Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 április 24, szerda | 17. hét | György, Fidél, Debóra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Egy színfolttal kevesebb

Egy színfolttal kevesebb

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. szeptember 01, szombat 14:50
A tettes mindig visszatér a tettei színhelyére -avagy nászutam Freibergben.

Egy színfolttal kevesebb lett kis városkánkban, ugyanis nemrég meghalt a mindenki által csak Bolondanti- nak nevezett figura. Anti egyébiránt egy tisztességes zenészcigány család ki tudja hányadik leszármazottja volt.

A jámbor bolondok közé sorolhatnám, bár tudom ez nem igazán tartozik a pszichológiai és elmekórtani tudományos meghatározások közé. Egyébiránt is úgy tartják, hogy minden tisztességes falunak- városnak kell legyen egy úgynevezett "falubolondja"- e hiányában nem is jegyzik a települést, kinézik, hogy ennyire sem telik nekik. Nos Anti már gyerekkorától kiérdemelte ezt a titulust, mert már a gyogyóba sem járt, ami márpedig ékesen bizonyította, hogy belőle igazi falubolondja lesz.Egy ízben a bicikli saroglyájáról -mert mifelénk így mondják a csomagtartót - elhagyta kis madárcsontú anyukáját, akit csak egyszerűen Bébinek nevezett. A kis öregasszony egy kátyú zökkenése után hangtalanul leesett, ám Anti ezt csak otthon vette észre. Anti ezenkívül, mondhatni jóbarátom volt, messziről jó nagyokat köszönt, hogy "szevasz tanárbácsi" -mert természetesen mindenkit tegezett, amit egyértelműnek vettünk. Barátkozó formában volt mindenkivel Jó nagydarab fiúként szívesen hívták ilyen-olyan házimunkákra. Ja, el is felejtettem, hogy nagyfokú beszédhibás volt, alig lehetett kivenni szavait, amolyan totaféle. Egy időben valami kóbor prédikátor többször is megfordult a Dankó városrészben, hogy finoman írjam le a cigánysort. Ettől kezdve Anti egy nagy könyvet tartva maga előtt, pátosszal, öblös hangját kieresztve járt fel alá - mit járt, vonult, és csak annyit harsogott, hogy "Uram- Uram, és még valami zagyva szöveget.Nagyon szentéletű lett a fiú, bár ez csakhamar elmúlt róla. Egyik legemlékezetesebb alakítására sokan emlékeznek a városban. Ugye, azt tudjuk, hogy ezek a falubolondják rendkivűl vonzódnak az egyenruhákhoz, ki tudja miféle ösztönből. Anti fiúnak is adott, gondolom egy határőrtiszt valami határőrancúgot, egészen jól állt rajta. Délcegen menetelt végig az utcákon, időnként szalutált is. De legemlékezetesebb alakítása az volt, amikor ezen egyenruhában kiállt a központ terére, és ott egy síppal irányítani kezdte a forgalmat. A helybéliek kiintettek neki a kocsiból, figyelembe sem vették, ám az idegenek, nagyrészt a közeli Romániából, azok lelassítottak, megálltak nem tudták mire vélni- ilyenkor Anti nagylelkűen továbbot intett és újfent szalutált. Mígnem egyszer csak nagy visítással lefékezett egy autó s kipattant belőle a nagyhangú Kálmán a rendőr, akiről köztudomású volt, hogy nem éppen elnéző, s elkezdte kergetni a rend önkéntes őrét körbe körbe. Antit ezek után "leszerelték", mert többet nem láttuk mundérban. Az utóbbi években mondhatni lelassult, időnként kivonták a forgalomból kezelésekre, melyek után egyre inkább befelé fordult, szinte meg sem ismert, alig vonszolta magát. Látható volt, hogy erősen be van gyógyszerezve. Halálhírét hallva, nemcsak én, hanem többen is mondtuk, hogy kár volt érte, egy - mint a címben is írtam - érdekes színfolttal lettünk kevesebbek.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« A pénznyelő kislány ^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
2 hozzászólás
.:: Vegyük alapul itt a műkorcsolya pontozását:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. szeptember 01. 23:47
Zsolt52
Tartalom: NeunKomaNeun !!

Kivitel: ZehnKomaNull !!!

Kár, hogy ilyen ritkán versenyzel!

.:: Így van.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. szeptember 03. 00:14
kalucsni
Ez egy nagyon jó írás, szerintem sokakban felidézett valamit, vagy valami hasonlót. Köszönöm szépen!!!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/