Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 május 31, vasárnap | 22. hét | Angéla, Petronella
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Nick Vujicic, a kéz és láb nélküli ember.

Nick Vujicic, a kéz és láb nélküli ember.

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2019. október 26, szombat 20:48
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .

Már vagy hat, de talán már annál is több éve láttam őt először a neten, így tudtam róla s tőle egyet és mást.
Akkoron - még innen a harmincas éveiben - amikor és ahogyan szólt az őt látni s hallani akaró, a nézőtér padlóján szájukat tátva ülő magyar fiataloknak, engem meggyőzött a nettó jóindulatáról.
Mondom, akkoron...
Önmaga hátrányos helyzetét mókás szituációk elmesélésével rábírta a hallgatóit az iránta érezhető tiszteletre és megbecsülésre, erősen sugallván a szánakozásukat mellőzendő, hisz ő erre épp nem szorul.
A mintegy másfél órányi - többnyire szóbeli, de itt-ott a képi kifejezésekből /az általa elvégezhető mozdulatok bemutatásából/ - álló előadása engem megrekkentett.
Hittem ennek az embernek, mert amiket akkor /AKKOR !/ mondott a fiataljainknak, azt feltétel nélkül kipipáltam.

/Még mielőtt kifutnék a keretből.../
A mondókája utolsó, egynegyed órájának kezdetéig szinkronban voltam vele, szinte már picsogtam is a meghatódottságtól.
Addig elmesélte az élete történetét - megházasodott, már gyermekük is van - azaz minden úgy van, ahogyan a kezes-lábas emberek esetében is.
Szívek szakadnak, könnyek áradnak, tapsvihar, vivát!
No oszt - úgy a könnyek felszáradta előtt - nekilódult a vele megtörtént csoda, azaz a hátrányos helyzete miatti öngyilkosságát el nem követendő ok részletezésébe, mert már ott tartottunk, hogy véget vet a világának- mondta ő.
Isten és a fia, Jézus megjelentek előtte, s szólottak hozzá, s ő meghallgatta őket, s tudomására juttatták, hogy bennük hinni, vélük együtt élni s érezni, az maga a lét, nélkülük nincs élet.
Nos, ettől kezdve kisebbre vettem a hangot - az ö hangját - mert ugye én ezt nem így tudtam eddig. No de mondta, mondta tovább, s már semmi sem szólt arról a mondókájából, ami a hallgatóságot is érdekelte volna - pl. hogyan öltözik fel, hogyan étkezik stb, kezek s lábak nélkül - csak a bibliát és a szentfazekasságot erőltette, de szigorúan.

Akkor elnéztem neki ezt a rövid - kb 1/4 órányi intermezzót, hagytam hitében, de egyúttal tudtam is szeretni a makacs és kitartó erejéért, az élni akarásáért.


No majd, mi is történe ezután ?!

Ismét Budapestre jött, s én - felfedezvén az előadását hirdető oldalt - bízva a vele való szolidaritásom lehetséges kifejezésében - vettem két jegyet az előadására. Katimmmal odabumliztunk a Puskás arénába - kb 12-ezer ember társaságában /ennyit mondtak ott a szervezők/- s vártuk a szívünket melengetőt
Most rövid leszek, többet nem érdemel !
Egy órányi,részemről szóra sem érdemesíthető zenekari csörömpölés, a vidám vasárnapra - tudjátok, a töketlen taxis, németsanyi által vezényelt hitgyülis szemétre - hasonlítható
csinnadratta volt a bevezető.
Aztán jött az est fénye - Nick - az ezen Földön élő megváltó, aki most szinte másról sem beszélt, mint amit annak idején - az első előadásában csak érintőlegesen tett: Isten és Jézus mindenek felettisége, a hit és reménység és még ezernyi fa@ság.
A kóklerek világát éljük Magyarországon --- is.
Úgy fél órányi porhintést követően - miután bebetonozta ez a fickó a hittérítési szándékát - otthagytuk az egész bagázst a náthásba.
Először beetetett, aztán megetetett .. volna.

Pénzért mindent, ugye Nick ?
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Nevessek vagy sirjak ? ^ lista ^ Klímaváltozás. »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
5 hozzászólás
.:: Nahàt
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2019. október 27. 22:01
öregszünk
nem tudom mennyi pénzedbe került, de el is ègethetted volna annyi erövel.

Ha belegondolsz, hogy a Hit gyülekezete 1979-ben öt emberrel indult Budaörsön, ma a 4. követendö ún. vallàs, ezzel állami tàmogatásban is részesül

A már nem szomszéd csaj is tagja, ha hazaértem mindig azzal fogadott, na hazavezèrelt az Úr, mondom, nem az òtómnak köszönhetem.

Az orrunk elött áll a templom, 3 harangozàssal naponta, harangozòval, de neki vasàrnaponkènt menni kellett Egerbe, no tavaly eladta itt a kèt hàzat 22 Millàért, vett Egerben lakàst, most közelben van.

Halvàny gözöm sincs mi okozza, hogy ennyi ember elhiszi a sumàkolàsokat, ámìtàst, de így van

.:: Elsősorban Melindának,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2019. október 30. 18:42
rigotibi
no meg akiket érdekel.
Te az én szememben nem öregszel, mert a gondolataid frissek, élénknek, s mind amellett a lábaiddal a földön, a Földön jársz.
A hit-gyülis eszementekre nem haragszom, de szánni sem tudom őket /azokat/, van épp elég bajuk.
Miért is merem mondani ezt ? íme egy szemelvény a performanszaik sokaságából, igen tanulságos. /Nem Néked, hanem azoknak szánom, akik netán-netán még szüzek lennének ebben a "műfajban"./
https://www.youtube....tch?v=dVlvtKHw1qc

Kérdésedre a válaszom: nem a belépőjegy ára / kb 3500 ft/ ütött hókon, hanem a most már neves politikusokat, sőt országok vezetőit is bevonva az üzletszerű játékába, túltolja a biciklit, a puritán misszionárius szerepét, amiben láttatja magát. /Pl. a mi cézárunkkal:https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/10/25/orban_viktor_es_nick_vujcic_kozosen_imadkozott/

Engedtessék meg nekem továbbra is, hogy ne fújjak egy követ bármely vallás hívőivel,a hitre téríteni akarókkal, főleg ne a bigottságtól elvakultakkal, szentfazekakkal, s legfőképp ne az álszentekkel!
Szándékosan vártam egy cseppet ezzel a mondókámmal, hívén s remélvén többek véleményének láttában, olvastában, de úgy tűnik, vagy tabuként kezelendő itt ez a kategória, avagy pedig úgy gondolják az írásomat olvasók, hogy menjek én a p....ba.
Tök mindegy! Akinek a lábára léptem a hitetlenségemmel,hittelenségemmel - csak a vallásról beszélek - azzal nincs is mit tárgyaljunk e témában, mert ahogyan a "megszállottak és a megtértek" sem, én engedek a negyvennyolcból.
Akik pedig nem vették fel a kesztyűt,s dobták vissza, mert nem elég bátrak, netán az érveiket, az igazukat nem óhajtják megmérettetni az enyémével, nos, azok, ők maguk sincsenek igazuk erejében.
Nos Melinda, Isten áldjon, a' Dieu ! /ágyő!/.:: Tudod Tibi,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2019. november 07. 12:34
kalucsni
az nem ritka dolog, hogy valaki nagy bajában hirtelen vallásos lesz, ezen még szerintem te sem lennél önmagában kiakadva. Nálam az vágja ki a biztosítékot, mikor nem marad meg magának a vallásával, hanem erőnek erejével nulla-huszonnégyben nyomja mindenkire, akit ér. Ha meg még ebből pénzt is akar, az már tényleg gusztustalan. De volt erre magyar példa is, biztos emlékeztek arra a Takács Istvánra, aki a Gyermekrák Alapítványt létrehozta. Egy idősödő pasi volt, akinek későn született kisfia megbetegedett. Kb. azt éltük át, amit Tibi: először könnyeinket törölgettük a sztori hallatán, hogy az a szegény gyerek, meg az a drága apa, meg hogy nyíljon meg a pénztárca... Aztán mire felnéztünk, a pasi egy valóságos birodalmat csinált az Alapítványból és úgy élt belőle, mint egy kiskirály. Botrány botrányt ért. Kiváló példát mutatott a sumákságra igen fogékony magyar társadalomnak: ezrével alapultak Alapítványok. Volt egy olyan időszak, amikor már dolgozni is alig tudtunk, mert reggeltől-estig különféle "alapítványok" zaklattak telefonon, kéregettek, koldultak. Thaiföldön ha valakinek nincs munkája, kiáll az utcára és főz. Nálunk csinál egy alapítványt és egy telefon segítségével, még ha béna is, annyit összetarhál, hogy magát fenntartsa. A többi meg nem érdekes.

.:: No, igen ! Ismét és újra
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2019. november 07. 22:21
rigotibi
azt kaptam Tőled Évi - a szokásosat - amit vártam.
Azt, amit a földön tele talppal járóktól várni,s kapni lehet.
Azt a Takács nevű férget - akiről írtál - láttam én is a híradók valamelyikében.Undorodtam tőle, köphetném támadt a hallottak, látottak után.
És még él, mondd légyszíves ?!
Nem tették még el láb alól azok az emberek, akikből csúfot űzött, sőt be is csapott ?
Amit a mondókád elején írtál: -"valaki hirtelen bajában vallásos lesz" - elfogadható tézis.Én is az lennék néhány pillanat után, ha egy zuhanó repülőgépen ülnék. Őrjöngve a halálfélelemtől ordítanám: Jézusom, segíts!
No és aztán , mi is történne ? Na mi ?

A Mindenható épp nem ért rá az én kínommal törődni, mert épp akkor milliónyian fohászkodtak hozzá - az enyémhez hasonló,apró-cseprő - bajaikkal, úgy, hogy BUMMM ! Vége is lett az imámnak, ahogy a világomnak is.
Az istenben - de főleg a papok csalárdságaiban - hívők minden idejüket arra pocsékolják, amiben csalódni fognak.
Mennyország ?
Na jó, abbahagyom az ánti-térítést.
És most a prédikációmmal meggyőzötteket - a lelkeik megnyugvásáért - mindegyikőjüket meghívom a "Tiéd az összes manna, ha dobsz a perselyembe, még ma" nevű, történelmi múltú gyülekezetünkbe.

Valahol - talán a neten olvastam: A vallás, a hitesség akkor keletkezett, amikor az első menő szélhámos találkozott egy igazi ostobával.
Hajlok hinni a valószínűségében.

.:: (nincs cím)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. november 08. 10:09
Zsolt52
„A vallás, a hitesség akkor keletkezett, amikor az első menő szélhámos találkozott egy igazi ostobával.”
Baromi jó meghatározás! Plagizálom. Bár szerintem a vallás akkor keletkezett, mikor az első villámok lecsaptak az ősember életében.
Olyan frappánságokat is hallottam, hogy „ azt az embert kellett volna agyonütni, aki először bekerített magának egy darab földterületet és azt mondta, ez most már az övé.”

Más:
„… mert reggeltől-estig különféle "alapítványok" zaklattak telefonon, kéregettek, koldultak.”
Nagyon is ismerős és bosszantó!!
Egy ismerősöm munkanélkülivé vált, majd hirdetésre telefon melletti állást kínáltak neki. Adományokat kellett gyűjtenie telefonon valami gyermekalapítványnak? Pontosan nem emlékszem. Egy hét után jött rá, hogy minden pénz a főnöke bankszámlájára megy.

Megint más:
Budapesti kórház büféjébe bejön egy pizsamás, papucsos, köntösös hölgy. Udvariasan kér 150 Ft-ot kávéra, mert, hogy nincs aprója. Készséggel adok.
Egy óra múlva kifelé menet megint találkozunk. Nyilván nem ismer meg, és megint letarhál az egyenszövegével. Ekkor már gyanakszom, nem adok.
Pár nap múlva megint ott vagyok a kórház büféjében. Ő is. Szövege ugyan az.
Betegek felvilágosítanak, hogy hajléktalanként, magát betegnek álcázva, egész nap a kórházban sétál és így koldul. Szerencsétlen sorsok.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/