Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 augusztus 20, hétfő | 34. hét | István, Bernát
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Blogok

Blogok

Ezeken az oldalakon témakörönként olvashatod mások webnaplóinak publikus bejegyzéseit.
Nálunk mindenkinek lehet saját webnaplója. Ha már van regisztrációd, bejelentkezve létrehozhatod saját webnaplódat, amibe akár azonnal írhatsz is.
Válassz blogot:

Kiemelt post


bubuka
.:: Na végre!!
2009. december 30, szerda 14:08
Bubuka szösszenetei
A minap imigyen szóllottam, életét, szeretetét, örömét, bánatát velem megosztó, utamon immáron több, mint 24 éve kísérő, imádott Társamhoz:
3238 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline

Utolsó postok

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó

Zsolt52
.:: Requiem egy korosztályért
2018. augusztus 08, szerda 17:27
Requiem egy korosztályért
A késői utókor nem a matematika iránti oldhatatlan vágyam miatt fog lovas szobrot állítani nekem. Hetek telnek el, hogy egyszer sem deriválok, a számok hatodik hatványra emelését meg zsigerből elkerülöm. Az alapműveletekből a kivonást a pénztárcám tartalmának áruellenértékre történő cseréjénél alkalmazom. Marad még az összeadás. Például, ha összeadnám éveim alatt ért sérelmeimet, akkor a számegyenes jobb oldalán egy valós, komplex számot tudnék megjelölni, ami irracionális távolságban helyezkedik el az origótól. És mindezt egyetlen ok miatt!
RATKÓ-GYEREK VAGYOK!
167 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


kalucsni
.:: Döbbenet
2018. július 16, hétfő 09:31
Döbbenet
Középiskolás koromat egy békés megyei kisfaluban töltöttem, a szomszéd városba jártam gimibe. Anyukám az óvodát vezette, apu meg a helyi általános iskolában volt tanár. Én hamar elkerültem onnan, de a szüleim sokáig ott éltek. Apu halála után Anyu eladta házat, utánunk, a gyerekei után költözött, de a kapcsolata ma is élő a falu lakóival. Díszpolgárrá választották és minden rangos és kevésbé rangos eseményre meghívják, kikérik a véleményét, szóval igazán szeretik és ő is szereti az ottlakókat.
339 olvasás
15 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline


Zsolt52
.:: Tanácsom bogácsi szobatársamnak
2018. július 15, vasárnap 23:29
Tanácsom bogácsi szobatársamnak
Hát, Tibor, rohadtul elhagyott Téged a szerencse ezen a világbajnokságon. A kakasosok mégis megnyerték. Most csak egy dolgot tehetsz: hétfő reggel, mikor bemész dolgozni, pókerarcot felöltve elsőnek gratulálj nekik, hangoztatva, hogy de hisz nem is történhetett volna ez másként, és ezt ti előre megmondtátok. Dicsérd éleslátásukat és a franciáknak, mint sportnemzetnek az erényeit. Mert hiszen valahogy ki kell húznod még náluk a nyugdíjig.

Nekem mondjuk a horvátok játéka sokkal jobban tetszett. De ez szubjektív. Meg ezt a labdakergetést gólra játszák. Ha a szépség utáni eredményre vágyom, akkor majd műkorcsolyát nézek.
428 olvasás
20 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Perverzitás és következményei
2018. július 05, csütörtök 08:59
Perverzitásom és következményei
Alcím: az Apokalipszis utáni jövő metafórája = egy séta ma a Nagykörúton

Az idő múlásával szokásaink megváltoznak. Egyes korábbi tulajdonságaink úgy eltűnnek az idők folyamán, mint nagyapa arany zsebórája a temetés után.
Ezzel szemben új szokások, esetleg bizonyos perverzitások is kialakulhatnak bennünk. Ez természetesen nálam sem zajlik másként. Például egyik új perverzitásom, hogy mióta ingyen utazhatok a tömegközlekedési eszközökön, egyre gyakrabban sétálok csak gyalog az útvonalukon. Persze ehhez az is nagyban hozzájárul, hogy ha kocsival hajtok be a belvárosba, azt a napot nevezem szerencsésnek, amelyiken később megtalálom a valahol leparkolt kocsimat. Ilyenkor az embert már csak nehezen engedik el egyedül otthonról. Pedig én még a nyugdíj mellett dolgozom. Feltétre a főzelékembe.
285 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Bajusz
.:: útban a világhír felé
2018. június 15, péntek 17:49
Bajusz freibergi emlékezései
Lám-lám a kis múzeumom Csengerben, ahol vagyok még mindig eljutott a világhír első fokozatába. Saját anyagunkból készítettük, még annakidején gyűjtöttem, voltam ám még dekoratőr is, sok minden más mellett.Többek között NDK-s vendégmunkás is, amire legbüszkébb vagyok.
182 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline


Zsolt52
.:: OCSÚ-12
2018. június 09, szombat 10:40
OCSÚ-12
/… és egyben lehet, hogy az utolsó? De ezt még idenyomom, pusztán emberbaráti szeretetből, hogy azon elvetemülteknek, akik még kifürkészhetetlen eltévelyedésükből kifolyólag ide írnának, vagy ilyet olvasnának, fáradt ujjaikkal ne kelljen a régiekhez annyit visszatekergetni./
519 olvasás
23 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Reggeli csörgések /némi SZARKAzmussal…/
2018. június 06, szerda 16:05
Reggeli csörgések /némi SZARKAzmussal…/
Egy kisváros széle táján élek, a városközpont és a mellette elterülő tanyasias urbanizáció között. Eme településszeglet hangulata olyan mediteránosra hajaz. Merőben más itt még az élet, mint a település más részein. Viszont a városiasodás itt is rohamosan terjed. Ez egyben rendesen bekavar a hagyományos falusi megszokásokba.
345 olvasás
8 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Világunk érdekesen, de nem biztos, hogy előnyére változik.
2018. május 31, csütörtök 22:22
Világunk érdekesen, de nem biztos, hogy előnyére változik.
Korábban ha valaki házat/lakást vásárolt, a szerződésben általában kikötöttek egy mondjuk 10 %-os foglalót. Ha a vevő nem teljesítette a feltételeket, akkor a befizetett foglalót elbukta. Viszont ha az eladó nem teljesített szerződés szerint, akkor ő, a már felvett foglaló kétszeresét volt köteles visszafizetni. Ez mind a két felet némiképpen biztosította, illetve érdekelté is tette az ügylet rendezett lebonyolítására.
244 olvasás
3 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


Zsolt52
.:: Tolna
2018. május 22, kedd 12:21
Tolna
Az evezősszezonomat Pünkösdkor megnyitottnak tekintettem. Ugyanis családegyesítő projekt keretében elmentünk három napra Harkányba, onnan meg evezni a Fekete-vízre. Nem kötelező tudni hol van. Elég annyi, hogy a Drávába folyik be. Ritkán tudom összeszedni egy időben gyermekeimet és nejemet. Főleg órákon keresztül egyben is tartva őket. Erre a víz közepén úszó kenu kiváló. Nagy előnye továbbá, hogy a nevelési hiányosságokat ilyenkor forgácsokban pótolhatom. Ugyanis nem vághatják miatta rám az ajtót. Legfeljebb dühösebben húznak. Ami itt azért előny.

De nem is erről akarok írni! Odafelé – időtúltengésből kifolyólag – javaslatomra, beugrottunk Tolna és Bogyiszló településekre is, melyekről már korábban hallottam. Mivel erőteljes német befolyás is volt itt, valamint nálunk családi vonalon erős becsípődés az írás, feldobok ide néhány gondolatomat ezzel kapcsolatban. Meg is bolondítom azt pár száraz adattal, melyet egy szociológiai leírásból szereztem. Lehet kényelmesen hátradőlni. Remélem a székednek van háttámlája.
234 olvasás
2 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline


rigotibi
.:: Nevessek vagy sirjak ?
2018. május 13, vasárnap 11:35
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .
/ Sajnos nincs hosszú 'i' betűm, bocsi./

Euroviziós dalfesztivál, 2018, Lisszabon.

Életemben először most - s tutti, hogy utoljára - néztem és hallgattam végig ezt a hosszúra nyújtott, általam nagyon nagy részét csak hangszennyezésnek minősitett őrületet.
Saját szempontjaim szerint osztályoztam mindegyiket, leirtam sorjában a meglátásaimat, csupán azért, hogy összevethessem a később kihirdetett eredménnyel.
Nem részletezem, hisz értelmetlen lenne objektiv - a hivatalos - eredménnyel szembeállitani a szubjektivet, az enyémet, mindössze és csak ennyit, s itt az egészről: alig-alig akadnak találkozási pontok.
Egyik közöttük,közülük az AWS buktája - a 21. hely mi mást jelenthetne - 'meg-, vagy kiérdemelt' ezért az állatias sz@rságért.
A másik pedig a győztes kiválasztása,mennybemenetele, főleg a közönség részéről.
/Mellékesen megjegyzem: eleve sántit a geológiai magyarázat, hisz Izrael nem Európában leledzik, de ezen túl kell tenni magunkat !? Ilyen alapon mi, magyarok is részt vehetnénk, sőt akár nyerhetnénk is pl. a Közel-Keleten rendezett attrakciók bármelyikén, de a magyar nem ennyire pofátlan./
328 olvasás
11 hozzászólás
Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Keresés a blog:

A blogokban olvasható tartalmak és hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a webhely üzemeltetőjének véleményét.

Ez a gyűjtemény 725 blogban 2 573 181 blog bejegyzést és 9 134 hozzászólást tartalmaz.


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/