Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 március 30, hétfő | 14. hét | Zalán
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


Zsolt52
.:: Eperszedés
2014. május 21, szerda 19:43
Eperszedés
Egy szociálisan érzékeny társunk feltett ide egy címszót: „Eper”.
Megnyitva az alá betett linket, a szed magad eper lap jelent meg több alternatív szedőhellyel. Hozzánk Szigetszentmiklós volt a legközelebb.

Aki sokat ül irodában, autóban annak felüdülés egy kis hajlongás a jó levegőn. Persze nem mintha rászorulnék, mert amúgy is sportos ember vagyok. 27”-os képernyőn nézem még a meccset is.

Néha, úgy beakadnak nekem gondolatok. Ma például ez: most, a korábbi nagy esőzések után a hirtelen jött meleg biztos szép pirosra érlelte már az epertermést. Ki kellene nekünk is próbálni ezt a „magadszedd” dolgot így munka után. A gondolatot követte a tett.
2757 olvasás
18 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: Sporthír
2020. március 14, szombat 10:27
Sporthír
Tegnap megrendezésre került az egri uszodában a korábban vírusveszély miatt elnapolt Döglött Delfinek SE, illetve a Vízalatti Fuldoklók SC vízipóló mérkőzés. (Nem keverendő össze a vízespólóval, ami egy sokkal kiemelkedőbb játék.)

A rendezvényt egészségügyi okokból zárt kapuk előtt rendezték meg. Csapatonként csak 6 – 6 fővel, a felesleges kapusok nélkül játszották le. A játék kiemelkedő színvonalat hozott. Minden játékos 10 - 15 %-a állandóan kiemelkedett a vízből. Amikor meg nem, akkor a csapat azonnal szabaddobást kapott. Ha valaki teljes terjedelmében mégis hosszabb időt tartózkodott a víz alatt, azt a bíró kisípolta a medencéből, a masszőr kirángatta a vízből, és a kispadon várakozó csapatorvos újraélesztette.
73 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Leipzig6871
.:: Hogy teljes legyen a ház állománya
2020. március 01, vasárnap 19:31
Miért, warum, darum, nur, hiányérzet
Ha jól emlékszem, apu cégénél valami vállalati buli keretében disznósütést is terveztek. Egyrészt rossz idő kerekedett, másrészt egy hozzáértő megszemlélte az áldozatot és túl nagynak vélte, ahhoz hogy a nyárson megsüssék. Történjen valami Apu megvette a malacot, mert minden évben vágtunk a hugáékkal közösen disznót. Na, de!!! Ez még a nyár közepe sem volt. Nálunk a gazdasági udvarban volt egy ólnak alkalmas épitmény. Na oda költözött be Turi a malac aki a nevét onnan kapta, hogy mindent el, és széttúrt. De ha már ott volt és lakó lett, előre a cél érdekében.
80 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline


Leipzig6871
.:: Már állva elérem a hokedli tetejét.
2020. március 01, vasárnap 14:27
Miért, warum, darum, nur, hiányérzet
Mint korábban említettem házunk népe, főleg célozva a gazdasági udvarra két emlitésre méltó lakóval szaporodott. Az első lakó akit említenék az a Nyúl úr volt. Őt egy húsvétra kaptam hófehér kivitelben.
65 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline


Leipzig6871
.:: Nyílik a szemem és az eszem-talán
2020. február 29, szombat 14:58
Miért, warum, darum, nur, hiányérzet
Úgy gondolom, szükséges leírnom a környezetem, hogy később ne kelljen magyarázkodni azért amik történtek velem. Pedig velem mindig történt valami, akár akartam, akár nem. Olyan helyeken voltam ahol rajtam legtöbbször kívülálló okok miatt történések voltak. A háznak nevezett építményben laktunk mi a szüléimmel, szoba konyha, a kornak megfelelően berendezve. Konyha, ahol igen sokszor finomságok készültek, legtöbbször nem tudom hogyan, mert hogy útba ne legyünk, anyám elzavart bennünket otthonról-aminek azt hiszem Apu örült a legjobban. Ilyenkor jártunk a Vidámparkban, állatkertben, / nem hagytak ott el/, és a legmenőbb hely a fürdő volt a Szecska, ahol nagyjából megtanultam úszni.A másik lakásban igen szerény körülmények között élt a Nagyanyó és legidősebb lánya a Nényüs. Ő nagy kincs volt mert miután megtanultam olvasni ellátott rengeteg 3-4 forintos könyvekkel. Nagyanyó nem sok vizet zavart, mert már igen öreg volt, ki üldögélt a kertbe és gyönyörködött a kert szépségeiben. Veteményeskert, mindenféle zöldséggel, szőlő tőkékkel amelyeken olyan savanyú szőlő termett , hogy amikor "BORT" mertek belőle csinálni akkor még az igazi Máyer bácsi is guggolva suhant el a házunk előtt.Pedig róla azt mondták a rossz nyelvek, hogy egyszer egy liter ecetet bevágott tévedésből és állítólag nagyon jól osztotta a szomját. Nagyanyó meglocsolta még az ágyásokat amikor bevezették az utcába a vizet úgy 58-59-ben. Addig mindenki szorgosan gyűjtötte az esővizet locsolni, meg mosni. Hátul a gazdasági udvarban ideiglenes jelleggel lakott néhány csirke akik ha jókedvük volt tojással járultak hozzá táplálásunkhoz, élükön Londával amely tyúk nagyon öreg volt oly annyira, hogy az Igazi Máyer bácsi többször megemlítette nagyanyónak, hogy szerinte "Londát" még anno nászajándékba kao kapta. A Mikor engem meglátott illedelmesen leguggolt, ho...
73 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline


Leipzig6871
.:: Cseperedek.
2020. február 29, szombat 14:01
Miért, warum, darum, nur, hiányérzet
Nagy nehézségek közepette megszülettem, anyám-Apám legnagyobb örömére. Később lehet megbánták. Szüleim mindig szerettek volna utódot, de sehogy sem sikeredett nekik. Azután jött a Kesselbauer doki bácsi és megvigasztalta női szülémet, semmi elkeseredés Erzsike, kicsit felturbózom és amit betettek az ki is fog jönni,, csak nagyobb kiadásban. Így is történt 48 március idusán kiordítottam magam a jó meleg fészekből és belecsöppentem Budapest, peremvárosába Pesterzsébetre.
49 olvasás
0 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline


Zsolt52
.:: Vizeljünk egy kicsit!
2020. február 07, péntek 11:40
Vizeljünk egy kicsit!
A napokban kétszer egymás után sétáltam a budapesti Duna-parton. Az első alkalommal a folyó lent folyogatott mélyen, talán olyan 2-3 km/óra sebességgel. A rakpartok lépcsői magas szürke keretet adtak hozzá. Ez nem javította az egyébként csodálatos városképet.

Tegnap estére viszont a vízszint rendesen kitöltötte a medret. Utána néztem, napi 70-80 centiket emelkedett. A budai oldalról, a víz mellől szemlélve, a kivilágított Parlament visszaverődött a kb. 10-12 km/óra sebességgel rohanó folyóban. Vadul gyönyörű látvány volt, ahogy a lábam előtt a megvilágított folyó alig a rakpart szintje alatt száguldott. Közvetlen felette(m) meg a túlparton tornyosult az éjszakai város.
218 olvasás
4 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Nem lenne tőlem fair, ha
2020. február 06, csütörtök 16:21
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
ki-, be-, le- vagy eltakarnám a firkafal jó nagy felületét, ezért itt rebegem el a néhány napja írottjaimra érkezett észrevételeitekre, jegyzeteitekre a válaszomat.

Szándékom, s egyúttal célom is e megoldással nem más, mint elkerülni azt a - bárkiben - felmerülhető gyanút, miszerint a firkafalon megjelenteket mindenkinek az orra elé tolom, akarata ellenére is.így - aki óhajtja - idekattintva elolvashatja, s ha kívánja, tovább görgetheti ezt a megkezdett gombolyagot.
233 olvasás
6 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline


uhrinimi
.:: Frici a Segéd-úr...
2020. január 22, szerda 22:26
Tízperces szösszenetek...
Nem tegnap történt, amit most elmesélek, hanem úgy jó három-négy évvel ezelőtt…

Történt egyszer, hogy kedvenc macskám – Frici – anélkül, hogy kérte volna rá valaki, úgy beállt nekem segíteni, hogy még a szám is tátva maradt. A kiszáradt öreg körtefánk tövében állt a kutyaház, néhai Maci kutyám házikója. Maci, a német juhász már néhány évvel korábban, tizenhat éves korában az „örök vadászmezőkre” távozott, így takaros kis összkomfortos házikója üresen állt a fa tövében. Időnként meg kellett tapasztaljam, hogy nem jó helyen állt, sokszor útban volt. Amíg Maci élt, addig megfelelt nekünk is, a kutyusnak is a helye, mivel éppen rálátott a házunk terasz oldali bejáratára.
170 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak uhrinimi offline


Zsolt52
.:: OCSÚ-14
2020. január 01, szerda 10:03
OCSÚ-14
Újra kitört itt a január elseje! Pedig néhány hónapnyira volt csak az utolsó.

A szlogent már ki sem írom. Aki az elmúlt hat évben követte az Ocsúkat, az úgy is kívülről tudja. Új olvasók meg úgysem jönnek. A korábbiakban szereplő témák meglehetősen változatosak voltak. De a folytatás miről is szóljon? Mi az, ami az itteni többséget /ami egyébként kevésség/ érdekli?

Beszéljek tán az egészségről? A téma ebben a korban már, amikor az ember esztétikuma recseg-ropog, és többségünk kiterjedt kórságkollekcióval rendelkezik, talán megfelelőnek látszik. Mert vannak napok, amikor kissé kevésbé és kevesebb helyen fáj, de jobb már igazából nem lesz. Olyan nincs, hogy az embernek egyszerre csak acélosabbak lesznek az izmai, kisimulnak a ráncai, visszaegyenesedik a háta, vagy mondjuk újra elkezd kinőni a haja! A szőre a füléből esetleg igen.
766 olvasás
27 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Klímaváltozás.
2019. december 27, péntek 23:13
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Nem tudom, jó-e, helyes-e a cím végén a pont, avagy és inkább a kérdőjelet kellene odabiggyesztenem ?
No nem, nem a régi idők-béli, széttaposott, kopott spicc- és sarokvasú cipők, a rongyosra hordott-mosott gyolcsingek, a kifakult klottgatyák és a hónalj-részen az izzadtságtól megsárgult kombinék korában a hideg telek, a forró nyarak mára történő megváltozásáról - s főleg nem az e téma körül kialakult vitáról - írom, amit írok, mert abba a disputába nincs beleszólásra sem módunk, de jogunk sincs. Az efféle, és ehhez hasonlítható - sok pénz és sok ember sorsát eldöntő attrakciók - nem a magamfajta, csak a cirkuszi nézőtér legolcsóbb helyeire ültetett kisegér ámítására kerültek a bóvli sz@rokkal díszített porondra /mint pl. a klímaegyezmény. Na ne röhögtess! /.
De míg nagyon belemelegednék e gondolatmenetre s rátévednék erre a csábító, néhány gondolatnál sokkal többet is megérő terelőútra, folytatom ott, ahol elkezdtem, ami erre a 'merénylet-szerűségre' inspirált.

Szóval a tényleg igazi /?/ klímacsere megy a kukába, helyette mutatok valami mást. Meggyőződésem kétségen felüli, feletti a várható reakciók egyikének-másikának a részemről való megjövendölése: Hol él, avagy mit, milyen 'cuccot' szed ez a pöcs ?
251 olvasás
5 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 760 blogban 3 282 090 blog bejegyzést és 9 365 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/