, az nekem csak Kamcsat.

Tavaly nyáron a mindent felderítés naiv vágyával utaztam oda. Már a megközelítése a repülővel is nagyon érdekes volt. Budapesttől 10 óra időeltolódásnyira van. A Moszkvából induló gép meg nyolc órát küzd a légkőrrel, mire eléri a félszigetet. Kissé tartottam az orosz belső járattól. Sok korábbi rossz tapasztalatom volt. De most már itt is más szeleket fúj a passzát. /Ami itt természetesen nincs, mert erre a sarki szelek öve fúj./ A ragyogóan tiszta Boing 777-el semmi gondom nem volt. A kínálatból is eltűnt már a gumicsirke.
312 olvasás
10 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Bajusz
.:: A pénznyelő kislány
2018. március 11, vasárnap 12:40
A tettes mindig visszatér a tettei színhelyére -avagy nászutam Freibergben.
Tudjuk jól, hogy a gyermeki lény mindenre képes, ha akar, és miért ne akarna,hisz oly érdekes a világ, amit meg lehet ismerni, ami aztán sok meglepetéssel jár.De mindennek ára van.
231 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline


Zsolt52
.:: Hogy miért nem járok közgyűlésre...
2018. február 24, szombat 22:35
Hogy miért nem járok közgyűlésre…
Köztudottan száraz és humortalan vénember lettem. Így saját kútfőből ne várjatok tőlem szórakoztató írásokat. Viszont az élet szülte szórakoztató dolgokat szívesen megosztom Veletek.
322 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Leipzig6871
.:: Művészi hajlam
2018. február 23, péntek 18:45
Miért, warum, darum, nur, hiányérzet
Mert nekem van , volt ilyenem. Állítólag vagy a tehetség, vagy a kukacok mozogtak bennem.
181 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline


Zsolt52
.:: Városi nomádok
2018. február 21, szerda 13:24
Városi nomádok
Amennyiben nyugdíjad megfelelő hosszúságú számsorból áll, akkor van rá esélyed, hogy egy hatalmas szoborcsoport egyik lovasának arca a te arcodról legyen mintázva. Ez a lehetőség nem túl messze Ulánbátortól áll fenn, ahol ilyen költséghatékony módon építik tovább az ország leglátogatottabb műemlékét.

Történik ez egy olyan országban, ahol egyszerre tapasztalhatod meg közvetlen egymás mellett a 19. századi nomád állattenyésztő életformát, és pár kilométerre onnan sétálhatsz a 21. századi üveg toronyházak között. Szerintem ez a világon fellelhető egyik leglátványosabb időutazás. De azért, ha ezt így látni akarod, akkor igyekezz! Hisz a jelenlegi az ország történetének legturbulensebb korszaka.
370 olvasás
6 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Keresetlen gondolatok, a biológiailag lebomló nejlonszatyrok lélektanáról
2018. február 15, csütörtök 10:16
Keresetlen gondolatok, a biológiailag lebomló nejlonszatyrok lélektanáról
A boldog békeidőkben - mikor még azt hittem, hogy a hűtőben növekszik a csülkös bableves, és a kerti fáról szedjük le a sóskafőzeléket, a pacalt meg műgyep formájában kell felgöngyölni a termőföldről - nem sorolom tovább a tévhiteimet -, nem igen szembesültem a nejlon bevásárló szatyrok problémakörével.

Most, hogy papíron én is nyugdíjas lettem - bár hajszálra ugyanazt csinálom mint korábban, csak többet nyögve - időnként elküldenek bevásárolni, vagy leküldenek a pincébe krumpliért. (Legalább ez utóbbiban nem csalódtam. Úgy látszik az tényleg ott a ládában terem.)
503 olvasás
16 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Restellem magam, legalább egy cseppet.
2018. február 10, szombat 14:10
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Először azért, mert a firkafalon - egymást követően többször is - sokkal több helyet foglaltam le, mint amennyit illett volna, s ahogyan mások csak elvétve teszik. Másrészt pedig azért, mert nem volt elég türelmem több válasz, hozzászólás beérkezésére, és ismét tolakodtam.
Bocsánat, túltoltam a biciklimet, immáron többedjére.
Ez az itteni fórum lehetőséget ad mindenkinek a választásra, látva a nevemet, s felmerülhet a kérdés bennetek: Elolvassam ? Érdemes időt pocsékolnom erre a megértést nem érdemlő, mellőzendő figurára ?
Látszólag ellentmondásba keveredtem, hisz nem túl kevesen szóltatok hozzá, pl. az előbbi írásomhoz. Igaz, annak már kvázi volt némi 'OCSÚ-s' beütése is annak ellenére, hogy nem kívántam Zsolti licencét eltulajdonítani.
A következőkben írott meglátásaimat ne vegyétek szentírásnak, de ki nem hagyhatom.
Mostanában egyhangúan, szinte a belterjesség fogalmával egyező módon mindenki egyetért mindenkivel. Alig látni, hallani a kontrát, ám ha mégis előfordul, annak súlya csak grammokban mérhető.
Győzni, nyerni törekszik az antiracionalizmus.
320 olvasás
4 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 714 blogban 2 490 658 blog bejegyzést és 9 018 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/