Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 január 23, szerda | 04. hét | Zelma, Rajmund, Emerencia, Emese
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Egészségügyi kesergéseim

Egészségügyi kesergéseim

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. május 05, szombat 07:13
Egészségügyi kesergéseim

Aligha akad olyan ember manapság Magyarországon, aki ne élt volna át maga, vagy ismerőse, hozzátartozója révén valami kellemetlenséget az egészségügyben.

Dohogunk, bosszankodunk, panaszkodunk, de nem sok minden történik. Szó nélkül tűrjük a többhetes, netán több hónapos várakozási időpontokat és szemünk sem rebben, amikor a fél év múlva esedékes időpont helyett megemlítik a doktor magánrendelését. Ahol persze fizetni kell, vastagon, de lehet menni már a jövő héten… Aki mostanában végigjárt valami betegség miatt néhány szakrendelést, láthatta, hogy gyakorlatilag szervezetten, rendszerében terelik az embereket a fizetős ellátás irányába. Nem akarsz várni, netán megdögleni? Fizess!!
Na most nem arról akarok értekezni, hogy ez mekkora csalás és szemétség. Mindenki befizette az eü. hozzájárulást, vastagon. Nem kérdezték tőle, hogy akarja, vagy nem, hogy milyen csomagot szeretne, egységesen, a mindenkori adószabályok szerint beszedte az állam a pénzt. Tőle, meg a munkáltatótól is. Meg arról sem polémiáznék, hogy intézmény és intézmény, orvos és orvos között micsoda különbségek vannak.
Most valami másra szeretnék rámutatni. Történt ugyanis, hogy kisunokám esetében, a sokadik megbetegedés után a gyermekorvos javaslatára orr-fül-gégész specialistához vitték a szülők Vilit. Heim Pál kórház híres-neves orvosa, aki feltaláló is. Időpont kérés, amit persze délidőre adnak, amikor a szülök dolgoznának, a gyerek aludna… mindegy, szabadságot vesznek ki, elmennek. Az orvos megállapítja, hogy a gyermek arcürege tényleg be van gyulladva, a füle mögött folyadék is van, ez lehetett az oka a sorozatos lázas megfázás tüneteknek. Ezzel csinálni kell valamit, mert mindig ki fog újulni és hosszabb távon mindenféle maradandó károsodást okozhat.
A javasolt kezelés lényege, hogy egy speciális oldattal és géppel átöblítik az arcüreget. Nem fáj, de kellemetlen. A gyerek ordít, kapálózik, le kell fogni. Az orvos szerint ezt az öblögetést hetente kétszer meg kell csinálni egy pár hétig, hogy teljesen kitisztuljanak a járatok. Ezt ott náluk kell csinálni, mert az otthoni bespriccelés nem ér semmit.
Eddig minden OK, mondjuk megértem. A dilemma akkor merül fel, amikor közlik, hogy ez most 30 ezer, de legközelebb már csak alkalmanként 4 ezer lesz. Aha. Jó, de biztos, hogy a gyerek érdekét nézi egy orvos, ha a minél több vizsgálat egyenlő az ő bevételi lehetőségével? Lehet azt mondani, hogy bízzunk az orvosban, persze, ne legyünk rosszhiszeműek. De azért láttunk mi már karón varjút, ugye? Szóval nem tudom. De azt hiszem pont ezek azok az esetek, ami miatt nem kellene piacosítani az egészségügyet. Vagy igen, de akkor kezdjük a járulékfizetéssel és legyenek tiszták a játékszabályok, mint a biztosításban. Majd akkor én mondom meg, hogy mennyit akarok fizetni és azért milyen ellátás lesz ingyen, és mi lesz az, amiért fizetnem kell. De így, keverve az ingyenes, de kötelező rendszert a „mutyi-maszek” megoldásokkal – hát nagyon veszélyes dolognak látom.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« Szösszenetek ^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
11 hozzászólás
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak B.LACI offline - 2018. május 05. 14:26
B.LACI
még azt is hozzákel adni, hogy ezt a pénz beszedést az állam által fent tartott rendelőkben teszik.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. május 06. 10:56
-newyork-
viszont , most már az orvosok fizetnek a kórháznak a rendelő bérléséért . A kórházak alul vannak finanszírozva, és bizony nagyon is jól jön a rendelők bérbeadásából származó bevétel .

Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak B.LACI offline - 2018. május 07. 11:10
B.LACI
Azért én szívesen megnézném azt a bérleti szerződést.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. május 07. 11:59
-newyork-
én már láttam igaz csak egyet Ha ki van írva dr xy rendel ekkor és ekkor, akkor hivatalos
Más kérdés... olyan is van

.:: (nincs cím)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
vargaerika offline - 2018. május 07. 14:27
vargaerika
Nem vagyok meggyőződve róla, hogy a fizetős rendelésen más lenne a doki hozzáállása a beteghez, mert a pénzt nem Ő kapja!
Volt tapasztalatom magán rendelőben, hogy a többszöri kezelés szükségességét a többszöri fizetéssel éreztem egyenlőnek!Nagy a különbség a rendelők között! Én már csak a "szájpropagandában" hiszek. Eljutottam oda, hogy mesterembert is csak olyat hívok ha valami javítani való adódik, akit valaki ismer-ajánl, orvost is csak így szabad választani?

.:: Csak tudod Erika,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. május 07. 15:47
kalucsni
nekem az szúrja a szemem, hogy az orvosok mindig más elbírálás alá esnek. Ha kihívsz egy mestert és megállapodsz valami munkában vele, azért ő garanciát vállal. Legalábbis normális esetben. De az orvos? A pénzt elteszi, de lesz annak bármi következménye, ha nem sikeres a gyógyítás?
Valamelyik reggel hallottam a rádióban nyilatkozni egy orvost, aki pár éves magyar munka után Angliában telepedett le és mesélt a különbségekről. A pénz egy dolog, de a rendszer totálisan más. Az orvosok keresete jelentős mértékben attól függ, hogy milyen gyógyítási mutatókat produkálnak, magyarul érdekeltek abban, hogy a beteg rendbe jöjjön. Úgy hallgattam azt a riportot, mint egy gyerek a mesét. Hitetlenkedő ámulattal.

.:: Erikának, no meg Évának...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. május 07. 17:19
Zsolt52
Azt hiszem, az itt alul küldött link utolsó két bekezdése némi állásfoglalás a felvetéseitekre. Pro és kontra. : http://ndksmagyarok....793&e=238586#ptxt

Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak B.LACI offline - 2018. május 08. 14:30
B.LACI
A kezelésekkel kapcsolatban van tapasztalatom. Te tudod mire gondolok hiszen beszélgettünk róla Demjénben.Viszont van másik eset a családban. A sógoromhoz kihívta a felesége az ügyeletet a telefonba azt mondta az orvos, hogy vizet, és nyugtatót adjanak a betegnek. Mikor elvitte a lánya kocsival, még akkor is azt mondta, hogy víz meg nyugtató. Nem szaporítom a szót. A vége szív átültetés lett. Mit gondoltok mi lett a dokival? Természetesen kimosták. Felháborító, hogy semmi felelőség nem terheli őket.

.:: Jó pár napig halogattam
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. május 17. 13:26
-newyork-
Nem akartam ide írni, mert ez mégis egy vidám oldal ,elvileg.
Az Éva írta , akivel majd másfél évvel ezelőtt szinte napi telefonkapcsolatban voltam, aki meghallhatott . Máig is hálás vagyok érte. Meg még annak a pár embernek, akinek akkor tudtam mesélni.
Szóval , ha azt írom rémes napokat éltem át, az a világon semmit nem jelent, de ez a legkevesebb , hanem a férjem aki ezt megszenvedte. Se magas vérnyomás, se elhízás , gyakran sportolt, szerintem egészségesen evett, sok gyümölcsöt . Mégis minden előzmény nélkül agyvérzést kapott. Valahogy azóta is csak ezen elmélkedem , normális majd azt írtam életszerű, hogy már 3. nap tehát nem a sok fekvéstől tüdőgyulladást kapjon valaki a kórházba ? Nyilván fertőzés volt, és utána minden már csupán erről szólt . Most akkor meséljem , hogy télen az udvaron át vitték át tüdő röntgenre a másik épületbe. Hogy már semmi nem számít, hiába majd az egész családja orvos , és lejöttek hozzá naponta , a másik két naponta , hogy érdeklődte utána, tehát még protekció is volt, mégis egyik héten nagyobb volt a matrac , mint az ágy és mint egy kenuban úgy feküdt, hogy másik nap kisebb úgy találtam a vaságyon a matrac és az ágy között ? Normális lehet , hogy négy hét alatt 25 kg-ot fogy valaki ? Nesze nekem a halotti anyakönyvi kivonatban szerepel " alul táplált " , de itthon lett az !!!! Hogy miért csak az utolsó három napban kapott olyan italt ami tartalmazza egy felnőtt vitamin, ásványi anyag és kalória igényét. Mert drága ? Amit én szó " szereztem " azt miért nem adták be előtte való héten ? Valamikor az orvosoknak volt presztise , ma keseregnek is , hogy ez hova tűnt ... nem biztos ők a hibásak teljesen ....a körülmények. Viszont az utolsó reggel ...az első mondat : itt tessék aláírni , hogy nem kér boncolást . Kétszer kellett újjáéleszteni , a második nem sikerült ... sajnálom " Lehet tévedek ezt valahogy emberségesebben is lehet. Tudom sok a munkája, 36 órája nem aludt az orvos. Nem akarok politikát belekeverni, de sok jóra nem számíthatunk az új " miniszter " szerint, a betegségek nagy része a tízparancsolat betartásával elkerülhető . Ha tudtam volna.....

.:: Kimaradt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. május 18. 20:51
-newyork-
a " nem " szó, sajnos ...........bocs

itt a mondatban " de itthon lett az "

.:: Nem baj Aranka,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. május 22. 07:26
kalucsni
ki lehetett találni. Az ember még évek távlatából is felkavarodik az utolsó kórházi hetekre visszagondolva. De megkíméllek benneteket a saját "élményeimtől".
Én a magam részéről minden esetre eldöntöttem, hogy ha súlyos beteg leszek és nem változik a magyar egészségügy - és mitől lenne jobb - akkor én nem megyek kórházba. Nem akarom megalázó körülmények között vadidegeneknek kiszolgáltatva várni a véget.
Egyszer írtam itt egy blogot egy Magyarországról kitelepített német barátnőmről, Resiről. Ő pár éve megbetegedett korunk leggyakoribb betegségében és most kapja a második kemoterápiás kezelést. Szoros kapcsolatban vagyunk, követem a betegségével kapcsolatos eseményeket és azt kell mondanom, hogy általában 10-20 évvel vagyunk lemaradva, de az egészségügyi ellátást tekintve legalább 30-cal. Mármint Németországhoz képest. Az is igaz, hogy nekik nincs annyi szép stadionjuk. Mondjuk focizni, azt tudnak...

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/