Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 július 23, kedd | 30. hét | Lenke, Brigitta, Apollinár
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Varga Mikitől- régebben- így hallottuk:

Varga Mikitől- régebben- így hallottuk:

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. január 20, szombat 18:15
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .

Refr: " Ezért értsd meg, szeretem őt,
A vén Európát, a büszke nőt !"

Mondotta, dalolta továbbá azt is, hogy:

"Nagyon kérlek, becsüld meg őt,
A vén Európát, a gyönyörű nőt !"

Hmmm !
Ki gondolta volna annak idején, amikor csendben, magunkban dúdoltuk, énekeltük, vagy sokan együtt harsányan és élvezettel, vele együtt, vagy nélküle énekeltük ezt a dalt, hogy egy csepp idővel későbben - mindössze egy emberöltőn belül - ezek a szavak óriási súlyúvá fognak válni?
Idézhetnék még e 'nóta' szövegéből többet is, de azt hiszem felesleges lenne, hisz ha nem is betűről betűre, de szóról szóra ismeritek Ti is.
Most olvastam : Hannoverben - anyagi nehézségekre hivatkozva - bezárni szándékoznak nyolc katolikus iskolát a meglévő huszonegyből, miközben ugyanott egyre magasabb mecsetek épülnek.
Ezen nem szabadna nekem morfondíroznom, hisz a 'vallásom' szerint - ateista vagyok - hidegen kellene, hogy hagyjon. De nem teszi.
Ahhoz a "vén Európához" tartozó vagyok, aki kívülállóként tisztelettel elfogadja az itt élők vallási szokásait, s értetlenül áll az iszlám - a számunkra tök idegen, elfogadhatatlan és visszataszító - civilizálatlan - szabályai, törvényei előtt.
Tessetek, legyetek szívesek most újra meghallgatni és értelmezni Varga Miki dalának szövegét. Aki keresi, megtalálja.
Az iszlámnak nincs helye Európában ! Élvezzék otthon a törvényeiket, a saria több, mint embertelen !

  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Charlotte és Fred. ^ lista ^ Restellem magam, legalább egy ... »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
35 hozzászólás
.:: Európa köszöni jól van.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. január 20. 19:03
-newyork-
Az említett iskolák 80 milliós eurós tartozásának mi a köze a muszlimokhoz. Ez így csúsztatás és jó nagy , mert a muszlin templom építést a " hiteles " oldal tette hozzá .

https://www.ndr.de/n...n,kirchen206.html

Tájékozódni !!!!

.:: Engem valahogy
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. január 20. 19:23
-newyork-
jobban izgat per pillanat a magyar iskolák helyzete , a németek meg fogják oldani . Nem egy városban van mind a nyolc iskola ! Tessék a cikket elolvasni , és utána levő videót megtekinteni.
Magyarországon gyakorlatilag megszűnt a választás lehetősége főleg a kisebb községekben , miután az önkormányzatok anyagi lehetőségeit nagy mértékben elvonták, így kényszerűségből átadták az egyházaknak az iskolákat. Ráadásul az egyházi oktatási intézményekben egy tanulóra 2,6- szor több pénz jut mint az állami általános iskolában.
Nem vagyok az egyházi iskolák ellen , de úgy gondolom egyforma támogatás járna, és szülőket sem kellene elveik , vallásuk ellenére ilyen megalkuvásra-hazugságra kényszeríteni. Ezek után reméljük, bár még nem látszik , de növekedni fog az oktatás színvonala .

.:: "Európa köszöni jól van."
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. január 21. 11:14
rigotibi
Én nem így látom, de egye fene, háromszori HURRÁ !

Megfogadom Aranka a tanácsodat, ezentúl tájékozódni fogok, de továbbra sem a királyi tv-ből. /Ez utóbbit Karcsinak mondom./ Hogy ki és mit tart hitelesnek, azt hadd dönthesse már mindenki el,rendi ? !
Én nem hivatkoztam semelyik hírforrásra sem, mindössze a hírmorzsákat összepászítottam - iskolák bezárása, mecsetépítés - amik tények. Ez így nem csúsztatás, a világért sem az, az összefüggések a sorok között olvashatóakban keresendőek, s találhatóak.

Tévedtem, annyi bizonyos, mert nem a hannoveri, hanem a hamburgi, valamint az odatartozó tankerületek iskoláiról szólt a hír, de ez lényegtelen. Annál inkább az a tény, miszerint a német katolikus egyház - és most ezt is elolvasásra javaslom:
http://www.dw.com/en...f-2016/a-19568568
Én sem vágom az angol nyelvet, de 'mintha' arról lenne szó e cikkben, hogy a migrik megsegítésére épp 80 millió eurót gyűjtöttek össze ők - a német katolikusok - csak 2016 első felében. /Puskáztam, hogy megértsem, bevallom./
Öngyilkos attrakció, ez maga a rosszul sikerült, végzetes salto mortale.
Amíg sem Te - ahogyan én sem - leszünk a helyzetet befolyásolni tudók, a bölcsek kövének egyedüli birtokosai, addig csak bízhatunk a pillanatnyilag az őrültek házához hasonlítható brüsszeli érdekemberek pálfordulásában, amire egy forintnyi tétet sem reszkíroznék meg a lutrin.
Ugyanígy reménykedek a kettőnk nézet- és véleménynyilvánításainak a következő időben történő, fair-play szerinti lehetőségében.
Ist das möglich, schaffen Wir das ?
Ez utóbbiban mi vagyunk, leszünk, lehetünk a döntnökök.

.:: Mindenki
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. január 21. 22:15
-newyork-
a muszlimoktól retteg ........ Nem vagyok az összeesküvés-elméletek feltétlen híve , de ha már idegenekről beszélünk......
Félni nem félek azon az életkoron már túl vagyok ....azért azon csak el szoktam mélázni, hogy szépen csendben , minden hühó nélkül immár az egész világon terjeszkedik Kína ....egy földrész sem maradt ki. Szelídek , szorgalmasak . Reméljük ez így is marad ?!
Ami még szorítóbb , mert mi még benne éltünk , az oroszok . Nem hiszen , hogy döglött oroszlánok lennének . Ezen átlépünk ? Ezen nem igen vitatkozik senki. Rémeket látnék ?

.:: Csak az élményeim kapcsán mondok néhány sort
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline - 2018. január 23. 23:25
Leipzig6871
Az 1990-es évek elején és utána dolgoztam a Bécsi út másik végén. Bécsben a törökök uralták az újságárúsitást, a kereskedők a Nassmarkt-ot, a Mexikó platzot a keleti kereskedők. Nyilvánosan az iszlámnak nyomát sem láttam /mint Vallás/ Utána Német honba vitt az utam ahol főleg törökök voltak a közelünkben , mint munkások. Egy helyen tapasztaltam-láttam- amikor eljött az imájuk ideje bementek az öltözőbe és egy zúgban leterítették az imaszönyegüket, elintézték az imát és slusz. 2 fő volt. Libiában amikor elhangzott a műezzin hívó ének , ahol álltak , kocsi megállt elő az imaszőnyeget, Mekka felé- térdre imához és nem érdekelte a nagy többséget semmi más. Irakban ez nem volt érezhető, ilyen látványos, feltűnő. El kell hogy mondjam a Lányomnak török a férje, nem gyakorló muszlim. Nászasszonyom nem öltözik be, de forgatja a rózsafűzért és az imádságot. Amikor volt az esküvő mi is ott voltunk Bodrumban. Menő nyaraló hely. A tengerben olyan bikinikben feredőztek az igen csinos török fehérnépek, hogy ihaj. A lagzin is olyan minikben viritottak, hogy jo-józott a szemem. Sariába öltözött hölgyet talán ha 5-öt láttam 1 hét alatt. 4-5 éve voltam náluk Izmírben akkor már valamivel többet, de nem számottevően sokat. Amikor megszólalt a müezzin mentek a dolgukra. Lehet magukban mormolták az imát de látni nem lehetett. Nos a mecsetek kapcsán talán érdemes lenne megemlíteni, hogy a nagyobb mecsetekkel karöltve egyházi iskola is működik, ahol az iszlám vallást is igen keményen masszírozzák. Az állami iskolákban ahogy én láttam a lurkók ugyanúgy viselkedtek, mint nálunk........ Aranka orosz felvetésére, nekem érzésem szerint nincs aggódni valóm, kivéve az atomerőművet, kűlpolitikában, nem megyünk bele. El lesznek foglalva a nagy orosz birodalom restaurálásával. Bocsika , hogy megint bőbeszédű voltam.

.:: Szia Rigó Tibi!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kisskarcsi offline - 2018. január 24. 00:08
kisskarcsi
Amit ide is leírok, soha nem akarom, hogy bárkinek bántó legyen. (Az lehet, hogy ma már nem vagyok megfelelő fogalmazó - öregszem.)
- Ha szeretnél tájékozódni, akkor a királyi Tv-t ne nézd, ne hallgasd !
Én helyette más forrásokat keresek és azokat is összevetem a német tv-s hírekkel.
(Tudok fogni 25 - 30 - vagy még több - tv csatornát. A parabolámon kívül van még
egy német-hangolt - német tv készülékem is.)
- Ami a bevándorlókat és önmegvalósításukat illeti én mindig is humánusan
közelítettem meg a témát.

.:: Szia Aranka !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kisskarcsi offline - 2018. január 24. 00:22
kisskarcsi
Kell-e félni az oroszoktól. Az orosz emberektől - általában - nem.
- Veszélyes, hogy az orosz (Putyin és köre) hatalom "támogatását" a régi hívek közül
(Románia, Lengyelország, Szlovákia, stb. - régi "csatlósok"), csak mi biztosítjuk.
- Az atomerőmű építése egy óriási teher-kötődéssé válik a jövőnek, tehát a
gyerekeinknek, unokáinknak. Ez a legfelelőtlenebb, primitív, maffia döntés.
- DE, én az atomerőművek betiltását szeretném mindenhol, persze itthon leginkább.
- Putyin kezében Orbán egy taktikai lehetőség, mely egy stratégia megvalósulásának
megakadályozását szolgálja - hosszú távon az európai egyesült államok létrejöttét.
Na ettől valóban félni kell, és ezt meg kell akadályozni!

.:: Karcsi
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. január 24. 07:33
-newyork-
én az emberektől nem félek -úgy általában- a politikusoktól , illetve azok hatalom vágyától annál inkább.
Természetesen az Európai Egyesült Államok megalakítását akarhatják az oroszok. Leírtam én már sokszor ..pedig ez az út, ha nem alakul meg a földrészünk gazdaságilag és így politikailag aprócska országok halmaza lesz ( vagy már az is ) . Tudjuk ...a legnagyobb kutya hangja számít. Sajnos nem értik az emberek ....

.:: Karcsi ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. január 24. 08:19
RSándor
Látom mindehol megy a nagy polititka , eztán áruld már el , hogyha az atomerömüveket lekapcsolod akkor mi a fenével fogsz villágitani , fözni-süttni ? MAjd visszatérünk akkor megint a barlagba , meg szedjük a tehénytrágyát száritani ?? Hiszen a szénerömüvek sem "környezetvédök" , akkor hogyasn tovább ? MAjd mint a Lengyelek vesszük az amerikai folyékony gázt ? Mi a fenét akarsz Europai állomok ?? Mi az ? Nemkellett volna a Monarchiát szétverni akkor lenne nektek még ma is eggyeül Europátok ! Aztán mi is lesz az adókkal , a joggal , a munkabérekkel ?? Elöször ezt oldjátok már meg !! Ne a Vrös veszedelmet fessétek a falra ! Ilyen rohadt orosz ellenes hangulat a legnagyobb hidegháború idején nemvolt ! Arról , hogy sziriába egy gazdasági érdekháború van hasonlóan mint máshol az téged nemzavar , nem hát hiszen most a gazdag nagytestvér a jó !

.:: Sándor! (RSándor)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kisskarcsi offline - 2018. január 24. 22:26
kisskarcsi
- Az, hogy elmondjuk a véleményünket egy-két saját magunk életét érintő dologról, az lehet társadalmi és politikai elégedetlenség. Nagy politikai kérdés igazán akkor lehetne, ha "valaki" lennék. Igy csak azt a több millió véleményt gyarapítom, akik ugyan így gondolkodnak. Persze egyszert a sok lúd is érvényesítheti véleményét.
- Putyin országa mellet, a másik az USA, amelynek aroganciáját "nem tudom" elviselni - se régen, se most, sőt! a két pólus megszűnte után még inkább nem.
- Szíria áldozat, mint Irak, Libia, és több más ország több földrészen. Azt, hogy Szíriát (a kurdokat) az USA nem védi meg, biztos volt, hogy Putyin is ingadozik azt nem gondoltam, hiszen neki gazdaságilag és geo-politikailag Szíriára nagyobb szüksége lenne. A törökök nem egy megbízható nép, és Erdogán sem.
- Lehet, hogy a németek is öt évig a tehén szart szedték, de leépítették az összes atomerőművet. Japánban most kezdték ezt a folyamatot és több országban is a leépítési tendencia zajlik - hosszú távon.
- Nálunk a fehérenergia termelésnek kellene felfutnia: szélerőmű, vízierőmű, napelemtelepek. Én szénben, olajtermékekben sem gondolkodnék.
- Igen. Nekem a gazdag nagy testvér - az Európai Egyesült Államok-at jelenti.

.:: Kokó, viccelsz ?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. január 25. 22:14
rigotibi
"Sariába öltözött hölgyet talán ha 5-öt láttam..."

Biztos, hogy nem kevesebbet, netán egyet sem ?
Ezért tán csak nem kap/hat/ok ki ?

.:: Rigó Tibi
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline - 2018. január 26. 02:30
Leipzig6871
Hogy nem tetszenek az írásaim neked az 1 dolog! De hogy olvasni nem tudsz az 100%

.:: Mondd Laci, mit néztem el, vagy be !?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. január 26. 09:29
rigotibi
E pillanatig - január 26-án, 3/4 8-kor még mindig az látható, s olvasható a bejegyzésedben / a 248132 számúban/ , amit szóvá tettem.
Idézem, bár felesleges, hisz amíg nem kerül korrigálásra, 'eredetiben' olvasható :
" ... A lagzin is oly miniben virítottak, hogy jo-józott a szemem. Sariába öltözött hölgyet talán ha 5-öt láttam 1 hét alatt..."
Csador és hidzsáb, burka és nikáb, nos ezek a muszlim nők viseleteinek a nevei - valószínűleg még több, más nevű göncük is van úgy a keleti szépségeknek mint a rútabbjainak is - de a saria abszolút nem ebbe a kategóriába tartozik.
Színezd, színezheted a mondókádat kedved szerint - ettől még hihető és ízesebb az történeteid alapjainak mindegyike - de az ilyen melléfogásokkal csak tovább rombolod a számomra eddig is kétes értékű nimbuszodat, amelyre 'írói' pályafutásod során szert kívántál tenni.
Sok kapást, jó fogást kívánok a pecás helyeden, ott számtalan élmény részese lehetsz. Igaz, ahhoz nem szükséges a tolladat forgatni.

.:: Mit néztél ei??
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Leipzig6871 offline - 2018. január 26. 09:52
Leipzig6871
Az unokám 7 éves lesz márciusban.Tehat mikor lehetett a lagzi? Ergo, mikor láthattam, amit irtam? Azota a törököknél volt egy óriási változás, szerintem ŕs a vejem szerint is.Amikor Izmirben voltam akkor már láttam, mint írtam néhányat.Ezt nézted el!

.:: Menten megkövetlek Kokó,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. január 26. 11:11
rigotibi
ha ideírod - de helyesen ám, betű szerint - a török nők azon ruhájának a nevét, ami miatt itt töketlenkedünk.
Főleg én, de Te is, de mondom tovább.
Számomra a saria - ilyen betűrendben - továbbra sem jelent egyebet, mint a fundamentalista iszlám vallási jogait követőek embertelenségét.
Más kérdés, hogy ez a szó - s újra mondom, így leírva, ahogyan Tőled olvastam - megtévesztésre ad/hat/ okot a hangzás hasonlósága, egybeesése miatt. Ha kimarad a szóból, vagy bővül csak egyetlen betűvel is, menten fejére áll a világ, ahogyan a mi nyelvünk helyesírásánál az ékezetek is fontosak. / Pl: Nem mindegy, hogy némi, vagy nemi segítséggel járulok hozzá egy szépasszony boldoggá tételéhez./
Szót fogunk tudni érteni - remélem - hisz ha már ily apró zökkenőkön is fel, - megakadunk, akkor hová jutunk ?

.:: Valami rèmlik
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2018. január 26. 12:05
öregszünk
mintha a szàriról lenne szó, ilyen viselet van, de azt hittem csak Indiában ?

.:: Karcsi ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. január 26. 13:24
RSándor
Tudod a Németek még ma is szedik a tehénszart mint irod és használják a dinóéval mint Biogázt . Nemtudom hol olvastad , kimesélte el neked , hogy a Németek leállitották az atomerömüvüket ?! Erröl kérlek még nemhallaottam , az igaz tervbe van véve , hogy lépcsöszerüen bezárják öket , de megint kaptak haladékot . Amit Te fehérnek nevezel az nálunk a zöld energia , az újrafejleszhetö természetes lenne , igen ám , de ha 16 tartomány 16 különbözö törvénnyel rendelkezik , ha a Bajorok nemépitik meg a távvezetékeket akkor készithetik az Offshor szélerömüvek az áramot , de nincsen se annyi felhasználó sempediglen az energia tárolására való kapacitás . Hogyan akarsz mesélj már egy "Egyesült Europát" megalapitani , ha 28 különbözö fejletségü ország van az EU-ban , ahol se a munkabér , se az adó nemegyforma !? Aztán kifogja azt vezetni ? Kidönti el mit fejleszenek ? Csak egy példa , amig Magyarországot elitélik hangosan Brüsszelbe a "Drotkerités" miatt addig Brüsszel támogatásával , Német gépekkel épitik szorgalmasan Bulgáriában a "drotkeritést" , már megbocsájts nekem ilyen egyesületre nagyszükségem nincsen !

.:: bocsánat ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. január 26. 14:05
RSándor
nem Dino , hanem Disznó lett volna a lelkem

.:: Sanyi én úgy tudom
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. január 26. 16:18
-newyork-
már a felét leállították 12 üzemel 17 erőművet már leállították.
A hírek szerint 2022 -ig az összeset le fogják állítani.

.:: Szervusz Aranka ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. január 26. 16:57
RSándor
Igen állitolag majd 2022-ben , ha leállitják , mert ugye már régen lekellett volna állitani hiszen Fukusima után mindjárt azt mondta Merkel asszony ! De ez hasonló szerintem mint az E-autok , mert erre is több milliárd€ támogatást adott az autogyártoknak fejlesztés cimén , de még a mai napig is alig alig látni valahol olyan autokat ! Ha erre valaki rákérdez még választ sem kap , igaz minek is majd hozzuk Kinából ahol állitolag ma már vagy fél millió közlekedik a városokban !

.:: Csak ugy
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zigeuner offline - 2018. január 27. 00:25
Zigeuner
Az elektroautok körüli cirkusz egy oriasi atbaszarintas. Ha mindent összevetünk, a környezetszennyezes merteke többszöröse a hagyomanyos autokenak. Erdekesebb lenne a szenerömüvek tajekan kutakodni.

.:: 248177-hez ....még
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. február 02. 10:16
-newyork-
Pedig Sanyi ha belegondolsz , nem látszik más út. Csak együtt . A földrész máshogy nem tud versenyben maradni. Különböző fejlettségi szint , erre szolgált a hosszú tárgyalási idő előtte , a felzárkózási alapok .
Csak ..... kifelejtődött az emberi tényező , a butaság és kapzsiság - korrupció. Pedig nem volt
csak egy elképzelhetetlen idea , van rá példa , jól is lehetett volna csinálni lásd a Balti országok .
Elcsesztük ahogy szoktuk ,mint már annyiszor , a történelmi példák sora.

.:: Aranka !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. február 02. 19:30
rigotibi
Küldök Néked egy pár sort kékben, amiben felkérlek egy 'táncra'. Ha tudod, elfogadod ?

.:: Szervusz Aranka ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. február 03. 07:01
RSándor
Tudod kész röhej az egész , a berlini közlekedési vállalat Kinába fog most "körülnézni" mert itt Németországban nem készitenek állitolag E autobuszokat , pedig vagy 5-6 éve már kiirták az idei évre a beszerzésüket !! Egy nagy autó gyártó Német céget nemérdekel az egész , de fejlesztik az 5-600 PS erejü Diesel SUV-kat melyeket csak a belvároban haszálnak tussik bevásárlásra .

.:: Segíts nekem Sanyi, légyszi !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. február 03. 09:28
rigotibi
Miféle szerzetek az általad említett tussik ?

.:: Szervusz Tibi,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. február 03. 10:51
RSándor
kérlek a tussi szó Német kifejezése a Kerusker fejedelem Segetes leányzójának neve volt Tusznelda , ezt használták az idösebbek még az NDK-ba majd a késöbiek folyamán lett belölle csak tussi melynek a Magyar jelentése lehet , csaj , buxa, esetleg luvnya is . De aztán lehet a röviditése a Tussilago-nak is az meg latinul köhögést jellentene . Ez a neve a Martilapunak

.:: Köszi a választ Öregem, de...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. február 03. 20:12
rigotibi
Bevallom, csak annyit szűrtem ki az egészből, amit ezen szónak a magyar megfelelőiként írtál. Tiszta és világos, hogy 'aszongya': tussi = csaj, buxa, etc. Köszi, ezt vettem.
Ám nem érzek túl nagy, sőt még jóval kisebb ingerenciát sem annak a tőled kapott hírnek a boncolgatására, amit a "Kerusker fejedelem Segetes leányzójának neve volt Tusznelda..." stb. címen olvashattam.
Aztán fokoztad a tempót, s ismét bajba kerültem. Hiába na, engem könnyen a sarokba lehet szorítani, ha az általános ismereteimet vizsgabiztosok teszik próbára. Mert hogy a tussilago szót is most hallom, látom leírva, először az életemben. Meg a Martilaput is.
Mondd légyszi ! Kell-e valamilyen összefüggést keresnem a tussik és a latin eredetű, köhögést jelentő, valamint a Martilapu szavak között? Netán a köhögő csajok, buxák, luvnyák bajára volt gyógyír ez a - fűféle növények nevére hajazó - bármicsoda ?
Értetlenkedésem ne vedd piszkálódásnak - kérlek - ezzel csupán elárultam újfent magamról, mennyire sekélyes a világom.

.:: Ha szabad
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. február 03. 21:06
-newyork-
kicsit beleszólni . A rivnya szerintem túlzás, ezt a szlenget én inkább az ismert magyar szlenggel a " pláza cicával " azonosítanám.
Olyan lányok akik szeretnek sőt nagyon szeretnek vásárolni ,az érdeklődésük eddig terjed és csilli -villin öltöznek .

.:: Szervusz Aranka ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. február 03. 23:43
RSándor
amikor én ezt a szót mint "tussi" hallottam akkor az égvilágon sehol nem volt még Europában "Pláza cica" , de macska sem
igy már megbocsájts még ma sem tudom mi az a pláza cica , igy ezt a kifejezést ezért nem is használtam . Sujszter maradj a kaptafádnál .
Amugy Tibi , egészen egyszerü , a Martilaput kérlek megfázásnál használod izzasztószerként , hörgöhurut ellen etc.pp. Tehát mindketöttöl vagy mindkettövel "ágyba kerülsz" Aztán jellenhet idegesitö házastársat , beképzelt nöszemélyt kinek mint "Mézga család" Krisztájának vizes az agya . Amugy a Keruszkok Tuszneldájának a férje az a "Hermann" - Armenius volt ugye aki a Germániában állomásozó Romaiakat jól elfenekelte és Varus helytartó fejét Augusztus császárnak elküldte .

.:: A luvnya és a rivnya nem ugyanaz.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. február 04. 12:17
rigotibi
Nem figyeltél, vagy csak elkapott a hév, s szokásod szerint ismét a mindent tudók közé kívánsz tartozni, Aranka ?
Megvárom, míg Sanyinak ideje, kedve és módja lesz értékelni ezt a figyelmetlenségedet, addig - a polkorrektséget mellőzően így mondom - unom már a tolakodó okoskodásaidat. Ha Sanyi nem szól semmit - amin csodálkoznék - majd részletezem én a további észrevételeimet.

.:: Szervusz Aranka ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. február 04. 18:07
RSándor
Tehát a Rivnya az egy város a mai Ukrajnában valahol a Csernivec járásban . Tehát ez még a K.u.K idéjeben a Monarchiához tartozott és meglehet , hogy Csángok élnek arra felé . A Hrivnya az meg az Ukránok fizetöeszköze
"Rivnyi" az kérlek a nemzeti kisebbség nyelvén nöstényfarkast jellent , de pontosan ugy alkalmazzák mint a luvnyát a könnyüvérü asszonyok , lányokra is . Pontosan ugy mint az Olaszok akik lupanak neveik mindkét " teremtést" . Hasonloan volt valamikor Magyarországon is némely területen ezzen nöszemélyek megnevezése "Ordas"

.:: (nincs cím)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. február 04. 21:37
-newyork-
ctr c ctr v

"Wenn er auf " Girls Gone Wild " steht, ist sie eine Tussi, die über Football redet und Buffalo Wings bei Hooters isst.

Ha a pasi szereti a pornót, a csaja focirajongó plázacica, és a Hootersbe jár csípős csirkeszárnyat kajálni."

" Tut mir Leid, aber wenn ich du wäre und mein Ex-Mann, dem ich immer noch gestatte, alle meine Stücke zu inszenieren, würde irgend so eine 33-jährige Hals-Nasen-Ohren-Tussi heiraten, würde ich komplett ausrasten!

"Ha neked volnék, és a volt férjem, akinek engedem, hogy rendezze a darabjaimat elvenne valami 33 éves orr-fül-gégész cicát, a falra másznék. "

.:: a fordítás se saját kútfejemből.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. február 04. 21:37
-newyork-

.:: Bővítsük
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. február 04. 21:43
-newyork-
eme fontos témát

Die Tussi auf HR .A személyzetis bige

Die Medien werden diese Tussi lieben, nicht wahr?
A média imádni fogja ezt a kis pipit, mi?

Überhebliche Tussi.
Beképzelt liba.

SchmeiBen Sie den mit der Tussi in Rot raus

A srác a piros ruhással ugrik!


.:: Írtam pár hete ---
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. február 12. 18:01
-newyork-
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
Nyilas Ar (-newyork-) online - 2018. január 21. 21:15
-newyork-
a muszlimoktól retteg ........ Nem vagyok az összeesküvés-elméletek feltétlen híve , de ha már idegenekről beszélünk......
Félni nem félek azon az életkoron már túl vagyok ....azért azon csak el szoktam mélázni, hogy szépen csendben , minden hühó nélkül immár az egész világon terjeszkedik Kína ....egy földrész sem maradt ki. Szelídek , szorgalmasak . Reméljük ez így is marad ?!


Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
Nyilas Ar (-newyork-) online - 2018. január 21. 21:15
-newyork-
a muszlimoktól retteg ........ Nem vagyok az összeesküvés-elméletek feltétlen híve , de ha már idegenekről beszélünk......
Félni nem félek azon az életkoron már túl vagyok ....azért azon csak el szoktam mélázni, hogy szépen csendben , minden hühó nélkül immár az egész világon terjeszkedik Kína ....egy földrész sem maradt ki. Szelídek , szorgalmasak . Reméljük ez így is marad ?!
Na erre............ mai cikk:
https://444.hu/2018/...zett-meg-europaba

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/