Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 szeptember 22, szombat | 38. hét | Móric, Tamás
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Visegrád az én olvasatomban

Visegrád az én olvasatomban

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2017. szeptember 10, vasárnap 11:48
Visegrád az én olvasatomban

Tegnap részt vehettem a Kisskarcsi és barátai szervezésében megrendezett „NDK-s Találkozó az 50. évfordulóra„ becenevű összejövetelen. Itt sietek kijelenteni, hogy sikerült jól éreznem magam a társaságukban.

Mint a magukra valamit is adó társasági személyek, természetesen késve érkeztem, de még éppen időben, hogy a fotókiállítást megnézhessem és a Karcsi által kínált pálinkából kétszer is részesülhessek. Ez is mutatja, hogy nagy tapasztalatom van a precíz időzítések terén.

Számomra vérfrissítés is volt ez a találkozó, mert a megjelentek jelentős részét nem ismertem. /Persze az én nem elhanyagolható érdemem meg az, hogy én meg az ő vérüket frissítettem jelenlétemmel./

Ami ránk általában jellemző az ilyen összejöveteleken - és számomra ez /is/ adja meg a varázsát - hogy pár perc múlva már úgy beszélgettem a számomra újakkal is, mint rég nem látott jó ismerőseimmel. Ezt a különleges feelinget egyébként más NDK-s találkozókon is felleltem. Igazából nem tudom mire vélni, mert ebben a korban már haverfelvétel általában nincs, de ezeken a találkozókon az ismeretlenek is azonnal közel kerülnek egymáshoz.

A program jó volt, üres járatok nélkül. Hasznos volt a szakszerű vezetéssel történő látogatás a királyi palotában, melyet utolsó látogatásom óta továbbfejlesztettek, és folyamatosan bővítenek.

Ezután egy helyi moziban elképzelt program következett volna, de áramhiány miatt ez módosult. Bár én nem értettem a problémát, mert emlékeim szerint én moziba pont az utolsó sor sötétje miatt jártam. De ezek szerint más nem. Így viszont egy kellemes kertben, a fenyők alatt, egy több órás körbeülős beszélgetős program kerekedett. Számomra ez volt a nap fénypontja. A szervezők felkérésére nem a régi idők sztorizásai jöttek elő – melyekből rengeteg e honlap blogjai között már úgy is megtalálható – hanem arról beszéltünk, kinek mennyiben változtatta meg az életét a kinti pár év. Milyen hozadéka volt a későbbi életére a kint töltött időnek. Igazából meglepően új alternatívák nem kerültek felszínre, de remekül keretbe foglaltuk a kint töltött tanulóévek későbbi előnyeit. A tényleg fegyelmezett beszélgetés nívójáról csak annyit, hogy hosszabb idő elteltével sem éreztem keménynek az egyébként kényelmetlen műanyagszéket.

Örömmel konstatáltam - hogy mint utolsó jelentkezőnek – még nekem is került némi víz a levesbe. A déli gulyásfélébe is, mely finom volt, meg az esti cérnametéltesbe is. Kissé zavart ugyan a cérnametélt hosszúsága. Én igyekeztem elsőként szedni a sűrűjéből, óvatosan az asztalonkénti közös levesestálat nem felkeverve, az aljáról merítve, ahogy gazdaságos, de valahogy a túlméretezett tészták súlypontelosztása miatt a merőkanálból folyton kibukott a lényeg. Így többnyire csak a lét sikerült kimernem. Majd egyszer megkérdezem az udvariasan utoljára szedőket, hogy milyen volt a tészta íze?

Mivel én nem tartoztam az ott éjszakázók közé, így a vacsora után elköszöntem.
Még egyszer köszönet a szervezőknek és természetesen magának a jó társulatnak is!!! Mert igaz az a mondás, hogy első osztályú éttermet csak első osztályú vendégekkel lelhet fenntartani.

U.i.:
A hosszú és unalmas hazautat azzal tettem számomra élvezhetőbbé, hogy egyes NDK-s társaimat körbetelefonáltam, kizökkentve őket szombat esti ágynyugalmukból. Beszámoltam nekik az élményekben gazdag napról. Így ők ágyban és párnák között élvezhették végig a történteket. Mire teljesen kivertem az ő szemükből az álmot, én is hazaértem, és békésen elaludtam.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

1 hozzászólás
.:: Osztom a véleményt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. szeptember 10. 18:58
Admin
Nálam is hasonlók voltak a súlypontok, mint ami fentebb is olvasható.

Nekem is elsősorban a beszélgetős program jött be leginkább, ezt emelném ki az összes közül. Pedig ennek előzetesen nem jósoltam volna túl nagy sikert/ elfogadottságot, tudva, hogy korábban is voltak hasonló kezdeményezések (például több OT-n is), amik érdektelenségbe fulladtak - itt pedig több mint két órás, pörgő beszélgetés zajlott, erőltetettség, csendszünetek nélkül, arra sem volt szükség, hogy a beszélgetés szóvivői/témagazdái/moderátorai (nem tudom melyik a jó kifejezés ide) lendítsék tovább a társalgás fonalát. Ami beszélgetéshez a társaság jelentős része hozzáadta a saját gondolatait.

Eszmefuttatásra érdemes, hogy ez most miért volt sikeres, ha a korábbi hasonló kezdeményezések nem voltak annak mondhatók? Le kell ülepednie az élményeknek, hogy ez világosabbá váljon, én elsőre arra gondolnék: a jelenlévők érezték talán, hogy nem egy konzum rendezvényen, hanem egy témában hiteles magánrendezvényen vannak, és érdeklődésükkel, megszólalásaikkal hozzá akartak tenni a sikerhez. Nem kész programot vártak el tehát a szervezőktől a pénzükért, hanem az egész társaság tevőleg járult hozzá/hozta létre a sikert.

A létszám nagyságrendileg hozta az előrejelzettet, 50 fő körül voltunk jelen - ami igen szép teljesítmény, ha azt nézzük, hogy Kiss Karcsi még nem szervezett körünkben közösségi összejövetelt. Mint tudott sokan azt szerint is válogatnak a kínálkozó programok, kirándulások, rendezvények igen bőséges kínálatából, hogy ismerik-e a szervező(ke)t, jól érezték-e magukat a korábbi rendezvényein. És Kiss Karcsinak eddig nem volt ilyen "referenciája". Az is látszott, hogy sok előkészítő munka előzte meg ezt a kellemes hétvégét. Szerintem megérte, érdemes volt elmennünk, ott lennünk.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/