Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 június 22, péntek | 25. hét | Paulina, Tamás
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


RSándor
.:: Ebéd I
2012. április 09, hétfő 09:38
Ebéd
Baráti unszolásoknak elegett téve , fogok-e sorok irásához. Igen vannak nekem is még , na ez most a kételkedöknek szólt . Tudom nem vagyok olyan jó és vállasztékos mint sokkan közölünk , na meg ezzek az elsö szárnybontássaim , talán igy könyörületesebbek lesztek kritikáitokkal velem szemben .
2908 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Bajusz
.:: új útban a világhír felé
2018. június 15, péntek 17:49
Bajusz freibergi emlékezései
Lám-lám a kis múzeumom Csengerben, ahol vagyok még mindig eljutott a világhír első fokozatába. Saját anyagunkból készítettük, még annakidején gyűjtöttem, voltam ám még dekoratőr is, sok minden más mellett.Többek között NDK-s vendégmunkás is, amire legbüszkébb vagyok.
66 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline


Zsolt52
.:: OCSÚ-12
2018. június 09, szombat 10:40
OCSÚ-12
/… és egyben lehet, hogy az utolsó? De ezt még idenyomom, pusztán emberbaráti szeretetből, hogy azon elvetemülteknek, akik még kifürkészhetetlen eltévelyedésükből kifolyólag ide írnának, vagy ilyet olvasnának, fáradt ujjaikkal ne kelljen a régiekhez annyit visszatekergetni./
222 olvasás
10 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Reggeli csörgések /némi SZARKAzmussal…/
2018. június 06, szerda 16:05
Reggeli csörgések /némi SZARKAzmussal…/
Egy kisváros széle táján élek, a városközpont és a mellette elterülő tanyasias urbanizáció között. Eme településszeglet hangulata olyan mediteránosra hajaz. Merőben más itt még az élet, mint a település más részein. Viszont a városiasodás itt is rohamosan terjed. Ez egyben rendesen bekavar a hagyományos falusi megszokásokba.
218 olvasás
6 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Világunk érdekesen, de nem biztos, hogy előnyére változik.
2018. május 31, csütörtök 22:22
Világunk érdekesen, de nem biztos, hogy előnyére változik.
Korábban ha valaki házat/lakást vásárolt, a szerződésben általában kikötöttek egy mondjuk 10 %-os foglalót. Ha a vevő nem teljesítette a feltételeket, akkor a befizetett foglalót elbukta. Viszont ha az eladó nem teljesített szerződés szerint, akkor ő, a már felvett foglaló kétszeresét volt köteles visszafizetni. Ez mind a két felet némiképpen biztosította, illetve érdekelté is tette az ügylet rendezett lebonyolítására.
162 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Tolna
2018. május 22, kedd 12:21
Tolna
Az evezősszezonomat Pünkösdkor megnyitottnak tekintettem. Ugyanis családegyesítő projekt keretében elmentünk három napra Harkányba, onnan meg evezni a Fekete-vízre. Nem kötelező tudni hol van. Elég annyi, hogy a Drávába folyik be. Ritkán tudom összeszedni egy időben gyermekeimet és nejemet. Főleg órákon keresztül egyben is tartva őket. Erre a víz közepén úszó kenu kiváló. Nagy előnye továbbá, hogy a nevelési hiányosságokat ilyenkor forgácsokban pótolhatom. Ugyanis nem vághatják miatta rám az ajtót. Legfeljebb dühösebben húznak. Ami itt azért előny.

De nem is erről akarok írni! Odafelé – időtúltengésből kifolyólag – javaslatomra, beugrottunk Tolna és Bogyiszló településekre is, melyekről már korábban hallottam. Mivel erőteljes német befolyás is volt itt, valamint nálunk családi vonalon erős becsípődés az írás, feldobok ide néhány gondolatomat ezzel kapcsolatban. Meg is bolondítom azt pár száraz adattal, melyet egy szociológiai leírásból szereztem. Lehet kényelmesen hátradőlni. Remélem a székednek van háttámlája.
118 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Nevessek vagy sirjak ?
2018. május 13, vasárnap 11:35
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
/ Sajnos nincs hosszú 'i' betűm, bocsi./

Euroviziós dalfesztivál, 2018, Lisszabon.

Életemben először most - s tutti, hogy utoljára - néztem és hallgattam végig ezt a hosszúra nyújtott, általam nagyon nagy részét csak hangszennyezésnek minősitett őrületet.
Saját szempontjaim szerint osztályoztam mindegyiket, leirtam sorjában a meglátásaimat, csupán azért, hogy összevethessem a később kihirdetett eredménnyel.
Nem részletezem, hisz értelmetlen lenne objektiv - a hivatalos - eredménnyel szembeállitani a szubjektivet, az enyémet, mindössze és csak ennyit, s itt az egészről: alig-alig akadnak találkozási pontok.
Egyik közöttük,közülük az AWS buktája - a 21. hely mi mást jelenthetne - 'meg-, vagy kiérdemelt' ezért az állatias sz@rságért.
A másik pedig a győztes kiválasztása,mennybemenetele, főleg a közönség részéről.
/Mellékesen megjegyzem: eleve sántit a geológiai magyarázat, hisz Izrael nem Európában leledzik, de ezen túl kell tenni magunkat !? Ilyen alapon mi, magyarok is részt vehetnénk, sőt akár nyerhetnénk is pl. a Közel-Keleten rendezett attrakciók bármelyikén, de a magyar nem ennyire pofátlan./
260 olvasás
11 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline


kalucsni
.:: Egészségügyi kesergéseim
2018. május 05, szombat 08:13
Egészségügyi kesergéseim
Aligha akad olyan ember manapság Magyarországon, aki ne élt volna át maga, vagy ismerőse, hozzátartozója révén valami kellemetlenséget az egészségügyben.
332 olvasás
11 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline


Zsolt52
.:: Időnként sürgősen kellene egy hely...
2018. április 08, vasárnap 07:19
Időnként sürgősen kellene egy hely...
Olvasom, hogy aktuális statisztikák szerint egymilliárd ember nem használ WC-t, hanem a szabadban végzi el a dolgát. Mondjuk az ültetvényeken. És itt most nem csak a vese által kiválasztott nedvekre gondolok.

Ezért közvetlen, a szennyezett vizek miatt, jelenleg többen halnak meg a világban, mint kanyaróban, maláriában és AIDS-ben összesen. /Ennél már gyakorlatilag csak az ágy a veszélyesebb, mert abban halnak meg a legtöbben./
220 olvasás
7 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Néhány nappal korábban írtam:
2018. április 01, vasárnap 11:08
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Van egy álmom.
Arról viszont nem, hogy volt már több is, és azok közül az egyik legrégebbi - s ezzel ugyancsak nem lehetek egyedül - elfelejthessem a szegénységet, leszokhassak a garasaimnak a fogaimhoz való verését.
Kiss Karcsi őszintén kívánta nékem az álmom beteljesülését, bár amiről akkor szó volt, az egészen más jellegű álmomra vonatkozott. Ezúton köszönöm Néked Karesz, jólesett, jól jött, s mi több, hathatósan, tökéletesen időzítve érkezett a drukkolásod.
Rajtad kívül még soha és senkinek nem sikerült ilyen jó vátesznek bizonyulnia, mint ahogyan most, Neked.
Töröm is a fejem : fel kellene cserélnem a hit- és ismeretvilágomban a több, mint ötszáz évvel ezelőtt született, máig is gyakran emlegetett, s többször - sokszor - bevált jóslataival híressé vált Nostradamus nevét a tiéddel.Ő, mivel nem terjesztette ki személyre szóló próféciáit, így nem vonhatom felelősségre, amiért anno nem jósolta meg az engem érintő, rám váró eseményeket. Megbocsátható hiányosságának, azaz semmiképp sem bűnének tartom ezt az amúgy alapos elemzésekkel elvégzett munkáját, az apróbb részletek közzététele nélküli lemondásával együtt.
282 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline


rigotibi
.:: "I Have a Dream."
2018. március 24, szombat 12:29
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Közeledik a húsvét, már csak néhányat kell aludjunk addig.Locsolkodni menni ugyan nem áll szándékomban - nincs itt senki, aki értené s értékelné e magyar népszokást. Egykoron a hímes tojások, vagy egyéb nemű javadalmazások reményében a lányokat bőszen öntözőből mára már csak a gyerekeknek adott ajándékok örömét látnom, valamint a kocsonyaimádatom maradt meg.
Van egy álmom.
Szeretnék újra - legalább még egyszer az életemben - a húsvéti napokra oly hévvel s reménységgel készülődni, mint annak idején tettem : ünneplőruhában elmenni a lányos házakhoz, s ott nyitott ajtóra lelvén bebocsátást nyerni. Olyan helyzetbe kerülni, ahol a háziak örömmel fogadnak, és a már korábban érkezettek - az ott tébláboló fiúk - füle hallatára is elmondani a bemagolt locsolóversemet.
Zöld erdőben jártam...
Kevés, nagyon kevés az ebbéli reményeimbe vetett hitem, hiszen manapság a lányos házak többségének ajtajai zárva maradnak.
'Félfogadás' nincs, azaz a locsolkodók, öntözések ideje lejártnak tűnik.
324 olvasás
7 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 721 blogban 2 517 943 blog bejegyzést és 9 072 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/