Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 november 16, péntek | 46. hét | Ödön, Margit
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » A Szerencse fiai I

A Szerencse fiai I

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2017. november 24, péntek 13:13
Miért, warum, darum, nur, hiányérzet

.A történet csak annyiban kapcsolódik az NDK-hoz, hogy a szereplők 1 kivételével megfordultak ott, csak nem egy helyen, meg egy időben.

A brigád amely kiérdemelte volna a halálbrigád címet épen a Széltoló Művek hírnevét növelte és épen a Medicor Váci úti gyárát "korszerűsitette". Teljesen nyugati neveltetésben már részesült gárdáról van szó. Svédfogó, ÍFranciakulcs, Párizsival zsemle, Svájcisapka. A halálbrigád meg onnan jött le, hogy inkább meghalunk de előtte megisszuk a reggelit. Egy kivétel volt az, kakaót ivott előtte, utána elfoglalta a királyi trónt. Ezen a munkahelyen csak megszabott időszakban lehetett dolgozni, hogy ne zavarjuk a labormunkát. Nem is akartuk. Nagyyon csendben tettük a dolgunkat ugyanis kedden megjelent a Sárga Újság és a meditálás a Totó tippek körül csak csendben lehetett. Minden héten csak péntek délig dolgoztunk--elvileg--, akkora azért még vita volt a vezetéses 4 kétesély a többi fix megálmodása körül. A Lehel piaci csehóban azért eldölt a kétesélyek sorsa, már csak azért is mert a brigád többsége vidéki volt és nem akarták lekésni a buszt, vagy vonatot a szelvény feladása ezért rám hárult. Vasárnap estig maradt a nyugalom amíg a TV. Rádió nem közölte a helyes tipposzlopot. Nagy csendben figyeltem az eredményeket. Nagyon gyanúsnak, de egyben ismerősnek is tűnt a közölt sor. Elővettem a szelvényt. A szívem majd kiugrott a vezetéses sor stimmelt. 13+ 1-ünk van. Ittam egy pohár vizet, majd a Sekrestyésben egy nagyfröccsöt és haza. Jobban megnéztem a szelvényt. Stimmel!! De a gyanúm is!! Elővettem a Sárga újságot. Puff a kirakat. A Sárga újságnak is az első soron 12-ese volt, ami az álmos könyv szerint túlzottan nem sok jót jelent. Alig aludtam. Rggel indultam 8-kor a melóba , mint az Urak, de a rádió szerint a szelvények értékelése még tart. Lassítottam az igykezeten, hétfő lévén csak 10-kor szoktunk kezdeni a vidékiek miatt. Megreggeliztem a Lehelen, majd besettenkedtem a gyárba és a portán rákérdeztem a portásra aki szintén nagy Totó-s volt. Csak legyintett: még mindig tart. 1 óra táján már gyanús volt a dolog, mert a legénységnek se híre- se hamva! Na úgy 15 óra környékén meg is érkeztek kicsit szambalépésben, mert már megjárták Petőfi Sándor utcai dollárboltot, felpakkoltak minden földi jóval: Ballantines, Finnlandia Vodka, Karton árpa ízű szörp , kissé hiányosan. Most már mindegy 4 Roses-ből én is ittam egy lóharapásnyit, rágyújtottam egy Dunnhilre és kérdezősködtem. Tudtok már valamit!!!??? Nem!!! Azon kívűl hogy gazdagok vagyunk!!! Megemlítettem, hogy anyátokat küldjétek ki a sarokra az ősi mesterséget folytatni és behívtam a portást akinek a fülén lógott a Sokol rádió amely fennhangon közölte, a szelvények értékelése még tart. Az arcok átmentek hamuszürkébe, mint az öltöző szekrény színe. Másnap kedden 10 órakor közölték a végeredményt. a 10 találatosokra nem fizetnek semmit, a 11-esek 10 keményen csörgő magyar forintot érnek amit a Konzumexnél kifizettek még ki kellett pótolnunk a deficitet kiküszöbölendő. Tanulság a Szerencse fiai se igyanak előre a medve bőrére.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Egy történet az NDK-t megelőző ... ^ lista ^ Művészi hajlam »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

Nincs hozzászólás.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/