Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 január 26, kedd | 04. hét | Vanda, Paula, Timóteusz
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Hamár a gyerekeknek megígértem...

Hamár a gyerekeknek megígértem...

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. augusztus 05, szerda 18:08
Bubuka szösszenetei

Ígéretemhez híven megírom a mindenki számára roppant tanulságos, elgondolkodtatóan zseniális - és bár nekem csupán ujjgyakorlatnak számító, nektek leesik az állatok blogomat.

Az biztosan köztudomású, hogy kétfajta embertípus, kétfajta beállítottságú ember létezik.
Reál és humán beállítottságú.

Én saját magamban felfedeztem egy harmadikat.

Ezt én, nemes egyszerűséggel csak megélhetési reál beállítottságnak hívom, mivel úgy hozta az élet, hogy vasakból élek. A vasak alatt azt kell érteni, hogy nekem az összes műszaki termék a kalapácstól az űrhajóig egyszerűen csupán „vas”.

Többek között képviselek egy német céget Itthon, szerintem sikeresen. Szintén „vasat” gyártanak. Elvannak telve, hogy ilyen hájtek, meg olyan hájtek. Nekem meg csak „vas”. Ezt el is mondtam nekik, miközben természetesen tisztában vagyok a „vasuk” műszaki előnyeivel.
Először igencsak meglepődtek a „ Für mich ist nur dumme Eisen” megnyilvánulásomon, de mivel jól ismernek, már ők is csak „Eisen” –ként emlegetik nekem, az egyébként szerintem sem elhanyagolható műszaki tartalommal rendelkező „vasat””.
De továbbmegyek: Az általam működtetett cég szintén vasat ver. Már úgy értve, hogy egyébként dolgozunk hőerőművekben, autóipari, élelmiszeripari, meg hasonló cégeknek, miközben számomra ez csupán egyszerű vasverés.
Ennyit értek hozzá, de ettől függetlenül tudom a FIÚKAT motiválni. Nem ok nélkül írtam „fiúkat” és nem alkalmazottakat, vagy munkásokat. Nem, Ők a FIÚK. Így nagybetűvel, hiszen belőlük élek. Az meg, hogy ők belőlem, természetes, kiegészítjük egymást.
Csak egy egyszerű példa a motiválásra: Tudják, hogy nemigen értek sok dologhoz, ami a munkánkhoz kell, de ezt a tényt már régen elfogadták. A múltkor vettünk valami spéci hegesztőgépet, és éppen kimentem a műhelybe valamilyen okból.
A műhelyfőnök mutatta az új, szép, KÉK gépet, és lelkesen, hosszasan sorolta, mit tud.
Türelmesen végighallgattam, és amikor végzett megjegyeztem, szó szerint: „Hú de fasza, de pirosba nem vót?”
Döbbenten rám nézett, majd nevetve a homlokára csapott. Bocs én vagyok a hülye, hogy ilyenekkel fárasztalak.

Nahát, szóval ennyit a megélhetési beállítottságról, de igazában én inkább valóban pl. könyveket írnék, csak úgy a saját szórakoztatásomra, aztán nagybiztonsággal éhen is halnék.
Azonban ez a tény alapvetően nem változtatja meg a gondolkodásomat.
Egyszerűen nem tudok más lenni, ha akarnék, akkor sem.
Gondolom vannak példák az ellenkező esetre is, amikor a reál lesz a megélhetési humán.
Tekintettel arra, hogy a születendő könyvem ezt a témát járja majd körül, most nem írhatok többet mert a végén még nem vennétek és a családotok éhen halna úgy 50 – 60 év múlva.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Aranka óvszereihez. ^ lista ^ Az üzenőfalon téma volt mostanság »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
2 hozzászólás
.:: Bubuka
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (janika1971) offline - 2020. augusztus 06. 19:29
janika1971
Na én is végig olvastam az írásod....Szokásos jó humoros és kiváló...Ritkán írsz de az jó humoros és velős....Csak ennyit akartam,hozzá szólni...

.:: Bubuka!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2020. augusztus 07. 13:48
Zsolt52
Beírásod langymelegről forróra hevítette szívemet!

Mindig is szívesen olvaslak! Most is nagyon jól átláttad a helyzet fonákját. A „Hú de fasza, de pirosba nem vót?” kérdésed meg egyenesen ült! Én, mint műszaki ember egyből megértettem, hogy szinte a kardodba dőltél, mikor rájöttél, hogy ezt a „FIÚT” alkalmaztad. Mert például a https://www.emag.hu/hegesztogep/c oldalon 255 különféle hegesztő készüléket reklámoznak. És ezeknek negyede piros.

Például már rögtön az első: Steinhaus PRO-MIG100 MIG Hegesztőgép, Hegesztési áram 48-90A nagy árengedménnyel.

De a HETRA Mini inverteres hegesztőgép tartozékokkal is jó vételnek látszik.

Ugyanakkor nem kell sokáig keresgélni, hogy megtaláld a Straus Hegesztő inverter, 4200W hírdetését, mely egyben az árak forradalma, - 60 % -ért!!

Erre ő képes választani egy kék! gépet, mely először csak a harmadik sorban szerepel. Ráadásul csak 4 napon belül szállítják!

Nem szeretném, ha ezek a FIÚK téged csődbe vinnének! Remélem, azóta már egy rátermett műhelyfőnökkel dolgozol!

Ugyanakkor új fogalmakat vezetsz be itten a magyar nyelvbe. Olyanokat mint a megélhetési humán, és a megélhetési reál. (Csak zárójelben jelzem, hogy ha valami – mondjuk egy hokedli reál – azt két „l”-lel írjuk. De ez már magasabb nyelvtan.)

Mindenesetre továbbra is érdeklődéssel figyelek leendő könyvedre, melyről jelzed, hogy „születendő könyvem ezt a témát járja majd körül.”
Egyben reménykedhetünk: hogy csak iszonyúan nagy rádiuszú körben...

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/