Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 január 23, szerda | 04. hét | Zelma, Rajmund, Emerencia, Emese
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Nevessek vagy sirjak ?

Nevessek vagy sirjak ?

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. május 13, vasárnap 10:35
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .

/ Sajnos nincs hosszú 'i' betűm, bocsi./

Euroviziós dalfesztivál, 2018, Lisszabon.

Életemben először most - s tutti, hogy utoljára - néztem és hallgattam végig ezt a hosszúra nyújtott, általam nagyon nagy részét csak hangszennyezésnek minősitett őrületet.
Saját szempontjaim szerint osztályoztam mindegyiket, leirtam sorjában a meglátásaimat, csupán azért, hogy összevethessem a később kihirdetett eredménnyel.
Nem részletezem, hisz értelmetlen lenne objektiv - a hivatalos - eredménnyel szembeállitani a szubjektivet, az enyémet, mindössze és csak ennyit, s itt az egészről: alig-alig akadnak találkozási pontok.
Egyik közöttük,közülük az AWS buktája - a 21. hely mi mást jelenthetne - 'meg-, vagy kiérdemelt' ezért az állatias sz@rságért.
A másik pedig a győztes kiválasztása,mennybemenetele, főleg a közönség részéről.
/Mellékesen megjegyzem: eleve sántit a geológiai magyarázat, hisz Izrael nem Európában leledzik, de ezen túl kell tenni magunkat !? Ilyen alapon mi, magyarok is részt vehetnénk, sőt akár nyerhetnénk is pl. a Közel-Keleten rendezett attrakciók bármelyikén, de a magyar nem ennyire pofátlan./

Jószerivel semmit sem tudtam tegnap estig az 'AWS'-ről, és ha hihető, ha nem, ezután sem fogok vadászni rájuk a neten. Egy újabb pünkösdi királyság született, avagy még az sem. Talán ez csak egy vérszegény tiszavirág életének hosszával vivhat párbajt, a nyerés esélye nélkül.
Conchita óta az osztrákok is bebalzsamozódtak, nekik valószinüleg tetszik a trendi, miszerint ... Láthattátok, erről nincs tovább mit mondanom. / A dalára és a 'köritésre' a jó-közepes osztályzatot adtam, a kisebbik csalódásaim, tévedéseim egyike az ő szereplése./
Készülőfélben lehet Portugáliában - tán már van is - egy, azaz 'A botrány', jelesen a nékik kiosztott - polkorrekt módon szólva megszavazott utolsó helyük. Azonnal hozzáteszem, hogy én a botrányosan rossz minősitéssel 'tüntettem ki őket, mert tényleg silány és satnya, hulladék volt. Nem szivesen lennék most a 'produkciót' gyártó stáb egyikének sem a bőrében lenni.
Aki 'a'-t mond, mondjon 'b'-t is ! Itt és most vallom be a bűneimet, gyónni fogok.
Kik is nem tetszettek nekem, s nagyon nem ?
A győztes - Mme Irtózat - dala abszolút nem, s nem átallom ideirni a spontán - az adás ideje alatt született - véleményemet: hányadék, röhej az egész.
Lócitrom-dijasaim még a spanyolok,dánok,finnek,bolgárok / vagy bulgárok/,svédek,irek.
Akik tetszettek: szlovének, észtek,moldávok,, és a négy vadmacska, azaz a bemondólányok.


Nem táncra - ahol egymás lábára is léphetünk akaratlanul, de akarva is - s főleg nem vitára hivlak Benneteket ezennel, csupán kikivánkozott belőlem az, ami bennem, egy vénülő öregemberben nem leli a helyét: s ez pedig az idő múlásával, az öregedéssel együtt járónak vélt, a mindenbe való beletörődésről papoló tézis.
Nem nekem igazat adókat keresek,várok, arról már rég letettem itt. Csak a kiváncsiság hajt: ki és hol tart ma ebben a megveszekedett, elromlott, pusztuló világban a mai - a füleikre tapadó okos-telefonokkal, mp-lejátszós készülékekkel lődörgő, csámborgó, időnként hőzöngő, ám a lélegzetvételre is oktató,kényszeritő készülékekkel vegetáló, és tornából felmentett fiatalokról.
Ti jöttök, ha nem zavar Benneteket a nevem, a létem.
Várom, nagyon várom Puzsér reakcióját.
Mint mindenkinek, nekem is van, vannak példaképeim. Ő közülük való. .
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Néhány nappal korábban írtam: ^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
11 hozzászólás
.:: Hát Tibi,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. május 14. 08:31
kalucsni
én ezt a fesztivált már évekkel ezelőtt elengedtem. Részben azért, mert a zenei ízlésem valahogy nem találkozik a kínálattal. Nekem a zene az elsősorban dallam és ütem és csak aztán jön a látvány, meg show, itt meg fordítva van. Arról most nem is beszélek, hogy kik és milyen alapon, milyen szempontok és szándék alapján választják ki az indítandó dalt, mert az egy külön történet. Épp valamelyik nap hallgattam egy beszélgetést e témában, érdekes volt, de az is inkább ellenszenvet szült bennem az egész iránt.
Ám ami a tanulság volt számomra ezeken a fesztiválokon, az az, hogy a magyarokat senki nem szereti!! Alig kaptunk szavazatokat. Hogy most mi volt, azt nem tudom, mert nem néztem, de korábban szinte megalázó volt, hogy senki nem adott nekünk pontokat. Ugyanazt éreztem, amit egy-egy sportközvetítés alkalmával az ítéletek kapcsán: nekünk sosem lejt a pálya. Ellenkezőleg. Kifejezetten ellenünk fújnak mindig, mindenhol, talán csak az oroszoknak rosszabb a helyzete. Erre vajon mi a magyarázat? Mivel vívtuk ki a világ ellenszenvét?

.:: Nos,Tibor
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. május 14. 09:20
Zsolt52
– mint egyesek tudják, én egy szigeten élek – így nem is jutott el hozzám ennek a döntőnek a pontos időpontja.

Talán azért sem, mert számomra, ezen időben, egy másik, több napos program adódott. Azon viszont meglehetősen jól éreztem magam. /De ismervén eme honlap íratlan szabályait, erről itt most nem tudósítanék./ Legyen annyi elég, hogy néhány száz, még rém fiatalos /és itt természetesen a „fiatalos” jelzőn van a hangsúly és semmi esetre sem az előtte elterülő szón/, és fantasztikusan lelkes, egykoron az NDK-ban dolgozó sorstárs körében töltöttem három napot. Egy biztos! Jobban, mint Te, a TV előtt.

Például mélyen belém ivódott annak a két fiatal, de felettébb álmos pincérgyereknek a csodálkozástól döbbent tekintete, akik hajnali két óra után elképedve nézték a náluk két generációval tapasztaltabb korosztály, szenvedéllyel telített, de szenvedéstől mentes, felhőtlenül boldogságát tükröző rock and roll táncát a parketten. Csak álltak ott csodálkozva és bután, mert ilyet még az okostelefonjukon sem láttak eddig. /Egyébként vivat Joschy & Team!/

Persze, akkor Te már biztos a dühösek álmát aludtad az általad fentebb felvázolt okok miatt.

.:: Ízlések különböznek
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. május 14. 13:57
Admin
Nekem speciel bejön az a stílus is, amit az AWS is művel - ha jól csinálják. Ahogy számos más zene vagy zenei irányzat is bejön. Ezek között vannak "komolyzenei művek" is. Ellentétben a szirupos slágerzenékkel, amit csak korlátozott-szívesen szoktam hallgatni.
Például félig komolyzenei CD-t akartam betenni az autó lejátszójába mikor ősszel Chemnitzbe mentünk, de azt is kivetették az útitársak.

Van ilyen, mondom, ízlések különböznek.

Másfelől a hard-rock, metal zene rétegzenék, azaz nem is kifejezetten populárisak. Nem is akarnak mindenkinek tetszeni. Így nem is lehetett várni az eurovizió döntőn jó helyezést. Sőt, ugyanez oknál fogva nem volt sok közönségszavazat sem várható rá.

Miért mégis pont ez a zenekar ment ki MO-ot "képviselni"? Azért, mert az itthoni mezőny jobbjai közé válogatta a hazai zsüri és a legtöbb közönségszavazatot kapták. (Néha ilyen is "becsúszik")

Hogy lehet az, hogy itthon a legtöbb közönségszavazatot kapták, a döntőben meg keveset? A Rock Rádióban szó volt erről is - úgy, hogy sikerült a hazai rock/metal rajongókat aktivizálni a szavazásra - az európai szavazásnál viszont ez a nagyobb népesség és az eltérő szavazási rend miatt nem működhetett.

Összegzés: ahogy Éva írja - én is leírtam magamban az euróvíziót már jópár éve. Nincs érdemi jelentősége a vetélkedőjüknek, nem múlik rajta semmi, csak éppen fel van fújva a dolog. Három napig.

.:: Kiegészítésként
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. május 14. 15:42
Admin
egy ma megjelent cikk: http://www.origo.hu/...t-a-zsuri-tv.html
Azoknak, akiket érdekel az euróvízió rangsorolási háttere. Szerintem elég sokat elárul a cikk a háttérről.

.:: Admin főnök!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. május 14. 20:15
Zsolt52
Nagyjából osztom véleményedet. (Ezzel is kevesebb marad belőle.)

„Nincs érdemi jelentősége a vetélkedőjüknek, nem múlik rajta semmi, csak éppen fel van fújva a dolog. Három napig.”
Kb. egyetértek.
Viszont a TV-knek is kell műsort prezentálniuk. Azon kívül meg az ilyen vetélkedőkre valószínűleg minden országban születnek érdekes új szerzemények is. Ezek azért valamilyen szinten éltetik a könnyű zenét. Persze nem azok nyernek, de különben nem alkotódnának ők sem meg. Pl. nekem a Honeybeast: „A legnagyobb hős” című száma kimondottan tetszett. Vagy Ruzsa Magdi ” Unsubstantial Blues” című száma, melyet Helsinkiben adott elő 2007-ben. Lehet, hogy erre az a véleményed, hogy „izlések és pofonok…” - ezek hiányoznak nekem.

Na, de aki félig komolyzenei CD-t akart betenni az autó lejátszójába Chemnitz felé, - a feltételezhetően kikényszerített komolyzenei helyett – annak csak nem adok a véleményére. Még jó, hogy ki nem tettek az autódból.

Más. Egy-egy győztes ország a következő évi gálára esetleg felépít egy csodapalotát, melyet koncertteremként később is használhat. Persze ez presztizs beruházás, de ilyen épült például egy feltöltött tergerrészre Bakuban, vagy Észtországban a Saku Suurhall-t is erre adták át.

Jó ez csak egy vélemény volt most tőlem. Na, de milyen frankó!

.:: Szervusz Tibi ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. május 15. 06:55
RSándor
Ugylátom sajnos nemérted meg a "helyzetett" ! Magam részéröl én ezt soha nemnéztem és nem is fogom ! Egészen egyszerrü a helyzet mert ma már minden politikai nézet szerint lesz eldöntve , ez vonatkozik erre az akármilyen kornyikálásra és a sportra is hasonlóan ! Csak vissza kell emlékeznünk mondjuk a "téli olimpiára" vagy a másikra ahonnét doping miat az oroszokat kitiltották , de például az egész Norvég szövetség asztmás sportolokból áll ez engem nagyon meglep ! Igaz már nem ! Tudod tegnap valami 50 halott volt a közel-keleten egy incidens miatt és mindenki nyugatok csak annyit mond , hogy ejnye-bejnye ! Ha csak egyet is lelönnek Moszkvában az egész világ felháborodik és tiltakozik ez ellen ! Ha ez a sokak által utált Orbán megprobálja simán és jogosan fegyver nélkül a Hazája határait védeni akkor ugyan azzok akik ott ejnye-bejnyéznek ménkövet dobálnak rá !! Na kérlek ez az álszent politka !

.:: Kedvemre valókat irtatok gyerekek !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. május 18. 18:35
rigotibi
Szervusztok !
Semmin nem lepődtem meg, hisz gondoltam - s nagyképűség nélkül mondom - hittem, sőt tudtam, hogy a válaszok különbözőségét boritékolni nem lett volna nagy kunszt.
Köszi Évi, s köszi a srácoknak is az erre a messze nem fajsúlyos, csupán csak az időt rabolni tudó 'problémára' szánt, mondhatnók feleslegesen elpocsékolt időtökért.
Tudom jól, késésben vagyok a jegyzetemre irottjaitokra való válasszal, de azóta, amióta eleresztettem ezt a sem az eget, sem a Földet megrengető irományomat, még a meghaláshoz sem volt elég időm.
/Tessetek most egy cseppecskét picsorogni a sanyarú sorsom miatt, egyedül kevés vagyok elegendő könnyet hullajtani önmagam sajnáltatására. Őrült nagy hajtás van mostanság, szorit a határidő. Törtetünk,loholunk és kapkodunk, s estére az ázott,eső által szétvert libasz.arra hasonlitok. No meg ki is adhatnám bérbe az ágyamat, mert mire elalszom, csörög a vekkerem. És ez nem vicc./
Egy észrevételemet, megjegyzésemet nem tudom nem ideirni.
Többen észrevételeztétek, szóvá tettétek az általam is nyilvánvalóan 'hátszelesnek' minősithető elbirálást, ami nem a zenéről, a produkcióról, annál inkább a jelen korunk tendenciájáról szól.
A politika beette magát, betette a lábát már majd minden területre, s ezt én tisztán látom. Roszi Sanyi kételkedik ugyan e helyzetet való megértésemben, de ezúttal nem talált. Látom, tisztában vagyok a helyzet súlyosságával, de tenni ellene hogyan tudok, tudnék ?
Ha a zene tudománya tört volna be a politikába - s nem pedig forditva - úgy dalolva élhetnénk a világunkat olyan szolgákkal / politikus = szolga / akik a mi kedvünkre fújnák a nótánkat, velünk együtt.
Erre még várnunk kell ! Megérjük ?
-

.:: Tibor!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. május 19. 08:00
Zsolt52
"Ha a zene tudománya tört volna be a politikába..." kezdetű mondatod számomra új, és egészen tetszetős megközelítése a politikai fejlődésnek. Bírom az ilyeneket!

Igaz, számomra akkor sem vázoltál fel nagy karriert, mert mikor hozzánk az énekórára szakfelügyelő érkezett, énektanárunk, Enikő néni félre hívott, és megkért, hogy én csak tátogjak, mert képes vagyok félrevinni az egész osztályt.

Persze, ha jól végiggondolom, az elmúlt három évtized politikusai is meglehetősen gyengén olvasták a kottát.

.:: Még mielőtt a nyakamra kerülne a hurok.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. május 19. 20:37
rigotibi
Egyenlőségjelet tettem a két kifejezés - a szolga és a politikus - közé. Szándékosan tettem, bár tudom, hogy a szolga a miniszter szó magyar megfelelője. Manapság nincs olyan miniszterük, szolgánk, amelyik nem a regnáló nomenklatúra szekerét tolja.
Nos. Szerintem ez a veszélyes, s nem pedig a plakátok ezrein, tv-s reklámokon látható /láthatott/ "EZ VESZÉLYES" néven futó otromba, butitó riogatás!
Vissza a kályhához.
Zene a mellékelt látvánnyal, kontra valóság /és a kihagyhatatlan/ politika. Érzések és ellenérzések, tetszések és nemtetszések összecsapása majd minden szinten s a győzelem reményében, kivéve a már előre eldöntött favorit piedesztálra emelését.
Ezt a tyúkot - a győztes Nettát, vagy mi a tökömet - még a falum, sőt még az országunk határaihoz sem engedném közel még akkor sem, ha el tudná énekelni a 'Tavaszi szél vizet áraszt' cimű dalunkat, magyarul.
Zsoltikám !
Gondolataink, meglátásaink jó részének párhuzamossága semmit sem változott, változik. Hiába no, a megértés tudományát - mi, rodlébeniek - nem a divat végett űzzük, gyakoroljuk.
Más.
Ma, és már hosszú napok óta a tv-s csatornák sokasága a királyi esküvő lázába üldözik, üldözték a nem királyi életet élőket is. Harry és Meghan, és a megkövült angol szokások showja dől, zuhog mindenünnen.
Minden más kevésbé érdekes. A megkövült angol tradiciókkal ámulatba lehet, s kell is ejteni a cirkuszt imádó népet.
A XXI. században élünk, állitólag. Nagy-Britanniában megállt az óra ?

.:: Nos, Tibor,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. május 21. 19:08
Zsolt52
ez a hercegi esküvő nekem is termelt néhány ősz hajszálat.

Először is a guta ütött meg, hogy időben nem tudhattam (tudhattuk) meg, milyen színű ruhában esküszik majd a menyasszony. Az átlagnál több női hormonnal rendelkező barátaimmal fogadásokat kötöttünk, melyik divatház, vagy híres divattervező álmodja meg a pompás esküvői ruhát. Mondjuk nem nyertem, nem is nyerhettem, mert én a hüvelykujjamon meg tudom számolni hány ilyet ismerek.

Viszont nagyon meghatott az az idős asszony, aki egy sámlin töltött három éjszakát, hogy az első sorból nézhesse az ifjú pár elvonulását. Ilyenre én képtelen lennék! A derekam már évek óta nem bírja a sámlit. Meg ha mélyen ülök, alig tudok felállni. Persze azért két éjszakát ennek ellenére – ha nyögve is - bevállaltam volna! De hármat sohasem!

Viszont minden titkolódzás és a média buta előzetes tévinformáció ellenére kárpótolt engem a hercegi csók látványa. Ilyet még tényleg nem láttam!
Sőt! Másmilyet sem!
Szégyenkezve írom le, hogy még a saját csókomat sem ismerem. Látásból. Ugyanis sosem csókolóztam tükörrel. És tükör nélkül meg – jobbára hölgyekkel – általában csak csukott szemmel. Sőt! A legelején még csukott szájjal is. Később partenereim felvilágosítása után már nyitottal is tettem. De addigra – tudatlanságom miatt - több nő is kérte, hogy legyünk inkább „csak olyan lelki barátok”. Mert, hogy bennem annyi jó van, és én olyan klassz srác vagyok, hogy ő nem is érdemel meg engem. /És utána fura módon elkezdtek egy félhülye osztálytársammal járni./

Viszont a nyitott szájú verzióm után, többekkel már másfél hetes együttjárást is tudtam produkálni. És akkor sem a csókom miatt tettek lapátra. De inkább ne sértsük fel a régi sebeket.

Kérdésedet szeretném röviden megválaszolni: „Nagy-Britanniában megállt az óra?”
Nem! Dehogy! Viszont az igaz, hogy (idézem) „1884-ben a Nemzetközi Meridián Konferencia azt a döntést hozta, hogy az angliai Greenwichi Királyi Obszervatórium helyi ideje legyen az a kiindulási időzóna, amihez a többi időzóna idejét viszonyítják” Viszont a nyugat-európai idő (Western European Time, WET) mindig egy órával megelőzi a Buckingham Palotában mért időt. Ezért lehet ez a lemaradás Angliában.

Komoly bizonyíték erre például, hogy az időzónák alapján az időben rendesen előttünk járó É-Koreában sosincs hercegi esküvő. Így hercegi csók sincs! Viszont az igaz, hogy vezetője, Kim Dzsongun szintén szokott nyilvánosan csókolózni. Igaz, ő csak férfiakkal.

.:: Hát persze !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. május 22. 06:33
-newyork-
Csókot szeretünk nézni ! Ezért nézegetünk könnybelábadó szemmel hüppögve romantikus filmeket.
Ráadásul ez egy rentábilis esemény. Az angol gazdaságnak hatalmas bevétel TV közvetítés, emléktárgyak stb stb
Cirkusz ? Hát persze , mosolygunk is rajta , a zászlóba öltözött " szurkolókon" Miért is csodálkozunk ? Szintén cirkusz ilyen alapon a körmenet , a koronázás, az avatások , a felvonulások , de még egy májusfa állítás is, ahogy a majális is. Nálunk is gomba módra szaporodnak a rétes-napok, a kolbász töltő napok, pálinka hetek, borünnep és közben a fáradt dolgozók a színpadot figyelhetik a műsort . Igaz itt olcsóbb ruhák láthatóak és még kalap sincs a nők fején .
Csak úgy mellékesen az obszervatóriumról jutott eszembe , leszerelték a Gellért hegyi TIT csillagvizsgálót . Állítólag a fényszennyezés miatt. A tervek szerint a Népligetbe a Planetáriumba kerül felállításra. Két kérdésem azért van ott kisebb a fényszennyezés ? Ott akkor még egy kupola készül ? Sőt egy költői kérdésem is lenne : a rendkívül értékes telekre vetett szemet a hegy oldalán valaki ?

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/