Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 március 22, péntek | 12. hét | Beáta, Izolda, Lea
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » "I Have a Dream."

"I Have a Dream."

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. március 24, szombat 11:29
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .

Közeledik a húsvét, már csak néhányat kell aludjunk addig.Locsolkodni menni ugyan nem áll szándékomban - nincs itt senki, aki értené s értékelné e magyar népszokást. Egykoron a hímes tojások, vagy egyéb nemű javadalmazások reményében a lányokat bőszen öntözőből mára már csak a gyerekeknek adott ajándékok örömét látnom, valamint a kocsonyaimádatom maradt meg.
Van egy álmom.
Szeretnék újra - legalább még egyszer az életemben - a húsvéti napokra oly hévvel s reménységgel készülődni, mint annak idején tettem : ünneplőruhában elmenni a lányos házakhoz, s ott nyitott ajtóra lelvén bebocsátást nyerni. Olyan helyzetbe kerülni, ahol a háziak örömmel fogadnak, és a már korábban érkezettek - az ott tébláboló fiúk - füle hallatára is elmondani a bemagolt locsolóversemet.
Zöld erdőben jártam...
Kevés, nagyon kevés az ebbéli reményeimbe vetett hitem, hiszen manapság a lányos házak többségének ajtajai zárva maradnak.
'Félfogadás' nincs, azaz a locsolkodók, öntözések ideje lejártnak tűnik.

Azon kevés szerencséseket, akik örömüket lelik a locsolkodásban, valamint az őket szívesen vendégül látóakat csak irigyelhetem, s irigylem is. Megritkult, kiveszőfélben lévő fajta az övék, ellenállnak a mai világ tökéletlenségének.
Arról már szemlesütés nélkül szólok, amit oly könnyedén el tudok képzelni: kölnivízzel és egy, vagy több okos telefonnal a zsebében felmálházva csenget be a locsolófiú abba a házba, lakásba, ahol az elhervadástól mentesítendő leányzó - kezében az elmaradhatatlan telefonjával - nyit ajtót néki. Vagy az anyukája, úgyszintén telefonostul...
Ragozzam tovább ? Nem nehéz feladat, így könnyű a dolgom.
/ Csak azok vegyék magukra ezt az inget, akikre pászentosan illik, de azok feltétlenül ! /
Locsolófiú becsörtet, s köszön e vagy sem, inkább nem./!/ 'Verset' mond a lánynak - amelynek rigmusaiból kiderül, hogy e néphagyomány címén s okán mikor fognak dugni, természetesen az ott lévők - papa, mama és a többi locsolókandúr - határtalan derültségére.
Csüccsenj le ! Mit kívánsz, kérsz, mit iszol? Pálinkát, vodkát vagy konyakot ? / Eközben megszólal egy, vagy akár több mobil csengettyűje is, azok gazdái pedig azon nyomban tojnak az egybegyűlt társaság további, közösen eltöltendőnek szánt csevelygésre. Mindent, mindenkit leszarva bebújnak a privát szférájukba, s teszik ezt oly természetességgel,szégyentelenül, amitől még az amputált karú emberek marka is ökölbe szorul.

Konklúzióm:
A húsvéti ünnepek a varázsukból szinte mindent elveszítettek.


Rémhíreket terjesztenék ? Az ördögöt nem én festem fel a falra, az már régóta ott díszeleg, ha még nem vettétek volna észre.

Húsvét vasárnapját egy hét múltával követi a megmérettetés: talpon maradnak, maradhatnak-e a mostani - nemzetinek kikiáltott - temérdek gazság kiagyalói, haszonélvezői?

Óhajom, kívánságom, akaratom: NEM !

Egyszer az életemben az én álmaim is meghallgatásra találnak...
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Restellem magam, legalább egy ... ^ lista ^ Néhány nappal korábban írtam: »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
7 hozzászólás
.:: Tibikém!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. március 24. 17:24
Zsolt52
Imádattárgyat kellene váltanod.

Programozd át magad az egyre népszerűbb Valentin napra! Ez az új jövőkép.

És van még mit elfelejtened! Például ezeket:
Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, Nagypéntek, Május egy (a májusfás!), Orbán napja, Áldozócsütörtök, Pünkösd, Medárd, Péter Pál napja, Lőrinc nap a dinnyeszezon végével, István király napja (augusztus 20.), Mindenszentek napja, Márton napja, Katalin nap…

De ne add fel! Mert választhatsz azonban új megünnepelni valót! Néhány ötlet:
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja; A nemzeti összetartozás napja; A magyar nyelv napja (november 13.)
Továbbá: Rejtvényfejtők napja (február 3.); Múzeumok éjszakája, Torkos csütörtök, A magyar dráma ünnepe (szeptember 21.), A magyar labdarúgás napja (november 25.) A londoni 6:3 emlékére...

Ugye, értve vagyok?

.:: Erről jut eszembe:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. március 24. 20:19
Zsolt52
Bíróságon kérdezik a gyereket:
- Kivel akarsz élni? Apáddal?
- Nem! Ő mindig megver!
- Anyáddal?
- Nem! Ő is megszokott verni!
- Akkor kivel?
- A magyar futball válogatottal. Ők sosem vernek meg senkit…

.:: Tibor!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kisskarcsi offline - 2018. március 24. 22:59
kisskarcsi
Valahogy eljutottál a végire, pedig Zsolt szerint annyi minden lett volna még.....
Engem a vége érdekel.
És nagyon drukkolok neked, hogy álmaid váljanak valóra!

.:: Hát vessetek meg, de én ezt a húsvétot
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. március 26. 20:37
kalucsni
sosem szerettem, még hamvas leánykoromban sem. Akkoriban folyton takarítani, meg sütni-főzni kellett, mondván, hogy jönnek a locsolók. A család férfitagjai kora reggel leléptek locsoló feladataikat teljesítendő, én meg Anyuval otthon non-stop nyitogattam az ajtót, törölgettem magamról a krasznaja moszkvát, mert a locsolók locsoltak... megettek, megittak mindent és kezdhettünk újra takarítani. Ráadásul másnap az osztályban mindig tudott valaki nagyobb számot mondani, ami a locsolók számát jelentette volna, mint amennyit én megszámoltam. Nekem sose volt annyi eszem, hogy többet mondjak a fenenagy versenyben. A fiúk meg a tojásokkal és a kapott zsebpénzzel versenyeztek. A felnőttek az evés-ivásban... annyi részeg ember sosem volt a faluban, mint aznap.
Szóval nekem nem jött be - mondjuk a Zsolt által javasolt Valentin napra se gerjedek. Szóval mikor ideköltöztünk - majdnem 30 éve - akkor módszeresen elszabotáltam a húsvétot. Nekünk akkor éppen el kellett utazni, vagy beteget jelentettem és következetes sokéves magatartásom eredménye az lett, hogy mára a kutya se jön hozzánk húsvét hétfőn. Pedig én készülök! Mert már meg hiányzik!

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. március 26. 21:20
Zsolt52
A címedet! A címedet gyorsan!! A kaukázusit meg zárd el! A szép nadrágomban megyek.

Egyébként az jött le Neked, hogy én díjazom a Valentin napot??? Atya-gatya! Ha ezt most komolyan írtad, akkor leállok az itteni írásaimmal, mert vénségemre értelmetlenül fogalmazok! De azért bízom inkább a humorodban...

.:: Majd megsúgom...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. március 28. 07:55
kalucsni
de nehogy krasznaja moszkvával gyere! A kutyánk ugyanis nem kaukázusi, hanem moszkvai és arra extra gerjed!

.:: Húsvét
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
vargaerika offline - 2018. március 28. 19:20
vargaerika
Igen, nálunk is a húsvétot hatalmas takarítás előzött meg!Nem volt soha a kedvencem. Viszont volt néhány nagyon távoli rokonunk (Apu másodunokatestvérei és gyermekeik) akik kizárólagosan csak ekkor jöttek el hozzánk! Soha nem értettem, ha tudják a címünket máskor miért nem látjuk őket? Amikor itt voltak, előadták a nagy-és remek családi köteléket!
Aztán ez is elmúlt!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/