Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 október 24, szerda | 43. hét | Salamon, Antal
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


rigotibi
.:: Stiklik,umbuldák a még belátható múltból. 1 rész.
2012. december 08, szombat 16:34
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
Részese voltam az átkos idők apróbb-nagyobb pénzszerzési huncutságainak, gazemberségeinek.Ne tessetek engemre rászabadítani azonnal a TEK-et,mert
1. Igazolhatóan marionettfigura voltam ezekben az eseményekbenben. A nevemet bár említették és le is írták egy helyen és egyszer,azt igazolásul tudom felhasználni e játszmában kapott szerepemet.
2. Ha mégis fenné rám a fogát bárki is a következők elmesélése miatt - akár csak egy fültépés erejéig is - azt csillapodásra intem,mert
2/a. Nincs mit veszítenem. Azt,amit sohasem kaptam tudatlan közreműködésemért,elvehetik.Mindet.
2/b. Az elévülési időre nekem ugya nem - nincs is miért - de ők hivatkozhatnak,de... De bánthatná a csőrüket ennek a néhány sorban leírottjaim valósága,békés,gazdagon élt napjaik általam való bolygatása,megzavarása.
3609 olvasás
48 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: új Földrajzi nevek anomáliái.
2018. október 20, szombat 19:26
Földrajzi nevek anomáliái.
Nem tudom, hogy rövid életetek alatt elgondolkodtatok-e már a földrajzi nevek furcsaságain. Nekem már korábban is feltűnt egy és más, meg most célzatosan utána is keresgettem. Ebben a Földrajzi Társaság lapja is segített.

Nos, akkor fussunk nekije! Már az általánosban bepaszírozták az agyunkba, hogy a földrajz-teremben lógó térképen mindig az észak van felül, a dél meg alul. Legalább is addig, míg a tartószög ki nem esik a falból. Viszont már rögtön az ötödik osztályba azzal hülyítettek, hogy ugyanezen a térképen Alsó-Egyiptom van felül és Felső-Egyiptom meg alul. Pedig a térkép a falon megfelelő állásban lógott. /Később megtudtam, hogy az ilyesmiket mindig a folyás irányából számolják. Jelesen itt a Nílusétól./
91 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Rolóhúzó evezőstúra
2018. szeptember 25, kedd 18:28
Rolóhúzó evezőstúra
Elrohant velünk ez a nyár! A hétvégét még kihasználandó, péntek délután lehúztam a fiammal Gemencre egy búcsú evezőstúrára. A korábbi nyárias idő erre sikeresen elfintorította magát. Ennek ellenére vagy kéttucatnyian így is összejöttünk. Szállásunk eléggé visszafogott egykori kollégium féle volt, mely nem csak nyomokban őrizte a szocializmus letűnt kényelmetlenségeit. Büféje ugyanakkor az egykori westerfilmek szellemét idézte. De mi nem vagyunk ilyenkor igényesek. Csak úgy, mint a manapság nagyon elszaporodott zöld vándorpoloskák, melyek szívesen menekültek a szobáinkba és hozzákezdtek áttelelésükhöz a függönyökön. Hogy némi tudományt is vigyek az írásomba, a Wikipédia szerint: „ (Nezara viridula) növényi nedvekkel táplálkozó kártevő rovar, inváziós faj. Hazánkban 2002-ben figyelték meg először, azóta egész Magyarországon elterjedt és jelentős kárt okoz kertészeti és szántóföldi kultúrákban, de az utcai fákon is megél.”
214 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Net-önvédelem
2018. szeptember 05, szerda 15:38
Net-önvédelem
Olvasom, hogy egy amerikai felmérés szerint a megkérdezettek 40 %-át érte már durva írásbeli támadás, sőt komoly életellenes fenyegetés a net levelező oldalain. Leggyakrabban politikai indíttatásból. De bármilyen más megnyilvánulás is agressziót válthat ki. A gyakorlat azt mutatja, hogy ezek az eldurvult kijelentések jelentős hányada anonim felhasználótól érkezik. Ez a beazonosíthatatlanság bizonyos védelemérzést ad a durva beszólóknak. És gondolom, nekik némi kielégülést jelenthet, hogy a különböző okok miatt felhalmozott dühüket így adhatják ki magukból. Feléd. Akinek többnyire semmi köze sincs az ő alapproblémájukhoz.
166 olvasás
1 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Bajusz
.:: Egy színfolttal kevesebb
2018. szeptember 01, szombat 14:50
A tettes mindig visszatér a tettei színhelyére -avagy nászutam Freibergben.
Egy színfolttal kevesebb lett kis városkánkban, ugyanis nemrég meghalt a mindenki által csak Bolondanti- nak nevezett figura. Anti egyébiránt egy tisztességes zenészcigány család ki tudja hányadik leszármazottja volt.
230 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline


Zsolt52
.:: Agancsozók a Dunántúlon
2018. augusztus 25, szombat 23:47
Agancsozók a Dunántúlon
Aki időnként belém olvas itt, az tudhatja, hogy ritkán szoktam közismert dolgokról írni. Most is találtam egy számomra új, de érdekes témát. Olvasom, hogy új sportág, illetve pénzkereseti lehetőség kapott lábra Zala és Somogy szarvasban gazdag erdeiben. Az agancsvadászat.
Ezt a hírt egy kicsit körbeszaladtam, mert szívesen járom az erdőt és érdekelnek az ezzel kapcsolatos események.
330 olvasás
11 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Requiem egy korosztályért
2018. augusztus 08, szerda 17:27
Requiem egy korosztályért
A késői utókor nem a matematika iránti oldhatatlan vágyam miatt fog lovas szobrot állítani nekem. Hetek telnek el, hogy egyszer sem deriválok, a számok hatodik hatványra emelését meg zsigerből elkerülöm. Az alapműveletekből a kivonást a pénztárcám tartalmának áruellenértékre történő cseréjénél alkalmazom. Marad még az összeadás. Például, ha összeadnám éveim alatt ért sérelmeimet, akkor a számegyenes jobb oldalán egy valós, komplex számot tudnék megjelölni, ami irracionális távolságban helyezkedik el az origótól. És mindezt egyetlen ok miatt!
RATKÓ-GYEREK VAGYOK!
284 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


kalucsni
.:: Döbbenet
2018. július 16, hétfő 09:31
Döbbenet
Középiskolás koromat egy békés megyei kisfaluban töltöttem, a szomszéd városba jártam gimibe. Anyukám az óvodát vezette, apu meg a helyi általános iskolában volt tanár. Én hamar elkerültem onnan, de a szüleim sokáig ott éltek. Apu halála után Anyu eladta házat, utánunk, a gyerekei után költözött, de a kapcsolata ma is élő a falu lakóival. Díszpolgárrá választották és minden rangos és kevésbé rangos eseményre meghívják, kikérik a véleményét, szóval igazán szeretik és ő is szereti az ottlakókat.
416 olvasás
15 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline


Zsolt52
.:: Tanácsom bogácsi szobatársamnak
2018. július 15, vasárnap 23:29
Tanácsom bogácsi szobatársamnak
Hát, Tibor, rohadtul elhagyott Téged a szerencse ezen a világbajnokságon. A kakasosok mégis megnyerték. Most csak egy dolgot tehetsz: hétfő reggel, mikor bemész dolgozni, pókerarcot felöltve elsőnek gratulálj nekik, hangoztatva, hogy de hisz nem is történhetett volna ez másként, és ezt ti előre megmondtátok. Dicsérd éleslátásukat és a franciáknak, mint sportnemzetnek az erényeit. Mert hiszen valahogy ki kell húznod még náluk a nyugdíjig.

Nekem mondjuk a horvátok játéka sokkal jobban tetszett. De ez szubjektív. Meg ezt a labdakergetést gólra játszák. Ha a szépség utáni eredményre vágyom, akkor majd műkorcsolyát nézek.
505 olvasás
20 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Perverzitás és következményei
2018. július 05, csütörtök 08:59
Perverzitásom és következményei
Alcím: az Apokalipszis utáni jövő metafórája = egy séta ma a Nagykörúton

Az idő múlásával szokásaink megváltoznak. Egyes korábbi tulajdonságaink úgy eltűnnek az idők folyamán, mint nagyapa arany zsebórája a temetés után.
Ezzel szemben új szokások, esetleg bizonyos perverzitások is kialakulhatnak bennünk. Ez természetesen nálam sem zajlik másként. Például egyik új perverzitásom, hogy mióta ingyen utazhatok a tömegközlekedési eszközökön, egyre gyakrabban sétálok csak gyalog az útvonalukon. Persze ehhez az is nagyban hozzájárul, hogy ha kocsival hajtok be a belvárosba, azt a napot nevezem szerencsésnek, amelyiken később megtalálom a valahol leparkolt kocsimat. Ilyenkor az embert már csak nehezen engedik el egyedül otthonról. Pedig én még a nyugdíj mellett dolgozom. Feltétre a főzelékembe.
352 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Bajusz
.:: útban a világhír felé
2018. június 15, péntek 17:49
Bajusz freibergi emlékezései
Lám-lám a kis múzeumom Csengerben, ahol vagyok még mindig eljutott a világhír első fokozatába. Saját anyagunkból készítettük, még annakidején gyűjtöttem, voltam ám még dekoratőr is, sok minden más mellett.Többek között NDK-s vendégmunkás is, amire legbüszkébb vagyok.
249 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 730 blogban 2 668 600 blog bejegyzést és 9 155 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/