Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 március 22, péntek | 12. hét | Beáta, Izolda, Lea
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Néhány nappal korábban írtam:

Néhány nappal korábban írtam:

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. április 01, vasárnap 10:08
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .

Van egy álmom.
Arról viszont nem, hogy volt már több is, és azok közül az egyik legrégebbi - s ezzel ugyancsak nem lehetek egyedül - elfelejthessem a szegénységet, leszokhassak a garasaimnak a fogaimhoz való verését.
Kiss Karcsi őszintén kívánta nékem az álmom beteljesülését, bár amiről akkor szó volt, az egészen más jellegű álmomra vonatkozott. Ezúton köszönöm Néked Karesz, jólesett, jól jött, s mi több, hathatósan, tökéletesen időzítve érkezett a drukkolásod.
Rajtad kívül még soha és senkinek nem sikerült ilyen jó vátesznek bizonyulnia, mint ahogyan most, Neked.
Töröm is a fejem : fel kellene cserélnem a hit- és ismeretvilágomban a több, mint ötszáz évvel ezelőtt született, máig is gyakran emlegetett, s többször - sokszor - bevált jóslataival híressé vált Nostradamus nevét a tiéddel.Ő, mivel nem terjesztette ki személyre szóló próféciáit, így nem vonhatom felelősségre, amiért anno nem jósolta meg az engem érintő, rám váró eseményeket. Megbocsátható hiányosságának, azaz semmiképp sem bűnének tartom ezt az amúgy alapos elemzésekkel elvégzett munkáját, az apróbb részletek közzététele nélküli lemondásával együtt.

Történt ugyanis a következő :
Egy itteni kaparós sorsjáték egyikével - pénteken vásároltam, de csak most, ma reggel kapirgáltam le - akkora összeget nyertem, amit ha még kétszer ennyit is élnék, elkölteni nem tudnék./Nyilván lehetne, de maradjunk a földön a talpunkon állva, s ne akarjunk az olajsejkek eszével gondolkodni !/
Hirtelen örömömben ugrottam akkorát, hogy majd bevertem a fejem búbját a plafonba a hét számjegy láttán. Milliók - hárommal bezárólag - estek teljesen váratlanul az ölembe, s ezekből egyik sem forint.
Már majd mindenkit felhívtam, s elmondtam nékik a húsvéti nyuszi rám szánt ajándékáról mindent, a rokonságomat, a barátaimat és a cimboráimat is, akik többnyire jóval fiatalabbak nálam, biztatva őket a jövőjük jobb sorsra fordulását jelentő eseményről.
Ha van Isten, úgy azt Fortuna asszonynak nevezik, s nem pedig rigotibinek, mondta egyikőjük.Te csak az összekötője vagy közte, s miköztünk, de úgy látom, jókor voltál jó helyen.
Már számolgattam, s számítgatok tovább is, mert nem hogy elsőre, de még negyedjére sem sikerült mindent úgy kalkulálnom, ami szerint a maradvány lóvét ne találnám túl soknak magamnak megtartani. Kik és mennyit érdemelnek, kaphassanak, s élhessék életüket szinte gond nélkül. ez itt a kérdés. Nem jutottam véglegesített, megváltozhatatlan eredményre, de egyben biztos vagyok: a síromnál többen fogják a szemeiket törölgetni, mint ahogyan eddig gondoltam.
Gondoltam Rátok is, kedves Ndk-s barátaim: elsősorban azokra, akiket a sors nem engedett a kegyeibe férkőzni - ahogyan eddig engem sem - s mihelyst rendelkezéssel bírok ezzel a pénzzel, megteszem a szükséges lépéseket egy közjegyző által hitelesített alapítvány létrehozására, amely alapítvány kedvezményezettjeinek kiválasztását egy olyan grémiumra bíznám, aminek tagja - igen, csakis a tagja - de nem a vezetője, elnöke vagy góréja kívánok lenni.Beérem a szürke eminenciásokra testált szereppel, a gondok, feladatok felelősségteljes részét senki ne kívánja el-, vagy meg tőlem.
Tudom, de legalábbis sejtem, hogy többeteket a meglepetés erejével érintenek, szinte fejbe kólintanak ezen soraim - hiszen azt gondolhatjátok, felelőtlen, sőt buta, ostoba is vagyok - épp ezért kérek mindenkit, akiknek mindehhez kapcsolódóan javaslata, ötlete lenne, vagy van, úgy írja meg azokat nékem a kéken, avagy - ha intimebb részletek is érdeklik - úgy kérje az e-mail címemet, ahol részletekre menően is pontosíthatjuk a lehetséges és szükséges tennivalókat.
Csupa fül vagyok, várom a válaszaitokat.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« "I Have a Dream." ^ lista ^ Nevessek vagy sirjak ? »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
8 hozzászólás
.:: rigótibi
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Nándi51 offline - 2018. április 01. 10:34
Nándi51
Köszi szépen a nemes felajánlást,de nekem nem kell az E-mail cimed.
A pénzedre sincs szükségem, én dolgoztam egész életemben.Rendes nyugdíjam is van,én tisztességesen meg tudok élni.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2018. április 01. 10:54
janika1971
Nekem sincs szükségem az E-mail címedre...A hogy előttem szóló írta,idézem "A pénzedre sincs szükségem, én dolgoztam egész életemben.Rendes nyugdíjam is van,én tisztességesen meg tudok élni."...De azért gratulálok a szerencsédnek...

.:: Nem oda Buda,
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2018. április 01. 11:23
öregszünk
nem ùgy ahogy az elöttem íròk, hanem jelenleg nincs sehol számlám, de ha lesz, jelentkezem, nehogy veszendöbe menjen, milyen kàr lenne érte

Àmde, èn áprilisi tréfát sejtek mögötte

Hol a tojás, piros tojás ?

.:: Tényleg nem szokványos egy blog!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. április 01. 12:39
Zsolt52
De ha más dátum idején tetted volna fel, akkor is csak az jutott volna az eszembe, hogy:
- ennek a Tibornak még ott kint a nehéz körülmények között is megmaradt a humora, ami dicséretes;
- meg az, hogy mégis csak igaz lehet a közmondás, hogy „kaparj kurta, neked is jut”;
- vagy az, hogy a francia nyelvben még nem érted el a „plafontot”, és a „nem nyert” szöveget milliós nyereménynek olvastad;
- meg az is eszembe jutott, hogy egyszer szeretnék én is annyi pernod-ot inni, hogy hatására ilyeneket írjak;
- meg gondoltam arra is, hogy ezt az itteni nihilt ezzel a bejegyzéseddel kicsit színesítetted;
- legutoljára meg azt, hogy most azért nekem jól feladtad a leckét, hogy mit tegyek én, akinek már rég megvan az e-mailcímed? Még egyszer elkérni valahogy olyan hülyeségnek tűnik.


De a végkövetkeztetésem az lett, hogy ezt a Kiskarcsit mindenesetre csak felhívom, hogy alkalomadtán kívánjon nekem is valami kellemeset. Mert, hát mit lehet tudni…
Hátha nekem is sikerül a beteljesült kívánsága eredményéről egyszer végre egy jó blogbejegyzést összehoznom.

.:: Mint nagy általánosságban, így most is
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. április 01. 17:36
rigotibi
rövid időn belül fény derült a turpisságra.
Remélem /ezért/ nem kívánjátok látni a nevemet a kivégzendők listáján.
Nándi volt az első, akit írásra sarkallt a blöfföm, áprilisi tréfálkozásnak szánt kísérletem, s válaszában tudomásomra hozta, hogy nem kíván élni az "ügy" további menetében, mert nem látja s nem érzi szükségét az égből pottyantott mannának, ergo az e-mail címemnek sem.
Sejteni véltem a néhány mondatából annak a sanszát, miszerint átlátott a szitán, de a játszópajtásom akart lenni, maradni a jegyzetemet csak későbben elolvasni tudók számára is kiagyalt történetben, s nem lőtte le a poént, s engem sem.
Tisztelettel üdvözöllek Nándi !
Ha az indokaid vezéreltek, miszerint az eddig leélt életedben végzett munkád után nem kívánsz többet, mint amennyire szükséged van, akkor azért, amennyiben pedig gondolatban azonosultál a rafkóskodásommal, s nem tettél menten hidegre, akkor azért.
Szívest örömest lennék, sőt vagyok a cimborád, még mielőtt a beleegyezésedről biztosítanál.

Kissé - de várjatok csak, elírtam - nem kissé, hanem nagyon is mást érzek Janikánk válaszának az eszenciájából.
Janika !
Nincs, mert nem lehet kétségem egyes szavaiddal ellenkezni - másokkal igen - hisz Te is ugyanúgy értékeled a világodat, ahogyan Nándi a sajátját. Idézted a szavait, nyilván nem véletlenül. Kemény melóval eltöltött éveid voltát, létét nem vonja senki sem kétségbe, de a mostani javadalmazásodból - a nyugdíjadból ugyan meghívhatnál-e bárkit, mondjuk Nándit - akár csak egy egy napra is - egy tengeri pecázásra a magad költségére ? Tudomásom szerint a géped - a számítógéped - időnként szükséges megjavíttatása is gondot okoz Neked, akkor miről is beszélsz, mondd Öregem !?

Akárhogy is nézem, nem vagyunk, nem lehetünk partiban mindenkivel - vagyunk jó néhányan ilyen balfékek - akik igazán jó, de minimum nálunk jobb - lovakra tették meg a tétjeiket, s nyertek is. /Nem lebecsülve az ő erőfeszítéseiket./

Melinda !
Még hogy Te öregszel ?
Na jó, illetve nem jó, de hiszek Neked !
Éles szemeid révén - amikkel azon nyomban megbuktattál engem a huncutkodásomban - viheted a megnyert pálmát.
Egy cseppet sajnálom ugyan, hogy épp most volt időd s kedved idekukkantani, s a históriámat lenyakazni, de előbb, vagy utóbb úgyis megtörtént volna. Egy jól időzített 'kékkel' be tudtál volna segíteni a trükközésembe, no de sebaj !
Puszillak Téged, hisz többnyire egy húron pendülünk.


Zsoltikám !
Ha manapság valakinek, úgy Neked köszönhetően lehet és van is részünk aranyos és érdekes történetekről, eseményekről olvasnunk. Az én itteni kontárkodásom mindössze csak annak a kategóriájába sorolandó, amit a mi társaságunk hite a 'kavics a cipőben' címen rangsorol az értékrendjében.
Tőled mit is várhattam , várhattam volna egyebet ?
Nem taglalom, Te már leírtad.
Köszi a megértésedért.


Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2018. április 01. 17:44
janika1971
Pedig jó lett volna azt az összeget meg felezted volna velem...50% enyém 50% tied és a te pénzed meg itukvólna 1 jó vendéglőben....

.:: Látod Tibi,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. április 01. 18:22
kalucsni
egy jó vendéglő és kész. Jó sokáig tartott volna elfogyasztani ennyi nyereményt, de egy jó magyarnak semmi sem kihívás. Janika meg újfent tanubizonyságot tett róla, hogy őt nem lehet megvenni pénzzel. Melinda kapcsolt rögtön, mert ő nem átverhető. Zsolt meg hozta a szokásos humoros formáját, amiért egyébként mindenki szereti. A többiek meg valószínűleg készülnek a húsvétra, ki-ki süt-főz, a locsoló verset gyakorolja, avagy elmenekült valahová otthonról. Nem is tudják, mennyit nyerhettek volna, igaz?

.:: Tudod Te jól Évike, hogy a vakok a
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. április 01. 18:59
rigotibi
sötétben is ugyanúgy, és csak annyit látnak, mint világos időben, amikor a Nap hét ágra süt. Az optikai csalódással, mondanám inkább, a csalással felérő Bözsi utalvány nyakra főre való osztogatása - ippeg a választások előtt - magáért beszél.
Janikánk - némi gondolkodás és kivárás után - oda ikszelt / lásd az előbbi két performanszát/ ahonnan várhatóan mégis remélhető, hogy dölalé. /Franciásan hangzik, de mi, magyarok , így is értjük./
Örömöm lelem a véleményeid olvasásában, s tudni a létedről.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/