Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 augusztus 05, szerda | 32. hét | Krisztina
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » BLOGOK » 7 évesek lettünk - beszámoló a 7 éves buliról saját szemüveggel

7 évesek lettünk - beszámoló a 7 éves buliról saját szemüveggel

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak KatonaTibor offline Felhasználó profilja 2014. november 16, vasárnap 18:04
csak úgy firkálgatok...

Talán már korábban illett volna beszámolót írnom a szülinapi buliról, de hagytam érni a dolgot egy kicsit. Aztán éreztem csak grafomán késztetést ez ügyben - elkezdtem, de aztán közbejött valami. Mostanra lett (remélem) szalonképes, fogyasszátok szeretettel.

Előzmények:
Bár már hét éve vagyunk jelen a "történelem színpadán", eddig nem volt divat magunkat ünnepelni. Csak hagytuk múlni az időt magától. Illetve egyetlen alkalom volt, amikor számosan összegyűltünk - két éve megemlékeztünk egymásra találásunk 5 éves évfordulójáról. Szép kerek szám, talán azt is csak azért.

Már pár hónapja "nyaggattak" páran, hogy csináljuk meg a 7 éves szülinapi bulit. És hogy nekem kéne meghirdetnem, merthogy mégiscsak én vagyok az "Admin", az alapító. Mint olyan. Kötélnek álltam, gyanútlanul.

Ekkor a 2 évvel ezelőttinél kisebb létszámra számítottunk. 2 éve negyvenegynéhányan jöttünk össze, a mostanira huszon/harmincvalahányra számítottam. Elvégre itt a vízcsapból is az folyik, hogy ellaposodik a honlap, meg szétszéled a társaság, alig vannak beírások, szinte csak egy-két tucatnyi ember viszi a hátán a boltot. Nahát, ha ennyi ember várható, akkor pont megfelel nekünk a RészegSzabó, a havi beszélgetőseink jól bevált színhelye. Merthogy annyian pont kényelmesen elférünk.

Szépen meg is lett hirdetve a rendezvény. Jó előjel, hogy már az első három órában 9-en iratkoztak fel. Pár nap után a Arckönyves csoportunkban (=facebook) is meghirdettem, hogy azok is értesüljenek, akik ma már inkább oda járnak. Mert attól, hogy a viharosabb időkben elpártoltak innen, őket is közénk valónak érezzük - úgy, ahogy minden NDKst!
Tényleg, az elején még azt is bizonytalannak éreztem, hogy huszan-harmincan összejövünk-e.

Aztán napról napra egyre többen iratkoztak fel. Olyan 50 fő felett kezdünk komolyan aggódni, hogy nem fogunk elférni. De már kevés idő volt hátra, késő volt másik helyszínt keresni. Végül 70 fölött volt a magukat fixre mondó jelentkezők száma (plusz 50-60 a fészbúkon magukat "talánra" mondók, amit próbáltam inkább szimpátia kinyilvánításnak tekinteni). Pánik: egy széken ketten fognak ülni, vagy mi lesz?..
Eddigre már megvolt a szervező csapat - azokból állt, akik rábeszéltek, hogy csináljuk meg ezt a szülinapi bulit. Gondoltam, együk meg együtt, amit főztünk, csakazértis a RészegSzabóban lesz a buli! Álljon itt a nevük, tényleg megérdemlik: az Ibolya-Bicó páros és Aszalós Edit.

Főrész: a nagy buli:
Már a kezdésidő előtt jóval kezdtünk gyülekezni. Biztos voltak, akik tutira nem akartak kimaradni semmiből. ;) Aztán idővel sokan is lettünk.
Nekem később jelentős problémát jelentett, hogy "a köszöntőt az Adminnak kell mondani". Merthogy ő a házigazda, vagy mifene. Namármost nem lévén "közszereplő", abszolút nem vagyok szokva ennyi ember előtti beszédhez. Pláne mikrofonnal. Készültem én, írtam itthon még jegyzeteket is - aztán csak az lett, hogy rögtönöztem egy "hablatyot", némi dadogással, gondolatszünetekkel együtt. Ezúton is köszönet a nyájas publikum megértő türelméért. Majd belejövök a sokadik szülinapunkra (vagy nem).

Amúgy végtére flottul alakult. Pont Ibolya jött ki segíteni, mikor már jól belezavarodtam a mondandómba. És így egymás mellett állhatott előttetek becses társaságunk 2(!) alapítója. Igen, mert én Ibolyát is annak számítom!

Aztán jött a főprogram, a "nagy pörkölt zabálás" - tanult cimborámat idézve. Meg (főképp) a lényeg: az összetalálkozás öröme, a beszélgetések. Egy-egy asztal jobbára egy-egy várost képviselt - mi neuhausiak például ez alkalommal beszéltük meg, hogy jövőre meglátogatjuk a "mi fánkat", kiruccanunk Neuhausba.

Volt meglepetés is - nekem legalábbis, mint buli-kitalálónak. A Radeberger sör torta például. Nahát, irgalmatlanul jólesett, sőt nagyon is. Na nem csak a Radeberger hegy (az is), hanem szinte kézzelfoghatóan éreztem a felém áradó elismerést, megbecsülést és barátságot. Alig pár éve még háborúzni kellett, az rossz volt. Ez meg most jó.
Egyre inkább az lett a benyomásom, hogy azért jött ide ma ez a sok ember, hogy az Admint ünnepeljék, pedig nem érek én annyit még díszmagyarban sem. Lehet, hogy ez korábban is mindenkinek nyilvánvaló volt, csak nekem van hályog a szememen. Pedig én azért mentem oda, hogy magunkat mindnyájunkat, a csapatunkat ünnepeljük meg, amiben magamnak legfeljebb egy kis hajtócsavar szerepét szánom. Nem többet!

Ahogy már mondtam: mi ezzel a közösséggel egy csodát hoztunk létre! Hogy ennyien, ennyi év után is újra egymásra találtunk, és a közös múlt, közös élmények okán ma is összetartunk. Igen, csoda, hogy együtt(!) képesek voltunk létrehozni ezt a mai atomizált világban. És mindenféle rossz hatás, balhézások, bomlasztások, szét/kiválások ellenére ennyi év után is együtt vagyunk, és összetartunk. Akkor viszont mindenkinek járt volna egy sör-torta! (Najó, rendes torta is volt, az igaz)
Nahát, csak ez miatt éltem ki a grafomán hajlamomat ezúttal. Ezúton megköszönni nektek a felém irányuló szeretetet (nem hiszem, hogy félre-éreztem volna valamit) ami az eddigiek folytán talánha nem teljesen méltatlan, de biztos, hogy okom lesz a jövőben is megszolgálni. És lendületet is ad a továbbiakra, feltétlen. Nekem is, és.. Nektek is. Mert ez egy sokszemélyes társasjáték! Csak együtt érünk valamit.. De együtt - sokat!

Zárszó:
Kitaláltuk, hogy a lehessen a honlapunk fenntartásához, továbbviteléhez egyénileg is hozzájárulni. Pár éve volt ugye az a "kitűzőpénz", ami azóta az éves tárhelydíjakra rég elment. Ezúttal tehát mód volt önkéntesen hozzájárulni a közös fennmaradásunkhoz - ami lehetőséggel számosan éltek is.
Ezúton is megköszönöm a hozzájárulásokat. Összességében újra megvan bő egy / szűk két évre a fedezet a tárhely díjunkra.
És mivel az ötletet - önkéntes hozzájárulás a honlapfenntartáshoz - befogadtátok, később is lehetőség lesz rá. Mert egy ilyen projekt fenntartása, üzemeltetése bizony folyamatos kiadással is jár.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Emlék villanások... ^ lista ^ Milyen a hangulatom most? »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
4 hozzászólás
.:: Tiborkám
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Ferkó offline - 2014. november 17. 10:56
Ferkó
csak igy tovább még jó pár éven keresztül.Bis 120
Veled tartunk

.:: Köszönet az alapítóknak!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
MZES250 offline - 2014. november 18. 14:29
MZES250
Nagyon örültem, amikor felfedeztem ezt a honlapot. Minden elismerésem Tibornak és Ibolyának! További sikeres összejöveteleket, élénk eszmecseréket - jó egészséget kívánok minden aktív és kevésbé aktív tagunknak!

.:: Peter Maffay - über sieben Brücken mußt du gehn
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. november 18. 19:38
ildiko561031
https://www.youtube....tch?v=6tcBgBRziXQ
Mert 7 évesek vagyunk!
Élvezd!
Peter Maffay

7 meg volt!

.:: Jó volt eddig,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. november 18. 19:45
ildiko561031
veletek! Persze hektikus, olykor vidám, olykor szomorú pillanatokkal teli pár évem van, együtt VELETEK!

Nem mondom, hogy néha nem éreztem, érzem azt, hogy na köszönöm de jól meg vagyok én enélkül is. De fertőzöttségem súlyos.
Gyógyíthatatlan.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/