Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 augusztus 05, szerda | 32. hét | Krisztina
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Nem lenne tőlem fair, ha

Nem lenne tőlem fair, ha

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. február 06, csütörtök 16:21
Úiraélesztett " Volt egyszer egy Vadkelet" .

ki-, be-, le- vagy eltakarnám a firkafal jó nagy felületét, ezért itt rebegem el a néhány napja írottjaimra érkezett észrevételeitekre, jegyzeteitekre a válaszomat.

Szándékom, s egyúttal célom is e megoldással nem más, mint elkerülni azt a - bárkiben - felmerülhető gyanút, miszerint a firkafalon megjelenteket mindenkinek az orra elé tolom, akarata ellenére is.így - aki óhajtja - idekattintva elolvashatja, s ha kívánja, tovább görgetheti ezt a megkezdett gombolyagot.

Köszi mindenkinek, aki az eddigi "játszmából" kivette a maga részét, bármely előjellel tette is azt.

Nándinak már válaszoltam, Melindával pedig szinte egy követ fújunk, velük kapcsolatban nem erőltetem az ismétlést.

Zsuzskának !
Mondd légyszi, Kedveske !
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy a közmondásról - a szomszéd kutyáról és az ugatásáról szólóról - a hangsúlyom a beleugatásra, mint Veled, vagy bárkivel szembeni tiszteletlenségre utaltam ?! Csúnya is lenne, ha mégis ennyire elszemtelenedtem volna. Nem kell ezt Neked magyaráznom ugye, tanítónéni!
Elkövettem egy hibát, belátom: Nem tettem hozzá, hogy a Ti, a facebook-osak más, hétköznapi 'ügyeink' megbeszélései során igencsak szótalanok vagytok, maradtok, kirívóan kevés kivétellel. Nos, ez az, ami valójában nyomta a bütykömet.
Amúgy mi - Te és én - félszavakból is megértjük egymást.

Kárpáthy Laci ! Élből vágtad a vágandókat, a Tőled megszokott s elvárható módon. Maradok továbbra is megértőd, tisztelőd.

Helló Ferkó, üdvözöllek !
Tőled már megszoktam, megszokhattuk a most is tapasztalt - úgymond a fékezett habzású mosóporokat jellemző - mérsékelt, konszolidált hatású mondataidat. Téged már nem lehet kizökkenteni a nyugalmadból, és ez így van jól.
Nyugis napokat kívánok Néked, Néktek, bis hundertzwanzig!

Kokó Uram, Jeles(?) Barátom(?)!

Ha és majd - eccer, valamikor - még írni kívánsz a Mikulásnak, kérj tőle egy, a most meglévő Velorex márkájú írótollad kicserélésére egy olyat, amelyikből úgy folyik, dől a ténta, ahogy belőled a natúr "egyszerűség".Amióta Tiszafüreden személyesen megismerhettelek, semmit sem változtál. Á Dieu, ágyő !

Sanyi !
Épp Te vagy azon kevesek egyike, aki nevén nevezte a gyereket, s helyén kezelte a történéseket, s erre mit ád a Teremtő ? Visszakozol, meghátrálsz az elveidtől, s megtörik a derekad a pc-t /a politikailag korrektet, azaz a píszít/ követelő, ám a szólás szabadságát semmibe sem vevőktől? No ne mááá!
Miért kell igaznak legyen az, amit ugyan sokan, de nem mindenki kántál, miért ?
Azért, mert aki/k/ az igazat mondja/k/, azokat soha és sehol nem szerették, szeretik?
Manapság ez járja, s egyre inkább hódít ez a módi.
Nekem még jók a már régóta hordott gönceim, le nem cserélem azokat újabbakra, csicsás rongyokra.

Magdi !

Az ősNdksok megjelölés alatt az e honlapon már régóta vigéckedőket értettem. Igaz, én magam sem vagyok itt a kezdetek kezdete óta, az itt leginkább "megcsontosodottak" közül csak Várady Ferkóról tudom - s nyilván Adminról is - hogy ők már a tiszteletre méltó 'kövületek' egyre ritkuló példányaik.Semmi esetre sem az életkor alapján vetemedtem erre a célzásra, hisz akadnak nálam fiatalabbak is, akik itt - hozzám képest - már veteránnak számítanak. Szívlelem a gondolataidat, s azt is, ahogyan azokat leírod. Tanulhatnának Tőled páran, a néhánynál többen is.
Pussz Néked, ha elfogadod egy renitens figura bókjait.

Zsolti !

Veled beszélni, beszélgetni és szót érteni lesz még módom, ezúttal mondókámat ily kurtára fogom.
Az éltető nedve, a vére vagy ennek az időnként fulladozó, haldokló kreációnak. Vigyázz Magadra, s ha sikerülsz, mi is túlélhetjük a krízist.

Nem rabolom tovább az időtöket, ahogyan pazarolni sem kívánom a magamét azokra, amikre és akikre nem 'fussa' az ingerenciámból. A Fájdalmas Silányság Posványában feredőzzenek azok, kik abban örömüket lelik.


No pá, sziasztok.


  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Klímaváltozás. ^ lista ^ Időnk mint a pelyva, rengeteg van. »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
6 hozzászólás
.:: Tibikém!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
Zsumi3 offline - 2020. február 06. 19:35
Zsumi3
Köszönöm, hogy válaszoltál! Csak óvónéni voltam amíg dolgoztam, de ez mellékes. Nem nevezném magam facésnak,igaz a családdal, néhány ismerőssel, baráttal ott tartom a kapcsolatot,hiszen ott lehetőség van a látható "négyszemközti beszélgetésre" is. Ott két NDK-s csoport is van, sőt lehet, hogy több is. A csoportunknak is van zárt oldala ott is. Ott is csak akkor szólok hozzá, ha úgy érzem mondandóm van. DE s itt a de ha mi nem értenénk szavak nélkül, vagy két szóból is egymást baj lenne! Hidd el ez erős volt!! Nem nem kívánom, hogy változz, maradj olyannak amilyennek megismertelek,írj s ahogyan mi mindannyian viseld az írásod súlyát.Személy szerint azért annak örülök, hogy vetted a fáradságot, s válaszoltál mindenkinek. Benne volt a válaszokban amit olvasni kívántam.

.:: Szervusz Tibi ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2020. február 06. 21:30
RSándor
Kérdezed miért ?? Kérlek alássan egésszen egyszerü , mert elfáradtam mert már nincsen kedvem mindig "vizesnek lenni" valahogyen már fáj a fejem a sok falbaverés miatt , hiszen már nagyon egyedül állok a vártán . Aztán amióta elköltöztünk Thüringiába , hát kérlek itt csak megcsömörülni lehet némely dologtól , de azt nem akarom itt kifejteni

.:: Ugyan hol
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2020. február 08. 12:18
öregszünk
lehetsz Thüringiàban, mert nem irod hol lehet megcsömörleni ?

Ebben az èvben az 52. èvemet töltöm itt ès még mindig nagyon szívesen élek itt, leszámítva a *betegséget* amit a nyakunkra hoztak, de mèg nem a Coronáròl írok, elözönlöttèk az orszàgot és nap mint nap belèjükbotlok

De visszafogom magam, mert még az egyszeri szerdai találkozónkon is van egy ugyancsak idegenbe szakadt hazánklánya, aki mindenkit befogadna ha tehetné.

Szerintem miatta szoktak ide a cigányok is Rimaszombatból, mert sokàig támogatta öket, azóta belátta, hogy akár az ablakon is kidobhatta volna a pènzèt, vagy égette volna el, az eredmény ugyanaz, a gyerekei látják kàràt.

Ennyire én se akartam kifejteni, mert még neadjisten behoznám a mostani erfurti bábszìnházat az elnökválasztásról, különben meg kell hallgatni az erdei visszhangot, vagy ki mint veti ágyàt

Tibi, mint mindig egyetértünk, vagy kettöt is

.:: Csak úgy...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak BarnaSlezák offline - 2020. február 08. 22:24
BarnaSlezák
Beestem ide, és olvasgatok. Talán a változó kor, ami megváltoztatta
az emberek hozzáállását.Kevesen vállalják fel a meggyőződésüket,véleményüket.Pedig az ellenségben a tartást is tisztelni kell, hát még a barátban. Régen azt mondták: Akkor bolondulnak meg,amikor a legjobban megy a dolguk.És soknak most jól megy a dolga.Sajnos az összetartás hiánya jellemzően meghatározza a közérzetünket. Az anyagi különbségek éket vernek az emberek közé.Fiatal szegényebb korunkban igenis volt összetartás közöttünk, aztán ahogy megváltozott az anyagi helyzet, úgy szűnt meg az összetartás is....Ez az én megfigyelésem és tapasztalatom (keserű), a világról. Pedig,ha össze fogunk, hegyeket mozgathatunk meg.Egyedül meg azt tesznek velünk ,amit akarnak.Ezt érzékelhetjük a jelenkor eseményeiből..... Legyetek jók és legyetek résen, jó egészséget mindenkinek.

.:: Szervusz Melinda,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2020. február 21. 11:00
RSándor
Nemtudom te mennyire figyelted az itteni thüringiai parlamentben történteket ! Mert ami itt történik az már számomra felnem fogható ! Azt hogy én a "vörösöket" nemszeretem köztudott , de ami itt folyik azt emberi ésszel felfogni lehetettlen ! 30 év elmultával jönnek az SED-vel , csak ugye elfeljtik , hogy az összes Német párt vezetöi a legmocskosabb nácikból került ki lásd Baden-Würthenberg miniszterelnöke Fillbinger és nemakarom tovább sorolni aztán most itt van a hanaui gyilkoság !! Amugy Nordhausen közelében lakunk már Február eleje óta . Különben kijellentésem nemcsak Thüringiára értettem , hanem az egészre tudnám ajánlani majd mindenkinek aki itt él a G.G-t naponta átolvasni és értelmezni , a képviselök függetlenségét és sorolhatnám tovább de minek ??

.:: Mèg szèp
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2020. február 21. 13:15
öregszünk
hogy figyelem, csak èppen ez nem politikai oldal, ezért itt leszoktam ròla !

Meg sajnos túl kevesen maradtunk, lehet nap mint nap nèzni ki lèp be, jelenleg a számlàlás 8208 szemèlyt mutat màra, ki làtta öket ?

Mégis ideírom, talán hajlandò valaki beszàllni ?

Èn nem a googelt hasznàlom keresèsre, többször ìrtam, a yutub is a leànyvàllalatuk, azokat is kitiltottam, az èn adataimat ne használják semmire !
Az én keresöm www.metager.de

Egy jènai Martin Berger indított egy petìciòt, szakemberekböl àlló vezetèst javasol Thüringiàban politikusok helyett, ìgy lehetne alàírni, nemcsak a nèmeteknek, bárkinek aki érti !

A keresöbe beìrni : www.metager.de itt ugyancsak a keresöbe openpetition.de/sucher a negyedik rubrik és meg van ismètelve openpetition.de/suche, következö lèpès SUCHE IN REGIONEN utána BUNDESLAND-PETITIONEN itt talàlható Thüringen a 4.: Regierung aus Fachleute für Thüringen, itt alàírni, eddig sajnos csak 158 alàíràs, nagyon lassan gyülik, nem fogja az 1500-at elèrni !

Az egész országra ki kellene terjeszteni, pàrtok nèlkül, akik èsz nèlkül döntenek ròlunk, mèg szèp, hogy jelen vannak ugyanúgy mit a hàborù utàn, hovà tettèk volna a rengeteg nàcit.
30 év után is jelen vannak a vörösök.

Sejtem a G.G. alatt az alaptörvèny èrtendö ?

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/