Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 szeptember 21, hétfő | 39. hét | Máté, Mirella, Jónás
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Frici a Segéd-úr...

Frici a Segéd-úr...

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak uhrinimi offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. január 22, szerda 22:26
Tízperces szösszenetek...

Nem tegnap történt, amit most elmesélek, hanem úgy jó három-négy évvel ezelőtt…

Történt egyszer, hogy kedvenc macskám – Frici – anélkül, hogy kérte volna rá valaki, úgy beállt nekem segíteni, hogy még a szám is tátva maradt. A kiszáradt öreg körtefánk tövében állt a kutyaház, néhai Maci kutyám házikója. Maci, a német juhász már néhány évvel korábban, tizenhat éves korában az „örök vadászmezőkre” távozott, így takaros kis összkomfortos házikója üresen állt a fa tövében. Időnként meg kellett tapasztaljam, hogy nem jó helyen állt, sokszor útban volt. Amíg Maci élt, addig megfelelt nekünk is, a kutyusnak is a helye, mivel éppen rálátott a házunk terasz oldali bejáratára.

Ahogy az idő múlott, a házikó egyre többször volt útban, kerülgetni kellett, amikor a kerti vízcsaphoz mentünk éppen. Egyik hét végén elhatároztam, hogy áttelepítem a kutyaházat az öt méterrel arrébb levő öreg cseresznyefa mellé, ahol semminek nem lesz útjában.
Nem volt azért zökkenőmentes az akció, mert a házikó súlya lehetett vagy másfél mázsa. Házilag barkácsoltam annak idején a kerítésből kimaradt deszkákból, ráadásul dupla-falú volt, hogy a két réteg között hungarocell hulladék lemezekkel ki tudjam bélelni…A hőszigetelésével nem is volt baj soha, a legnagyobb hidegben sem kellett Macinak fáznia…
Egy szombati napon rászántam magam az akcióra. Kerítettem néhány egy méter hosszú csődarabot, melyeket egymás után a kutyaház alá fektettem. A kis házikó útjából eltakarítottam minden apró követ, fűcsomót, ami akadályozta volna a csődarabok mozgását a talajon. A kutyaháznak volt egy előtetős része is, amit két függőleges cső tartott, az alsó végükkel besüllyesztve a talajba…A házikót körülbelül egy óra alatt sikerült az új, kiszemelt helyére mozgatnom az öreg cseresznyefa törzse mellé mintegy másfél méterre. A talajt ott már korábban előkészítettem, elegyengetve, ledöngölve várta már a kis kutyaházat. A házikó négy sarka alá egy-egy téglát tettem, így a nagyobb esőktől is védve volt a házacska alsó padlólemeze…
Az előtetős rész két függőleges tartócsövét itt is be akartam süllyeszteni a földbe olyan tizenöt-húsz centiméter mélységbe. Kiástam a csővégek számára egy-egy kis gödröt, és alulra a csövek alá besüllyesztettem egy-egy fél téglát. Ezeknek csak annyi szerepük volt, hogy stabilan megtartsák a műanyag hullámlemezből készült előtetőt.
A macskám, Frici persze minden lépésemet követte, kíváncsiskodva leste, hogy mit csinálok a kutyaházzal.
Miután az előtető két tartócsövét beengedtem a kiásott gödröcskékbe, gondoltam tartok egy kis pihenőt. Fölmentem a teraszra, hogy megigyak egy kávét.

Nyugodtan kortyolgatom a kávémat, ugye azt már mégsem kapkodja el az ember gyereke, és elindulok lefelé a néhány lépcsőn a teraszról. Közben elégedetten fordulok az elvégzett munkám gyümölcsét szemlélve az immár az új helyén álló kutyaház irányába, és a meglepetéstől hirtelen a földbe gyökeredzik a lábam…! Az én kedvenc Frici cicám, akit már jó ideje Segéd-úrnak is hívok, ott görnyed a kis kiásott gödröcske mellett, és hatalmas „szakértelemmel” húzza be a mancsával a kiásott földet a gödörbe…Abban a pillanatban jöttem rá, hogy miért is neveztem el én Őt a becsületes Frici neve mellett „Segéd-úrnak” is…!? Csak gondoljatok bele, micsoda jóleső érzés kerített hatalmába, hogy nekem milyen értelmes és segítőkész cicám van…!?
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« In memoriam Kövesi Laci... ^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

1 hozzászólás
.:: Nem vagyok roszmájú
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak gyula-rn offline - 2020. február 26. 17:12
gyula-rn
Nekem is volt egy macskám. 18 és félévig osztottuk a "revirt)
Ha ö valamit bekapart annak más oka volt.
Ergo: lehet hogy csak kritikaként szart a munkádra?

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/