Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 január 26, kedd | 04. hét | Vanda, Paula, Timóteusz
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Az üzenőfalon téma volt mostanság

Az üzenőfalon téma volt mostanság

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. augusztus 13, csütörtök 10:55
Bubuka szösszenetei

az útdíj, meg a parkolás.
Leírok most nektek egy rám jellemzően nagyképű, fellengzős esetemet, ami valóban sok mindent elmond rólam

Naszóval:
Bár gondolom már csak kevesen emlékeznek rá, de egy időben volt Budapesten egy olyan parkolási lehetőség, hogy "Mobillal történő parkolás"

Ez már jó régen volt, és úgy működött, hogy valahová bekellet regisztrálni valamit.
Ezt onnan tudom, hogy a volt Pesti kollégám mondta.
Regisztrálás után kaptál egy számlaszámot, amire rá tehettél egy tetszőleges összeget, és a parkolás díját arról vonta le valaki, vagy valami. Ha fogytán volt a pénz, azt valahogy jelezték és újra tölthettél rá.

Ez azért volt hasznos dolog, mert már akkoriban is nagyon menő kis versenyző voltam.
Olyan cégek rajongtak értem mint pl. a TRANSZELEKTRO, EGI, meg hasonlók.
A gond csupán az volt, hogy az Istenért sem akartak ezek házhoz jönni, ezért mi látogattuk őket elég gyakran akkoriban.
Ezek a menő cégek jellemzően a belvárosban, vagy éppen Budán, kiemelt helyeken pöffeszkedtek.

Mi meg mentünk hozzájuk, és persze parkoltunk drága pénzekért.
Igen ám, csakhogy gyakran előfordult, hogy a tárgyalás, többnyire az én szórakoztató előadásaim miatt, esetenként elhúzódott.
Azért voltam szórakoztató, mert viszonylag keveset értettem a szakmához, arra ott volt a szárazon csak műszaki dolgokra koncentráló kollégám, aki meg értett is hozzá.
Én meg hülyéskedéssel tereltem, nehogy lebukjak szakmailag.

A dolog viszonylag jól működött, csak a parkolóidő telt nagyon.
A Gábor kollégám figyelte az időt, néha elnézést kérve felugrott, kirohant és új pénzeket dobott a parkoló automatába.
Én meg ott maradtam kis tudással, nagy pofával, és kínomban valóban hülyeségekkel szórakoztattam a nagyérdeműt, többnyire sikeresen.

Volt úgy, hogy két egymást követő tárgyalásról is kirohant a Gábor pénzt hajigálni.
A harmadik alkalommal már éppen felállt, mikor mondom a műszaki igazgatónak, hogy egyszer már igazán te is kimehetnél pénzt dobálni, ha már ennyire odavagytok értünk. (Természetesen mindig mi akartunk valamit rájuk sózni.)

Na, ezen olyan jót nevetett, hogy viszonylag gyorsan le is szerződtünk.
Viszont előfordult olyan eset is, hogy bedobtuk a pénzt, lejárt az idő és még meg is büntettek bennünket. Na ezt hívják kidobott pénznek.

Ezeket az eseteket elkerülendő, jött a Gábor ezzel a mobilparkolási lehetősséggel, amit aztán már működtetünk is sikeresen.
Illetve többnyire Ő, de a lehetőség nekem is adott volt, csak én nem foglalkoztam vele.

Ami viszont igazán menővé tette a dolgot, az volt, hogy ehhez a parkolási lehetőséghez akkoriban adtak egy műanyag táblát, amit pakolás esetén ki kellet helyezni a műszerfalra.
Nagy betűkkel rá volt írva, hogy „MOBILLAL PARKOLOK”. Ezt a táblát látva az ellenőr valahogy letudta ellenőrizni, hogy jogos e a parkolás.

És akkor most rátérek az abszolút rám jellemző, nagyképű, fellengzős pofára esésemre.

A családnak nem meséltem erről a lehetőségről, de alig vártam már az alkalmat, hogy villanthassak előttük.
Történt egyszer, hogy a feleségemmel meg a lányommal Budapestre utaztunk.
Megálltunk valahol, és én akkor egy hanyag mozdulattal kivettem a kesztyűtartóból az ominózus táblát, és lazán kidobtam a műszerfalra.
A család álla persze leesett, hogy apa mekkora király mán, így Ókécskérű.
Faggattak, hogy mi ez, én meg elmeséltem a hátterét, majd otthagytuk a kocsit.

Miután bizonyos idő múlva visszatértünk, döbbenten láttam, hogy egy mikuláscsomag virít a szélvédőn az ablaktörlő lapát alatt.

Na, mondom köccsög, tánn nem láttad a táblát?
De azért motoszkált bennem a kisördög, és felhívtam a Gábort, hogy tán nincs elég pénz a számlán?
Valahogy utánajárt és visszahívott, hogy van elég.
Akkor meg mit köcsögösködnek ezek itt? Ütöm a szájukat széjjel.
Mire a Gábor, mivel pontosan ismert, hogy mennyire fellengzős vagyok, óvatosan megkérdezte, hogy küldtem e SMS – t a megadott számra?
Húbazmeg!!! Nem.

Az ezek után történteket, hogy mit kaptam a családtól, meg a cimboráktól, mikor elmeséltem fedje a feledés jótékony homálya.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Hamár a gyerekeknek megígértem... ^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
5 hozzászólás
.:: Ehhö csak annyit (hogy stílszerű legyek)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2020. augusztus 13. 19:17
Admin
hogy mobil parkolás most is van. Pesten, meg Lacos szerint Miskolcon is, ha lehet hinni neki. Be sem kell hozzá regisztrálni, meg egyenleget feltölteni sem. De sms-t azt azért kell küldeni.

Én is sokáig szent borzadállyal tekintettem erre a lehetőségre. Addig, amikor az Alkotás utca egyik fő mellékutcájában parkolni akartam és az automata nem működött. Épp ott volt egy ilyen parkolóőr forma fazon, mondám neki, hogy láthatja, én megpróbáltam, de úgy látszik, ebben az utcában nem lehet fizetni. Nono - erre ő - akkor fizessek sms-el. Erre én: de én ahhoz nem értek (ami akkor igaz is volt), különben is nem okos, hanem csak buta telefonom van. Erre ő: szájbarágósan megmutatta, hogyan kell az sms-t elküldeni, mire kell figyelni, meg ilyenek. Azóta muszáj tudnom ezt is.

Talán azt kellett volna mondanom, hogy nincs is nálam telefon. Vagy lemerült, esetleg elromlott és épp a sarki telefonboltba megyek venni egy másikat. Bár nem hiszem, hogy ez bejött volna, ezek nem olyan népek...

Amúgy a mobil parkolásnál a 100 ft pótdíjjal sem vagyok kibékülve. Különösen azt tartom cinikusban, hogy ez még van pofájuk KÉNYELMI DÍJnak nevezni. Röhej...

.:: Nem szeretném itt túlvillogni magam,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2020. augusztus 14. 07:55
Zsolt52
de nekem le van töltve a kocsim rendszámára regisztrálva a „Telenor Wallett” szolgáltatás, mellyel könnyedén és gyorsan az EGÉSZ ORSZÁGBAN parkolhatok. /Mondjuk ha lopott kocsival járok, akkor ez nem működik. De akkor nyilván nem is én, hanem a tulaj fizet utánam. / Ha megnyomom, a telefonom érzékeli, hogy parkolási díj köteles zónában vagyok-e és ha igen, rányomok mégegyszer és elküldöm az SMS-t!!!, akkor indul a parkolás. Ha visszajöttem leállítom. Ha elfelejtem, akkor leáll a parkolási idő végén, de akkor persze addig fizetnem kell.

Ez lehet, hogy csak Telenorosoknál működik, de feltételezem, hogy más telefontársaságoknál is van ilyen lehetőség!
Ja, és komoly mennyiségű pénzt spórolok meg vele pl. a Tiborral szemben, mert itt nincs „KÉNYELMI DÍJ” 100 Ft-ért, csak SMS-költség 99,- Ft-ért.

.:: Jajj, de menők vagytok.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2020. augusztus 14. 12:23
bubuka
Ezeket én is tudom. meg használom is már, de amiről fentebb írtam, az még a mobil őskorából származó történet.

Khmm. Nekem már akkor is volt......, a nagy pofámhoz biztosan alapból járt.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2020. augusztus 14. 15:01
Zsolt52
Most akkor ez egy történelmi blog a mamuthajtás időszakából, vagy egy „Hogyan éljük meg a 21-ik századot” témájú tanácsadó műsor, "Hogyan használd értelmesen a mobilodat" alfejezete?

Már írtam itt korábban pár éve én is egy őstörténetet a mobilozásomról. Lényege, hogy volt egy ősrégi Nokiám már vagy 5 éve. Jó vastag és nehéz, hogy a szöget is be tudjam verni vele. Évente jártam ki a svéd céghez, akikkel dolgoztam/zom, és az igazgató kocsijában ülve valaki felhívta őt. Erre ő bedugott vezetés közben a fülébe egy kis madzagos fülhallgatót és azon keresztül beszélt az illetővel. Én meg értetlenül bámultam, hogy micsoda technika ez? Azt mondta, hogy hedszett. Később rájöttem, hogy ez csak a „head set” lehet. És azért jó – mondta - mert egyrészt vezetés közben is lehet beszélni, másrészt nem tartja a füléhez a telefont, mert utána szédül tőle.

Ezt a szédülést néha akkortájt már én is éreztem. Hazajöttem és elmentem egyből egy ismert nagyobb telefonos boltba. Megkérdeztem, hogy kapható-e head set? - Persze, minden típushoz. – volt a válasz. - Akkor jó, ehhez adjon nekem! - mondtam és előkaptam a mobilomat. Az eladó ránézett, majd megkért, hogy nézek jobbra a nagy vitrinre. Ott vannak a kapható telefonjaik, és ezekhez mindegyikhez van head set. És most nézzek balra! Ott abban a kis vitrinben látható három telefon, köztük az enyém is. Na, az a múzeumuk. Talán, ha választanék egy újabb modellt…

.:: Nahát mondhatom,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2020. augusztus 14. 15:57
Admin
arcoskodik itt mind, hogy milyen ősrégi mobilos. Pedig ha tudnák, hogy nekem a cipőmet sem köthetné meg egyik se...

Most mondhatnám azt, hogy az első mobilos hívószámomban 5 db '0' volt - mármint a hívószám sorozat legelejéről. De nem mondom, kizárólag azért nem, mert nem a '000'-val kezdődő számokat osztották ki legelőször. Viszont tény, hogy a PannonGSM MO-i indulása utáni hónapban már volt telefonom. Az üzlettársam meg hirtelen pannon viszonteladó lett (azóta is mobiltelefonokat árul). Az első készülékem egy Nokia 1011, kb. féltégla típus. Lízingre vettük, teljeskörű biztosítással (a készülékre), akkor még ilyet is lehetett. Elnyűhetetlen, ha meglenne, még mindig működne.

Aztán még ki sem futott a lízingdíj, már elavult lett. A társam ki akarta használni a törés-biztosítást, hogy megtérítsék neki és abból vegyen korszerűbbet. "Véletlenül" leejtette a második emeletről a betonjárdára - lett rajta egy kis karcolás, de működött. Aztán véletlenül átgurult rajta autóval - még mindig működött. Szóval tényleg elnyűhetetlen, eltette tartalék készüléknek.

Még valami: '94-ben MO-on Pesten és a főútvonalakon már lehetett telefonálni. Kimentem Hollandiában munkaügyben - Németországban is nagyjából tudtam használni, a hollandoknál viszont nuku, semmi. Doetinchen-ben volt dolgom, ez a német határtól 10 km-re van. Csak akkor volt térerő, amikor felmásztam a telephely raktár tetejére és fogott valami kis német jelet.

Ezt csak azért, mert - ezek szerint - akkor speciel a hollandoknál jobban álltunk lefedettségben. Szóval nem minden sz@r, ami hazai!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/