Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 augusztus 05, szerda | 32. hét | Krisztina
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » BLOGOK » Milyen a hangulatom most?

Milyen a hangulatom most?

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak KatonaTibor offline Felhasználó profilja 2018. november 19, hétfő 21:39
csak úgy firkálgatok...

Gyerekek, fáj a szívem. Holnap jönnek a furgonomért, amivel az eltelt 16 év alatt eléggé összenőttem. Eladásra kerül.

1992-ben, mindjárt a lehetőségek kinyílásával kezdtem kereskedni, mint sokan mások, én is piacozással. Hamar kinőttük ezt, sok mindent csináltunk, egyebek között a hazai 100 forintos bolt, mint ötlet, első kipróbálói közé tartoztunk (amire az ötletet az amerikai One $ Shop-ból hozta valaki haza akkoriban). 95-ben vettem az első furgonomat, egy Ford Transit-ot. Sokáig szolgált hűséggel, azt is fájó szívvel adtam el aztán - de csak azért, mert már nagyobb kellett. Rövid intermezzó után 2002-ben 0 km-el hoztam el az autószalonból a mostanit. Ez is hűséges társam volt, soha nem hagyott cserben útközben, nagyon bírta a gyűrődés, hajszát és (mivel haszonjármű ez is fontos) sok munkával sok pénzt kereshettem vele. A családom boldogulására.
Jópár éve már más tevékenységből keresem a pénzem javát. Nem titok, szoftverfejlesztésből - ami jóval kényelmesebb, hisz itthon, karosszékben dolgozom számítógépes munkát, nem kell pakolni, mászkálni. És még meg is fizetik.
A Ducato itt áll az udvaron, hét/hónapszám meg sem mozdul - nincs miért. Ami megmaradt az előző kereskedői tevékenységből: évi 5-6 vidéki fuvar. Hozott annyit, hogy az autót fenntartsam - azaz költségmentesen volt egy teherautóm is, jól jön az néha.
Idén több okból beszűkültek a lehetőségek, várhatóan veszteséges lesz fenntartani a Ducato-t és a mögötte levő céget.
Így hát, 26 év munka - sok siker és néhány kudarc után - racionálisan úgy döntöttem, hogy a céget felszámolom, a furgont meg meghirdetem és eladom.
Már megnézték, holnap jönnek érte.

62 éves vagyok. Egyszer húzni kell egy vonalat. Be kell látni, hogy a kereskedéssel járó pakolás, zötykölődés már nem nekem való. A munkát, a pörgést élvezem, de fáj tőle a hátam, ez van...
Aztán egyszer, talán pár év múlva, a karosszékes munkát is abba fogom hagyni. Mivel ez erős agymunka, addig csinálom, amíg mentálisan bírom. Utána úgysem kellek majd, piac van...
Mit mondjak, szar ügy, amikor az ember elkezdni lépésenként, tervszerűen leépíteni az addigi aktív életét. Azért, mert ebben már benne van az elmúlás szellője - amit én még fiatalos 62 évesen nem akarok tudomásul venni.

Úgyhogy most éppen fáj a szívem. Holnap jönnek a furgonomért. És ez elindított bennem gondolatokat, amiket próbálok most kiírni magamból. Hátha könnyebb lesz tőle.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« 7 évesek lettünk - beszámoló a 7 ... ^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
9 hozzászólás
.:: Szervusz Admin,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. november 19. 22:06
RSándor
Megtudlak érteni ! Nekünk is itt a jövöévi az utolsó szezonunk és szerintük "sikeres" 18 év elmultával házunk bezárja kapuit . Értsd fönökünk nemcsinálja tovább , nincsen utod aki vezesse az egyesületet és igy csak 1 évünk marad itt . Sokatoknak nemkell bemutatnom "házikonkat" mert volt szerencsétek hozzá pár napig élvezni azt .
Ilyenkor az ember kicsit "nosztalgiázik" hiszen volt elég sok szép és jó esemény mely megmarad emlékként bennünk és a bosszuságokra majd az idö mulásával ködszerüen fogunk ezekre visszaemlékezni . Attol meg én nemfélek , hogy Te nemfogod feltallálni magadat és esetleg megesz otthon a semmit tevés .

.:: Adminka!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. november 20. 17:07
Zsolt52
Ha nem csak költői volt a címbeli kérdésed, akkor: szar! De talán ezt nélkülem is tudtad.
Viszont még rosszabb lesz, ha 94 éves korodban a lélegeztető készülékedtől kell megválnod. De könyörgök: - addig próbáld már kihúzni valahogy! Nem kell úgy ragaszkodni dolgokhoz! Tanultál volna meg a fiatalságodhoz ragaszkodni, akkor nem állnál itt így.

Egyébként mik ezek a siránkozós blogbeírások itt most egymást követően? A Zsolt52 a hiányzó napi hat-nyolc óráját siratja, más csipetnyi idejét a csipes igazolványra, te meg a Ducato-dat. Hát nem elég dukatot kerestél meg vele! Jegyezd meg, mindig van kiút! De ha ti ilyen mínuszok vagytok (negatívok te!), akkor lehet, hogy a Ocsút át kell alakítanom Sirató-fallá...


A karosszékedet meg cseréld le hintaszékre. Ha gyorsan hajtod, olyan kellemes érzés, mint ha sörre vodkát innál. Arra meg sört. Ne félj, nem leszel alkoholista! Mert alkoholista az, aki annyit iszik mint mi, csak ellenszenves. Te pedig nem vagy az. Különben is! Az élet az mindig szakadatlan küzdelem. Csak az idő múlásával mindig mással küzdesz. Most már szokj hozzá, hogy délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal, este meg a derékfájással. Ha meg esetleg javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.

Amiatt meg igazán ne fájjon már a fejed, hogy 62 éves vagy. Nem soká tart! Kilábalsz ebből is. Mondjuk a fejfájás az marad.

Egyébként még mindig jobb helyzetben vagy, mint én, aki ugyan szintén karosszékben dolgozik, de néha – ha nincs más rá – még pakolnia is kell. Gépet kocsira. Te meg csak az elégedetlenségedet pakolod itt ki. Pl.: „Mit mondjak, szar ügy, amikor az ember elkezdni lépésenként, tervszerűen leépíteni az addigi aktív életét. Azért, mert ebben már benne van az elmúlás szellője - amit én még fiatalos 62 évesen nem akarok tudomásul venni.”

Ja, olyan fiatalon még nekem is voltak ilyen sötét gondolataim.

.:: Éppen a múltkor
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2018. november 21. 13:03
bubuka
mondtam a cimboráknak, hogy így a korom előrehaladtával veszek egy hintaszéket.
Beleülök és ülök benne vagy két óra hosszát.
És mit csinálsz két óra múlva? - kérdezték.
Hát, elkezdek lassan hintázni.....

.:: Na, ezt nagyon utálom!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. november 21. 21:41
Zsolt52
Én húsz percig görnyedek a gép előtt, hogy kicsikarjak magamból valami álhumoros marhaságot, közben megiszom két sört amit rendszeresen félre nyelek, majd átszaladok a szomszédba valami poénféleségért, hogy feljavítsam az írásomat, ő meg csak könnyedén ide lök négy sort, én meg 10 percig csak röhögök rajta...

.:: Tegnap este
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2018. november 22. 12:26
öregszünk
23.30 a csehek felè Pirnánál A17 beleszaladt egy Fiat Dukát két magyarral egy kamionba, a Ducátót összenyomta két méteresre, a kèt magyar 41 ès 39 éves, el lehet kèpzelni mi maradt belölük !

Nem tudom fáradtan Ti mit csináltok, ha elkezdenek fehér figurák az úton ugrálni, kerestek hotelt, vagy parkolòt, én csak parkolòt, ledekkolok és alszok, mert mindig sietnem kell innen oda, meg vissza, 70 felett Ti még nem tudjátok, de majd...... !
Ha találok üres helyet, mert minden parkolò tele van alvò kamionosokkal, legutòbb vagy kètszer felèbresztettek, mert nem tudtak kiàllni !

Ez se fèrt be, mert tele volt, csak vignyettát akart venni azért állt 70 mèterre a bejárattòl le, a magyarok, ki tudja miért teljes gözzel beletrafáltak.

Nem azt mondom, hogy ez enyhìteni fogja a vàlást, de legalább a hangulatodat emeli, el fogod èrni a nyugdíjkorhatárt èpsègben, hintaszèket mèg ne vegyél, addig mèg jó pàr korsò sör / pörkölt fogja növelni a tèrfogatodat, ha a pörgès leàll, annál inkàbb megtelepszik a zsìr, mèsz az ereiden

De ha teljesen vèletlenül hiányozna a mozgás, nekem folytatni kell a támaszfalamat, ha senkit nem találunk segédmunkást, megint nekem kell a betont keverni, 3 : 1, sòder : cement eddig benne van 1,5 m³ sóder, megsajnálhattok, de addig át kell vészelni a telet, akárhogy

.:: Jöttek, elvitték.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. november 22. 13:49
Admin
Tegnap egész nap jöttem-mentem, nem találtam a helyem. Tényleg, mintha egy jóbaráttól választottak volna el...

Tudom, nem kell úgy ragaszkodni a tárgyakhoz. Bár már sokszor megtapasztaltam, hogy az ilyen bonyolult jószágoknak, mint egy autó, lelkük van. Számtalan példát tudnék mondani, esetek, amik racionális ésszel nehezen megmagyarázhatók.
Ez esetben viszont nem is a tárgy - a jármű - a lényeg, hanem amit jelentett: a "több lábon állás" jegyében, ha bármi történne jelen munkámban, mindig lesz kiút, visszatérési pont. Mert még megvannak az eszközök, bármikor visszatérhetek a korábbi tevékenységhez.
Mint amikor az idősödő suszter felszámolja a kis műhelyét, eladogatja a megszokott szerszámait - onnan már nem lehet visszatérni.

Az asszony is csak annyit kérdezett: "jól meggondoltad ezt?" amikor mondtam, hogy leboltoltuk, jönni fognak érte. Talán mert ismer már...

---

Hintaszékem van, valahol a sufniban. Előbb-utóbb elő fogom keresni (csak sok minden rá van pakolva), leporolom és beüzemelem. Jó lenne már... vagy talán mégsem, biztosan belezavarodnék, ha sokáig tétlenül kellene ülnöm... Hisz a semmittevés öl, butít és nyomorba dönt. ;)

---

Roszi Sanyihoz meg ki kéne menni még egyszer. Jövőre, mert később már nem lehet ezek szerint. Talán Keukenhof-hoz odafelé tranzitszállásnak is megtenné (bár nem éppen félúton van). Amúgy nézzétek csak mit találtam: https://schullandhei....php/slh-fensdorf

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak szárazjani offline - 2018. november 23. 16:38
szárazjani
Van egy hintaszékem a telken,mért nem szoltál mikor vitted a hát.Én csak kerülgetem a mostani kocsidba meg nem fér be. Csókollak.

.:: Elfelejtettem
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2018. november 24. 11:34
öregszünk
hol is van a telked Jani, de oda ne add az Adminnak, neki még nincs ideje elengedni magát, nekem meg jót tenne a kaszálás után beleesni, csak még hiányzik az olyan is aki ringatna

Szükség esetén eröt tudok venni magamon és meglököm, vagy a szomszèdot hìvom
Csak a bal oldalon, még alig ismerem öket, meg ök se jönnek gyakrabban mint èn, Balatongyörkön van az àllandò tartózkodàsi helyük, meg megvettèk mellettem, eljöttek kirándulni, felmentek a kilàtòhoz, lenéztek, eldöntöttèk ha van eladò ház megveszik.
Azóta rendbetetettèk egy erdèlyi testvèrpàr dolgozott rajta 6 Milliòèrt, ìgy most kitesz 14 Milliót.
Most mikor otthon voltam éppen fent hintàztak a kertben, a csaj lába a krapek ölében, simogatja, mondom jöttem, hogy helyet cseréljünk, de nem mentek bele sajnos.
Gyüjtik a házakat, de egyet most eladtak, meg egy gyümölcsöst, a krapek 69, a csaj 62, azt mondja nem bìrják a gyürödèst már ök sem, a piacozàst, föleg nincs is örökös, csak a csajnak van 7 testvére.
Hosszù lère eresztettem, pedig csak annyit akartam ìrni, hogy tavasszal útbaejtelek Jani a hintaszèkèrt, a vègrendeletemben meg az Adminra hagyom, ìgy mindannyian jól járunk

.:: Ez hatalmas!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. november 24. 11:52
Admin
"a csaj lába a krapek ölében, simogatja, mondom jöttem, hogy helyet cseréljünk, de nem mentek bele sajnos."
Elképzelem... Muhaha!

Melinda, te bearanyozod az ember napját!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/