Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 december 15, szombat | 50. hét | Valér, Detre
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » számtanpélda lettem !

számtanpélda lettem !

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2017. november 10, péntek 18:24
A tettes mindig visszatér a tettei színhelyére -avagy nászutam Freibergben.

Mindenre gondoltam, csak erre nem, amikor Maki bácsi matektanár előtt izzadtam a kétismeretlenes -bár számomra mindegyik sok ismeretlenes volt -egyenlet előtt, melyet a táblára valameddig fel tudtam írni. Ez a valameddig, azt hiszem maga a példa volt, amit, mint Karinthytől tudjuk a rossz tanuló igen precízen, mondhatni kalligrafikusan körmölt fel.

Legjobban azt szerettem, amikor Maki bácsi (mint utólag vagy húsz évvel kiderült, egy végtelen humoros, jókedélyű ember volt- no rajtam sokat röhöghetett)biztatott, hogy bizonyítsam be valamely egyenlet lényegét. Ezt őszinte felháborodással visszautasítottam, még hogy én, a kis semmi miként is vetemedhetek ilyenre. No elkanyarodtam a címben jelzett megtisztelő feladattól. Kisunokám jövőre megy iskolába- bár éveit tekintve már mehetne, de meghosszabbítottuk gyerekkorát- majd jövőre kezd. De, mivel feleségem nyugdíjas tanítónéni, nem bír magával, kezdi megismertetni a számokkal, amit Bogika igen szeret. Igen ám, de a 6-os és 9-es számnál néha botlik. Erre a nejem igen szemléletesen okította a gyereket. Úgymint, a hatos szám formáját a Papa -vagyis szerény személyem - hasára formázta, vagyis, " ..tudod Bogika, a hatos szám olyan, mint a Papa hasa, lent van, a kilencesnek pedig fent van a feje, az meg olyan, mint a Papa feje." Ez utóbbi, most nem a méretere gondolok, talán még hízelgő is. Mindenesetre a kislány már tökéletesen tisztában van a 6- és a 9- es lényegével. Csak ezt el ne árulja a nejem a reformtankönyv íróknak. Bár akkor bizonyos szerzői jogokra számot tarthatnék.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« az emberiség fejlődése a kényelmes ... ^ lista ^ A pénznyelő kislány »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
2 hozzászólás
.:: A köznyelv szerint 'év-vesztessé' vált
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. november 11. 12:59
rigotibi
az unokád, mely fogalom - első hangzásra - bántó felhangúnak tűnik.
De nem az. Én épp az ellenkezőjét vallom.
Bajusz Laci nagypapa ! Semmit sem veszített Bogi az egy évvel későbbre halasztott sulikezdéssel, főleg annak ismeretében, amit a párod, a nyugdíjas tanítónéni tesz ezért a csepp emberkéért. Az ő szakmája és tudása, tapasztalatai révén nem hogy vesztese, de nyertese lesz a kicsi leányka a mamijától szerezhető tudásnak anélkül, hogy a fenekének el kellene viselnie az iskola kemény padjának kényelmetlenségeit. Nem beszélve a számos, születésük dátuma szerint iskolaérettnek számító csemetének a koruk szerinti beiskoláztatása ugyan megfelel a hatályos rendelkezéseknek, de...
A puding próbája az evés, az iskolai feladatok megoldására pedig a már addig is a gyerekekben rejlő képesség, plusz az indulásig megszerzett 'rutinjuk' lehet a mérvadó.
Nos. Ez utóbbiban az otthoni - szülői és nagyszülői - háttér lehet az, amivel nemcsak hogy behozhatják, de le is körözhetik azokat a lurkókat, akiket erőnek erejével tolnak be az iskolapadokba, bőven az arra való megérésük előtt.
Nem is beszélve a sokasodó - többnyire rézbőrű retardáltról - amiket /sic/ el kell tűrjenek és viseljenek a jobb sorsra érdemesültek.
Tartsd meg még sokáig a pocakodat Bajuszkánk - egészséged teljében persze - sőt archiváltathatnád is az arról készült fényképet valamely módon. Matekos órákon -
szemléltetőeszközként - még hasznára válhat a minket követő generációk számára.
Kívánok jó egészséget Néktek, no meg

.:: Tibi ! tulajdonképpen én is évnyertes vagyok
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline - 2017. november 11. 18:03
Bajusz
mármint azzal, hogy a főiskoláról való "eltávolíttatásom " miatt akkor cirka két évet az NDK-ban töltöttem, tölthettem. Ez az időszak számomra nagy nyereség volt minden tekintetben, mondhatni a sors keze vezérelt oda. Olyan közösség mint a volt NDK-sok csoportja, benne Te is, megerősít ebben.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/