Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 december 15, szombat | 50. hét | Valér, Detre
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » OCSÚ-10

OCSÚ-10

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2017. január 01, vasárnap 13:12
OCSÚ-10

Új évhez új Ocsú dukál!

A mottó immáron három éve változatlan. Az újak és az azóta elszenilisedettek miatt ismétlem:

„EGYETÉRTEK AZZAL, HOGY KOMOLY ÉS ÉRTELMES FELVETÉSBŐL KIINDULÓ OLDALRA KOMOLY VÁLASZOK ÉRKEZZENEK.

NA, DE MI LEGYEN AZOKKAL, AKIK MÁR KIÍRTÁK MAGUKBÓL A MAGVAS GONDOLATAIKAT, DE A MEGMARADT OCSÚT IS MEG AKARJÁK OSZTANI MÁSOKKAL? VAGY CSAK A NAPI MUNKA-, ILLETVE EGYÉB PROBLÉMÁIK UTÁN ITT PRÓBÁLNÁK GRAFOMÁNIÁVAL LEVEZETNI A FESZÜLTSÉGÜKET?

NAGY DILEMAMEGOLDÓKÉNT FELAJÁNLOM, HOGY JELEN IROMÁNYOM ALÁ BEÍRHATJA MINDENKI A MÁSHOVA NEM ILLŐ VÉLEMÉNYEKET, HOGY A TÉNYLEG KOMOLY TÉMÁKNÁL NE OKOZZANAK GÖRGETÉSI NEHÉZSÉGEKET AZ AZUTÁN ÉRDEKLŐDŐKNEK. TEHÁT ITT LEHET FOLYTATNI AZ ÖKÖRKÖDÉST!

ÉN MEG SZÍVESEN GÖRGETLEK MAJD ITT BENNETEKET.” /OCSÚ-1 2014.február 21./
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^ Tanyák a város szélén »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
156 hozzászólás
.:: A 2017 év első blogbejegyzése
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 01. 13:26
Zsolt52
Ami egyben egy kis visszatekintés is.

ELŐSZÖR IS BOLDOG 2017-ES ÉVET KÍVÁNOK MINDEN RENDSZERESEN IDE JÁRÓNAK, VAGY VÉLETLENÜL IDE TÉVEDŐNEK!

Másodszor meg nem tudom nem észre venni, milyen gyorsan pörögnek az évek. Nemrég még tavaly volt. Most meg már kis híján jövőre lesz. De maradjunk egyelőre az „idén”-nél, ami ma reggel kezdődött. Mert ide is el kellett jutnunk valahogy.

Már a kezdeteknél – csecsemő korban – is arra gyúrtam, hogy hatvan évvel később egy egykori (akkor még csak leendő) NDK-s közösségnek írogathassak.

Volt ebben az ide vezető göröngyös életútban barátkozás a cumival, bilire rá-, majd leszoktatási projekt, némi óvoda, meg jártam valamennyit iskolába is. A másodiktól már koedukáltba. Korosztályom talán még emlékszik erre az üdítő iskolai újításra. Itt volt a választó vonal, amikor az egyhangú pofozkodást kiegészíthettük a copfhúzás kéjes érzésével is.

Gyerekkorom első komoly arculcsapása és egyben felnőtté válásom kezdete arra tehető, mikor a budai Stoczek utcában várakoztam olyan 17 évesen, és egy kislány odajött hozzám: - Bácsi! Meg tetszene tudni mondani, hogy hány óra van? És merre kell kimenni a Gellért térre?

Aztán jöttek a dolgos munkás évek. NDK, a Nagy Kaland! Majd visszaköltözvén újra meg kellett osztanom az egykori közös szobánkat öcsémmel. Amibe ő már addigra teljesen belenőtt. Én meg belőle ki.

Voltak egyéb változások is. Annak idején például a kinti NDK márka keresetem után hirtelen olyan gyenge lett a forint, hogy önerőből nem is jutott el a pénztárcámig. Ezért sürgősen munkahely után kellett néznem. Fel is vétettem magam egy akkor megfelelőnek látszó céghez. Viszont, hogy emiatt anyagi helyzetem a gyors gyarapodás irányába váltott volna át, ezt azért a kacagtató tréfák kategóriájába sorolnám.

Aztán ez az áldatlan állapot tartott több mint negyven-valahány évig egyfolytában. De egy német ismerősöm szerint csak azért, mert: „du lebst auch nur weil töten illegal ist!”

Ma, meg így újév első napján, viszonylag indokolatlanul már korán délben felkeltem. Majd kitámolyogtam a konyhába kávét gyártani. Találtam ott egy valami oda nem illő zacskót az asztalon. Na, ezt még sosem láttam eddig. Néztem rá csodálkozva, mint Noé a harmadik tevére. El akartam olvasni a feliratát. De nem láttam jól a kisbetűit. A szemüvegemet az éjjeliszekrényen hagytam a szobában. Visszabotorkáltam hát, még életerőm telje nélkül, bizonytalanul, mint egy magányos cápa, melyet elhagytak a kalauzhalai. Meg is érkeztem az éjjeliszekrény elé. Basszús! Mit is akartam? Pedig valamiért jöttem, ebben biztos voltam! Iszonyú zavaromban felcsatoltam hát az órámat és visszamentem a konyhába. És még mindig ott volt az a rohadt zacskó a maga kis betűivel!

- Ne téblábolj már itt az útban! Zuhanyozz le inkább! - javasolta egy kedves női hang. Na, ehhez semmi kedvem nem volt! Meg most miért is fogadnék szót neki? Azért, mert ugyan azon a napon volt az esküvőnk? Ez azért csak nem lehet ürügy mindenre!

Végül győzött a gyengéd erőszak. Bevetettem magam a fürdőszobába. Lámpa fel és a tükörbe néztem! Na, ez volt a második tragikus pillanat az idei rövidke életemben. Úgy néztem ki, mint a himnuszban a balsors. Ijedtemben mégis beálltam a zuhany alá. Mikor kijöttem alóla, éreztem, hogy javult valamit a közérzetem. Megint szembe kerültem a tükörrel. Hát…, a külsőmet tekintve még mindig elég keveset sikerült kihoznom az arcomból.

És ekkor jutott eszembe Nagy Gondolkodónk, Bubuka, korábban leírt meglátása:
"NEM AZ SZÁMÍT HÁNY ÉV VAN AZ ÉLETEDBEN, HANEM MENNYI ÉLET VAN AZ ÉVEIDBEN."

Ezen gondolatból táplálkozva be is indítom a 2017-es évemet.

És javaslom, hogy tegyétek ezt ebben a szellemben Ti is!

.:: Zsolti!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2017. január 01. 14:37
bubuka
Legalább a gyerekkel olvastasd el, mi van azonn a rohatt zacskónn!
És ha gondolod, majd oszd meg velünk is, mert most speciel itt hagytá minket hájenddráj. (Fingom sincs, hogy ez mit jelent, de a tanult Sipos Józsi cimborám olyan sokszor mondta már, hogy biztos így van. Én meg nem merem tőle megkérdezni, mert a véginn még megvonná tőlem a barátságát.)

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 01. 17:20
-newyork-
240 perce nem tudjuk , hogy mi van azon a " rohatt zacskónn " nektek nem hiányzik a tudás ?

( meg még így frissen év elején Bubuka kifogsz kerülni a Rigó Kolléga helyesírási szégyen faliújságjára is ! Hát hiába küzd szegény ? )

.:: Ha már az év első napján is ennyire
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. január 02. 07:13
rigotibi
aggatod a körmeidet - kedves n + ipszilon kollegina - úgy félő, hogy idő előtt be fognak repedezni, megkopnak, netán hegyüket, élüket vesztik.
Mit teszel későbben, az év hátralévő, jóval hosszabban tartó részében ? Ácsoltatsz magadnak műszaruból pótkarmokat ?
Bubuka mesterségesen világra hozott és nem mellesleg szórakoztató 'vétségeit' értékelem, mosolyra fakasztanak. Kiskegyed szálkás és görcsös erőlködése kitartásról, egyben konokságról és a nézeteid konzerválódásáról tanúskodnak. Változási hajlamot egyáltalán nem sugalló indítás ez így az esztendő első napján, amikor is - jobb, boszorkány-mentes körökben boldog újévet szokás, illik kívánni.
Legyen az mindenki számára, kivéve a gyevi bíró/ka/t !

.:: A csapos közbeszól
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 02. 08:15
totocska
Nem akarok szerénytelennek tűnni,kis fogalmazásodat olvasva, azt akár én is írhattam volna.(Igaz,akkor a stílus kissé cizelláltabb lenne!)
Velem is egyre gyakrabban történnek hasonló dolgok, hogy arról már ne is beszéljek, az én esküvőm is teljesen egy időben volt a feleségemmel, akivel valami érthetetlen, perverz kalandvágytól vezérelve azóta is boldogítjuk (vagy nem?) egymást.
Most, hogy egyhangúan megállapítottam, mennyire hasonlítunk egymásra - gondolom, elsősorban te hozzám - elmesélek egy történetet.
Nem én találtam ki, bár reggelente gyakran megesik velem, a merevedéssel ellentétben.
Magamra építem a történetet, hogy mindenki, akár Brüsszel is megértse.
Egyik reggel felkelek, kitámolygok a feredő szobába, savós szemeimmel belenézek a homályos, megvakult tükörbe, és mit látok?
Egy ismeretlen, ráncos arcú, fonnyadt bőrű, táskás szemű, tétova vénember néz velem farkasszemet.
Megszólítom: nem tudom, ki vagy, nem tudom, mit akarsz, de ha már itt vagy, megmosdatlak.
Tedd te is ezt legközelebb.
A zacskóddal meg ne foglalkozz!
A gyevi bírót pedig egyenlőre nem értem!

.:: A mai hegyezéssel pont készen lettem
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 02. 09:10
-newyork-
Totocskának erőltetett mozdulatokkal kimásoltam a Gyevi bíró történetét , persze vigyáztam a műszarú nehogy letörjön. Hogy értse esetleg
" hogy legyen az " ( ?????)
A GYEVI TÖRVÉNY
Gyevit ne tessék keresni a térképen, mert a térképen csak Algyő található, egy macskaugrásnyira Szegedhez. De hát a makfa mondhat, amit akar, a gyevi magyar mégiscsak jobban tudja a faluja nevét, mint a mappa. A gyevi magyar itt árulja a sült tököt a kultúrpalota tövében, a két kűszent lábánál, akiknek nagy örömük telhet ebben a déligyümölcsben, lévén az egyik Homérosz, a másik Arisztotelész.

Kérdezem tőle, hová való, ezt feleli rá:

- Leginkább csak Gyevibe.

A régi világban szokásban volt a nagyeszű magyaroknál a Márton gyereket Mártának kereszteltetni, hogy a császár lánynak gondolja, és ne öltöztesse angyalbőrbe. Valami ilyen huncutság lehetett abban is, hogy Algyő Gyevinek nevezte el magát. Gondolta, hogy így majd nem találják meg mindenféle dézsmaszedők.

No de ez a tudósok dolga, én csak annyit mondhatok, hogy Gyevi már akkor is Gyevi volt, mikor utoljára járt benne a király. Az pedig igen régen volt, mert az utolsó király, aki benne járt, Mátyás király volt. ("Az pedig még Kossuth atyánknál is régebben volt, hallja!" - így mondja az én gyevi emberem, akinek valahogy olyan, mintha a negyvennyolctól ezer esztendő választana el bennünket. Különben vagyunk ezzel így többen is.)

Elég az hozzá, hogy Mátyásra egyszer ráestellett a szegedi határban, ahol nyulászni járt, amihez akkor még nem kellett az Eselovics-Palacsivinyi őrgróf engedélye. (Mert így könnyebb kimondani a Pallavicini nevét, mint ahogy az urak mondják.) Valahogy eltévelyedett a kíséretétől, nem volt vele senki az ispánján kívül, aki alatt a nádor értendő, azt ijesztgette tréfás szóval:

- Na, cselédem, hová bújjunk éjszakára, hogy el ne kapjon a réztollú bagó?

- Itt van Gyevi egy miatyánkra - emelte meg a süvegét az ispán -, ott meghálhatunk, reggel aztán megkereshetjük a többieket.

- Okos embernek adsz kenyeret, ispán - biccentett rá Mátyás a tanácsra.

- Csak adnék, királyom, ha volna - mutatta mosolyogva az ispán az üres tarisznyát.

- No, annál szaporábban mehetünk, legalább nem viszünk terhet - nevetett a király.

Mentek is szaporán, gyertyagyújtáskor be is értek Gyevibe. Tücsökmuzsikás nyári este volt, bujkáló holdvilág úszkált az égen, ráérő emberek beszélgettek a leveles kapukban. A fejedelem délceg alakján mindjárt megakadt az asszonyok szeme, mondták is fönnhangon:

- Ott is nagy eső járt, ahol ez termett. Hét határban nincs ilyen szép szál legény.

- Hallod-e, ispán? - húzta ki magát büszkén a király.

Az ispán még meg se mukkanhatott, mikor valaki alázatosan megszólalt:

- Kivéve a gyevi bírót.

Szép, fehér hajú öregember volt, aki mondta, még a sapkáját is megemelte hozzá. Összenézett a király meg az ispán, de csak elnevették magukat. Ballagtak tovább, be a falu közepére, ahol nyitott ajtajú ház ajtófélfáján forgácscégért lobogtatott a szél. Ott is ácsingózott egy-két ember, odafordult hozzájuk a király:

- Csárda ez, atyafiak?

- Az ez.

- Van-e benne fehér cipó?

- A váci püspök se eszik olyant.

- Kivéve a gyevi bírót - mondták ketten is egyszerre.

- Hát piros bor?

- A török császár se iszik olyant.

- Kivéve a gyevi bírót - kapkodták le a népek a fejrevalójukat.

Az ispán meg akarta kérdezni, miért kell mindenből kivenni a gyevi bírót, de Mátyás húzta befelé.

- Gyere, gyere, mert éhes vagyok, mint a farkas!

Hát elverték az éhüket hamar, rántottát ettek kakastejes kenyérrel, ittak rá piros bort is, meg is köszönték a vacsorát a csárdásnak illendően.

- Ilyen jóízűt se ettek ma Buda várában - ütött a vállára a király barátságosan.

- Váljék egészségére, vitéz uram - dörzsölgette össze a kezét a gazda, de neki is mindjárt eszébe jutott hozzátenni, hogy: - kivéve a gyevi bírót.

- Én bizony nem veszem ki a gyevi bírót se - nevette el magát a király.

- Hej, dehogynem, vitéz uram, dehogynem! - kiáltotta ijedten a csárdás, s kézzel-lábbal, szemmel-orral egyre integetett a sarok felé. A király azonban most már bosszúsan vont vállat.

- Ejnye, de fura falu ez a Gyevi, vigye el a markoláb!

- Kivéve a gyevi bírót - kottyant bele a gazda, de olyan sebesen ám, hogy a királynak megint csak nevetésre szaladt a szája.

- De bizony azt vigye el legelőbb!

- Márpedig azt nem viszi! - csikorgott ki valaki a sarokból, mint a kenetlen kerék. S nyomban ki is gurult a szoba közepére egy kis duda formájú ember, akinek szép nagy szélfogó füle volt, mint a szentesi korsónak, s azt annál sebesebben mozgatta, minél jobban elfuto...

.:: folytatás
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 02. 09:13
-newyork-
"ezt meg Mátyás deák mondja kendnek.
Az lett ebből, hogy a gyevi bíró mindjárt előrikkantotta a kisbírót, és hűvösre tetette a két diákot.
- Ki nem ereszted őket, míg meg nem tanulják a gyevi törvényt!
Ment is a két diák engedelmesen, de kisvártatva lelkendezve futott vissza a kisbíró, mutogatva az összeszorított markát, mint az égett sebet.
- Hát te tán parazsat szorongatsz a markodban, hé? - meresztett nagy szemet a bíró.
- Jobban süt ez annál is - nyitotta ki a markát a kisbíró. - Ezt küldik a csárdásgazdának a garabonciások.
Vadonatúj aranyforint volt. Szent László képe az egyik felén, gyűrűs holló a másikon, addig csak hallomásból tudtak ilyenről Gyeviben.
Meg is szeppent a bíró egy kicsit, hogy mégse lehetnek ezek a deákok valami csiribiri emberek. Hazamenet a faluháza felé került, bekukucskált a kulcslyukon a két deákra, de nem csináltak azok semmi különöset. Papirost szedtek elő a tarisznyából, arra irkáltak-firkáltak, a nagyobb mondta, a kisebb írta.
- Mégiscsak deákfélék lesznek - nyugodott meg a bíró. - Majd számon veszem, mire pazarolták a mécsest.
Kürtriadásra, lódobogásra ébredt reggel. Cifra ruhás urak sürögtek-forogtak a háza előtt, középen a két deák. Fogja az ákombákomos papírt a kisebb, adja neki a parancsot a nagyobb:
- Olvasd, ispán, olvasd!
- Gyevi derék népét szívébe fogadja a király őfelsége! - olvassa a kisebb deák.
- Kivéve a gyevi bírót! - mondja a nagyobb.
- Nincs köztük tökkel ütött fejű ember.
- Kivéve a gyevi bírót!
- Azért elrendeli a király, hogy Gyeviben többé senki porciót ne fizessen!
- Kivéve a gyevi bírót!
- Ezüsttálból aranykanállal egyen!
- Kivéve a gyevi bírót!
- Tíz arany útravalót kapjon! - hajtogatta össze az ispán az írást.
- Kivéve a gyevi bírót! - mondta rá a király, s odafordult nevetve a dudaemberhez. - No, gyevi bíró, ugye, hogy jól megtanultam a gyevi törvényt?
Azzal megsarkantyúzta a lovát, s egyszerre porba veszett a kíséretével. (A por nem is változott azóta se.) A gyevi bíró pedig nyekkent egyet, mint a megszúrt duda, betakarta magát a fülével, s világéletében ki nem bújt többé alóla.
Ezt pedig annak a bizonyságára írtam, hogy a tekintélytiszteletet nem most találták ám ki Magyarországon! "
Remélem most már megértjük , hogy került a gyevi bíró említésre

.:: Nyilas Ar!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 02. 10:36
totocska
A gyevi bírót pedig egyenlőre nem értem! - ezt írtam. A hangsúly az egyenlőre-n volt. Most, hogy a szokásos módon ugrottál a csekély értelmű személyemet felvilágosítani, teljesen megértettem. Megértettem Rigó Tibor utalását is.
A történetet, ti. a gyevi bíró történetét, mint általános iskolai olvasmányt jól ismerem.
Kár volt a fáradságért.
Csak hogy Brüsszel is megértse: értettem én elsőre is!!!

.:: Éppen , hogy kiengedtem úgy megfagytam
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 02. 10:56
-newyork-
, hogy csak na. Én mindig ugrok sőt szokásos módon szoktam ugorni, én már csak ilyen segítőkész fajta vagyok. A homályt oszlatni.
Őszintén mondom persze szálkás görcsös változatban azt hittem csak én fedeztem fel azonnal a logikai összefüggést a gyevi bíró, és a reggeli zuhany plusz tükörnézést amely szinte szimbiózisban van a műszaruval , és az én köröm mélyítésemmel. Viszont így aztán adunk kis olvasni valót a tisztelt látogatóknak , meg egy kis örömet egy-két embernek is. Hiszen részemről ez egy jó cselekedet is ,hogy írok ide az oldalra--gondoljunk bele milyen kellemes érzés nyugovóra térni, vagy munkába indulni , vagy a piacra menni azzal a megnyugtató érzéssel és fülig érő mosollyal " de jól beolvastam ma is neki" ---ez maga a szellemi kéj ! Totocska azonnal írok pár sort Brüsszel városáról is , ha nincs ellenedre.

.:: Nyilas Ar!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 02. 13:28
totocska
Jó érzés lehet, a homály-köszörűlés, meg az, hogy írásoddal egy-két embernek egy kis örömet szerzel. Miért nem próbálsz meg még több embernek örömet szerezni, valamilyen más módon, mondjuk úgy, hogy nem mindent te tudsz legjobban, és ezt nem teszed azonnal közkinccsé is A lexikális tudás a múlt évezredben nagy kincs volt, de ma, a google világában nevetséges lehet.
A jó cselekedettel is nagyon vigyázni kell, mert tudjuk,nem mindenkinek ugyanaz jelent örömöt, az orgazmust is lehet színlelni.
Lassan azért elkövetem azt, ami a te privilégiumod (idegen szó a bubuka Sipos Józsi cimborájától), hogy megmondjam itt a tutit.
Brüsszeli bedekker kéretik mellőzni, mert Brüsszelt: láttam is, ettem is.
Kezdem érteni, mi b.....a Rigó csőrét!

.:: Na végre !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 02. 15:39
-newyork-
Egy új aktív tag a körünkbe ! Ennyi év után lettél irogató ! Örömmel olvassuk az írásaidat . Előbb kellett volna !

.:: Na végre !-hoz
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 02. 16:07
-newyork-
Ismét figyelmesen elolvastam amit írtál , nagyon jó eredeti gondolatok, én meg másolok, így tetetem magam baromi műveltnek .Jó a meglátásod .
Jó a stílusod ,la a kalappal előtted, csak kicsit "férfiasan keményíteni " kéne nagyon nőies , ha megengedhetek annyi kritikát.

.:: Szervusz Zsolt ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2017. január 02. 19:19
RSándor
Megmondhattad volna annak a kislánynak , hogy ha a Bertalan Lajos utan felmegy a Bartok Béla utra akkor szépen felér a Gellért hegyre . Igaz ahhoz több lehetöség is lenne , mert mehetne mondjuk értve az akkori idöket , az 1-es vagy a különbözö 7-es buszokkal , esetleg a villamosok közül bármellyel hiszen akkoriban több is járt abba az irányba , mint a19,47,49-es , 63-as vagy a 68 is a Gellért-tér irányába.

.:: Aranka!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2017. január 03. 11:04
bubuka
Mi ez a királyi többes? "Örömmel olvassuk az írásaidat."
Én inkább irigykedve.

.:: Bubuka !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 03. 11:24
-newyork-
Többes szám persze, gondolom mindenki örül ezerrel az új tagnak aki régi , de aktivizálta magát ! Nagyon helyesen !

.:: aktivizàlta ?
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2017. január 03. 13:01
öregszünk
èn addig mìg valaki nem nyìlt sisakkal tàrsalog, se kèp, se hang, na igen, bedobta magàt, arra is kiváncsi lennék mit làt reggel a tükörben, én az èn làtogatòmat meg is szoktam fèsülni, hàtha nem marad olyan ijesztö, legtöbbször használ is valamit a pàtyolgatàs egèsz napra

Igyunk rà

.:: Öregszünk
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 03. 15:20
totocska
A megszólítást helyesbíteném, csak te, én nem. Nyílt sisak helyett fedetlen fővel csináltam egy képet, amelyen jól megfigyelheted fejem tökéletes formáját, ennek érdekében vesztettem keveset fejszőrzetemből.Így talán érthető, hogy én az idegenemet miért nem fésültem. Igyekeztem legcsinosabb seggű nadrágomat felvenni, felülre pedig nejem királykék, vagy csak egyszerűen kék, garbóját. A kép hátulról ábrázol, az talán előnyösebb, mint egy mejj-kép, melyen acélos arcélem is látható lenne.
Egyenlőre megelégszel ennyivel?!

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 03. 15:24
totocska
Becézzen téged a nőnem, én nem!
Én képedet figyelve, hajadat irigylem, vagy esetleg mit még? Gyötröm magamat, de mást nem tudok írni.

.:: Nyilas Ar!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 03. 15:30
totocska
Hozzád hasonlóan én is kedvet kaptam magam alatt látni magamat írásaimmal, de ugye ez még nem grafománia?
Igyekeznék én férfiasan keményíteni, ha a szenilitás (mert ugyan mi más?)nem gátolna a tárgyat illetően. Addig is egy női garbóban domborítok, és legszebb seggű nadrágomban, a nők örömére.

.:: Jóóóóó!!!!!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2017. január 03. 16:59
janika1971
Én ritkán irkálok....Talán jobb is...Mert én hüle vagyok jókat irkálni...De amiket itt irtatók csak jókat nevetek rajta...De sokan ha bele néznek 1-nagy tükörbe a pocaktól nem sokan látják a pisilóját... Nem csak az arc vonások változtak,hanem a test tömeg is... Mikor reggel én bele nézek a tükörbe,csak 1-fajin srácot látok benne...Még majdnem meg is kérdem tőle,hogy ki is vagy....

De remélem észre vettétek,hogy a Zsolt52 írásától már más témára tértetek.....

.:: Janika!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 03. 17:32
Zsolt52
A mottó szerint itt minden témától el lehet térni! Ide minden belefér! A pisilődtől kezdve a fajin srácig.

Viszont, ha javasolhatom, tartsd nagy becsben azt a tükrödet, vigyázz rá nagyon, mert manapság már nem gyártanak olyat.
Ha lecseréled, meg fogsz döbbenni, hogy az újba belenézve mit látsz!!

.:: Janika!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 03. 19:11
totocska
Kis tükör, nagy pisilő, csak arra vigyázz, hogy ne fordítva legyen. Zsolttal ellentétben, szerintem ne a tükörre vigyázz, hanem a családi ékszerre. Működik -ha működik? - az tükör nélkül is. Bár, ha jól emlékszem, nekem NDK-ban volt egy tükör a plafonon. Persze ez nem igaz, csak hencegek!

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2017. január 03. 19:57
janika1971
Ezt most jól meg kaptam..... De így a jóóóó.....

Zsolt bocsi elnéztem az egészet....A fiatal fény képemet néztem,mert olyan korán volt,hogy a tükör helyet arra nézte...

Lajos a családi ékszerem az még szuperül működik...


.:: Örömmel látom,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. január 04. 07:08
Admin
hogy újfent fellángolt itt a sziporka - mélyenszántó, egyben magasröptű szövegek formájában. (a fogalomkapcsolatra fenntartom a szerzői jogomat, az nem plagizálandó) Olyannyira, hogy abba még Janika is beszállt, amire talán még nem is volt példa. Tényleg kíváncsian várom, mi fog ebből az elmepallérozó társalgásból kisülni.
Kora reggel éhgyomorra csak ennyire futotta, de majd összekapom magam.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 04. 07:49
totocska
Ízlelgetem az ocsú szó jelentését, és azt, ami azon is túl mutat. Felsejlik zsenge gyermekkorom, amikor még a kézi aratást követően a cséplőgépnél dolgoztam, na ott volt ocsú, bár én többnyire csak port nyeltem, az ún. 'péva' (pelyva, törek ) lyukban, ahol leginkább 12-14 éves gyerekek dolgoztak, köztük én is.
Ott is fontos volt a tiszta búzaszem kinyerése,amint itt is valami egészen más.
Eszembe jut a közmondás:
Elválik az ocsú a búzától.
Aki ocsút vet, gazt arat.
Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
Sok lúd disznót győz.
Éhes makkom disznóságokat álmodik.
És még folytathatnám a google-ból

.:: #243206...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2017. január 04. 07:58
janika1971
Szia Lajos....
Közmondások fojtatom én is...

Ki mint veti az ágyát, úgy hál a nejével(vagy mással)
Addig nyútózkodj míg az ágy ki nem dob....

.:: közmondás
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline - 2017. január 04. 08:59
Bajusz
mindenütt jó, de legjobb a sör ! (borral is be lehet helyettesíteni)

.:: Zsoltikám !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. január 04. 12:25
rigotibi
Nemcsak a világra hozója, de egyben névadó keresztapja is Te vagy ennek a sajátos hangulatú írásözönnek, amely már harmadik évét is megérte, sőt egészségtől duzzadóan túl is élte az újszülöttekre leselkedő kórokat.
Párhuzamosítom e gondolatomat a való életben már megtörtént, illetve a mai világban is előfordulható eseményekkel :
A végzetes kimenetelű gyermekágyi lázat nem kellett kicseleznie, hála az "OCSÚ"-t körberajongó, azt óvni, ápolni akaró és tudó 'bábának', a hozzászólóknak. Náci bácsitól - Semmelweis doktortól - tudjuk, hogy fertőzött kézzel nem szabad nyúlkálnunk egészséges, élő szervezethez, s ez a teória érvényes az ép gondolatokra veszélyt jelentő hozzászólásokra is.
Nem kaphatta el a szopornyicát - a fiatal ebekre leselkedő halálos veszedelmet - sem, hisz amit Te itt létrehoztál, az aztán végképp nem kutya !
Igazi, színeiben és hangulatában is gazdag bazárhoz hasonlítható ez az általad kreált zsibi, amelynek standjain megtalálhatóak úgy az igazi aranyból öntött relikviák, mint ahogyan az iszapból, agyagból, málló gipszből megformázott, ám csalafinta módon kályhaezüsttel bevont, csillogásra kényszerített dzsuvás bóvlik is.
A 'kincskeresők' MINDIG találtak, s találnak is itt vágyaikat, örömeiket kielégítő 'portékára' /olvasnivalóra/ de a filléres, úgymond leértékelt, sőt értéktelen cuccra /bla-blára/ is GYAKRAN akad vevő. Ha utánanéztek, tán rá is bólintotok.
Új, nékem nagyon tetsző színt és képet látok totocska ecsetének vonásaiból. Neorealizmust, NDK.eu 2017-et.
Hol az ördögben kódorogtál eddig, TE !? Te, aki látod, hogy a zöldet sárgának, a sárgát zöldnek látják a színtévesztők ?
Tovább nem foglalom a helyet. Átadom a szót a TUTTIT egyedül kimondani tudónak.
Te jössz, ha jössz, Big Apple.
Tudod, ahogy szoktad !

.:: rigotibi!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 04. 14:08
totocska
Tudom, nem én jövök, tudom, nem én mondom a TUTTIT, egyenlőre nem én! DE!!!!!!
Most azt mondom néktek, amit nekem mondtak a gyerekeim: unalmas öregek vagytok, kivéve a gyevi bírót, na meg engem.
Szeretném látni, hogy értitek is, amit olvastok, esetleg olvassatok a sorok között. Legutóbbi közmondásaim között nem vettétek észre a lényeget, vagy legalábbis nem reagált rá senki. És miért csak egy tucat ember írogat, reagál? Megmondom én, még egyszer, unalmas öregemberek vagytok, úgy 55 és 60 év között! Vagy az élet csak azután kezdődik? 60 éves koromban mondta egy jó barát - olyan mint bubunak a Sipos Józsi - hogy túl vagy életed felén, de a szarabb része még hátra van. Erről jut eszembe, hogy idézzem újra gyermekeimet: Apa, te régebben a szarból is aranyat csináltál, most meg fordítottja is nehezen megy.
Na most ti jöttök, szépen, sorjában, mint a falusi bíróság!

.:: Tibor!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 04. 15:18
Zsolt52
Valóban három éve egy meggondolatlan pillanatomban azért 5töltem ki az Ocsút, mert az akkor még gyakran megszülető /azóta viszont hiányzó/ komoly írásokra jöttek rá a nem pont oda illő beírások.

Nem számítottam rá, hogy ilyen sokáig kitart.

Egyébként amennyiben az első mondataidat dicséretnek vehetem, úgy akkor most a hájamat kenegetem!Totocska véleménye, hogy "unalmas öregemberek vagytok, úgy 55 és 60 év között!" engem meg nem érint! Lehet, hogy 60-ig én is ilyen voltam, de azóta már rég belekerültem a humorteli, az életet csak egyedül jól látó és megélő szuperlatívusz kategóriába...

.:: Zsolthoz csatlakozva
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. január 04. 17:23
Admin
nagy pofával ki kell jelentenem, hogy engem sem érint! Immár legalább két hete. Így lassan a múlt homályos ködébe vész, hogy egykor én is "55-60 közti unalmas öregember" voltam.

.:: Admin úr!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 04. 18:36
totocska
Csak azt ne mond, hogy így még senki sem szólított. Mindenesetre gratulálok élemedett korodhoz, és hogy hízelegjek, képedet elnézve, én csak kicsivel gondoltalak többnek, mint 59 és fél év, de elhiszem, hogy 60 múltál. Mondjuk egy kicsit túl sok a hajad, de majd kihullik. Örülök, hogy nem vetted magadra az unalmas öregember jelzőt, de azt hiszem, kortól függetlenül nem az unalmas egyének írogatnak itt.

.:: 000(Zsolt52)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 04. 18:44
totocska
Mintha hájjal kenegetnének, amikor valaki ilyet ír, mint fentebb 2-vel te. ( a hájamat kenegetem ) Ez óriási, már nem éltem hiába, ez az igazi humor-szömörce! Gratulálok magamnak, hogy észrevettem!

.:: totocska!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Dolly offline - 2017. január 04. 18:53
Dolly
Nézem, nézem kifejező fotódat,hogy honnan ismerős ??

FABULON A BŐRE ŐRE???

Emlékeztek,a mindent beborító plakát kampányra?

Bocs,de nekem,ez jutott eszembe.

Persze az is lehet,hogy egyszerűen a cella ajtót vered belülről,hogy engedjenek ki.

Viccet félretéve,nagyon szórakoztató,humoros,az írásod.

.:: erre màr
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2017. január 04. 21:10
öregszünk
nekem is közelìtenem kell, melyik cella lehet, hol ?
Az is lehet, hogy befelè akar nyomulni, menekülni, sok olyan règi hàzaspàr van közös esküvövel, akikben mèg maradt èletösztön, menekülnènek, sok felesèg elviszi a fèrjet bolhapiacra is magàval, de legtöbbször sikertelen a pròbàlkozàs, nagy a kìnàlat, kevès az èrdeklödö

Admin,ideje lesz változtatni a jelszavamat, jelenidöre, vagyis megöregedtünk !

.:: Dolly (Bébi)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 05. 07:48
totocska
Nekem meg ez jutott eszembe, hej, az egykori bébydoll, egybeírva, vagy kettőbe levéve?
Valóban, volt olyan reklám. Pataki Ági polgárpukkasztó, félmeztelen hátú plakátjai mindenhol ott voltak, abban az időben maga volt az erkölcsi fertő, a nyugati szexuális elhajlás. Emlékeztek rá, írta a Magyar Ifjúság, hogy a dekadens nyugati aranyifjak a coca-cola mámorában fetrengve szívják a füvet, a szadista nyugati rendőrök pedig gumibotozzák a tüntető négereket.
Messzire jutottam a fabulontól, de meg kell említenem, hogy az én babapopsi finomságú bőröm össze sem vethető a plakáton szereplő rinocéroszbőrrel.
A cellaajtót tekintve pedig viszonylagos, hogy ki van bent, és ki van kint.

.:: öregszünk
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 05. 07:54
totocska
Továbbra is csak te. De talán csak nem ez a jelszavad? És ne beszélj fejedelmi többesbe, beszélj csak magadról, legyen a nick-neved: megöregedtem!
Ugye nincs sértődés?
Én nem vagyok bezárva a házasság csapdájában, én mehetek bárhová, csak vissza ne jöjjek. Különben meg elég hosszú a láncom!

.:: Hahóóó, totocska!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. január 05. 07:56
rigotibi
Ha az éhes makkos poénod értékelésének mellőzésére gondolsz, úgy értem a kifogásodat.
Regisztráltam, betettem a gyűjteményembe ezt a 'kakukkfiókát', s gondolom, nem vagyok ezzel egyedül.
Amennyiben nem itt /ott/ kell/ett volna/ keresnem a megoldást, úgy tényleg igazad van, lehet : unalmas, fád vénember vagyok.

.:: rigotibi
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. január 05. 08:38
totocska
Talált, süllyedt!
Igyekszem elrejteni a fontos dolgokat, hogy csak vájtszeműek olvashassák.

.:: Különben
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2017. január 05. 17:55
bubuka
már régóta óóóriási dumám ez a "Van rá egy emberem."
Csak egy példa: Még a nyáron feldöntött a szél a teraszon néhány leanderes virágcserepet. Mivel még fújt, hagytam őket fetrengeni, csináltam addig mást. (Értsd: A nappaliban heverésztem, a virágcserepekkel szolidarítva, iszogattam, nehogy kiszáraggyanak, meg hasonlók. Mikor láttam bentről, hogy nem hajladoznak a fák már annyira, felálltam, és kifelé indultamban még visszaszóltam a zasszonynak, oppárdon, életem párjának, nah, mék, oszt fölállítom a virágokat. Szátok meg! Kinyitom a bejárati ajtót, és azt látom, hogy megérkezett Pestrű a lányom élettársa, és épp' a második eldőlt cserepet teszi a helyére. Beüvöltöttem: Né mán Gizó! Most én tehetek róla, hogy erre is van egy emberem? De ez legalább munka vót.
Viszont a Zsoltitól van mit tanulni.
Nézzétek hány embere van a semmire.

.:: Bocsánat Éva néni!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2017. január 05. 17:57
bubuka
A felszólító mondat utánn felkijáltó jel dukál.

.:: Nos, igen!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 05. 22:01
Zsolt52
Meglepődnél viszont, ha tudnád, hány emberem van a Valamire! És ők milyen kesztyűtlenek!

Most csak elgondolkodom azon, mi is történne, ha előttük, csak úgy magamnak félhangosan, úgy szomorúan morfondírozva eldünnyögném:
- És akkor a Bubuka beszólt nekem…

/ááá, de nem is gondolom tovább! Már a fájdalmas üvöltéstől is rosszul leszek, nem hogy a vértől…/

.:: Na, egy kimondott Ocsú téma
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 06. 17:54
Zsolt52
Nyomom kora reggel mínusz 9-ben a szekeret vidékre, némi üzlet reményében. Már az összes hírt elfogyasztottam a rádióból. Jöhetnek a szórakoztatóbb adók. Már akit ezek szórakoztatnak. Egyszerű kreáció révén, engem néha igen. Jobban, mint ha a kutak aktuális árfolyamát böngészném az út mentén.

Tehát a hír: a facebookon Náray Tamás kiosztotta az ingyenélő celebeket...
(Két hete most már Adminunk is tudja, ki ő!

A Bocskor-Frideriszkus páros élőadásban felhívta a divattervezőt, aki kutyasétáltatás közben válaszolt a kérdésekre. Elmondta, hogy „B” kategóriás celebek beugranak hozzá azzal, hogy itt a szilveszter és nekik meghívásuk van különböző helyekre. Viszont nincs megfelelő ruhájuk. Ugyan, adjon már nekik kölcsön részükre egyet, úgy az alkalomnak megfelelőt. Aztán térítésmentesen elviszik - hiszen celebek - majd koszosan, és a zsebeit teleszotyolázva visszahozzák. Jobb esetben.
Mások meg ruhát csináltatnak nála, majd az utolsó próba után hitelben elviszik, mondván nincs most véletlen annyi pénz náluk, de majd holnap a sofőrjükkel beküldik. De a sofőr természetesen nem érkezik meg. Később meg nekik kell a pénzük után szaladgálniuk. Tamásunk most kijelentette, ebből elég!
Még hozzátette: milyen dolog az kölcsönruhákban parádézni, és a csóró emberek előtt felvágni valamivel, ami nem is az övé? Akinek ruha kell fizesse meg!

Nos, több száz lájk, meg némi negatív felhangú hozzászólás is jött rá válaszként. Állítólag ismertebb egyedek beírták, hogy nekik sok ingyen-fellépésük van és minden alkalomra más ruhában kell megjelenniük. Különben a Blikk lehozza, hogy kétszer ugyan azt a ruhát viselték, és ez akkor nyilván ország-világ szégyene. Nekik viszont nem telik, havonta többször 150.000,- Ft-os ruhákra, mert nem csak az átlagpolgár szegény, hanem a magyar celeb is.

A műsorban szó szót követett. Friderikusz például Liliput-Hollyhood-hoz hasonlította ezt a magyar celeb-helyzetet.
Én meg nyomtam a gázt, és magamban jókat mosolyogtam...

És közben megérkeztem az uticélomhoz. Így a konklúzióról lemaradtam.

Mégis messzebbre kellett volna ma reggel mennem?

.:: Már pedig konklúziók nélkül nem élet
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. január 07. 08:42
rigotibi
élet, Kedves Öregem !
Tudunk szorozni és osztani, összeadni, de kivonni is, épp csak levonni ne tudnánk ? Például tanulságot, következtetést, mi egyebet, aminek eredményeképp előbújhat, megszülethet a végeredmény. Annál is inkább, hisz ezek a szavak édestestvérek, mondhatni 'egypetéjű ikrek'.
Oszt épp Te maradnál árván a hallottjaid szűkre szabottsága, hiánya miatt, s ebbéli /fontos,így pontos ! / kielégítetlenséged lelombozna oly mértékben, hogy még az ide való írástól is ódzkodnál, aminek csak mi látnánk a kárát, helyesebben mi csak a kár/j/át látnánk.
Ezt a magamból kicsikart konklúziót meg se támadd, csak ha mindenáron veszíteni akarsz !
Ha már előkerült ez a szitokszó is - a celeb - nem bánom, legyen.
Besorolásukat is említetted Náray urat idézve : "B" kategóriás celebek stb.
Röviden, amit erről gondolok : ebből a fajtából, a celebből csakis "a" - még csak nem is "A" minősítésű létezik, de olyan viszont tengernyi. Hitvány képesség, nagy pofa, no meg az üzleti háttér /manager, stylist,fodrász, kozmetikus, sajtó etc./.
A megbecsülésre érdemesek továbbra is azok a szimplán csak HÍRES EMBEREK, akiknek léte és munkájának eredménye nem holmi szalmaláng-szerű apró lobbanatra, vagy az agyon fújt lufi elpukkanására, kérészéletű hosszúságára hasonlítanak.
Nos, Zsoltikám !
Celeb-félékkel Dunát lehetne, s kellene is rekeszteni, naponta és akár százszor is, annyi van már belőlük, mint a nyű!
Hopp, most eszembe jutott egy történet :
Lilu, a menő ribi mondta a TV-ben valamelyik kan-celebnek, hogy ha ő /mármint lilu, sic!/ jóval korábban született volna, akkor a festők, mint pl Michelangelo, őt is meg..., szóval festették vóna.Oszt nem viccbül ám, dehogy is !
Keress, alkoss magadnak konklúziót minden Téged érdeklő feladványra, s nem marad pártában a kíváncsiságod.
Legfeljebb elbeszélgetünk róla, ahogyan az lenni szokott.

.:: Áááá!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2017. január 07. 09:22
bubuka
Ti csak itt fanyalogtok.
Ha nem lenne igény celebre, celeb se lenne.
Az összes szennylap a celebek életével van tele, a nép meg kapkodja a sajtóterméket, akar a cukrot.
Véleményem szerint a celebség egy roppant felelősségteljes szakma, mivel hallatlan nagy befolyásoló erővel bír.
És igen, a nép kíváncsi rájuk, hogy ki kivel, mikor, miért.
Az életnek ez a része sima tömegpszichózis, mert addig, amíg szidom, a celebet, nem kell a saját nyomorúságommal foglalkozni.
Ezért igenis nagy szükség van rájuk feszültségoldóként.
És az életük sem egy leányálom. Naponta toppon lenni, megfelelni akkor is, ha egyébként rohattul nem akar éppen...háát nem tudom.
Én sajnálom őket, de mint minden más szakmának, ennek is megvannak az árnyoldalai.
Jó, most mondhatjátok, hogy lehet váltani.
Takaríccsatok mán akkora műkörmökkel például...és még hosszasan sorolhatnám az alternatív foglalkozásokat, de mit tehet arról, ha csak ehhez "ért"?

.:: osztom a Bubuka véleményét
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 07. 10:28
-newyork-
Pont a napokban olvastam , a napilapok és folyóiratok eladott példányszáma jelentősen visszaesett. Erre mondják , mert van elektronikus sajtó, viszont ha ez igaz akkor a pletyka-bulvár lapok eladott példányszáma miért növekedett. Régen olvastuk az Élet és Irodalmat , az Élet és Tudományt, a Jelenkort és és.
Most meg a Kiskegyed ,Best meg a Blikket.
Amiben nem értünk egyet, lehet "nagy" körömmel is takarítani , technika kérdése.
Az említett Lulu rossz példa ,pláne nem ribinek titulálva. Jogot végzett , normális nő szerintem. Hogy a médiában helyezkedett el, annak oka lehet a túltengő exhibicionizmus , vagy a könnyebb megélhetés reménye anyagilag, a nem kötött munkaidő is stb.stb. Nem kéne ráhúzni minden TV műsorvezetőre , hogy ribi, egy felületes kép alapján.

.:: Az a tapasztalatom
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 07. 10:35
-newyork-
a nyilvánosan szereplő nőket ( olvasom FB kommenteket néha )
a férfiak azért cédázzák le sokszor , mert tudják az életben nem tudnák megkapni, sok ok miatt , a nők meg azért , mert irigylik .
Természetesen ez a fenti mondatom itt a honlapon hozzászólókra NEM vonatkozik.

.:: Örömmel olvasom,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 07. 13:18
Zsolt52
hogy újból jó témát nyomtam ide fel.
Gondolom sejtitek, nem is minden célzatosság nélkül tettem.

A másik ok, hogy a heti fáradtságot - ilyenkor, a péntek esti hazaautózásom után - így ki tudom írni valahogy magamból. Tudom, furán vagyok összerakva, de már nincs akinél reklamáljak.

Mindenesetre most is gazdagabb lettem pár sziporkával:

„Celeb-félékkel Dunát lehetne, s kellene is rekeszteni”

„…tömegpszichózis, mert addig, amíg szidom, a celebet, nem kell a saját nyomorúságommal foglalkozni.”

„…”lehet "nagy" körömmel is takarítani , technika kérdése.”
(Mondjuk nejem vitatkozna Veled, mert szerinte én még lerágottal sem tudok tisztességesen!)


Nos, szeretném eme gyűjteményemet továbbiakkal bővíteni!!

.:: nem röhögnék
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 07. 14:18
-newyork-
annyira ......... ezen

" Dunát lehetne, s kellene is rekeszteni"
valahogy én még senki megsemmisítéséig soha nem jutottam el, gondolatban sem.

.:: A jogot végzett nem-ribi
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. január 07. 16:07
rigotibi
csak a felületesen vizsgálódókat nem tudja meggyőzni az életrevalóságáról, mer' nem látnak a lelkébe. De akadnak kitárulkozó pillanatai, amiket jobban tenné, ha a diplomája alá dugná.
Íme ni :
https://www.youtube....tch?v=_Mkowdl1E0E

Exhibiciontsta ? Nem.
A tahó ledoktorált.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2017. január 07. 17:04
janika1971
Én örömmel olvasgatom az írásod,és a válaszokat...Csak gratulálni neked és a többieknek is...

.:: Nos, tetszett Aranka ?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. január 07. 17:35
rigotibi
Kétszer körbe lehetne keríteni négy méter magasan az országunkat egy olyan hálóval, amelynek szemei a mi "nagymenőink" monogramjait formáznák. Már annak látványától is észt veszejtve fordulnának vissza, vagy akár fel is a migráncs-félék, különösen akkor, ha ezen háló cölöpjeit, karóit az épp aktuálisan istenített tuskók, akarom mondani celebek szobormintái tartanák.
Hajdanában, amikor még nem létezett semmi olyan, amit eldobhatónak véltek eleink, mindennek meg volt a maga becse. A férfiak kiegyengették és megőrizték a későbbi időkre a görbe és rozsdás vasszegeket, a háziasszonyok - igaz, undorral,de - kimosták a már ezerszer teletaknyolt, agyonszáradt, 'tépőzáras' és rongyos zsebkendőket.
Tisztelték és szerették a közjóért tevőket, megvetették az alakoskodókat, a kóklereket.
Mi van mostanság, kell ezt részleteznem ? Hisz aki nem tudja, nem látja, azon segítsen alla, meg egy 'há', ha tud. /Valami ilyesminek híjják ezt a külföldi celebet, akit még senki se látott élőben, de még a TV-ben sem, mégis qrvára oda van érte a világ rengeteg setétje./
Továbbra is maradi leszek, megvetem a lábam a hisztivel szemben. Ha érdemtelenül kapott glóriát látok valamely - egyszer használatos - önjelölt figura fején, egyszer s mindenkorra kipipálom, azaz lesza..m.
Csak úgy teszek, ahogyan mindenki más.
Legfeljebb másként.

.:: Na igen .......
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 07. 19:41
-newyork-
nálunk anno gyűjtöttek Isaura szem műtétére .

.:: Aranka
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2017. január 07. 19:49
janika1971
Hát igen,sok embert át vágtak vele,és jókat nevettek a markukban...
Ma is sok emberke van akit csőbe lehet húzni...Van itt a netten sok olyan reklám,hogy most nyert 1-telefont...Én 1x ki próbáltam még a telefonom se vették fel....Mind kész át verés....

.:: Lehet körbe
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 07. 20:36
-newyork-
monogramozni az ország határát ? Le vagyok maradva én az egy kezemen meg tudom számolni a lányokat akit be tudok azonosítani. Öket is inkább az autószerelő , garázs , asztalos műhely stb ismerem , ott ékesítik a falat. Nem nézem és nem is olvasom a celeb sajtót. Azért megnézni , hogy le tudjam őket itt felháborodva ribizni ?

.:: Gyenge válasz !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. január 08. 18:18
rigotibi
Nincs több mondanivalóm.

.:: Egy amerikai cikkből...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 11. 09:10
Zsolt52
Olvasom a National Geographicban, hogy az USA-ban a nemzeti parkok látogatottsági arány rekordokat dönt. Viszont főleg a középkorú és az idősebb korosztály látogatja ezeket. A fiatalok gyakorlatilag nem. Egy kijelentés szerint, „Ha üzleti vállalkozás lennénk, hosszú távon csődbe mennénk.”

Egy túra-spotszereket árusító nagyvállalat marketing-kutatásai szerint a fiataloknál a népszerűtlenségük okai a technika gátló tényezői. Elemzésük szerint a fiatalok 71 százaléka „nagyon kellemetlenül” érezné magát, ha egy hétig kénytelen lenne lemondani a kommunikációs eszközeiről. A kirakott ismert tájfotókat is másként reagálják le, mint a középkorosztály. Őket a megszokott tájképek nem ejtik rabul, hanem félelmet, elhagyatottságérzést keltenek bennük. „Egyenesen ijesztőnek találták, üresnek, taszítónak…, a táj csendjét és ürességét fenyegetőnek érezték.”

Ezt a kormányzat is észrevette. Minden amerikai negyedikes diáknak és családjának ingyen belépést biztosított a nemzeti parkokba az elmúlt tanévben és a vakáció ideje alatt is.
Erre egy reagálás: „ - Remélem, nem fogom halálra unni magam, miután felteszem az első képemet az Instagramra.” Egy másik vélemény szerint, „az ember társas lény. Ha nem oszthatunk meg valamit azonnal az ismerőseinkkel, az olyan mint ha mi sem élnénk meg.”

A szabadban éjszakázók száma is drasztikusan csökken. A fiatalok már nem hajlandók erre. A térerő, meg a kényelem hiányára hivatkoznak. Meg „olyan ez, mint ha mi jómódú emberek hajléktalanosdit játszanánk…”

Egy felmérés szerint az amerikai fiatalok átlagosan napi 7 órát töltenek valamilyen képernyő (TV, telefon) előtt. A 11 - 14 éves korosztály pedig még többet.

Egyre jobban kezd bennem kialakulni az a nézet, hogy az elmúlt évtized legnagyobb találmánya a selfibot volt.

- - -

A mostani kemény tél előhozza emlékeimben azon gyerekkori élményeimet, amikor szüleimmel és turista barátaik családjaival a mikulásokat - néhány napig - éveken keresztül turistaházakban töltöttük. A férfiak kártyáztak, a nők beszélgettek, a gyerekek hatalmasakat játszottak a nagy hóban. Ma meg legfeljebb wellness-hotelek léteznek drága pénzen. Nem is tudom, hogy az igény hiányában nincsenek olcsóbb hegyi szállások, turistaházak, vagy ezek hiányában nem is tud ilyen igény kialakulni a fiatalokban?

.:: Koccanásos baleset helyett tatárok:-|
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 13. 08:32
Zsolt52
Ma hajnali hat órakor kilépvén az ajtón tapasztaltam, hogy nem csak a Balaton fagyott be, hanem a járdám és a közút is. Vastag jégpáncél mindenütt. Átvillant agyamon, hogy az 1970-ben Dessauban vásárolt fekete-sárga hokikorcsolyámat a kocsi kereke alá kötöm, és úgy megyek el, de a számisztika nem stimmelt. Mert egy db kocsi van, két db korcsolya, és 4 db kerék. Még szerencse, hogy ehhez a típushoz normális pótkereket nem adtak.

Vizuálból jó vagyok, így látom már magam kerekekkel felfelé az árokban. (Egy ideje már a normális fejenálláskor is szédülök.) Viszont vannak önálló gondolataim, így most arra gondolok önerőből, hogy na, ezt most kihagyom! Délelőtt ki sem mozdulok itthonról. Vidéki program telefonon lemondva és kényelmesen lezökkentem ide a gép elé. Elvégre már péntek reggel van és még senkit nem zaklattam fel a héten. Eléggé. Na, akkor köszörüljük a csorbát!

- - - - - - -

Tatárok, nem túl messze

Ha a tatárokra gondolunk akkor csak az időben távoli 1241-1242-es esztendő jut eszünkbe? Vagy a távolságban messzi krimi válság? Többnyire igen. Az én olvasatomban viszont közel sem! Illetve pont, hogy közelebb! Miután többen megjegyeztétek, hogy ne írogassak távoli kontinensekről, így beszorítottatok a kicsiny Európába. Na, de kicsesző felem most talált egy érdekes témát, amely szerintetek elsőre hallásra a számomra már érinthetetlen zónába tartozna, de én ezt most mégis áthidalom.

Mert tudni kék, hogy annak idején egyes - a krími tatárok csoportjába tartozó - tatár nagycsaládok elhagyták az Arany Hordát és letelepedtek pont az utamba, mikor is Fehéroroszországba (Belorusszia) autóztam pár éve.
A középkorban egy litván fejedelem telepítette le őket a mai lengyel-belorusz-litván határkörzetben. Amolyan határőr szerepet szánt nekik. És rendesen bejött az ötlete. Mert szláv-balti háborúkat döntöttek el. Meg nagy fegyvertényként például a Német Lovagrend seregeit is tatár segítséggel győzték le. (1410 Grünwaldi csata.) Báthory Istvánt is segítették lengyelországi hadjárataiban.
Idővel földet kaptak, tisztességesen letelepedtek, nyelvileg asszimilálódtak. Vallásukat részben megtartották. Többnyire fából épült mecsetjeikbe be lehet kéredzkedni. Van bennük minbar /jól írtam! Nem minibar!/ (szószék) és a Kába szentély irányába tájolt mihráb (imafülke). A szőnyegen Mekka felé hajlonganak ahogy dukál, és mindezt keleties rézlámpák alatt teszik. A temetőikben a korai sírköveken egykori arab sírfeliratokkal találkozhatunk, majd a későbbieken ciril írással készültek. Most meg már az újak latin betűsek.

A két világháború között a határvidéken csak lengyel területen hatezren vallották magukat tatárnak. De éltek rendesen a túloldali Belorusz Köztársaságban is. Ugyanakkor meg Vilniuszban volt a vallási központjuk, vallási vezetőjükkel, a muftival az élen. Manapság Lengyelországban még négyezren vallják magukat tatár származásúnak. Közülük 1800-an pont az utunk irányába esett Bialiystok környékén. (Az itteni bivalyrezervátumról – és a szabadon élő állataikról – már beszéltünk többször más alkalomból itt a honlapon.)

Állítólag hagyományos ételeik is vannak még, melyeket árulnak is az arra tévedőknek. Sajnos erről csak utólag értesültünk, így éhesen jutottunk át Fehéroroszországba. Hiba volt, mert az utóbbi nem a kulináris élvezeteiről ismert. De ezt hagyjuk is, mert kapok a pofámra, hogy megint túl messzire kóricáltam el...

U.i.:
Persze Ti is ismertek innen származó híres tatárokat!! Például a nagy író, Henryk Sienkiewicz származik erről a területről, tatár családból. Ifjúkorom néhány nagy történelmi regényét – a szülőföldje környékén játszódó nagy csatákról - ő írta: A kislovag, Keresztesek. De a Quo Vadis sem tűzre való írás.
Korábban nem tudtam folyékonyan olvasni a filmszínész, Charles Bronson arcvonásait. Később megtudtam, hogy ő is e környéki tatár származású. Legalább is a felmenői. Azóta rendben van nekem az ábrázata. Kár, hogy addigra meg már elhunyt...

.:: Jeges út
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 13. 11:01
-newyork-
kaptam ezt a levelet....szóval vigyázni a jéggel !!!!

"Vágjunk a közepébe…..

2016. december 24-én, Szenteste napján, hajnali 9 órakor, a Nejem megkért, hogy menjek ki kenyérért, a Lipóti Pékségbe…

Kabát fel, cipő fel, s máris indulhatok… Kiérve a lépcsőházból, indulok lefelé a bejárati lépcsőn, ahol egyből konstatálom, hogy vékony kis havacska van a lépcsőn, aminek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget egész addig, amíg alulról, kb. 3. ,4. lépcsőnél meg nem csúsztam, seggre, és a bal oldalamra estem. Így, egyenként, „ugrálva” értem le az alsó fokig. Akkor jöttem rá, hogy a hó alatt, le volt jegesedve a lépcső. Ezután feltápászkodtam és a pék helyett, nagy fájdalmaimat figyelmen kívül hagyva, felmentem a Nejemhez, kértem sót, hogy lesózzam a lépcsőt. Egyúttal meghoztam a
​Lipóti​ kenyeret is…

Mondanom sem kell, hogy már a karácsonyi ünnepségből szinte számomra semmi sem maradt.

Ezen a napon a család nélkülem ünnepelt…December 25-én, délben, elmentem fiammal, a kicsivel, a Honvéd kórház, sürgősségi Osztályára. Közel 3 órás várakozás után egy baleseti sebész elé léptünk, aki beutalt röntgenre és ultrahangra. A röntgen kimutatta ,hogy nincs eltörve semmim, az ultrahangnál meg a kis medika mindjárt hozta az orvosomat, hogy küldjenek tovább CT-re is…

A CT vizsgálat egyértelműsítette, amit az ultrahangnál is lehetett látni, hogy rengeteg vér van a kismedencében, kb. 2 litert szívattak le,amit aztán pótoltak is.

A medence kitisztítását követően vették észre, hogy a vérzés, a lép sérüléséből adódott, amit ezután eltávolítottak belőlem.

Már nem lehetek „lépes Pisti bácsi” !

A műtétem jó 2 órahosszáig tartott, majd ezután lehelyeztek a Sebészeti Osztályra… csöveimmel. Ezek a csövek segítették a belső tisztulásomat.December 26-tól kezdve, naponta fogytak a csöveim, míg nem az utolsó csövektől , december 31-én, reggel, szabadítottak meg és ezen a napon, 14 óra magasságában, megkapva zárójelentésemet, kiengedtek a kórházból.

Hát, ez volt a kis történetem! "

.:: Nézzétek meg ....
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 13. 19:26

.:: Színház!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 14. 07:25
Zsolt52
Egy ideje nem nyomok ide kulturális programokat, de most elgyengültem.

Tegnap a Játékszínben láttuk a „Virágot Algernonnak” című darabot. Mindenkinek csak javasolni tudom!!!

Gondolom többen olvastátok korábban könyvben, vagy filmen is láthattátok. Nos, ez most legalább olyan jó, ami nagyon ritka.
/Nem keverendő össze a szintén most játszott musical változattal./

.:: Szervusz Zsolt ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2017. január 14. 09:11
RSándor
Már megbocsájts , hogy belekotnyeleskedem irásodba , de könyörgök !! Az nem bivaly ám a Belowesa-i Öserdöben , hanem europai Bölény !!! Ugyan ugy ott látható a tarpán nevezetü erdei ös ló is , ez egy része az ugynevezett Romminter-heide-nak , egyrésze ugye sajnos a nagyobbik Fehér-oroszország területén található manapság . Amugy egy nagyon szép iromány is foglakozik a tatárokkal , Gogol-Bulba Tárász-a . Amugy tényleg nagyon szépek azzok a kis fából készült templomocskák , igaz vagy jó 40 éve jártam személyesen is arrafelé .

.:: Tehén, hát tehén! Nem mindegy?:):-D
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 14. 11:51
Zsolt52
Sándor!

Természetesen igazad van, mint annyiszor. Hisz már itt is többször beszéltünk arról a BÖLÉNY-rezervátumról.

Hibám tudd be élemedett koromnak, meg, hogy kora reggel írtam és tettem fel az írást.
De a többi úgy hellyel-közzel igaz!

.:: Szervusz Zsolt ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2017. január 14. 13:07
RSándor
Rendben van ! betudom a koffein hiányodnak , de nem mindegy hogy tehén vagy tehén ! Nem és nem mert amig a bivalyal még dolgozni is tudsz , hiszen használták és használják még ma is házi állatként igavonásra . Addig a Bölényt legfeljebb fogyasztó kúrák helyett lehet igénybe venni , Ben Johnson használta öket edzöpartnernek ! Amugy a 10 pont érvényes .
Ha már tehén: akkor mond majd egy vadásznak , hogy a Szarvasnak a tehene az Öz , majd kapsz a fenekedbe egy adag sörétett

.:: Ez is csak
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. január 17. 11:32
-newyork-
nálunk lehetséges !

http://444.hu/2017/0...oszkva-teri-orara


zseniális ötlet !

.:: A kinti undok szürke időt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. január 29. 11:26
Zsolt52
színesítsük most fekete-fehérrel:

https://www.youtube....tch?v=UOtd-G6r1DM

.:: Néztetek ma reggel már híreket?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. február 11. 07:00

.:: Valaki azt mondta nekem a hétvégén,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. február 14. 08:18
Zsolt52
hogy „hétágra süt a nap”.

Majd megkérdezte tőlem, honnan származik ez a mondás? És miért pont hét ágra?

Nem tudtam rá a szabatos választ.
Ha valakinek van ötlete a válaszra, írja meg, hogy ne haljak meg már hülyén!

.:: Zsolt Uram!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
totocska offline - 2017. február 15. 10:16
totocska
Nem saját kútfőből, de talán lehet ez a magyarázat:
Samas, a sumerok elnevezése szerint a Napisten. (Mint a görögöknél Heliosz.) Samas hétágú fénykoronája jelzi, hogy ő a fény forrása, és ennek hét ága pedig a fénykvantum dimenziószámára utal.
Mások szerint pedig a szivárvány színeire utal, csak bajban van a számokkal, azért lett hét.
Mindezt csak azért írtam meg, hogy csökkentsem félelmedet a meghalás pillanatában érzett mentális állapotoddal.

.:: Azt a 7 100-át!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. február 15. 12:17
Zsolt52
A hétszázát! Te aztán hét nyelven beszélhetsz, ha a sumérok és a görögök istenei csak így beugranak Neked! Hiszen még egy hét sem telt el kérdésem óta – bár közben hetedhét országot bejártam - de már itt a válasz. Köszönöm, hogy véleményedet nem tartottad hét pecsétes titok alatt! Most úgy érzem, én hétről hétre okosodom itt általatok. Bár sokat tapasztaltam magam is, mert őseim a hét vezérrel jöttek be a Kárpát-medencébe.

Kívánok Neked hét bő esztendőt, csak közben kerüld a hét főbűnt!

Én meg közben hét év alatt lecserélem a sejtrendszerem.

U.i.: Ezt a kis őrületet XP héten szerkesztettem.

.:: jeges ár?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. február 17. 20:21
Admin
"Félméteres jégtáblák magasodnak ki a vízből Tiszakécskénél
Óriási jégdugó alakult ki a város térségében, emiatt megállt a Tisza folyása. A Híradó információja szerint Tiszabögnél még mozog a Tisza, onnan érkezik folyamatosan az a jégtömeg, amely jelenleg torlódik Tiszakécskénél.
"


Na Bubuka, nektek annyi...

.:: Pár napja
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. március 07. 06:24
Admin
nyílt a közelünkben - éppcsak 2 utcasaroknyira egy új Interspar áruház. Benéztem az első napon, akkora tömeg, mint karácsonykor. Másnap már nem voltak annyian állítólag.
Így 6-8 km-es körzetünkben már van 2 tesco (Érd, Budaörs), 2 auchan (Törökbálint, Budaörs), 2 interspar (Érd, Diósd), a többiféle áruházról nem is beszélve.

És még mondja valaki, hogy vidéken nem lehet annyira vásárolni, mint a fővárosban! Sőt, ez már szerintem a bőség zavara régóta.

.:: Olvastam,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. április 19. 16:14
Admin
ideteszem, hátha mást is érdekel. A napokban többször láttam emlegetni ezt a tanulmányt, citálták, véleményezték - most legalább el is olvastam. Schmidt Mária írása a "sorosizmusról".
http://latoszogblog....baloldal_sirasoja
Elég hosszú, előre szólok..

Központibb helyre nem mertem rakni, nehogy azt mondják, politizálok. Mert nem, ezzel legalábbis. Szóval ezen a félreeső helyen talán megfér...

.:: Jé! Van még Ocsú?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. április 19. 16:43
Zsolt52
Admin Te azt írsz amit akarsz.

Legfeljebb átfogalmazod az általad ide megalkotott törvényeidet.

.:: Mondjuk
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. április 19. 17:44
Admin
pont tőled nem vártam ilyen legfeljebb megjegyzést.

Szabályok mindenhol vannak, akkor is, ha nem vesszük észre, mert igazából nem korlátoznak. (Itt jelenleg ez a helyzet). Legjobb, ha ezeket az elvárásokat nem is kell kimondani, mert amúgy is mindenki ahhoz tartja magát - mivel a jó szabályok az együttélést segítik, akár kimondják őket, akár belső késztetésből igazodunk. Itt sajnos az immár 10 éves pályafutás alatt nem mindig volt így.
Bízom benne, hogy itt ilyen értelemben mindig jó szabályok voltak. Ezt erősíti, hogy pl. a "nem aktuál-politizálunk" szabály sokak számtalanszor kimondott elvárása is, aminek nyoma is van a régi megszólalásokban, kommentekben. Nem csak itt, hanem más hasonló csoportokban is.
Ilyenformán Zsolt, nekem nem esik jól ez: "Legfeljebb átfogalmazod az általad ide megalkotott törvényeidet"
Úgyhogy jössz egy sörrel. Legalább..

Nos, valaki esetleg a témához is (245021)?...

.:: Valakinek jó leszek én?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. április 19. 18:45
Zsolt52
Ilyen tapasztalt – nevezzük nevén – vén rókaként így nem tudod az embereket a saját helyértékükön kezelni? És érzelegsz barátom!?

Visszavonom humorosnak szánt, de ezek szerint bárgyúnak sikeredet megjegyzésemet! Remélem, így kvittek vagyunk és szent a béke.

Így most gondolom nem tartozom semmivel és a sört most nyugodtan megiszom én.

.:: Kár nem elöbb
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. április 20. 04:38
-newyork-
jutott a Mária asszony ezekre a következtetésekre . Nyilván akkor a fiát nem ide iratja be egyetemre -fizetős -egyetemre. Vagy csak azért , hogy úgy mondjam testközelbe tudja tapasztalni a Soros aljas tevékenységét ?

.:: Én egy helyen kezelném
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. április 20. 14:17
Admin
Mária asszony hitelességét ebben a témában - ami talán tényleg nem túl meggyőző. Annyira nem ismerem, hogy erről markáns véleményem legyen.

És - ettől függetlenül - egy másik dolog, hogy amit leír, az mennyire megalapozott. Próbálva a kirakat mögé is látni, hisz épp ő írta, hogy hangzatos lózungokkal csak a fiatalokat lehet megvezetni, az idősebbek próbálnak a mélyére látni a dolgoknak. Szóval én meg azt gondolom, hogy az írásban levő levezetés több, mint konteó. Főleg, hogy sok állításáról tudom, hogy igazak. Ugyan hivatkozik olyan tényekre, amikről még nem hallottam (de attól még igazak lehetnek), de olyan állítást nem láttam az írásban, amiről biztosan tudom hogy konkrét hazugság, vagy akár csak finomabb csúsztatás.

Megint másik dolog, hogy a felsorolt tényeket láncba fűzi és ezzel próbál alátámasztani egy koncepciót. Ez azonban egyáltalán nem félrevezetés - ha a tények valósak, akkor a belőlük levont következtetések is megállnak, és így a koncepció akár igaz is lehet.
Szerintem.

.:: Hadd pörögjön az Ocsú!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. április 20. 14:41
Zsolt52
Egy ideje már nem osztom itt az észt, mert mostanára gyakorlatilag már nem is maradt nekem belőle.

De mástól hallottam és elgondolkodtató:

- - -
A korábbi rendszer bedőlésekor volt némi eufórikus szabadsághangulat az országban és ez a felsőoktatásra is vonatkozott. A nyugati egyetemek szabadabb szelleme, meg egyáltalán a lehetőség, hogy mást és másként is tanulhatnak, mint amit az eddigi merev tanterv engedélyezett, sokakat megrészegített. És teljes joggal.

((Kettős zárójelben jegyzem meg, hogy azért az orvosi, meg a műszaki olyan embereket képzett ki itthon, akik most az USA-ban vagy Ny-Európában nagyon jól érvényesülnek belőle. Tehát akkor sem volt minden rossz!)).

Viszont aki tehette, beiratkozott mondjuk a CEU-ba, vagy más külföldi egyetemre. És ha akkora szerencséje volt, hogy ezt más pénzelte, akkor meg pláne. Ez egyrészt teljesen emberi tulajdonság, másrészt meg komoly karrierlehetőségnek hitték.
Az meg, hogy a kezdeti túlcsordult rózsaszín várakozás egyeseknél egy hosszabb idő után besötétedett és bizonyos ott tanított irányzatok elkezdtek nem tetszeni nekik az megint csak emberi. Másoknak viszont a tematika nagyon megfelelt.

Tehát az, hogy a segge kilóg a gatyából, de mégis vinni akarja valamire és ezért beszáll egy jónak gondolt felsőoktatási intézetbe a más pénzén, az miért gond? Az meg nem érv, hogy később kötelezően tetszeni is kell neki az ott ingyenpénzen begyűjtött tudásnak minden része.

Megint jön a kettős zárólej, mint az én vélemyényem ((én is költségtérítés nélkül tanultam mondjuk politikai gazdaságtant. Már akkor sem érettem vele egyet. De hagytam volna ott az iskolát? Akkor már tíz éve valószínűleg munkanélküli lennék a Te számládra. Mondjuk sokat azért nem fizetnél nekem érte.))

Tehát egyes vélemények szerint revidiálható az ember bizonyos döntése hosszabb idő távlatából. Még a gyilkosság is elévül pár évtized múlva, ha nem kaptak addig el. Ha meg elkaptak, akkor is rég kiszabadulnál már azóta. Tehát nem azon kellene vitatkozni ki hol és milyen pénzen tanult, hanem azon, hogy azt mire használta/ja.

- - - -


Hangsúlyozom, ez nem politikai állásfoglalás részemről. Ez csak egy megjegyzés, melyet másoktól hallottam és hajlok rá, hogy magamévá tegyem.

Eme írományt csak azért körmöltem le, mert Admin nehezményezte, hogy „pont tőled nem vártam ilyen legfeljebb megjegyzést.”


U.i.:
Az is egy döntés volt, hogy például beléptem erre az ndksmagyarok.eu honlapra.
Mai eszemmel, mondjuk inkább a gazdagisztáni Richman's International Millionaire's Club-ba lépnék be. De azt mondták, ha itt már tag vagyok, akkor ott nem vesznek fel.
Így megszívtam.

.:: Mária asszony és az Ö munkássága
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. április 20. 15:09
-newyork-
Nem szeretnék a többi témához szólni, mert én nem szeretem az összeesküvés elméleteket. Bár elismerem egyszerűbb megérteni , mint az igazságot . Mondjuk ha a megnyilvánulásait elolvassuk régen és ma , nem az elvhűség bontakozik ki, viszont anyagilag nagyon kifizetendő.
Mi hiteles az irományában ? Ami az OTP-t illeti nem egészen.
Abban az időben a Kupa Mihály volt a pénzügyminiszter, a Csányi 1991-ben lett elnöke a banknak. Arról volt szó, hogy valamelyik nyugati bank veszi meg. A Csányi mint elnök , a " kisbefektetői " privatizáció mellett volt.Igaz az élet úgy hozta , a kisbefektető megnőtt egy hangyányit. Feltételezem azért , mert előre gondolkozott , és itt nem csupán a bank jövőjére gondolt, hanem saját anyagi nagyfokú biztonságára--hogy így körbeírjam. Rt a bank 1990-ben lett . Horn Gyula meg 1994-ben lett miniszterelnök. Nagyon szívesen időzött viszont nyaranta a bank üdülőjében. Talán azért , mert ott együtt örültek, hogy sikerült a Sorost kicselezni. Az viszont szinte biztos az én saját anyagi gyarapodásomat jelentősen lerontotta , hogy nem szakmai befektetőké lett az OTP, hiszen a külföldi tulajdonú bankok dolgozóinak jövedelme nagyságrendekkel nagyobb volt . Viszont magyar maradt a bank, és hozzásegítette eme döntés , hogy az ország első (?) immár sokszoros milliárdosát megteremtette.

.:: Csak vegyük
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2017. április 20. 17:53
öregszünk
azt a tènyt, hogy Hùsvètkor több mint 8000 *menekültet* szedtek ki a tengerböl, ez nem menne anèlkül, hogy valaki adja a lòvèt, meg a telefonokat !

Mi haszna lesz neki, ha Aug.12.-èn 87 éves lesz abbòl, ha Euròpa szètesik, összekeveredik az arabokkal, feketèkkel, mondjuk kicserèlödik a nèp, de a fiai szám szerint négy is biztos idomìtva lesznek / vannak, az ö jövöjük majdnem biztosìtva van.

Az a 10 Milliàrd amit követel rajta a bànyamàgnàs Beny Steinmetz, mert meghiùsult Guineàban az üzlete, de ha ezt kifizeti is marad neki 13 Milliàrd, mèg a 0-kat is sok olvasni !

Az is tèny, hogy majdminden orszàgban jelen van, mindenbe beleüti az orràt, de ezeket mindet el lehet olvasni, nem ilyen részletesen ugyan, de a Wikin lehet tàjèkozòdni ròla Mària nèlkül is, màr akit èrdekel, annyi bizonyosnak làtszik, nem önzetlenül tevèkenykedik

.:: Mária asszony és az OTP
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak grofcscs offline - 2017. április 20. 20:38
grofcscs
Ismereteim szerint az OTP csak max. 50 %-ban magyar. Sajnos.

.:: Biztos kézben van
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. április 20. 20:52
-newyork-
https://www.otpbank....jdonosi_struktura

Itt olvasható kik az " Opus "-ok

http://www.napi.hu/t...nyeit.621545.html

Lényeg nem a Sorosé lett , de itt lista hogy és mint is van
Éljen Luxemburg
http://alk.mnb.hu/ba...C3%A1sl%C3%ADzing

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. április 20. 21:00
-newyork-
azért jó látható ami egynek tűnik a sok cégből áll. Jó sok cégből, ebből következik átlagos aggyal nem igen lehet átlátható.
Ide számláz, oda utal, még Luxemburgba is .
Még egyszer leírom tényleg egy hős volt aki anno állítólag megakadályozta , hogy a Sorosé legyen. Minden kormánynak vannak gázszerelői ? Azért azt tudjuk nem a magyar Kovács 23 János 50 db részvénye volt a fontos. A részvények arányában szavaznak a közgyűlésen ,kinek a kezében van a legtöbb annak van a legnagyobb szavazati joga, sőt a vezetőséget is visszahívhatja . Lehet tovább gondolni......

.:: Jó téma
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. április 21. 05:34
Admin
Úgy néz ki, jó témát dobtam be, amiről többeknek van véleményük.

Érdekesnek (talán mondhatni tipikusban) tűnik a cikket támadók vitastílusa: nem a cikk állításait cáfolják, nem azzal vitatkoznak, hanem a cikkírót hiteltelenítik. Talán nem is szúrt volna szemet most ez a vitastílus, de pont a cikk is utal ilyenre: "határon innen és túl, hogy a régi lenini taktikát követve mindig személyre támadnak. Sohasem az üggyel, az állításokkal, a felvetésekkel vitatkoznak, azok cáfolatával nem fárasztják sem magukat, sem a nagyérdeműt. Ők a személyeket félemlítik, és ha ez nem elég, semmisítik meg, ezért újságírói, aktivistái a karaktergyilkosságok specialistái."

Konkrétan a cikk állításaival kapcsolatos vitairatot, cáfolatot viszont még nem olvastam itt. Vagyis legfeljebb e téma kapcsán hasonló témákban.

.:: (nincs cím)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. április 21. 05:49
Admin
"a külföldi tulajdonú bankok dolgozóinak jövedelme nagyságrendekkel nagyobb volt (mint az OTP dolgozóié)"
Nem cáfolhatom, mert nincs információm, se akkor sem azóta nem dolgoztam a bankszakmában. De a "nagyságrendekkel" szerintem legalább 10-szeres eltérést jelez. És azt nehezen tudom elképzelni, hogy az OTP privatizációja idején (1990 körül) azonos munkakörben Magyarországon dolgozó OTP és pl. Erste bankalkalmazott fizetése között több mint 10-szeres különbség legyen. Hangsúlyozva, hogy MO-on dolgozó - mert a külföldi anyabanknál nyilván lehet akár ennél nagyobb különbség, de az Aranka állítása szerint nyilván irreleváns.

Azzal az állítással meg nem is akarok vitatkozni, hogy "Schmidt Mária világlátása változó az idők során" mert ez valószínű igaz. Sőt, azt sem cáfolnám, ha valaki azt mondaná: jelenleg a patásorbán neki akar menni a Sorosnak, mert csak. És a Schmidt bérmunkában, jól megfizetve készségesen szállítja a célt szolgáló/Sorost "leleplező" tanulmányát. Mondom nem cáfolnám: egyrészt, mert vélhetően igaz. Másrészt, mert ez megint a cikkszerző hiteltelenítését, a karaktergyilkosságot tűzi ki célul az helyett, hogy a cikk tartalmával vitatkozna, állításait cáfolná tényszerűen.

De én a tanulmány logikáját, állításait nézem inkább, akárki is írta azt.

.:: Bizony pedig
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. április 21. 11:42
-newyork-
így volt . Nem a külföldi kolléga bérével hasonlítottam miénket össze . Eleve a Csányi érkezése után eltörölték az étkezési jegyet ,a ruhapénzt , míg a külföldi tulajdonú bank alkalmazottai kaptak. Minimálbérünk volt , míg a külföldi banknál nem, évente több alkalommal kaptak az eredmény függvényében " jutalmat" illetve a termékek eladása után jutalékot. Ha emlékszünk el is terjedt mekkora az átlagbér a szektorban, és irigykedtek is ránk. A tényhez hozzátartozik a bp-i dolgozók a vidéki dolgozóknál dupláját -háromszorosát kapták, a sok fóka kevés a hal alapon.
Én nem tudok , de főleg nem akarok a cikk állítását cáfolni , mert olyan abszurdnak tartom. Igaz azt is , hogy nem tudjuk elképzelni senkiről , hogy tényleg önzetlenül segít . Nem csupán a Soros üggyel kapcsolatban hanem akárkivel , sőt itt a honlapon is felmerült egyik társunkkal kapcsolatban. Én azt hiszem létezik olyan ember aki anyagi haszon nélkül is is segít másokon még ha milliárdos is . Ami a Sorossal kapcsolatban vád , hogy kvázi ide küldi a menekülteket. Nem jártam ott , de a jogvédő szervezetek elmondása szerint , a már úton levőkön (!) segít , a tábor orvosi ellátását pl. magyarul az emberi körülményekben, és nem küldi hanem egy irományban- ha már elindultak- a hasznos tudnivalókban . Ö is volt menekült lehet ezért viszonyul a kérdéshez talán másképpen , empatikusabban, és erre anyagiakat is áldoz.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. április 21. 12:38
Admin
Aranka, remélem, nem azt akarod mondani, hogy ez a Soros az önzetlen segítőkészség ikonja, egy olyan milliárdos, aki vagyonát áldozza a rászorulóknak, kizárólag emberbaráti szeretetből?

De honnan is van ez a nagy vagyon? Mert nem így született, az biztos, hanem életében szerezte, morálisan, de néha jogilag is kétes ügyletekkel.

Spekulációkkal bedöntötte az angol fontot 1992-ben. Itt csemegézhetsz: https://www.google.h...=soros+angol+font többek közt a (szerintem liberális) 24.hu cikke a témában: http://24.hu/fn/gazd...oros_kontra_font/
1998-ban padlóra küldte az orosz rubelt, szintén spekulációkkal. Erről: https://de.wikipedia...iki/Russlandkrise és még sok helyen.
2008-ban megtámadta a magyar forintot és az OTP-t. Erről: http://hvg.hu/gazdas...0090326_soros_otp Ez miatt a magyar pénzügyi felügyelet félmilliárdos büntetést szabott ki.

Ha valaki törvényes keretek között tőzsdézik, spekulál, arra nem szabnak ki büntetést.

Több országban elmarasztalták bennfentes kereskedés miatt - ez ugyanis a világ pénzügyileg fejlett országaiban bűncselekmény. Erről: https://mno.hu/kulfo...ikus-ember-754166

És csak a tanulmány egynéhány állítására kerestem rá a neten. Cáfolatot sehol nem találtam ezekre az állításokra, de számos forrás megerősíti azokat. Aranka, igyekeztem olyan forrásokat beválogatni ide, amiket te korábbi elmondásod szerint hitelesnek tartasz. Sőt, ha szánnék rá időt, akkor valószínű a tanulmány többi tényállítására is találnék hiteles forrást.

Erre te azt mondod, hogy a tanulmányt eleve abszurdnak tartod. Én meg azt tartom teljességgel elképzelhetetlennek, hogy egy ilyen pénzügyi bűnöző, egy tőzsde hiéna egyébként az így, mondjuk ki, jórészt törvénytelenül összeharácsolt vagyonát a világ szegényeinek, rászorulóinak megsegítésére költi.
Vagyis ... dehogynem, az állítás részben igaz. Hisz azt sem cáfolja senki, hogy a Soros által irányított ún. civil szervezetek szervezik a migrációt, erre Soros valóban sokat költ. Én csak azt cáfolom (és egyébként a tanulmány is, hogy ezt nem önzetlenül teszi, hanem igenis van vele konkrét célja. Ami cél hasonlóan gátlástalan és önös érdekű, mint a fentebb is felsorolt pénzügyi manipulációk.

Zárszó: a két dolgot (szerző személye és a tanulmány tartalma) különválasztom tehát. Az, hogy a tanulmányt megfontolásra, továbbgondolásra érdemesnek tartom (ennyi, nem több) még nem jelenti, hogy ne lennék kritikus úgy általában a szerzővel szemben.

.:: Ma reggel találtam
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. április 22. 05:55
Admin
ezt a cikket: http://pestisracok.h...rkaban-spekulans/ ami kiszivárgott dokumentumok alapján nem kevesebbet állít, mint hogy a Soros hálózata 226 Európa Parlamenti képviselőt befolyásol. A hivatkozott dokumentum: https://www.geenstij...skooptbrussel.pdf
Talán megnyugtatónak mondható, hogy mindösszesen két magyar EP képviselőt sorol fel: Meszerics Tamás (SZDSZ, majd LMP) és Niedermüller Péter (DK). És mielőtt eleve "abszurdnak", hamisítványnak kiáltanánk ki a doksit, érdemes beleolvasni a doksiba és az állításait megintcsak összevetni más, hitelesnek gondolt forrásokkal, tapasztalatokkal. (elolvasásához angol tudás szükséges)

De ezzel azt hiszem, le is szállok erről a lóról.

.:: Le lehet szögezni , hogy
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. április 22. 06:26
-newyork-
a Soros György egy ügyetlen pasi. Rosszul csinálja, mindenhol lelepleződik, már a Pesti Srácoknál is, de ez még semmi.A pénzén tanult a magyar komplett politikusi gárda , akik mégis szitokszót csináltak a nevéből. Rosszul befolyásol , ügyetlen a Soros, vagy az orosz vezetés nagyon okos , mert Oroszországba be sem léphet , nálunk is felébredtek , remélhetjük még nem későn.

.:: A magam részéről
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. április 23. 09:56
Zsolt52
nagyon sok új ismeretet szereztem Aranka és Tibor fenti vitájából.


Úgy általában nem olvasok keveset, de inkább más témakörökre irányul a figyelmem.
Most viszont figyelmesen elolvastam a feltett cikkeket és néhány további idevágót is, a cikkek alatti olvasói hozzászólásokkal együtt, melyek sok esetben szintén figyelemre méltóak.
Ezt a két társunk vitája nélkül magamtól nem tettem volna meg.

Míg a Firkafalról értesülhetünk a mindenkori aktuális időjárásról, addig az Ocsú némely témaköre kicsit el tud gondolkodtatni engem. Talán másokat is!


Továbbra is szívesen olvasnék túlfűtöttség mentes vitákat más témákban is. Mert így van lehetőségem mélyebben is megismerkedni olyan területekkel, melyeket saját belső indíttatásból nem tennék.

.:: Mária asszony milliárdjai
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. április 24. 05:08
-newyork-
A többszörös igazgató asszonyról azért tudjuk komoly vagyona van, a vagyont az elhúnyt férje lévén szerezte. A férje nem más Ungár András aki Lupis József bróker ( akit elítéltek ) mellett kezdte karrierjét, de nagy vagyonra a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. megvásárlásával tett szert.
Eszembe is jutott lehet a Mária asszonynak nem is a fantáziája lódult meg ennyire, hanem tudta ezek a dolgok hogy is mennek felénk, hogy úgy mondjam a hálószobai mesékből ?
A témának azért én is utána olvastam, a koszovói bank témát nem ismertem, a trepkai bányák : annyi tudható, a bányák szerepe mennyire fontos Koszovó további gazdasági fejlődése miatt. A bányák rossz állapotban voltak ( környezetszennyezés , felszereltség )A vállalat igazgató tanácsban benne volt a Soros, sőt a fia is, csak azt nem írta a kis dolgozatában a Mária asszony, hogy ebben az igazgató tanácsban még ült vagy negyven személy , több országból, tehát koránt sem egyszemélyes Soros üzletről volt szó. A bánya " feljavításához " nagyobb részt kormányok adtak pénz, kisebb részben magán személyek -cégek.

.:: Zsoltnak ajánlva:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. május 14. 04:24
Admin
mivel szóba hozta / megkommentálta az esővízgyűjtő tartályos ötletemet.
Elkészült, majdnem pontosan az előzetes tervek szerint. Egy kép róla:Tartály saját szállítással (üza.költség): 15e, beleraktam egy kútszivattyút (akciósan 7e), 50 méter slag hogy a kert végébe is elérjen (6e), némi esőcsatorna anyag. Ennyi volt a költség. Télire majd berakok egy egyenes esőcsatornát a kép szerint és nem fog belefagynia víz (na ugye hogy mindenre gondoltam). A tartályból szivattyú nyomja a vizet hátra a kertbe locsolni.
Ha beválik idén, lehet, hogy jövőre lerakok mellé egy másik ilyen tartályt, összekötve ezzel. Úgyhogy Zsolt, ha hamarabb nem, akkor megint járok majd felétek. Mindenesetre egyszer már megtelt, a múlt heti esős napokon. Ahogy számolom, 2-3 év alatt behozza az árát, és végre aszályos időben sem kell spórolni annyira a locsolással. Nálunk 1000 ft fölött van a víz köbmétere (csatornával, amit viszont locsoláskor is fizetni kell)

.:: Admintól érdeklődve:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. május 14. 07:12
Zsolt52
LEGELŐSZÖR IS GRATULÁLOK!

Hiába! Aki felénk jár az ötletdús környezetbe kerül. Ezt mindenki láthasssa! Ennek következtében a Te kreativitásod is felfőkarcolóként hasítja a csillagos eget! /Már ha éppen éjjel van. És nincs eső./

Egyébként, ha megint erre hoz jobb sorsod - amit nagyon remélek, mert Te is megérdemled, hogy néha jó környezetbe tartózkodj - akkor építs össze nekem is egy ilyet. És akkor már csak a nyári monszunokban reménykedhetek, hogy mielőbb megtérüljön a befektetés. A mostani esős időkben nyilván gazdaságos is lenne. Ha sokat esik az eső, akkor valóban működik a dolog és megtelik a tartály. De akkor meg mi a francnak locsolni?

.:: Naugye, hogy
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. május 14. 08:50
Admin
érdemes volt dicsekedni - már itt is az első megrendelés. Bár némi szarkazmust érzek a fentidézettben, de biztos bennem van a hiba. Tessék talán inkább a szunnyadó kreativitásom kiélésének betudni a dolgot.
Egyébként nem kell hozzá monszun. Nálunk 50 m2 tetőfelületről gyűlik bele a víz, így a múlt heti kétszeri enyhe eső is elég volt, hogy megteljen.

Ezt most csak Zsoltnak, a felvetésére: "Ha sokat esik az eső, akkor valóban működik a dolog és megtelik a tartály. De akkor meg mi a francnak locsolni?". Ütemterv: amikor esős idő van, megtöltöm, majd amikor aszályos időszak lesz, akkor kilocsolom.
Szívesen.

Amúgy van hátránya is: a beszerzett kútszivattyú amilyen olcsó, olyan hangos. Ami nem baj, ha egy mélyre fúrt kútba leeresztve használom (erre készült), de így ha bekapcsolom, zörgéstől hangos a környék. Megoldás lesz: egyéves cseregaranciával adták a tecsoban (=nem javítják). Megvárom, amíg ez a típus elfogy, aztán ősszel visszaviszem hogy elromlott. És a visszakapott árából veszek egy csendesebbet.

.:: Hátha érdekel valakit
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. június 27. 22:42
Zsolt52
Több önmagát földrajztudósnak tartó ismerősömet hoztam már zavarba azzal, hogy megkérdeztem tőlük, melyik európai ország fővárosa Tiraszpol?

A kérdésre több válasz adható:

1. Transznyisztriáé;
2. Dnyeszteren Túli Köztársaságé;
3. Orosz szemszögből nézve Pridnyesztrovjéé (Dnyeszteren inneni terület)
4. Dnyesztermenti Moldáv Köztársaságé /ez a magyar hivatalos neve/.

Mikor nem régen három barátommal Moldovában (és nem Moldvában!) jártam, ezt a defacto szakadár államot sem akartam kihagyni. Transnisztria Moldovából vált ki 1990-ben, amikor egyoldalúan kikiáltotta a függetlenségét. Igaz, ezt egyetlen állam sem sietett elismerni. Viszont az ország mégis több mint negyed évszázada egzisztál. Rendelkezik egy állam minden ismérvével. Van saját pénze, címere, zászlaja, államszervezete és komoly katonai ereje is, mely az államhatárokat szigorúan őrzi.

Nekünk is utóbbival gyűlt meg a bajunk, mikor egy egynapos É-D-i irányú látogatást terveztünk ide. De már a Dnyeszter hídján fennakadtunk. Az útleveleket elkérték, majd félre állítottak bennünket. Egyszerűen nem értették mit akarunk az országukban. Mint ahogy valószínűleg Ti sem most. Két óra múlva, mikor éppen a gyógyszereinket kutatták át és állítólag – ha jól értettük egyáltalán őket - nyugtató hatású gyógyszereket kerestek köztük, feladtuk a bejutást. Pedig, ha lett volna ilyen nálunk, az most ránk fért volna, mivel felnyomták rendesen idegeinket. De ők valószínűleg azért keresték, mert ezeken élhettek, hiszen baromira nyugodtak voltak és iszonyúan ránk értek.

Mi viszont inkább visszakértük útleveleinket, mert úgy értesültünk korábban, hogy állítólag majd a kijutás az igazán nehéz és hosszadalmas ebből az országból. Ez viszont elvitte volna a területre szánt időnket. Az útlevelek visszakérését az egykori szovjet katonaság ruhájába /vagy ahhoz nagyon hasonlóba/ bújtatott katonák nem értettek. Végül is három órai határhídon történő várakozás után visszafordultunk Moldovába.

Pedig érdekes lett volna megnézni a szegény szomszédok - Moldova és Ukrajna - közé beékelődött viszonylag gazdagabb, de keményen posztorosz beállítottságú országot. Azt az országot, ami csak a valóságban létezik, hivatalosan nem. És 27 éve teszi ezt, dacolva az elszigeteléssel.

Míg Moldova Európa egyik legszegényebb országa, addig Transnisztria gazdasági helyzete lényegesen jobb. Ezt a területet fejlesztették korábban, mikor még a Szovjetunióhoz tartozott, mert a mesterséges betelepítések miatt itt sok orosz élt. Ellentétben a moldovai román többséggel. Bennük az oroszok nem bíztak. Így az egykori ország keleti része lett gazdaságilag és iparilag lényegesen fejlettebb. 1989-ben – a szétválás előtt - az itteni 17 % népesség adta az országos GDP 35 %-át.

Fegyvergyártó központot és raktárakat is létrehoztak itt. És az oroszok jelentős fegyvermennyiséget itt is hagytak a Szovjetunió szétvállása után. Ez az egyik oka, hogy Moldova ugyan megpróbálta saját egykori területét katonailag visszafoglalni, de nem sikerült neki.

Az ország jó kapcsolatokat ápol a mai Oroszországgal. Mivel az ásványkincsekben szegény mai Moldova olaj és gáz ellátása teljes mértékben Transnisztrián keresztül érkezik, ezt komoly feszültség esetén el is lehet zárni. Vicces viszont, hogy állítólag az egyik ilyen Oroszország – Moldova közötti politikailag feszült helyzetben, mikor az utóbbi bőszen hangoztatta, hogy nemzetközi jogi értelemben Transnisztria Moldova része, erre az oroszok a külön vált Dnyeszteren Túli Köztársaság teljes éves energiaszámláját simán elküldték Kisinyovnak, hogy akkor fizessék ki, mert addig nem kapnak ők sem új energiát.

És mi várható a jövőben? Semmi változás. Oroszországnak érdeke a jelenlegi helyzet fenntartása, mert ezzel Moldova esetleges EU-s vagy NATO-hoz történő csatlakozása is gyakorlatilag megakadályozott. Másrészt meg mostanában jól jön neki Ukrajna nyugati határán egy baráti- és részben tőle függő szövetséges.

.:: Hol jártunk ma !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. július 02. 19:44
-newyork-
Az admin által eléggé el nem ismert Magyar Narancsban olvastam ma reggel: irodalmi séta a Margit Szigeten. A séta témája Arany János , hiszen Arany év van. A tervemhez találtam társat is, az Ildikó személyében . Szóval kulturálódtam ,-- mert azért nem csak a óvszeren szokott járni az eszem-- az Ildikóval. A találkozó helyen nagy szerencsénk volt , nem volt jegy ! Az Ildikó viszont találkozott egy régi kolléganőjével aki az Irodalmi Múzeum igazgatója, így kaptunk jegyet mégis. A séta a Szent Mihály kápolnában volt. Meglepetésünkre Hegedüs D Géza szavalt ( a séta során minden " állomáson" ) és az Irodalmi múzeum fiatal munkatársa mesélt sokat és érdekeset Arany Jánosról. A második állomás a szigeti Nagyszálló recepcióján volt, itt található egy relief Arany emlékére , mert sokáig nyaralt az akkor még valódi szigeten , mert híd még nem volt.
A következő állomás a híres Arany tölgy alatt volt. Majd az Arany szoborhoz mentünk , ahol ismét felolvasott Hegedüs D. Géza , és gitáron meghallgattuk Arany által írt dalokat. Ami nem közismert , autodidakta módon tanult meg kottát írni , és így komponált is , saját verseire dallamokat. Sőt hangszereken is játszott. Jó kis délután volt.

.:: azt hiszem
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. július 02. 19:46
-newyork-
hoqy Zsolt témája Transnisztria-ról megérdemelt volna egy blog státuszt . Nagyon érdekes szerintem.

.:: 245873-hoz
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. július 03. 10:28
-newyork-
6. sor vége helyesen : a séta első állomása
Bocs !

.:: Köszönöm Aranka a támogatást!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. július 03. 12:26
Zsolt52
Úgy érzem, hogy a blogok közé inkább könnyebben emészthető, többek által olvasható témák kerüljenek fel. Az elvontabb, keveseket érdeklő írások meg jó helyen vannak az Ocsúban. Hisz ez pont erre lett kitalálva.

Azt tudomásul kell venni, hogy az embereknek változó az érdeklődési köre. Én szívesen olvasok olyan dolgokat is itt, amiknek magamtól nem jutna eszembe utána nézni, vagy csak egyszerűen lusta vagyok hozzá. Viszont ha azt valaki alaposan körüljárja és leírja, szívesen olvasom. Az ismeretek tágításának ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb módja.

Ugyanakkor semmilyen témát nem erőltetnék másra. Például mikor - vagy két éve - elkezdtem Afrika egyes gazdasági régióiról írogatni, – mert akkor ez nálam különösen aktuális volt, és emiatt sokat olvastam róla - a második összefoglaló után leálltam vele. Miután látszólag senkit sem érdekelt. Ezt is tudomásul kell venni. Azóta is jártam Afrika több országában. Idén is. Viszont már nem írok róla.

Korábban volt olyanom, hogy leírtam a honlapra a számomra érdekes, vagy új dolgokat: Olyanokat amiről sokat olvastam, vagy esetleg amit éppen megéltem. Miután egyre kevesebb ilyesmire a fogadókészség, ezért manapság ritkán teszem. Így maradt a Firkafalon az egy-két együgyü beszólásom. Vagy, ha nagyon elfelejtkezem magamról, akkor az Ocsú. És nem hiszem, hogy ezen változtatnom kellene.

.:: Volt szó a firkán
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. augusztus 02. 08:42
-newyork-
a szennyvíz árának nagyságáról. Úgy a vízről egyáltalán.
Ma olvasom , a vezetékes víz kb 25%-a elfolyik . Sok még mindig az azbeszt cső . Napról napra romlik helyzet , megint jönnek majd a csőtörések , tudjátok a nagynyomásúak , forgalmas kereszteződésekben. A kormány által rendelt tanulmány szerint 3000 milliárd kéne a felújításhoz. Nem politizálni akarok , de kezdenek beérni a "nemzeti közműrendszer" gyümölcsei. Még amit a rohadt multik felújítottak is amortizálódik le ismét, karban tartás nincs. A szemetet sok helyen már a katasztrófa védők hordják el. Az áram ára magasabb mint a piaci ár. Helyes az állami tulajdon egy szintig , csak hol a normális szint ? A számlázás még mindig esetleges sok helyen. Én pl egy kuka használatról három A4-es lapot szoktam kapni, plusz a víz számla azonosan . Ha felvállalták miért hagyják pusztulni , és miért nem tudják működtetni ? Károgni nem akarok , de olvassuk a venezuelai eseményeket , ott sem sikerült megtalálni az állami tulajdon helyes mértékét, finoman szólva.

.:: Ezen a hétvégén nem megyek kirándulni
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. augusztus 05. 05:28
Admin
mert szervizben van a szépúj autóm.

Na ezt elmesélem..

Egy kaposvári kereskedő kínálatában találtuk a kiszemelt autót június elején. Közép/felső kategóriás használtautók behozatalával foglalkoznak Olaszországból - ami azért jó állítólag, mert ott nem sózzák az utakat, nem rohad az autók alja annyira. Szerelő ismerősömmel mentünk le megnézni a jelöltet, amikor "szakmailag" rábólintott, elkezdtem volna alkudni. Hogy a próbaúton találtunk rajta 4 apróbb hibát, ezeket természetesen lealkuszom. Azt mondta, egy fillért sem enged, ellenben a hibákat az autó átadásáig kijavítja. Megegyeztünk.

Az egyik ilyen hiba volt, hogy nem hatékony a klíma. Nos amikor lementünk átvenni/kifizetni, a klíma már erőteljesen hűtött, a többi hiba is javítva volt, más problémát nem láttunk. Hazajövet után pár nap örömautózás, ismerkedés következett, utána ment a gép a háziszerelőmhöz - olajcsere, vezérlés csere, stb. Mondtam, mindent nézzen át és javítson úgy, mintha saját autója lenne. 140e volt a számla vége, de hozzátette, hogy alaposan átnézte, szépen egyben van, sokáig örömöm lesz benne.

Kivéve a klíma, ami ez alatt a pár nap alatt elengedte a hűtőközeget. Azaz nem hűtött már semennyire. A klímakompresszornál szivárgás nyomokat látott - az alkatrész cseréje 80e ft + munkadíj + újratöltés. Tehát úgy nézett ki, az eladó átadás előtt nem javította a klímát, csak újratöltötte. Jó-lesz-az-úgy, elég ha átadásig működik, hátha beszopom.

Szerencsémre kereskedőtöl vettem az autót. Telefonon jeleztem a problémát az eladónak - azt mondja, a szerelőm ebben nem releváns, vigyem az autót klímás szakműhelybe. Két nagy autóklímás szerviz is van Érden, komolyak, elvittem az egyikhez. Felmérték (pénz sem kértek a leendő munka reményében), mondta és mutatta, hogy nem csak a kompresszor cserés, hanem a klímahűtő is. Azt mondja, akár 200e ft is lehet a teljes javítás + újratöltés. Na, még onnan a szervizből felhívtam az eladót, aztán átadtam a telefont a klímás szerelőnek, beszéljék meg. Végül lefotózták a hűtőt és elküldtük a képeket az eladónak emailben.

Ekkor már írtam egy nyomatékos levelet, miszerint ezt rejtett hibának tekintem ami már az átadáskor fennállt és a kötelező termékszavatosság alapján igény jelentek be a javítására vagy annak költségére. Ezzel együtt nagyon nem voltam biztos abban hogy sikerrel fogok járni - de azért legyen írásban is nyoma. Elszántam magam, hogy azért a 200e ft-ért akár perre is megyek ha kell. Amit jó eséllyel meg is nyernék.

Pár nap után jön a válasz emailben: adjam meg a postacímemet, hogy küldhessen egy másik klímahűtőt (ez kb. 30-50e ft árú alkatrész). Aztán meg is jött az alkatrész postán. Nem bontottat, hanem eredeti csomagolású újat küldött. Válaszom: köszönöm, ez korrekt hozzáállás, de a nagyobb tétel a kompresszor lesz, az is javítandó vagy cserélendő. Majd a szerelőm kicserélte a hűtőt, kivette a kompresszort, amit postán leküldtem Kaposvárra (ez meg kb. 80-100e ft értékű). Szerdán vették át. Én pénteken rákérdeztem, mik a fejlemények (most az én érdekem a dolgok pörgetése, őneki ráér) - azt mondja belső tömítés cserékkel javítják (amúgy működött, csak eresztett), folyamatban van, talán hétfőn meglesz. itt tartunk most. Remélem, ugyanilyan rugalmasan mennek tovább a dolgok és sikeresen fog lezárulni az ügy.

A háziszerelőm előre mosolygott - törvény ide vagy oda, az ilyen használtautó kereskedők kapugaranciával dolgoznak. Azaz ha már elhoztam+kifizettem az autót, mehetek Hitlerhez panasszal. Ezzel szemben esetünkben négis rá lehetett venni/szorítani a kereskedőt arra, hogy egy jogos kifogásért legalább részben helytálljon. Azzal, hogy nem nekem kellett a két alkatrészt megvennem, 100-150e fttal vagyok beljebb - a munkadíjat egyezségképpen eleve magamra vállaltam. És az a 100-150e ft nekem igenis sok pénz. Persze lehet, hogy az eladó így nem keresett semmit ezen az autón, de ez már legyen az ő problémája. Ő a vállalkozó, az ő kockázata, hogy bejön-e egy üzlete. Előzetes tanulság tehát: érdemes ismerni a jogainkat hasonló esetben és élni is velük. Van esély rá, hogy ne tudjanak megszívatni.

.:: Pár megtörtént eset lazításképpen:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. szeptember 03. 12:18
Zsolt52
Erdély, 50 éves szakácsné mondta:
- Az az ősz ember veletek van? Mert egy kicsit bejön nekem!
Mire az „ősz ember”:
- Lehet beszélni mindenről, de csak akkor, ha egy remek töltöttkáposztát főzöl nekem.
- Csinálok én Neked olyat, hogy osztán az éjjel győzzed meghálálni!
/De mint később hallottam, végül is nem volt meghálálás./


NDK-s éveim után, itthon lementem egyszer egy ismerősömhöz a Balatonra. Mesélte, hogy nyaranta a lakása kiadásából él. Természetesen NDK-s turistákat fogad.
- Nem is tudtam, hogy beszélsz németül – jegyeztem meg.
– A legszükségesebbeket igen – mondta.
És tényleg jöttek NDK-s bérlők, mire neki rögtön összefutott a szájában a nyelvtudás.
A „Zimmer frei”-en túl meg tudta mutogatni nekik a kiadó helyiségeket is. Legvégén a habot a tortán a gyerekszoba jelentette, ahol a polcon még a gyereke régi játékai is ott voltak. Valahogy eképpen hangzott a bemutatás:
„Das Küche very komfort. Viel DDR Robot. Zwei Schlafzimmer. Badezimmer sehr gut, gross. Kaltwasser und Termalwasser! Und Kinderzimmer prima! Ein Kindertomato!”


És végül a karácsonyi nagy zabálások után mesélte egy barátom:
Tegnap este ráálltam a mérlegre, és képzeld! A magasságomat mutatta!

.:: Igazi házigazdaként tartod égve a lángot,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. szeptember 09. 10:34
rigotibi
az életet az ocsúd - a Te 'OCSÚ'-d - felett.
Régóta kedvelt, s Téged érteni vélt sorstársam, Zsolti !
Öregem !

Már meglehetősen hosszú, de tán még annál is hosszabb idő óta vacaklódok, vergődök az itteni jelenlétem - olvasás és írás formájában megnyilvánuló - bárki számára is elhanyagolható, létet feltételező szükségességéről.
S mire jutottam ?
Maradok.
Mégis maradok !
Mert Téged, és a Hozzád hasonlóan gondolkodóakat, elveszíteni nem szeretném.
Néhányszor már szakadófélben volt a cérnám, de túltettem magam ezeken a próbákon. Miért is ne, hisz nemcsak az itteni hozzászólási lehetőséggel,de szavazati s választójoggal is bírok - sajnos ugyan csak úgy - mint a funkcionális analfabéták.

Ugorgyunk, de csak egy aprócskát !

A mi - magyarok - kenyerét főként búzából őrölt lisztből sütik a pékjeink, áldásom kezeik munkájára. Az arató- cséplőgépekből kikerülő ocsút - de az alig valamit is érő - hitvány állateledelt sem tékozolják el a gazdák, s ha valaki, akkor a józan parasztok tudják, hogy miért. Mert létfenntartó lehet az éhező jószág számára.
A Te 'OCSÚD', 'OCSÚJAID' - Zsolti - nem az éhhalált kivédendő, életmentő szerepének betöltésére, kiváltására, annál inkább többek, sokak véleményének helyt adó fórum.
Remeket alkottál ezzel az ötleteddel.
Amíg 'OCSÚ'-d, 'OCSÚ-nk' van és lesz, kuksizni fogom rendszeresen, hisz hol másutt, ha nem itt tehetnék szert érdemleges szavakra.
Na jó ! Időnként - de csak igen ritkán - a firkára írottakra is figyelek, ha valami megtetszik az ottaniak közül.
Apropó, hadd kérdezzek valami fontosat !
/Á propos. Így írják itt, ám ugyanúgy mondják mint mi, de ezt csak figyelemelterelésként tettem szóvá./
Milyen az idő otthon most, s mennyivel drágább - vagy olcsóbb - a krumpli ára a 'lidli'ben, mint az 'oson'ban ? Ha nem tudod, ezennel- de csak Néked - megbocsátom e határtalan tájékozatlanságodat. és még egyszer

.:: Most leltem
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. szeptember 11. 08:06

.:: Aranka miket nem talál!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. szeptember 11. 09:38
Admin
"A szigetet a 70-es években gyakran meglátogatták hivatalos NDK-s küldöttségek, de turistacélponttá sosem sikerült tenni, pedig még az egyik tengerparti részt is átnevezték Playa RDA-ra, vagyis NDK-strandra"

Az akkor biztosan FKK!

Amúgy meg lehet újra kiutazni az NDK-ba, aki akar. Ugyan nem lehet odamenni félnapos vonatozással (kicsit messzebb van), de ez nem lehet akadály...

.:: Érdekeset találtam
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. szeptember 16. 16:49
-newyork-
Az iváni kövek .............
Egészen rendkívüli égi esemény történt Iván mezőváros határában, Széchenyi Pál birtokán, 1841 augusztus 10-én éjszaka. Nagy vihar közepette valóságos kőzápor hullott az égből, úgy becsülték, 350 milliárd kőszemecske, közel 20 ezer tonna összsúlyban, 10 négyzetkilométert meghaladó nagyságú területen. Olyan, "millyre a természettudomány története nem emlékezik". Nem csoda hát, hogy az iváni "légkőeső" kiérdemelte a tudományos világ figyelmét. Ám nem többre, mindössze néhány hónapra. De mi is történt valójában?
A szemtanúk így emlékeznek :
...rendkívüli hőség fonnyasztotta minden veteményeket, ’s délig a’ legtisztább, ’s szélcsendes nap volt: csak délután mintegy két óra tájban kezde a’ szél lengedezni, melly lépcsőnként növekedvén, öt hat óra tájban dühös orkánná fajult. Az eső csak szemetölve kezdődék szünetnélküli villámlás közt, de a’ dörgés kevésbé rémitő, ’s csak morgó volt, ’s ekkor esett ama ritka eső...
...Színre mind sötét barna; majdnem olasz borshoz hasonló, kőkemény, a legjobb fogakkal is alig felharapható: bellül némelyik lyukas, szén forma, minden íz, és szag nélkül...
Gróf Széchenyi István éppen ebben az időben volt szoros kapcsolatban báró Reichenbach Károly hírneves német vegyésszel, a paraffin és a kreozot felfedezőjével. Reichenbach ekkoriban Bécs mellett élt, selyemtenyésztéssel és természettudományokkal foglalkozott, nem mellesleg kiváló meteorit szakértőnek tartották, számos tanulmányt publikált a témában. Széchenyi azért kereste meg a vegyészt, hogy a selyemtermesztéssel, a vasművel és a gőzmalommal kapcsolatos terveiben egyeztessenek, egyben a pestvidéki vasgyár alapítására kívánt vele szövetkezni. A báró szeptember 28-án érkezett Cenkre, Széchenyi birtokára.
Reichenbach addigra már hírét vette az augusztusi iváni kőesőnek, sőt valamivel korábban, Bécsben meg is vizsgálta a kövek mintadarabjait, miután ezeket gróf Festetich László, Széchenyi unokatestvére már eljuttatta vizsgálatra a bécsi udvari ásványgyűjteménybe, a K. K. Hof-Mineralienkabinettbe.
A rendkívüli ritkaságszámba menő kőesőnek nyomban nagy híre kerekedett a tudományos világban. A köveket nem csak Bécsben (Baader Jakab bécsi orvos és ásványkereskedő az iváni iskolás gyerekekkel mintegy 45 kg követ gyűjtetett össze), hanem már Berlinben, az Ivánhoz közeli Lövő plébánosa által megküldött mintákat pedig a Magyar Tudományos Akadémián is vizsgálták. 
Időközben azonban a bécsi udvari ásványszakértők - közöttük Rumler Károly, a gyűjtemény adjunktusa - befejezték a kövek vizsgálatát és egyértelműen kijelentették, hogy a kövek nem meteoritok, hanem földi eredetű képződmények. Ugyanezt állapította meg a berlini királyi akadémia előtt egy bizonyos Ehrenberg professzor, aki finom növénymaradványokat talált a köveken, ami a földi eredetet kétségtelenné tette.
Az ügyre, valamint a szakma és Reichenbach között kialakuló, hónapokig tartó éles vitára talán a végső pontot Széchenyi Pál tette, aki az iváni határban egy légkőverte hároméves lóheretábla talajából egészben kiemeltetett egy köblábnyit, amelyből Bécsben már minden kétséget kizáróan kimondták a kövek földi eredetét. Ezzel Reichenbach báró kozmikus kövekről szóló elmélete végleg elbukott.
A bécsi Hof-Mineralienkabinettben egy kiállítást állítottak össze, melyen bárki érdeklődő megtekinthette az iváni "légkövek" mellett, az azokkal teljesen megegyező, különféle lelőhelyekről származó babérceket. Az Ivánból érkezett kövekből állítólag ma is őriznek néhányat a bécsi Természettudományi Múzeumban. 
A ritka és különös jelenség magyarázata ez: a talajban lévő köveket, az úgynevezett babérceket, a rendkívüli erejű forgószél felkapta, felhordta a magasabb régiókba, majd mikor a vihar ereje lankadni kezdett, a kövek visszahullottak (záporoztak) a talajra. Ezeket a "csodaeső" jelenségeket a hatalmas erejű légörvények hozzák létre, hatalmas szívóerejüknél fogva minden mozdíthatót felragadnak a magasba. Több híres csodaesőt is feljegyeztek a világ különböző pontjairól: 1549-ben Colmar városára békák, 1928-ba pedig egy amerikai farmon halak hullottak az égből. A legkülönösebb ezek közül azonban a véreső, de ez egy másik történet.  
A lövői plébános által a Magyar Tudományos Akadémiának küldött köveknek csak a kísérő levelét őrzi az Akadémia kézirattára, az iváni légköveknek a Nemzeti Múzeumban nincs nyoma. 

.:: Jó kis élvezetek
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. szeptember 25. 17:07
Zsolt52
Na, ne örülj! Megint nem az, amire gondolsz. Tulajdonképpen a függőségekről akartam írni. De a mai világban a cím fontosabb a tartalomnál. Én sem fogok itt hatalmas szenzációval szolgálni.

Középiskolai ismerősömet képes voltam kimozdítani otthonról. Nem láttam már vagy tízenéve. A szakálla már teljesen ősz /mondjuk ilyenkor ősszel ez pont stílszerű is/, egyébként meg sovány. Nagyon. Egyedül él, és nem tanult meg főzni. Na, de ez mellékvágány.
A fővonal az, hogy mint nyugdíjas, mivel tölti a napjait? Ez a kérdés tőlem hangzott el. Ő válaszolt:
- Játszom.
Én: - ???
- Számítógépes játékot.
- Ok! De ha befejezted?
- Olyan nincs!
- ???
- Általában csak reggel fejezem be.
- OK! Akkor alszol, majd utána mit csinálsz?
- Akkor játszom.
Nem ragozom tovább! Napi 15 órát játszik, néha leszalad a boltba, vesz valamit, amit gyorsan megehet, majd tovább játszik. Ő mondja, hogy az ilyen függő, mint ő, elveszti kapcsolatát a világgal, időérzéke megszűnik, összetűzésbe kerül emiatt környezetével, ismerősei elfordulnak tőle.
- - - -
Kedvem támadt összeírni a függőségeket. Nekem szerencsére nincs ilyen. Már azon kívül, hogy hülye írásaimmal időnként az őrületbe kergetlek benneteket. Tehát lássuk a legismertebbeket:
1. Alkoholizálás /Ismerjük, lépjünk tovább!/
2. Drogozás Marihuána, kannabisz; Aztán a keményebb drogok: heroin, kokain, amfetamin, és a dizájnerdrogok széles skálája/.
3. Dohányzás /Most már egyre többen leszoknak róla, vagy egyszerűen csak kihalnak./
4. Szerencsejáték /Sokak számára érthetetlen, hogy valaki még a házát is eljátssza, de találkoztam ilyen emberrel/.

- - -
Aztán van a függőségeknek olyan csoportja, mely a társadalmi elitélés skáláján nincs ugyan kiemelt helyen, de az egyénnek /és szeretteinek/ mégis sok problémát tud okozni:

- Shoppingolás: ez is súlyos kényszer lehet, mely a boltokban az árúk láttán – néha függetlenül az áruktól – jön ránk, de TV előtt, egy telefon segítségével is gyakorolhatjuk. Ki ne tudna példát mondani feleslegesen megvásárolt, soha nem használt tárgyaira? De ha ilyet tömegesen vásárol, akkor az már kényszer!

- Kényszerevés: lelki problémákra vezetik egyesek vissza. Mások meg csak egyszerűen azt tartják, hogy enni jó! Közös bennük a megnőtt túlsúly, meg a kevés önfegyelem.

- Munkamánia: egyesek képtelenek egyensúlyt találni a munka, és a magánélet vagy a család között. Csak a teljesítmény, illetve az ezzel járó siker a fontos.

- Utazási mánia: ritka, de létezik. Én ebben kispályás vagyok, de van közvetlen ismerősöm, aki csak számára új, még eddig meg nem látogatott országokba hajlandó elutazni. És számolja őket, és boldog ha egy úton két új országba is eljut. Számára például a Szovjetunió szétbomlása hatalmas nyereség volt. Állítólag most a 168.-ik országnál tart.

- - -
Eddig jutottam a felsorolásban. Ha tudsz még más komolyabb függőséget, írd ide!

.:: Szervusz Zsolt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2017. szeptember 25. 17:39
RSándor
Téged olvasni , arra várni , hogy mikor jellensz meg szemetgyönyörködtettö irásaiddal ! Ez az újfajta függöség a vén NDK-soknak

.:: függőségekek...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2017. szeptember 25. 17:47
janika1971
Zsolt igen van sok fajta függőség....Van még az internet,Facebook,Pc-játék...De még lehet más még amiről nem tudok...

.:: Szervusz Sándor!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. szeptember 26. 08:11
Zsolt52
246688-hoz:

Kösz a hozzámszólásodat. Gondolom ez a "Fizetett hirdetések kategória"-ba tartozik. Majd írd meg hány serrel gyüvök Neked!

„szemetgyönyörködtettö irásaiddal” Ezt viszont a mi Adminunknak köszönhetjük, mert a betűk fajtáját, méretét ő határozta meg. Ha szemet gyönyörködtető, akkor köszönet érte Nagy Admin!

.:: Egy különleges térkép
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. szeptember 26. 08:24
Zsolt52
segítségével bárki megnézheti, mi állt Budapest, vagy bármely hazai település helyén 250 évvel ezelőtt.

http://www.hirado.hu...ott-lakohelyeden/


Jó szórakozást!

.:: Tisztelt idejárók!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. szeptember 28. 07:22
Zsolt52
Ha valaki szeret régebbi dolgokról korábbi stílusban olvasni, és ideje is engedi, annak feltettem ide Eötvös Károly: Balatoni utazás című könyvét.

Nem ez a fő műve, hanem ennek az előzetese, az „Utazás a Balaton körül”.
Viszont csak ezt tudtam itt megjeleníteni.

1900-ban íródott. Aki ráér, biztos talál benne érdekes elbeszéléseket.
Egy-egy részlet elolvasása talán kellemes kikapcsolódás a Facebook helyett.
Jó szórakozást!

http://mek.oszk.hu/0...24/html/index.htm

.:: Hétfő reggeli ajánlatom
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. október 02. 05:58

.:: Most itt nagyon esik az eső,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. október 03. 07:45
rigotibi
ezért felmentést kaptunk a mai meló alól.
E 'kínomat s keservemet' gyógyítandó megkukkantottam Anti bácsi több sziporkáját is, s mondhatom, jót tettek velem.
Aztán ráakadtam egy - szerintem igazi - gyöngyszemre.

https://www.youtube....tch?v=o2GH6RE0M54

Remélem, nemcsak engem tud szórakoztatni ez a fenomenális ember.

.:: World Press Photo 2017 kiállítás
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. október 15. 17:19
Zsolt52
a Néprajzi Múzeumban

Javaslom a kiállítás meglátogatást! Minden évben megnézzük, és az idei is hozta a szokásos színvonalat. Csak október 23-ig van nyitva, mert utazó világkiállítás.

„126 ország 5034 fotóriporterének 80 408 pályázatra beküldött felvételeiből válogatott a zsűri. A fényképeket megtekintve a látogató jobban megérti, mi zajlik körülöttünk a világban és láthatja az elmúlt év hétköznapjaiból és legfontosabb eseményeiből kiragadott pillanatokat. „

Teljes árú belépő: 2100 Ft Kedvezményes (diák, nyugdíjas) belépő: 1000 Ft
Utána megnézhető ezért az árért Máté Bence természetfotós kiállítása is.
- - -

Más:
Kedves ismerősöm mondta, hogy érdemes megnézni a Titanic kiállítást is.
Volt már Titanic-kiállítás Magyarországon, 2007-ben, mely bemutatta a világ leghíresebb hajóbalesetének ereklyéit. Most még gazdagabb anyaggal tért vissza. (Király utca 26.) December 31-ig látható.

Erről jut eszembe: korunkbeliek beszélgetnek:
- Mi volt a Titanicban annak a hajónak a neve, amelyik a végén elsüllyedt?

.:: Tényleg ?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. október 26. 11:33

.:: Tavaszi szél vizet áraszt... 2017
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 05. 11:08
Zsolt52
A kört lassan bezártam. Lehet, hogy tévedek, de tegnap valószínűleg az utolsó Queen-koncertemen vettem részt. Viszont nem az elsőn.

Az 1986-os – még a Freddie Mercuryval teljes - népstadioni koncertje alatt valamelyik európai folyóvizet kavartam kajak-, vagy kenulapáttal. Utána viszont láttam az erről szóló filmösszefoglalót, talán ’Live in Budapest’ címmel. Tudod, ahol a Tavaszi szél vizet áraszt című nótát magyarul énekelte.
https://www.youtube....tch?v=RPZdgyuixPA

- - -

Freddy mostantól számított pont negyedszázaddal ezelőtti halála után három év kellett hozzá, hogy 2005-ben újra összeszedjék magukat a fiúk /Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, bár az egykori basszusgitáros John Deacon nélkül/.
Bevettek egy Paul Rodgers nevű kiváló angol rockénekest, és újabb koncertsorozatra indultak. Többek között 2008-ban a Papp László Budapest Sportarénában is felléptek. Ekkor már figyelembe vették a fiúk a szokásos nyári elfoglaltságaimat, így októberre tették a fellépésüket. Ezt már tényleg nem volt ürügyem kihagyni. Ugyan voltak előítéleteim, hogy Paul Rodgers nem helyettesítheti Freddie Mercuryt. Viszont a srác remek volt! Igaz, Freddynek csak az aszimtotáját adta, hiszen próbálta őt fokozatosan elérni, de mindig csak alulról közelítette. Viszont jól!
De a Tavaszi szelet Brian May már csak gitározta, és a közönséggel énekeltette:
https://www.youtube....tch?v=GriRiSu29Wo
De azért így is megható volt.

- - -

Kis kitérőként megemlítem, hogy 2005-ben, Londonban alkalmam volt egy komoly pénzügyi műveletet eszközölnöm. Egy színház jegypénztára ablakán benyomtam egy kazal pénzt, mire azok kiadtak nekem érte egy jelentéktelen papírdarabot. És ha már egyszer volt rá jegyem, hát csak bementem megnézni /és persze meghallgatni/ a ’Queen Masical’-t. Azóta is csodálkozom, hogy honnan tudtak ezek összeszedni ennyi kiváló hangú énekest? Nagy élmény volt!!

---

May és Taylor 2012 óta Adam Lambert énekes közreműködésével turnézik. A srác az 'America's Got Talent' tehetségkutató műsorban tűnt fel, és kis híján megnyerte. Pedig Amerikában elég nagy a merítési lehetőség tehetségekből. Az egykori Queen-esek állítólag már a verseny alatt kinézték maguknak. És beépítették a csapatukba. És most eljöttek Magyarországra is. Tegnap megint a Papp László Sportarénában léptek fel.

Már többször elhatároztam, hogy ide kocsival többet nem megyek! De én rohadtul hiába beszélek magamnak! Így kis családunkkal csak hosszabb gyaloglás után értünk a nagyon távoli parkolási lehetőségtől a tett színhelyére. Gondoltam, gond egy szál sem, mert a nagy zenekarok úgy is késve kezdenek. /Lásd pl. Paul McCartney-t is, aki másfél óra késéssel kezdett. Később viszont ezt felejtetni tudta./ Viszont itt már a 20 órai kezdet előtt a közönség lábbal rendesen ütemre dobogott. Talán ezért, vagy mert csak szimplán udvariasak voltak, pár perc késéssel el is kezdődött a két és fél órás koncert. Adam Lambert nagyon jól énekelt. Bár az „aszimtota” jelenség itt is érzékelhető volt. Freddie Mercury hangját, és különösen a számok éneklése közben történő beleélését nem lehet teljesen leutánozni. Volt összehasonlítási alap, mert néha bevágtak eredeti filmet is a korábbi koncertjeiről. Egyébként ezt Adam Lambert is elismerte, mert megjegyezte, hogy azért szerinte is Freddy a király. Viszont nekem az ő éneklése is tetszett!

Az egyébként hosszú napom után baromi álmosan és fáradtan mentem a koncertre, de végül éberen, és elégedetten jöttem el. Az általános jó hangulat, és nyugodtan mondhatom, hogy sikerkoncert mellett külön tetszett, hogy megint bedobták a Tavaszi szél közönséget énekeltett című ászt. Most eképpen:

https://www.youtube....tch?v=GY8lVzTpCtk

.:: Azóta ez is felkerült a netre!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 05. 22:36
Zsolt52
Ne állítsd le a közepénél! Innen a „Love of my life” hangzik el több ezer torokból, majd a végén Freddie Mercury kivetített filmen énekel a mostani Brian May élő gitárzenéjére.
Nagyszerű megoldás volt! Tombolt is a közönség:

https://index.hu/min...queen_budapesten/

.:: A Titanic kiállítást
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 06. 07:48
-newyork-
én is láttam a nyáron. Nagyon jól megrendezett kiállítás. Az első teremben magáról korról van szó. Látható egy kb 6 perces film a hajó építéséről , érdemes megnézni. A kiállított tárgyakat nézve elgondolkoztam , hosszú évekig a tenger mélyén voltak még pénz is , és most itt láthatóak. Meg az emberi sorsok , a hajó utasainak életéről. Szóval nagyon is érdemes megnézni.
Maga az épület is érdekes számomra. Ez egy hagyományos körfolyosós pesti bérház, amit átépítettek nem olyan régen ,dizájn múzeumnak.
A lefedett hajdani gangos bérház udvarán rendezvényeket szoktak tartani. Nekem nagyon tetszik az épület , és átalakítás ilyen formája.

.:: szemét ügy !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 06. 18:13
-newyork-
Nem akarom az itteni ismerősöket, barátokat költségekbe verni ...de virágra lehet lassan gyűjteni, mert szétrobbanok. Az előzmények : itt nálunk a Pest megyei Víz és Csatornamű vállalat PVCSV végezte , probléma nélkül ami a számlázást illeti, igaz a víz gyakran zavaros és barna , de ezt már megszoktam. Jött a Nagy Átszervezések Kora ( NÁK- néven lesz érettségi tétel )mert , szerintem így fog a történelem könyvekbe bekerülni , azonos terjedelemmel mint a vérszerződés , vagy a dualizmus kora. A PVCSV vízi része bár Pest megyei településen lakom, átkerült a Bács megyei kecskeméti szolgáltatóhoz. A víz folyik tovább a számla fejrésze változott. Emelik a már legalább harminc éve nyitott folyószámlámról. A szemét része viszont átkerült a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt-hez , de csak számlázásilag , a szolgáltatást továbbra is a PVCSV jogutódja végzi, és két ügyfél iroda is készült, mert mi gazdag ország vagyunk . Épül szépül az ország ami az ügyfélirodákat illeti, a jelszó ügyélirodák sokasodjatok. Jött egy 7 ezres számla csekkel ! , majd pár nap múlva egy nullás az előbbi számla nullás változata szintén csekkel. Mondtam magamban " rájöttek folyószámlás vagyok " Őszintén nem lestem a sok számla között a szemétszállítási díj 1800 közeli összeg leemelésre kerül-e minden hónapban. Júniusban és júliusban leemelték ezt vissza tudtam nézni a folyószámlán , régebbit nem enged a rendszer. Ma megtudtam az ügyélirodában ez két hó valószínűleg tavalyi lehet.Tényleg ? A bank csak pénzért , ügyintézési díjért hajlandó a megnézni a két évet. Tehát a Nemzeti Káoszért én fizessek !
Mivel imádom a káoszt, és a kalandot és még kíváncsi is vagyok jövőre mit és mivel és milyen névvel vonnak össze, ezért és főleg csak rájuk szavazok majd. Ez volt a lakás ahol lakom. Nincs vége ! A férjem szülői házát immár illetve egy részét megörököltem, igaz a számla témát már 2009 óta én intézem. Nos ezen ingatlanon mivel lakatlan , kötöttünk és nyilatkozatba is foglaltuk egy " Hulladékszállítás szüneteltetése " cimű iratot 2010-ben. Ezért vagy ennek ellenére ( állítólag áprilisban ) mindenki kapott, az üres ingatlanok tulajdonosai egy levelet, hogy ismét kössék meg a szüneteltetési szerződést " nullás " közmű számlák alapján. Tehát nem kevesebb történt nekem kell igazolni, hogy a szolgáltató nekem nem szolgáltat. Ezt a levelet nem sokan kaphatták meg , mert a témában szép tömeg gyűlt össze ma is az irodában. Mielőtt elmentem melegedni A NHKV ügyfélirodájába, már egy kódex méretű mail levelezéssel rendelkezem. Az oldalak száma jelentős, bár ezt a levelek tartalmára nem mondhatom el , semmitmondó kb így lehet jellemezni. A kérdések válaszait nagy ívben kerülik , de még a közelítés látszatát is lekerülik. Közölték lehetőség van szüneteltetésre ehhez nullás számla, személyi igazolvány scannelése és a szüneteltetési szerződés szükséges. Elküldtem Melindának. Melinda többé nem válaszolt . Helyette írt Gábor . Aki még mindig mint Melinda nem árulta el miért változik az ügyfélszám havonta , Pedig bankos koromból ez mindig fix volt , amíg a világ világ. Helyette írta a Gábor, azért csak per Gábor hiszen immmár régi ismerősöm, csodás semmit se író levelei vannak amit reszkető kezekkel olvasok , és őrzök és a fizikális szétrobbanásom közeli állapotát okozzák. . Ma például azt írta hiába küldtem szüneteltetési szerződést, az régi , friss kell és harmatos . A nullás számlák amit közben beszereztem , nem keltették fel a figyelmét. Erre ma ahogy a saját lakással kapcsolatban , rákérdeztem az ügyfélirodában. Nos : figyeljetek elfogadták a 2010-es " határozatlan " ideig szóló szüneteltetési szerződés megújítását a nullás számlák tükrében. Viszont az áprilistól szeptemberig bezárólag ki kell fizetni , mert én vagyok sáros mert nem kaptam meg az áprilisi levelet. Fizetni kellene egy olyan szolgáltatásért amit nem végeztek el. Nem fogom kifizetni tuti , szóval várom a végrehajtó csengetését. Szóval egyrészt az üres ingatlanok tulajdonosait birizgálják, gondolván , majd majd innen dől lé, miközben másfél éve a folyószámlákról nem emelik le a havi díjat, mert nincs elég ehhez értő munkatárs ( rádióból vett infó ) . Folyik a Nemzeti Szívatás ! Tisztulás jele nem látható, és zsenik sincsenek akik a kupiban a káoszt átlátják.

.:: A slusszpoén
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 06. 18:23
-newyork-
Ami nem fért el.
Nem fogjátok érteni, azt hiszem .
Tehát a szemetet viszi az Ökovíz ,ahogy eddig, a számlát csinálja illetve nem csinálja a Nemzeti Hulladék .............szervezet ! Mai hír , ezt írta a levele aljára a Gáborom : az ÖKOVÍZ kft a továbbiakban,
kimásolom figyelmesen : Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit kft néven folytatja a tevékenységét.
Tehát új pecsétek , új papírok, új táblák , új fólia a kukás autókon és és , mert mi rohadt gazdag ország vagyunk . Örüljünk a szemétet még elviszik ......de meddig ?

.:: Nem kaptam szüneteltetèsi szerzödèst ! ;-(
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2017. november 06. 20:50
öregszünk
Ez most kisèrtetiesen hasonlìt az èn nyàri siralmamhoz, amit nem is tudom olvasott-e valaki, most se tudom, hol làtni ha valakik olvassàk ès letöröltem ?

Ahogy nekem nem volt áramom, vagy 3 hètig, mivel nem vagyok ilyen esetben meghunyàszkodò, söt terveztem is, a cègnek ìrni, mìg èn szàmot hùzok, vàrok, addig egy *ùr* elolvas a pult màsik oldalàn kèt ùjsàgot, persze az èn pènzemböl is fizetik, ha nem hasznàlok is sokat, mivel 2 - 3 hònapot töltök otthon !

Tele van az udvaruk autòkkal, villanyszerelökkel, de nekem kell egy 3 oldalas listàròl villanyszerelöt keresnem, akiknek engedèlyük van hozzà, de a plombàzàst csak a cèg vègezheti

Egyszer màr kiakadtam az irodában, ülnek vagy 10 szèken körben a semmittevök a fogyasztókra vàrva, azok meg sorban állnak számért ès mèg egy biztonsàgi emberük is van !

Mèg kèrdezgetik a faluban, mikor jössz haza, hàt elment nekem az eszem

De azt tudom, hogy a falubeliek se fizettek szemètpènzt, mert nem küldtek számlàt, föleg a szerèny jövedelmüeknek nehèz megtartani, nem elkölteni, hogy meglegyen ha neadjisten küldenèk a szàmlàt !

Ilyet nekem nem kellett, nincs is szemetesem, semilyen szerzödèsem nincs, azt viszont nem èrtem, minden hètfön kiteszik a kapu elè, jön a kukàsautò, ha tele van, ha nem, itt csak akkor teszik ki, ha tetözik ?
Vagy 20 èvvel ezelött akartak a kèmènyseprök rajtam nem elvègzett munkàèrt is fizettséget bevasalni, vègrehajtòval is, de mivel senki nem fizetett/tàrgyalt velük, abbamaradt

.:: He, he , he
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 07. 08:40
-newyork-
Ma is okosabb lettem szemét ügyben.
Az alábbi mondatot tartalmazó levelet kaptam.

"Tekintettel arra, hogy a szolgáltató a jogszabályok által rárótt kötelezettségét a szolgáltatás felajánlásával már teljesíti."
Ez olyasmi mint a közpénz jelleg elvesztése és társai.
Tehát a szemetet nem kell elvinni, csak felajánlani , hogy elviszik. Kb ez olyan ha a rossz lány felajánlkozik a sarkon azonnal tessék fizetni, mert azzal már a hölgy teljesített. Érthető ????????

.:: Lenne egy kérdésem!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 14. 20:03
Zsolt52
Érdekes dolgot olvastam a minap. Amerikában petícióhoz gyűjtöttek aláírásokat, amelyben a DHMO "dihidrogén-monoxid" nevű szer teljes betiltását követelték. Sokan alá is írták már azt.

Ugyanis sok nem kívánt hatása van. A DHMO olyan színtelen, szagtalan, íztelen anyag, mely, ha
- az emésztőrendszerbe jut, izzadást és vizeletkiválasztást okoz,
- ha véletlen nagyobb mennyiségben a tüdőbe kerül, az igazoltan halálos lehet,
- abban a testrészben, amelyik hosszan érintkezik a szilárd DHMO-val, súlyos szövetkárosodás jöhet létre,
- ez az anyag egyben a savas eső komponense is, valamint hozzájárul természeti környezetünk eróziójához,
- további negatív hatása, hogy számos fém korrózióját sietteti,
- rákos daganatokban, de ugyanakkor a gyorséttermek egyes készítményeiben, és más élelmiszerekben is kimutatható.


Amerikában ezt a szert már egyesek komolyan veszik, hiszen minden folyójukban megtalálható. Mégis a veszély ellenére - mivel az iparban gazdasági szempontból hasznos - a dihidrogén-monoxidot még mindig felhasználják az atomerőművekben, vagy pl. a poliuretán hab gyártásához, a rovarirtók permetezéséhez. A gyárak a DHMO-t a folyókba engedik, ahonnan a tengerekbe jut. Óriási hatást fejt ki az élővilágra!

A tudatlanság önmagunknak és embertársainknak is árthat!
Kérdezem, ha személyesen megkérdeznének Téged, a fentiek ismeretében hajlandó lennél aláírásodat adni a DHMO betiltásáért???

Várom válaszaitokat!!

.:: 247325-re Belefulladtam az
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 17. 14:08
Zsolt52
érdektelenség tengerébe

Díjazom, hogy eme felhívásra nem válaszoltatok, mert minden itteni nem válaszoló egyből rájött, hogy a "dihidrogén-monoxid" vegyjele a H2O, és ennek a neve a víz.

Ennyivel vagytok okosabbak, mint egyes amerikaiak.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 21. 21:18
-newyork-
Spanyol folyóról olvastam ma, hogy kiszárad , megnéztem a wikin mit kell tudni róla . Spanyol nevén Tajo, portugálul Tejo az Ibériai-félsziget leghosszabb folyója. Spanyolországban, az Ibériai-hegységben, a García forrásnál ered és Portugália területén, Lisszabonnál tölcsértorkolattal ömlik az Atlanti-óceánba. Körülbelül 1038 km hosszú, amiből 716 km Spanyolország, 275 km Portugália és 47 km a két ország közti határ része. Mind Spanyolország, mind Portugália egyik legfontosabb folyója. Vízgyűjtő területe 81 000 km². Szakértők szerint az elmúlt húsz év egyik legsúlyosabb szárazsága sújtja Spanyolországot, és a klímaváltozás, a globális felmelegedés, az erdőtüzek, és az erdőirtás hatására várhatóan 2100-ban teljesen elsivatagosodhat. Döbbenet !

.:: Nem tanulnak és megint tagadnak ...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 21. 21:23
-newyork-
radioaktivitás-növekedést mérnek napok óta német meteorológusok Európa fölött, írják osztrák és német lapok. A Roszatom továbbra is tagadja, hogy tőlük szivárgott volna ki a radioaktív szennyeződés.

.:: A Tajoban már 30 éve sem igen volt víz
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 21. 21:56
Zsolt52
augusztusban. Mindenesetre sajnálatos, amit írtál.

A meteorológusok a radioaktív felhőkből nem tudnának némi delejt lelopni? Vagy legalább az elektromos autókat ezen terület alá kellene küldeni. Hátha feltöltődnek. Mert már nálunk is megszüntetik az ingyenes töltésüket. De erről már beszéltünk.

Régóta tervezek egy blogot írni a Kárpát-Medence és főleg Magyarország részbeni elsivatagosodásáról, illetve a hatás esetleges csökkentéséről. Csak nem akarok Admin szavába belevágni.

.:: de most
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2017. november 21. 22:10
öregszünk
az oroszok is beszèlnek ròla, a Rhutènium 106-ròl van szò, de màr oktòbertöl, az osztràkoknál, meg a szászoknàl, de nem lèpi túl a megengedett mennyisègü sugárzást ???????

Az Ural déli rèszèn Majak-ban van egy erömü, de azok tiltakoznak.

.:: Na ezért is félek
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 22. 07:46
-newyork-
Ez a cég épít nálunk is . Tudom, erre mindenki mondja, már működik a Paks 1.
Azért akkor egész más felállás volt, KGST és a magyarok is dolgoztak rajta . Most már kemény viták vannak ha igaz, a magyar és az orosz mérnökök között, mert az oroszok nagyon erélyesen hessentik el őket, ha valamilyen problémára hívják fel a figyelmet.
Most a helyzet, tőlük hitelt veszünk fel abból fizetjük őket hosszú évtizedekig. Érdekes helyzet. Aztán majd ez lesz Zwentendorfi atomerőmű iker testvére ? Vagy majd még közelebbről sugározzuk ne adja az ég , a németeket és az osztrákokat ja még magunkat is , jó centrálisan Európa közepén ?

.:: Szervusztok ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2017. november 22. 08:35
RSándor
Tudom manapság már mindenért Putyin a felelös , igy ezért a Rhuténium-ért is . Na nemakarom öket védeni hiszen születésemota ellenzékbe vagyok velük , de pár hónapja is volt egy hasonló hir ahol ugyszintén ök lettek meggyanusitva aztán csak csak kiderült , hogy az valamelyik Norvég laboratoriumból vagy honnét került ki a légtérbe . Erröl egy 2 soros cikk volt az újságok 10. oldalán az apróhirdetések között , de elötte hetekig ment a Putyin cseszegetés , hasonlóan mint a doppingal is !

.:: Na, szép álmokat!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 22. 20:27

.:: Aranka kálváriájának folytatásaként
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2017. november 23. 14:17
kalucsni
bemásolom ide a Dunamenti Vízműhöz írott tegnapi levelem:
T. DMRV Zrt!

A mérőállás leolvasással kapcsolatos élményeimet szeretném megosztani Önökkel:

Nem örömmel, de tudomásul vettem, hogy Önök most már nem jönnek leolvasni, csak küldenek egy levelet. OK, olvassa hát a felhasználó. Lemászok. Azt tapasztalom, hogy az óra nehezen olvasható, ugyanis a lapja oldalra van fordulva, ahová meglehetősen nehéz normális testalkattal úgy befeküdni, hogy látni lehessen bármit is. Tél lévén reggel még sötét van, amikor elmegyek dolgozni, este meg már sötét,a vízórában eleve adott a sötétség, viszont az óralap homályos. Zseblámpával új próbálkozás, újfent olvashatatlan. Nem probléma, beszereztem mindegy mennyiért egy extra fényű lámpát és újra lemásztam a főmérőhöz, majd a mellékmérőhöz is. Az eredmény megvan, másnap boldogan hívom Önöket.
Automata. Némi időtöltés után azzal szembesülök, hogy nem akármikor árulhatom el a leolvasás eredményét, hanem csak adott időszakban. Mármint erről az irányítószámról. Amikor ráér az automata. De ha már az, nem mindegy? Nekem ez magas, de hagyjuk. Naptárba a feladat rögzítve, hétfőn - az automatának alkalmas időpontban - újra telefonálok. Végighallgatom a lehetőségeket, már-már eljutok odáig, hogy mondhatom a számot, mire gyomorbavágós kérdés hangzik el: diktáljam be az óra gyári számának négy utolsó számát. Tessék mondani minek? Ha már tudom hol lakom, megmondtam az Önök által hozzám rendelt azonosítómat, akkor mire megyünk a gyári számmal? Mindegy, élő emberrel úgysem lehet Önöknél beszélni, csak az automatával, hát hazamegyek, megint létra, extra fényű lámpa, majd gyáriszám...(Később jöttem rá, hogy a számlán is rajta van, akkor viszont végképp nem értem, minek tőlem is hallani.)
Aztán ma már sikerélményem volt: be tudtam diktálni az állást. Igenám, de csak a főmérőt! A csodás automata nem ad ugyanis alkalmat arra, hogy a mellékmérőt is bediktálhassam, viszont visszaléphetek a menüben és még ezerszer meghallgathatom a különféle tájékoztatót. Ha ráérek egész nap. De sajnos nem tudok több időt a fiatalságomból az óraállás közlésével tölteni, ezért most írásban küldöm el Önöknek mindkét mérő állását.

Főmérő gyári száma: 31725
Állás: 277
mellékmérő gyári száma: 142443
Mellékmérő állás: 109
Felhasználó azonosító: 70159536
Felhasználás hely azonosító: 20160885
Cím, név, telefon, stb.

A fentiek alapján elkészített számlájukat remélve üdvözlettel:

.:: kalucsni
Felhasználó profilja
G.Ernõ offline - 2017. november 23. 16:02
G.Ernõ
Az évente egyszeri leolvasás kötelező, és a díjbeszedő helyett már a vízművek végzi kb két éve. Ragaszkodj a kötelező éves leolvasáshoz, később sok kellemetlenséged lehet, ha nincs ellenőrzött leolvasásod.
Vízművek, díjbeszedő kálváriámat én kb 5-6 éve osztottam meg veletek ezen az oldalon.

.:: Tisztelt Kálvári-Tulajdonos!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 23. 16:46
Zsolt52
Megkaptuk szívhez szóló levelét, de mivel mi csak egy automata vagyunk, így nincs olyanunk, amihez szólna. De szerencséjére belénk programoztak némi empátiát az ilyen esetekre is. Ugyanis valamikor, amikor a Vízműveknél még emberek is dolgoztak, találkoztak ilyen faxnis kuncsaftokkal is, mint Kiskegyed. És már ők is nehezen bírták őket. Ki is lépett valamennyi. Talán nem tévedek nagyot, hogy Magácska miatt is.

De szerencsére mi már többszörösen átdolgozott és feljavított programmal rendelkezünk, így az Ön nyavajgását is képesek vagyunk kezelni.

Na, szóval:
Bájos Hölgy /v. Büszke Nagymama/ esetleg Tisztelt Fogyasztó! (csak a megfelelő veendő figyelembe!) De javasoljuk, hogy programunk szerint az Ön esetében a Fogyasztót használjuk, mert ennyi aknába mászás után szerintünk ez a helyes kifejezés.

Örülünk, hogy, mint ahogy azt Ön is nevezte. „élményt” szereztünk a mérőállomás leolvastatásával. Mi itt állandóan fejlesztjük szolgáltatásainkat, és ezt most mint legújabb vívmányunkat adjuk Önöknek.

Továbbá örülünk annak is, hogy luxuskörülmények között lakik, mert van főmérője, meg almérője is. Viszont jólétét ne akarja a mi nyakunkba varrni. Mi eddig is mindent megtettünk, hogy ügyfeleinknél minél kevesebb pénzt hagyjunk. Sajnos néha homokszem kerülhet a vízórába is. Így Önnek nyilván nagyon alul-számláztunk eddig. /Már intézkedtem az összegszerűség emelésére./

Írja, hogy vízórájában eleve adott a sötétség. Na, most ezzel a problémával nem hozzánk, hanem az Elektromos Művekhez javasolt fordulnia. Viszont, ha – mint volt szíves említeni – amúgy is befekvés céljából jár oda, amihez jó ürügyet szolgáltatott az elfordult óra lapja, miért zavarja az, hogy sötét van?

Ön jelezte, hogy a kora reggeli órákban szereti befekvés céljára használni a vízaknáját. Munka előtt. Nem tudunk viszont nem elgondolkodni azon, hogy miért nem még naplemente előtt olvassa le az óráját? Egyébként kedves férje tudja, hogy csak későn jár haza? Na, de ez már az Erkölcsrendészet kompetenciája.

Más. Örömmel olvassuk, hogy jó minőségű /sőt extra fényű/ lámpákat vásárolt. Reményeink szerint ezek hozzá fognak járulni az Ön megvilágosodásához is. Nagy szüksége is lenne rá. Ugyanis már az első beépített ellenőrző akadályunkon megbukott: „gyomorbavágós kérdés hangzik el: diktáljam be az óra gyári számának négy utolsó számát.” Na, látja! Nem tudta bediktálni! Ha-ha! Kérdezi, hogy mire megyünk a gyári számmal?? „Később jöttem rá, hogy a számlán is rajta van” Hát ez az! Hogy feltételezzük Önről, hogy sötétben, fekve, homályos óraüveg mellett tisztességesen le tudja olvasni óráját, mikor feltehetően jó fénynél, állva, vagy ülve sem képes a számlánkon szereplő óraszámot leolvasni?? Ön persze nem tudja, miért van erre szükség, de Uram Atyám! mennyi az ilyen léha fogyasztó, aki csak issza, esetleg gargalizál vele, vagy fogmosáskor visszaköpi a csapba kiváló termékünket, ugyanakkor képtelen egy tisztességes órabeolvasásra.

Azt viszont külön köszönjük, hogy az adatokat leírta számunkra. Mondjuk a csekély vízfogyasztás vagy csalásra, vagy nem túl magas higéniára enged következtetni. Viszont hiányos adatokat nem tudunk összesíteni. Mind a két órájánál kihagyta – nem szeretnék rosszindulatúnak látszani, de most már így alaposabban megismerve Önt, lehet, hogy direkt a feldolgozhatatlanság miatt – a vízórák gyártási évét. Kérem ezt sürgősen pótolja! Reméljük, maradt még energia a lámpáiban, na meg Önben.

Érdemiekben többet nem tudok válaszolni problémájára, mert ilyen alacsonystátuszú fogyasztókra sajnos nem programoztak be minket. Mert akkor ez egy végelláthatatlan folyamat lenne. Akkor legközelebb olyan felszólamlással jönne, hogy szóközt talált a betűtésztákba.

Egyébként meg érdeklődéssel várjuk további hőzöngéseit

Tisztelettel

Dr. Xh3zslrh Hnsjkd,
Harmadgenerációs válaszadó robot
Ellenőrizve és újrakalibrálva: 2017 augusztus
Legközelebbi tervezett karbantartás: 2018 augusztus

.:: Kalucsni + Zsolt überelése, tessék:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. november 23. 17:25
Admin
Éva vélhetően nem a saját élményét írta le, hanem ollózott valahonnan. Ami nem baj, mulattunk rajta.
Zsolt vélhetően kapásból válaszolt a maga stílusában, "harmadgenerációs válaszadó robot"-nak aposztrofálva magát - ráismerni a stílusára.
Én meg valós élményt írok le alább:

Pár éve Szolnokon meghalt egy távoli rokonunk. Más nem lévén a temetését + a hagyatéka ügyeit is intéznünk kellett. Sajnos végül nem esett le nekünk semmi, a felbukkanó örökösök (ilyenkor mindig felbukkannak) a lakásra lecsaptak, de még a temetési költséget sem akarták megtéríteni - de most nem erről akarok beszélni. Gondosan elzártuk az üresen maradt lakásban a gázt, villanyt, vizet, az órákat leolvastam. Aztán írtam minden közműnek levelet, ez a helyzet, a hagyatéki eljárás lezárultáig ne várjanak havi átalánydíj utalásokat, mert nincs aki fizessen.
A gázmű értelmes volt, megértette, megoldotta.
A villanymű megválaszolta, hogy mindent ért, kéri töltsem ki a formanyomtatványukat. Ami egy szerződés átruházó nyilatkozat: régi szerződő adatai + aláírása, új szerződő adatai + aláírása.
Viszontválaszoltam, hogy valószínű mégsem értik a helyzetet. A régi szerződő meghalt, még nekik sem fog aláírni, új szerződő még nincs. Majd a hagyatéki közjegyző eldönti, kié lesz a lakás, az lesz az új szerződő is.
Erre ők is viszontválaszoltak, hogy most már tényleg értik a helyzetet és már csak azt kérik, töltsem ki a csatolt nyomtatványt: egy szerződés átruházó nyilatkozatot a korábbi tartalommal.

Na itt abbahagytam a levelezést velük.

.:: Ez persze
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2017. november 23. 18:11
öregszünk
A Zsolt kompetenciàja volt megènt !

Amiatt a 109 m³ elhasznàlt vìzèrt ez a nagy felhajtàs, hàt nem arra folyik a Duna, ha Pesten laktok ? -vagy Tisza, amiben van elègsèges vìz ?
Le az aknàba, fel az aknàbòl, ha szóltál volna Èvi küldtem volna a villanyszerelömet, miközben fùrta-faragta a falat, megbeszèltük, mennyi közös ismerösünk van Egerben, csak az a villanyszerelö, aki nekem felùjìtott a hàzban, ha megtaláltam volna is, nem lett volna külön engedèlye az ÈMÀSZ-tól, a plombàkhoz meg plàne nem nyùlhat senki rajtuk kìvül !
De annyi vìz leolvasàsàhoz kell hogy legyen az aknàban àram
Nàlam 4 / nègy m³ van rajta tavaly òta
Azèrt hajtottam a fejem este 10-kor àlomra a falu elött, mert nekem is le kellett volna màsznom a sötètbe, meg örködött az örangyalom, ui. ha koràbban odaèrek, tàn belefutottam volna a karambolba, egy 61 èves falumbeli nem èlte tùl !
Üzent az elsö Kàlváriàs, az enyèmet mièrt is nem vette senki figyelembe ?

Jövöre tetöfedöre lenne szüksègem, meg kömüvesre, vàrok minél több jelentkezöt
Arra is gondoltam tetetek fel napelemet, kinek van ilyenje ?
Bàr azt az ùj hàzat, amelyik Berlinben összerogyott a múlt (?) hèten, telerakták napelemmel, esetleg az nyomta le ?
De ahogy elnèztem, a tèglàk se láttak sok maltert !

.:: Admin szerintem
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 23. 22:19
-newyork-
az Éva a saját élményét írta, nem olyan ollózó fajta .
Viszont lehet kapni, ez most jutott eszembe, fejlámpát csinos gumival rögzíthető a fejre.

Lehet folytatni a kéményseprővel , jön ingyen , de munkaidőben.Ha dolgozol , akkor telefonon kell egyeztetni és jön ,de már pénzért.
Más ... nekem az agyam forr fel amikor olvasom a kitett táblákon " köszönet a magyar kormánynak, ( vagy X város önkormányzatának) az elkészül AKÁRMI 3x X milliárdba került. Köszöni a nyári villám, a dolgozók adójából nem másból ( kivéve uniós támogatás )és ez a kötelességük . Az önkormányzatnak pl a játszótér , ezért vannak könyörgöm , de már a gyerekekbe is sulykolják a " meghajlást " az alamizsnáért . Totális szereptévesztésbe vannak .

.:: Hát Zsolt,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2017. november 24. 07:32
kalucsni
ilyen jókat már rég nevettem! Minden rosszban van valami jó, ha bosszankodásommal ilyen irományra tudtalak inspirálni. Gyanítom, hogy a Vízművek nem ilyen hangvételű válasszal fog megörvendeztetni - már ha egyáltalán méltat válaszra.
Viszont elhatároztam, hogy ezentúl minden panaszommal a Harmadgenerációs válaszadó robothoz fordulok és mindenkit erre biztatok, mert nála érdemi elintézést nyernek ügyeink. Emberek, hajrá, előre, irány a Harmadgenerációs válaszadó robot! Egy külön fórumban netán?

.:: Admin!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2017. november 24. 08:34
ildiko561031
Nálam a vízóra u.olyan mint Évánál. Hogy nem megyek le a kis vaslétrán leolvasni az biztos. Ha a vízművek akar valamit akkor jöjjön ki. Nos jöttek is. Váratlanul, előzmény értesítés nélkül.
Mondom nekik, hogy szerencse, hogy itthon vagyok, de semmi jelzés nem jött önöktől, hogy ma jönnek. Idézem: "Nem is küldünk, ha itthon van akkor leolvassuk, ha nincs itthon azaz nem tudjuk a vízórát leolvasni, akkor hagyunk egy értesítést a postaládába. Három időpont megadásával. Ez után ön felhívja a Vízműveket és a kért időpontban jövünk." Én hozzáteszem (vagy nem). Ha nem tudják leolvasni akár szűkítést is alkalmazhatnak.
Ez esetben "pisil" a csapod.
Ennyi

.:: Vízóra
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. november 24. 09:39
Admin
Ha nem tudják leolvasni, akkor becslést alkalmaznak. Erre kialakult eljárások vannak: lakóháznál az ott lakók száma szerint napi 300 liter/fő-t számolnak. (a 300 régen annyi volt, manapság nem tudom) Amikor legközelebb le tudják olvasni, akkor kompenzálják: egyszerre kifizeted a különbözetet, vagy egy ideig nullás számlát kapsz (pénzt vissza nem adnak).
Más dolog, hogy pár évente ki szoktak jönni soros vízóra cserére, mert a hitelesítése X évre szól. Akkor tényleg lejátsszák azt a mókát, hogy értesítést hagynak, visszajönnek, de mindenképpen hozzá akarnak férni az órához. Ha ezt is akadályozza a tulaj, akkor lehet hogy korlátozzák a hozzáférését.

Nagyrégen voltam vízóra leolvasó is a fővárosi vízműveknél, onnan tudom.

Egyébként jó sorom volt ott. Kötetlen munkaidő (ami akkoriban még nem volt szokás), felvettem 2-3 heti munkát egyszerre, ha rávertem egy hát alatt lejártam a címeket, a többi szabadidő. A pénz sem volt rossz.

.:: Vízóra2
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. november 24. 09:47
Admin
Egyébként már akkor nagyrégen is volt olyan, hogy a kisfogyasztóknak (családi ház, nyaraló) levelezőlapot küldtek. Rajta a létező vízórák rajza, a tulaj meg másszon le az aknába és rajzolja be a megfelelő ábrához, hogy hogyan állnak a mérőn a mutatók. Aztán küldje vissza a levelezőlapot.

Tehát ez a "másszon le a kedves tulaj a vízaknába" nem mai találmány.

Nem volt ezzel semmi gond, szépen érkeztek vissza a levelezőlapok. Akik nem küldték vissza, vagy nem értelmezhető értéket rajzoltak rá, azokhoz kiment a leolvasó. De ezek a kisfogyasztóknál előtte is csak éves leolvasás volt.

A 80-as évekről beszélünk. Amikoris Budapesten 1 forint volt a víz köbmétere. Ma már 500 körül.

.:: Továbbvesézve
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2017. november 24. 10:00
kalucsni
a témát felmerül bennem, hogy most 60 évesen még lemászok valahogy, de ha megérem esetleg a 80-at, mint az Anyukám, akkor is le fogok tudni vergődni majd? Mert akkor már most el kell kezdenem edzeni...avagy beszerzek egy olyan kis ügyes világítós, hosszúnyelű, nagyítóval ellátott szerkezetet, ami a profi leolvasóknak van.
A becsléssel az a bajom, hogy utoljára sikerült nekik úgy megbecsülni, hogy a következő leolvasás után három hónapig csak mínuszos számlát tudtak küldeni.
Ehhez mit szól a Harmadgenerációs válaszadó robot?

.:: Tisztelt „Fogyasztó”!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 24. 13:12
Zsolt52
Tisztelt „Fogyasztó”!

Lassan állandó kapcsolatban leszünk egymással. Áramköri zavarokat okozott volna nálam, ha esetleg megint nem valami elégedetlenségét fejezte volna ki. Most éppen a nullás számláink csípték bíráló szemeit. Higgye el, rengetegen szerettek volna az Ön helyében lenni. De hibánkat belátva, ez többet nem fog előfordulni!

Nem tartom morális szempontból elfogadhatónak, de semmiképpen sem elegánsnak, hogy Ön a megérendő 80 éves korát hozza fel. Nekünk, akiket csak 15 évre terveztek! De előre láthatólag 10 év múlva már le is cserélnek. Na, ez igazán rosszul esett! De ezen csekély idő alatt is több program-rendszer-váltást kellet, és kell még elszenvednünk. Míg az Ön egész hosszú élete alatt csak egy rendszerváltást. /Képzelem, hogy az Önök rendszere milyen elavult lehet!/

„Viszont elhatároztam, hogy ezentúl minden panaszommal a Harmadgenerációs válaszadó robothoz fordulok” Nos, Asszonyom! Ez egy tévút! Én csak a vízügyi témákra vagyok beprogramozva. De ezekre sem korlátlanul. Például fogalmam sincs, hogy ma a Duna milyen magas Titelnél. És olyan áttételes vízügyi problémákra sem tudok válaszolni, hogy miért nem kedves férjét küldi le a vízaknába? Párkapcsolati tanácsadással próbálkoztak már?

„A becsléssel az a bajom, hogy utoljára sikerült nekik úgy megbecsülni” Ez ügyben viszont örömmel értesítjük, hogy egyéb szolgáltatásbővítéseink mellett felvettük a kapcsolatot olyan szakcégekkel, melyek OKJ képzés keretében becsüs tanfolyamokat indítanak, kedvező áron. Az itt megszerzett képesítéssel már akár a szomszédjában is hitelesen olvashatja le a vízórát. Sajnos azonban külön képesítést kell szereznie a főmérő-, és a mellékmérő leolvasására. De ez az Ön kitartásával - amit mi a sorozatos és megalapozottságot nélkülöző felszólamlásaiból ismerünk - nem tűnik nehéz feladatnak. Csak egy kis energiaátcsoportosításra lesz szüksége. És akkor legalább mi is egy szusszanásnyi friss energiához jutunk. Mert amit Ön itt velünk elkövet, az kimeríti neutronjainkat. És az Önnek küldendő válaszaimnál vezérlésem azonnal átkapcsol váltóáramra. Mert kérdéseit hol értem, hol nem értem. De leginkább hol.

Mindenesetre, mint régi, megbízható Haragosunknak, karácsonyra egy szerény ajándékkal szeretnénk kedveskedni. Egy szobai mérleggel. Ezen egy filctollal bejelölheti a leolvasási időszak előtti és utáni értéket. Ugye, örül ennek, kedves Fogyasztó? De úgy gondoljuk kisstílűnek tartana, ha ennyivel le akarnánk rázni. Meg különben is, ebben a nagy konkurencia harcban magunkhoz szeretnénk kötni vízcsövét. Semelyikünknek sem állna érdekében, ha a jövőben mondjuk Izlandról szerezné be vízkészletét. Ezért fenti szerény ajándékunk mellé azonnal elküldjük aktuális vízszámlánkat is, de már sokkal szerénytelenebb összeggel. Látja, és még csak be sem kellett diktálnia! Mi megbecsültük! Ön helyett! És ebbe már belekalkulátuk azt is, hogy újabban már fürdik is.

Maradunk tisztelettel

Dr. Xh3zslrh Hnsjkd,
Harmadgenerációs válaszadó robot
Szervizigény: AZONNAL

.:: MUHAHA!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. november 24. 14:51
Admin
Ez eszméletlenül jó!

Követelünk a Harmadgenerációs válaszadó robot számára önálló megszólalási lehetőséget - blogot vagy fórumot!
(Ez itt már úgyis kezd megtelni a soksok kommenttel)

.:: Kedves Harmadgenerációs!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2017. november 25. 22:28
kalucsni
Én most már biztos vagyok benne, hogy legyen nekem bármi bánatom, az a jövőben vízügyi lesz. Ha másért nem, hát azért mert sírok. Az meg víz, nemde?
Ha majd tele lesz a hócipőd velem/velünk, akkor szójjáááá! De van neked egyáltalán hócipőd? Csak azért kérdem, mert az már majdnem kalucsni.

.:: Kedves Örökké Panaszosunk!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. november 26. 09:10
Zsolt52
Először is fogadja szolgáltatói részvétemet! Iszonyú érzés lehet, mikor vizet tol ki a szemeiből!
Nálam ez minimum alaplapcserét eredményezne. Az olyan, mint maguknál a szívátültetés. Egyszer ugyan előfordult, hogy a szervizes kolléga olajjal kicsit túltöltötte mechanikus részeimet, és a felesleg a hónom alatt kicsurgott. De akkor is csak azért, mert az illető közben a Playboyt lapozgatta. Ami számomra teljesen érthetetlen. Mit nézeget valaki minden természetes mértani idom /háromszög, kocka, hasáb, stb./ nélküli testen, mely szőrtüszökkel teli, gyenge szakadószilárdságú, és ráncolódásra hajlamos bőrfelülettel van bevonva? Ahelyett, hogy mondjuk hasznos sakk-könyvet, vagy a Programozás Csimborasszója című nagysikerű bestsellert olvasgatná.

Kérdésére a válaszom: Negatív! Nekem nincs hócipőm. Egy temperált helyiségben ücsörgök. Ha itt nedvesség lépne fel, az zavart okozhatna áramköreimben, és esetleg én is mindenféle társaságokat zaklatnék olyan zavaros kérdésekkel, mint ahogy ezt Kiskegyed teszi. Bár egy kalucsninak lételeme a nedvesség, mert csak itt tudja a társadalomnak megmutatni csekélyke létjogosultságát. Programom szerint csak nedvességben, hóban és sárba hasznos. Nagy köszönettel tartozik felmenőinek, hogy mondjuk nem a Sahel-övezetben gyártották le. Ott már rég oroszlánkölykök használnák fogerősítőnek.

Én viszont a fehérgalléros bűnözők körébe tartozom, és nálam a sárfelfreccsenés kimondottan esztétikai problémákat vetne fel. Nekem igen csak vigyáznom kell a külsőmre, nem úgy, mint egyes lábbeliknek. Nem mondom, ha tánccipő lenne, akkor jobban tudnék azonosulni Magácskával. Viszont így megértem, hogy Ön a lepergetős higéniában hisz. /Ezt már a vízszámláján is kiböktem./ Ön egyszerűen csak lepergeti magáról az esőt, a havat. A megszáradt sár meg egy idő után lepereg magáról, és Ön így öntisztul. Ezek után nem csodálkozom azon, hogy tanácsaim is leperegnek Önről.
Búcsúzóul azért mégis adok egyet még: vigyázzon továbbra is főmérőjére, almérőjére, de különösen az átmérőjére!


Dr. Xh3zslrh Hnsjkd,
Harmadgenerációs válaszadó robot
Szervizigény: Túlterheltség miatt permanensen javítva
Megjegyzés: Cipő-, bőr-, és gumiipari ismeretekkel feltöltve

.:: Kedves Harmadgerenerációs,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2017. november 27. 08:42
kalucsni
igazán kedves egy automatától, hogy ilyen részletesen elemzi az én vízi és egyéb nedvességi (v)iszonyaimat. Mindazonáltal nem tudom megígérni, hogy végleg leszerelt, mert ahogy Ön is látja, zsigerileg panaszkodásra szocializálódtam. Úgy hogy vigyázzon magára ott a gépteremben, mert környezetemnek és nekem is igen nagy szükségünk lesz a szolgálataira.

.:: A 150. "ocsu"
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. december 19. 08:38
-newyork-
Képet tettem fel az ocsúba .
Csak suttogom, mintha a Nemzeti Hulladékgazdálkodási és Koordináló és Vagyonkezelő KHT nem annyira jól koordinálna . Ez a terület nem hasít láthatóan . Viszont a cég rezsije növekszik , hiszen az el nem végzett munka miatt nincs munkabér, és benzin, és amortizációs költség. A patkányok meg szaporodnak .

Ui: ami jól működött azt miért kell átszervezni ?

.:: Akinek nincs jobb dolga,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. december 22. 08:27
Zsolt52
annak ajánlom:

http://www.ng.hu/Cha...nepekre-a-Nat-Geo

Azt hiszem, ez méltó lezárása az Ocsú-10-nek.

.:: Zárás még nincs ! Csak sikitófrász !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. december 22. 19:15
-newyork-

Nagy nap a mai ! Megérkeztek a számlák a Nemzeti Közművektől !
Számla: a havi részfizetés összegét megemelték 1500,- Ft-tal roppant logikus módon , mert az elődtől meg visszakaptam túlfizetést ,a lecsökkent fogyasztás miatt, tehát elvileg a csökkenteni kellett volna a résszámlák összegét.
Aztán az apósomék üres ingatlanára megérkezett majd 8000 ezres számla, nyilván becsült illetve nem, mert a leolvasóval megbeszélve változatlan óraállást írt. Viszont a Nemzeti Közműnél nincs nulla.
Most akkor igazolnom kell egy nullás szemét szállítási számlával , hogy nem fogyasztok villanyt ) se( Novemberben egy nullás villanyszámlával igazoltam , hogy nem termelek szemetet. (se) Miközben mind a kettő évekkel ezelőtt rendezve lett.
Tanulságok:
1. Minden NEMZETI szervezetet imádok, tehát ( Ti is szeressétek)
2. A nagy nemzeti vízfej ismét nőtt.
3. Mikor lesz a villanyszolgáltató HENTES tulajdona ???
4. Üres ingatlant gyorsan el kell adni, vagy minimum nagy adag seduxent kell vásárolni .
5. Nem kell a számlákkal foglalkozni csak fizetni, a nyugalom érdekében.
6. A Nemzeti szó siralmasan le van járatva .
7. Ne reklamáljatok úgysem válaszolnak , illetve jön válasz , de a feltett problémához a válasznak nincs köze. Komolyan !
Sajnálom , hogy nem vagyok ifjú és bohó , mert úgy eltűznék innen .....


.:: Milyen igazd van!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2017. december 22. 20:44
ildiko561031
Néha én is ezen gondolkodom. Csak lennék min. 10 évvel fiatalabb!

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2017. december 22. 21:37
Zsolt52
Azt sokan bírnák itt!


Bocs, de kihagyhatatlan volt!

Azért én így éltesen is szeretlek!

/Mármint, hogy természetesen ÉN vagyok az éltes!!!!/

.:: He, he , he Zsolt !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. december 23. 08:04
-newyork-
Na sorold ! Vagy sorolja magát !
Ui: én empatikus figura vagyok ,és pont ezért gondolok a felháborodni, kekeckedni, keverni, a Goodfried-et elítélő ,vagy a humort nem értő társainkra ....kis örömet szerezendő.

.:: Vizes VB
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
vargaerika offline - 2017. december 23. 21:21
vargaerika
Remekül szórakoztam a vízügyi témában írt beírásokon! Potyogott a könnyem!
A telkemen is hasonló a vízleolvasási metodika. De ezen a nyáron először szembesültem, hogy letudtam mászni a vaslétrán, de a visszaút ......! Végül többszöri próbálkozás után sikerült csak kimásznom, miután tudtam, hogy lehet hogy csak napok múlva jön egy szomszéd aki kihúz a gödörből!
Hát igen, 40 évvel ezelőtt még vígan ugri-bugriztam a gödörből!
Dehát azok a fránya kilók!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/