Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 november 16, péntek | 46. hét | Ödön, Margit
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » 2011 - a honlapköltözés éve - az NDK-s társaság kettészakad

2011 - a honlapköltözés éve - az NDK-s társaság kettészakad

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2017. november 07, kedd 18:02
Az NDK-s Magyarok Közösségének tíz éve (visszaemlékezéseim)

Az NDK-s Magyarok Közösségének tíz éve (visszaemlékezéseim)

7. rész.

Előzők:
1. Előzmény (amit talán mindenki tud, de ezzel kerek a történet - azaz tetszés szerint átugorható)
2. A közösségünk indulásának előzményei
3. "Saját honlapunk lett" - az NDK-s közösség indulása
4. A "törzsasztal", mint a vezetőség csírája - és Balinka, az első nagy találkozó
5. 2009 - A háttérben NDK-s egyesület szerveződik - és a lellei találkozó
6. 2010 - Az egyesület beindul - a közösségünk szétszakadása elkezdődik - az ellentétek éleződnek

---

2011-nek is élénk közösségi élettel - ekkor még egységben - mentünk neki. Ebben az évben is számtalan közös program jött létre, részben magánszervezésben, részben az egyesület szervezésében. A visszapillantásban ekkortól már segít az időközben létrehozott eseménynaptár, ami a korábbi évek eseményeit is archiválja. Érdemes benne visszalapozni, mindenkinek figyelmében ajánlom. Ebben az évben tartottuk emlékezetem szerint az első közös farsangot Aszalós Edit szervezésében (nem sokkal a Kokó szilveszter után, amiről a 6. részben írtam). Tavasszal kiraktam egy saját képsorozatomat Erdélyről, a hagyományokról és egy ottani házi kenyérsütésről. Sikere volt, annyira, hogy Edit utazást szervezett nekünk Erdélybe, Szovátára. 5 autóval jártunk kint közel huszan, sok szépet láttunk, felejthetetnek élményekkel gazdagodtunk. Talán ez volt az első olyan közös külföldi kirándulás, aminek nem volt konkrétan német relációja, de a résztvevő NDK-s csapatnak tetszett.

2011 áprilisban a kinti egyesület (Ungarische Kulturverein Chemnitz und Umgebung e. V.) ültetett emlékfát Chemnitzben, amire buszos csoport kiutazását szervezte Gergely Márta. Rák Oszkár (oscarovar) társunk - aki szintén K.M.St-i volt anno - kevéssel később, 2011 májusban motoros emlékfa látogatást szervezett. Ő ekkor már más dolgok miatt vitatott személyiség volt a köreinkben, talán ezért az NDK-s társaságunkból nem sok követőre talált. A saját motoros csapatával azonban így is népes túracsapatot szervezett, amiről itt nálunk is vannak képek és a chemnitzi egyesület honlapja is megemlékezik: http://www.ungarn-in...gast-in-chemnitz/ Ez utóbbiból látható az is, hogy a kinti egyesület ápolja a MO-i kapcsolódásait. Például ez év ősszel nyilvános meghívót tett közzé a honlapunkon, amiben szívesen várták az itthon élő, egykor K.M.St-ban dolgozott és más NDK-sokat éves nagy találkozójukra.

Érdemes még megemlíteni, hogy ugyanezen emlékút alkalmat adott Brand-Erbisdorfban is barátságfát ültetni. Ezen kívül magánszervezésben Radebergben is ez évben avattak emléktáblát.

Az egyesület a kinti faültetős emléktúrákon kívül is aktív volt programszervezésben. A számos kisebb programjuk mellett az éves tevékenységük gerincét az immár hagyományos OT jelentette, de volt szüreti hétvégéjük, mikulás bulijuk is. Az OT ebben az évben évben - immár másodjára - Balatonföldváron került megrendezésre.

Számos városcsoportnak volt ebben az évben is saját találkozója. Az eseménynaptárra hagyatkozva a pirnaiak, premnitziek, ludwigsfeldeiek, rodlebeniek találkozóját tudom említeni ebben az évben, de nyilván több is volt. Olyan találkozók, emberi újra-kapcsolódások, amik e nélkül a 2007-ben indult közösségi projekt nélkül nem jöhettek volna létre, vagy nem lehettek volna ilyen eredményesek.

Személyes érintettség miatt engedtessék meg, hogy ezek közül most a rodlebeni programot emeljem ki. Az eseménynaptárban hirdették meg és szervezték a találkozójukat, csak maguk között, a maguk számára. http://ndksmagyarok..../events?evt=58073 Egy jószándékú beírást egyik tagjuk félreértette. Aztán persze tisztázódott a helyzet és szent lett a béke. Talán úgy érezték, hogy meg is bántottak, mindenesetre - a közösség létrehozó és összetartó munkásságom elismeréseképpen - meghívtak az épp szervezett emlékútjukra Rodlebenbe. Annyira, hogy felajánlották, hogy kivisznek/visszahoznak és kint a csoport vendégének tekintenek. Ők kimondták, amit eddig kevesen az elmúlt 10 év alatt: ha nem lenne ez a közösségi holnap, akkor az ő emlékutazásuk és találkozójuk sem jött volna létre. Nekem igen megható volt ez a hozzáállás, mert az eddigi munkám elismerését éreztem ki belőle. Elmenni sajnos nem tudtam velük más már lekötött elfoglaltságom miatt abban az évben, de a következő évben vendégük voltam az éves találkozójukon. Elmondhatom, hogy egy felejthetetlen hétvégét töltöttem ekkor egy igen jó, összetartó csapattal.

Amint látható, a személyes elismertségem talán ekkoriban volt a csúcspontján. Hogy méltán-e, azt nem nekem kell megítélnem. Az előző évben ellenem indított lejárató kampány eddig eredménytelen maradt - de mint később meglátjuk, lassú víz partot most.

A kitűző ügy:

Ekkoriban sokak szemét szúrta, hogy az NDK-sok (köz)érdekében működő egyesület vezetői ellenséges viszonyban állnak annak a közösségi honlapnak a működtetőjével, amelyikből maga a szervezet is kinőtt - holott a honlap kapcsolatkezelő, tartalommegosztó szolgáltatásait intenzíven használják, tulajdonképp abból élnek. Az akkori közgondolkodás szerint - valós közérdekből - az egyesületnek a közösségi honlapot inkább támogatnia kellett volna, annak működtetőjével jó együttműködésben. A valóság sajnos ennek pont ellenkezője volt (ami az együttműködést illeti). Talán ebből fakadt a 2010-es "talicska ügy", amikor egy társunk gyűjtést kezdeményezett a közösségi honlap fenntartására és további fejlesztésére. Ezt a gyűjtést az egyesület vezetői igyekeztek elgáncsolni, később zavaros végeredmény született. (erről bővebben a 6. részben)

Egy évvel később, 2011-ben is volt ilyen gyűjtési ötlet - és éppen Csapágy kezdeményezte azt. Bizonyos támogatási összeget kértek volna az OT-n az önkéntes hozzájárulóktól, jelképesen egy-egy támogatói kitűző "áraként". Ebből a kezdeményezésből már előzetesen semmi nem szivárgott ki, így előzetesen még én sem sejtettem róla semmit. Az OT helyszínén - Földváron - Fülöp Ildikó (Soxámú Ildikóként ismerjük) szólította meg az embereket ez ügyben, elmondva a kezdeményezés lényegét és kérve a hozzájárulást. Közreműködtek még a cél érdekében - az előkészítésben vagy a helyszínen - mások is: én Pék Zoliról és Szeles Adorjánról (Zigeuner) tudok.

A rendezvényszervezők (az egyesület vezetői) természetesen ezúttal is megtiltottak minden olyan adomány gyűjtést, amivel nem az ő kasszájukba folyik be a pénz. Ahogy 2010-ben Oscarovar talicska gyűjtését is. A "kitűző projekt" által így is érdemi összeg összejött - sokszorosa a korábbi évinek. Részben az OT helyszínén, részben pedig a későbbi, nem egyesületi találkozókon vállalt hozzájárulások által.

A szememben ez a két tagi kezdeményezés azt mutatja, hogy társaink jó része (ki kezdeményezőként, ki támogatóként) érezte az igazságtalanságot a "fejére ült" "vezetőség" részéről és a maga módján meg is próbálta orvosolni azt.

---

Ott hagytuk abba az előző évet, hogy az egyesület vezetői mindenáron meg akarták szerezni maguknak a közösségi honlapot. Mivel ez nem sikerült, kénytelenek voltak saját egyesületi honlapot készíttetni, amire 2010 őszén megbízást adtak egy webfejlesztőnek.

Ide kell beszúrni: ugyan Gergely Márta engem az egyesület ellenségének állít be kezdettől fogva, azért én készítettem számukra egyesületi honlapot. Minden kellékkel, amivel egy ilyen szervezet honlapjának rendelkeznie kell: kirakhatják a törvényileg előírt közzétételeiket (beszámolók, mérlegek), a terveiket, programajánlataikat, bármit. Beszámolhatnak a rendezvényeikről, eredményeikről, képalbukommal színesíthetik ezeket. Kapcsolatot tarthatnak a tagjaikkal, a belső anyagaikat is kezelni tudják.

Mindezt teljesen ingyen, tehát nem kértem semmit, még köszönetet sem - csak a helyzet rendezése irányított. Az új egyesületi honlap adminisztrációjára betanítottam az általuk erre delegált személyt, Kozma Sanyit. Amikor elkészült, mégis úgy döntöttek, hogy nem kell. Szerintem csak egy ok miatt: ennek a honlapnak megvolt ugyan minden funkciója, ami egy szervezet működéséhez szükséges, de nem voltak rajta interaktív részek: fórum, chat, blogháló, képmegosztás. Azért nem, mert volt már egy bejáratott közösségi honlap, ha még egy jött volna létre, az okszerűen megosztotta volna a közösséget. Az viszont megalapozott igény, hogy egy szervezetnek legyen önálló webes felülete is. Az első egyesületi honlap elkészült tehát (általam) aztán kukába került - helyette csináltattak egy olyat maguknak, ami felépítésében, interaktív funkcióiban, egyes grafikai elemeiben lemásolja a már meglevőt.

2011 márciusban hírt kaptam, hogy ez az új honlap napokon belül elkészül. Valahol azt nyilván közzé kellett tenniük. Olyasmi lehetett az elképzelésük, hogy váratlanul lekapcsoltatják az addig üzemelő közösségi honlapot és annak a helyén, ugyanazon a webcímen (ndk.hu) elindítják a sajátjukat. A látogatók továbbra is az ismert webcímet használták volna abban a hiszemben, hogy változatlanul ugyanazt a közösségi honlap szolgáltatást használják. Az Admin meg majd pislog, mint hal a szatyorban. Dörzsölt terv volt ez, ha közel járok a valósághoz - de az alábbi leírandó dolgok arra mutatnak, hogy nagyjából ez lehetett a terv.

(Emlékeztetőül: az ndk.hu domain név tulajdonosa Zsebényi volt, aki 2007-ben hozzájárult, hogy azon a webcímen egy NDK-s közösségi honlapot indítsak és tartsak fenn ott - erről bővebben a 2. részben írtam. Később, 2009-ben létrehoztak egy egyesületet, aminek Zsebényi lett az elnöke, ekkor még továbbra is privát nevén/tulajdonában tartva az ndk.hu domainnevet)

Tehát miután 2010 nyarán nem sikerült orvul megszerezniük a magánüzemeltetésű közösségi honlapot, 2011 tavaszán annak látogatóközönségét próbálhatták "ellopni" csalárd módon, az emberek megtévesztésével. Nyilván valamit lépnem kellett, hogy a látogatóközönség becsapását megakadályozzam és az általuk megkedvelt közösségi szolgáltatáshoz továbbra is hozzáférést biztosítsak. Rövid hírt tettem közzé, hogy az ismert közösségi honlap napokon belül más webcímre fog költözni. Alig egy órával e közzététel után Zsebényi utasította a tárhelyszolgáltatót, hogy ezt a honlapot kapcsolja le, ilyen kiírást senki ne olvashasson. Erre domain tulajdonosként módja volt és ez a lépés bele is illett a terveikbe, az emberek megtévesztésével végrehajtott honlapcserére.

Ettől a pillanattól tehát megszűnt az NDK-s közösségi honlap a megszokott, ndk.hu webcímen. Nekik még kellett jópár nap a sajátjuk beüzemelésére (különösen, hogy hirtelen a DNS elérésük is elromlott valahogy). A sokszáz rendszeres látogató hirtelen közösségi honlap, kapcsolattartási lehetőség nélkül maradt.

Ezt nem lehet másképp nézni, mint hogy Zsebényi előzetes értesítés nélkül megszüntette a köztünk levő domain használati megállapodást, de-facto kirúgott az általa birtokolt ndk.hu webcímről - amihez nyilván minden joga megvolt, ebben csak az eljárás inkorrekt módját és a (vélelmezhető) csalárd mögöttes szándékot lehet nehezményezni. A magam és az egész NDK-s nagy közösség nevében is.

Én magam beüzemeltem a már meglévő ndksmagyarok.eu webcímen ugyanazt a közösségi honlapomat a korábbi adatbázissal, és körlevelet írtam a honlapra regisztrált látogatóknak, tájékoztatva őket a kényszerű honlap költözésről. Magam sem vártam ilyen átütő sikert erről a körlevéltől: az aktív látogatók 90 %-a "utánam jött", azaz elhagyták az ndk.hu webcímet és az ndksmagyarok.eu -t látogatták a továbbiakban. Zsebényi és az egyesület eljárása nyilván nem maradhatott titokban és nagy felháborodást keltett. A számításuk tehát nem jött be, sőt elég nagy öngólt is rúgtak. Nem csoda, hogy ez után még erősebb lett az egyesület ellenesség a többség körében.

Az első egyesületi honlapra technikailag nem lehet mást mondani, mint hogy úgy ahogy volt egy kalap sz@rt nem ért. Dilettáns tákolmány, használhatatlan megoldásokkal (ezt később az egyesület tagjai fogalmazták meg számtalanszor) - erre költöttek többszázezer forint közpénzt, tagdíjakból. Annyira használhatatlan volt, hogy nem is sikerült érdemi látogatottságot elérni rajta, hamarosan le kellett cserélniük egy másikra (amiért nyilván újabb többszázezer forintot kellett fizetni az egyesületi kasszából).

Összességében tehát: az új, NDK-s közösséginek szánt honlap elindításával maga az egyesület tett sokat az NDK-s közösség megosztásáért. Az eljárásuk módja pedig további egyesület-ellenes hangulatot szított, ami jelenség előtt láthatólag értetlenül álltak.

Még egy pikáns részlet tartozik ide. Saját figyelmetlenségem miatt elmulasztottam az ndksmagyarok.EU domain névvel egyidőben az ndksmagyarok.HU nevet is lefoglalni, ez csak a költözés napján jutott eszembe. Sajnos elkéstem vele, egy akkor még ismeretlen személy, Vollai Roland megelőzött. És amint a domain nyilvántartó (domain.hu) oldalán látható, még valakinek eszébe jutott megszerezni az ndksmagyarok.HU nevet: Bobák Jánosnak. Tudni kell, hogy akkoriban a .HU domain regisztrációs igények kéthetes várólistára kerültek, csak utána kerültek az igénylő birtokába - több igénylő esetén szigorúan az első igénylő nyer. Egy kivétel van, az úgynevezett prioritásos igénylés. Ha ez alatt a két hét alatt jelentkezik egy személy/cég/szervezet, amelynek neve egyezik a várólistás domain névvel, akkor igénylési sorrendtől függetlenül, elsőbbséggel ő kapja meg.Újabb csavar: Bobák János pár nap után hiánypótlásként iratokat nyújtott be (utóbb a várólistán ez is közzé volt téve). Vajon milyen hiánypótlás lehetett ez, ha hiányos adatokkal egy regisztrátor sem fogadja be az igénylést? Vélhetően kiokosították a prioritás fent leírt lehetőségéről és ő az egyesületre hivatkozva kérte a prioritást (aminek akkor már vezetőségi tagja volt) - de mivel az igénylését magánszemélyként adta be, azt nem vették figyelembe. Felmerül a kérdés: mi szüksége lehetett Bobák Jánosnak magánszemélyként az ndksmagyarok.HU névre, rögtön az után, hogy a .EU-ra költözött egy nagyforgalmú közösségi honlap? Nos, ha Bobák ekkor felhívta volna vezetőtársai figyelmét erre a lehetőségre és az egyesület szervezetként igényelte volna meg a domain nevet, egész biztosan nyerő helyzetbe kerültek volna velem (és Vollaival) szemben. De ez a talpig egyenes ember, egyesülethez lojálisan, annak vezetőjéhöz méltóan vélhetően elhallgatta ezt a lehetőséget vezetőtársai előtt - mert saját maga akarta birtokolni azt. Annyira, hogy amikor lecsúszott róla és elült az ügy, pár hónappal később csendben megszerezte magának (szintén a privát nevére) a hasonló hangzású ndk-smagyarok.hu nevet, amit e sorok írásakor is birtokol. Jó lesz még valamire jelszóval.Nos ez volt a honlap költözés valós története. Amiről azt híresztelik, hogy én önkényesen elköltöztettem a közösségi honlapot a neki rendelt helyről. Ezzel szembe az volt a valóság, hogy az egyesület saját honlapot készített, majd a korábbi megállapodást váratlanul felrúgva Zsebényi kirúgott arról a korábbi helyről. Honlapostól, közösségestől.

Ennek a honlap szétköltözésnek volt ugyan később annyi előnye, hogy lejárató támadásoktól kevésbé kellett tartanom Gergely Márta és klikkje részéről. Nagy hátránya volt viszont, hogy a társaság kezdett megoszlani. Az egyesülethez lojális és a nagy közösséghez húzó emberek között egyre mélyülő személyes ellentétek is létrejöttek, amit akkoriban árokásásnak, szekértáboroknak neveztünk. És ez a megosztottság rányomta a bélyegét a jövőre is - soha többé nem lett már olyan egységes, jó hangulatú, összetartó közösség, mint az első években volt!

Évhonlapja ügy:

Érdemes még megemlíteni a közösségünk összetartásának egy szemléletes példáját. 2011 őszén biztatásra beneveztem a közösségi honlapunkat az akkor már rangosnak számító "Év Honlapja" versenybe, közösségi honlapok kategóriában. A verseny része volt a közönségszavazás: szabályai szerint bárki akárhányszor szavazhatott a szerinte legjobb pályázatra. Ilyenformán ez a közönség díj nem is a pályázatok támogatói körének nagyságát, hanem annak elkötelezettségét volt alkalmas mérni. Nos, ebben a közönségszavazási időszakban (jó egy hónap) soha nem látott összefogással, aktivitással, szó szerint éjt nappallá téve szavazott sokszáz aktív NDK-s társunk a megadott módon. Eredménye, hogy a több tízezer felhasználós tvn.hu tárhelyszolgáltató pályázatával szoros versenyben, a többi pályázót végig messze megelőzve vezettük a rangsort. Nekünk több, mint 60 ezer közönségszavazatunk jött össze, a harmadiknak 10 ezer alatti. Annyira, hogy a versenyszervezők csalást kiáltottak, a szavazóoldal feltörését sejtetve a kiugró eredmény mögött. Holott csak egy elképzelhetetlenül összetartó, aktív csapattal volt dolguk. A csalásra vonatkozó közleményüket később kénytelenek voltak sűrű bocsánatkérések mellett visszavonni. (Ez is egy külön történet, de próbálok tényleg a lényegre szorítkozni. Néha nem könnyű.)

Ez volt az utolsó olyan eset, amikor - szekértáboroktól és árkoktól függetlenül - sikerült egy közös cél érdekében összefogni szinte minden NDK-st. És amiben nyilván nem az "Év Honlapja" díj lett volna a fontos, hanem az a tény, hogy össze tudunk mi fogni ha akarunk! Annyira, ami kívülálló számára teljesen elképzelhetetlen.

DDR Múzeum:

Említést érdemel még a DDR Múzeumnak is nevezett, NDK-ból származó használati tárgyakból, személyes emléktárgyakból álló gyűjtemény. Azért itt historikusan, mert - az eseménynaptár tanúsága szerint - 2011-ben lett az "állandó kiállításként" megnyitva. Ma már sokan ezt Bobák János kezdeményezéseként tartják számon, azonban ez sem fedi a teljes valóságot. Kozma Sanyi (Sam) visszaemlékezése szerint még az első, balinkai találkozó előkészítése kapcsán néhai Papp Laci barátunk szedett össze egy kisebb gyűjteményt régi NDK-ból származó tárgyakból, hogy azokból Balinkán egy házikiállítást rendezzen be. Ennek a gyűjteménynek a kezelésében, gyarapításában és a következő évi lellei találkozón való bemutatásában Kozma Sanyi is aktívan részt vett. A meglevő gyűjteményt ez után vette át (számomra homályos körülmények között) Bobák János, aki azóta a saját lakása melletti melléképületben ad neki állandó helyet, kezeli és a felajánlók adományaival gyarapítja azt. A gyűjteményt - amit ő NDK-s Múzeumnak is nevez - annak fenntartásában, kiállítási eszközök beszerzésében az egyesület többször támogatta.

Talán csak engem zavar, hogy nem világos előttem ennek a mára meglehetősen gazdag retró gyűjteménynek a státusza: az az egyesület "köz"-gyűjteményének, vagy Bobák János magángyűjteményének tekintendő-e. Az erről szóló kommunikáció elmosott, nem egyértelmű. Az biztosan gondolom, hogy a gyűjtemény "kitalálója" (Papp Laci) nem közadakozással gyarapított magángyűjteményben (annál ő tisztább gondolkozású ember volt), hanem valamiféle jogilag és ténylegesen is köztulajdonban álló gyűjteményben gondolkozott. Bobák János máshol megmutatkozó hozzáállása miatt én személy szerint gyanítom, hogy ezt ő a saját magángyűjteményének tekinti már, "jó lesz az még valamire" jelszóval. Amihez az adományozók a tisztázatlan kommunikáció miatt talán azzal a tudattal adnak át további tárgyakat, hogy azzal egy közgyűjteményt támogatnak.

A gyűjtemény állandó raktározási helye Csepelen, az Orgonás utcában van, megtekinthető volt eddig minden évben az országos találkozón berendezett házi kiállításon.

Bezárólag megemlítendőnek gondolom még az ez évi egyesületi közgyűlést. Ezen - a hivatalos jegyzőkönyve és jelenlévők visszaemlékezései alapján - megesett a vezetőséggel az a szégyen, hogy a közgyűlés nem fogadta el az elé terjesztett pénzügyi beszámolót (a beterjesztett formában legalábbis). Visszaköszönt az, amit már a balinkai szervezői záró megbeszélésről is említettem jelen történet 4. részében: valaki "egy kockás papírlapról" felolvasott összegző számokat, részletezés és az összefüggések kibontása nélkül - ez van, hidd el bemondásra. Ez az eljárás eddig csont nélkül átment, ezúttal azonban a tagok megkifogásolták, a minimális információtartalma miatt nem fogadták el. Szerintem és a következő évben megválaszott új elnök szerint is ennek kiváltó oka elsősorban a szervezetben eluralkodott pénzügyi káosz lehetett - arra nem szeretnék gondolni ezzel kapcsolatban, hogy lehettek, akiknek érdeke volt a káosz fenntartása a "zavarosban lehet halászni" jegyében.
A jegyzőkönyv tanúsága szerint a pénzügyi beszámolót a közgyűlés végül csak azzal a feltétellel fogadta el, hogy a közgyűlés után minden tagnak kézbesítik annak részletezését is.

---

Összegzés:
2011-ben is élénk közösségi élet volt. Ez az első közös farsangunk éve, tavasszal erdélyi körutazáson voltunk 20-an. Májusban egy motoros csapat meglátogatta a chemnitzi emlékfát. Számos további közös program és város találkozó jött létre ebben az évben is. Év végén beneveztünk az akkor rangosnak számító "Év honlapja" megmérettetésre közösségi honlapok kategóriában. A közönségszavazáson közös összefogással minden elképzelést felülmúló eredményt produkáltunk.
Ez év tavaszán volt az elhíresült honlap költözés. Elkészült az egyesület saját honlapja, váratlanul próbálták kirúgni ezt a közösségi honlapot az ndk.hu webcímről. A közösségi honlap kényszerűen más webcímre költözött, látogatóinak zöme vele tartott. Ezzel elindult az NDK-s közösség felbomlása is.

---

Következő:
2012-16 - Új elnök lett - közösség-egyesítési próbálkozások, hiába (hamarosan)
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« 2010 - Az egyesület beindul - a ... ^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
8 hozzászólás
.:: Csak ülök és olvasok.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2017. november 07. 19:59
rigotibi
Egyik meghökkenésemből a másikba zuhanva - ha tudni ugyan még nem is tudom, de - sejtem: nincs, messze nincs még vége annak a lajstromnak, amit hétköznapi nyelven akár vádiratnak is nevezhetnék.
Az itt leírott - bírósági jegyzőkönyv hitelességével bíró - szavaid nemcsak, hogy nem kerülnek az egyesületi cégéres 'butik' kirakatának kurrens árukat bemutató polcára, de még egy ingyért kapott reklámfelületen sem kínálnák.
Önzésük mindenen, mindenkin és bármi áron való át- és keresztülgázolóvá tette őket, ezen jótétlelkeket. Sikerült lealacsonyodniuk - itt a vezérkosokat-, ökröket értem - abba az erkölcsi mélységbe, ahonnan csak egy őszinte, bűnért bocsánatot kérő, a hívők gyónásával felérő vallomásuk segíthet.
Nem készülök fel rá, mert efféle - meglepetésszámba menő dolgok, csodák - jó, ha százévente egyszer /majdnem/ előfordulnak.
Köszönet a korrekt, világos és részletesen dokumentált tájékoztatódért, a Te Kampf-odért, Druszám.


.:: Csak lesek
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 07. 21:38
-newyork-
nagyot néztem, már volt szó , a domain név trükkjeiről. De ennyire vadak voltak (?), és még tagadni se lehet , itt látható -olvasható.
Ennek ellenére még vannak hangok , hogy minek előhozakodni ezekkel.
Súlyos dolgok !

.:: Lenne egy kérdésem
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 07. 21:45
-newyork-
Jól értettem ??? Amikor az Évi lett az elnök , tett lépéseket a két honlap egyesítésére , ezt az Évától tudom. Nem sikerült az volt az indok " kell az egyesületnek saját honlap" . Akkor most nem is az egyesületé " hivatalosan " a honlap , hanem magánszemélyé ?

.:: Nyújorknak válasz 247250-re:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2017. november 08. 04:27
Admin
Azt sehol sem állítottam, hogy Zsebényi "sanda módon" csak ígérgette az ndk.hu domain név átírását az egyesület nevére. Emlékeim szerint erről már szó volt az egyesület alapítása idején is, és meg is történt végül az átírás, csak később. Időrendben 2011-ről írok ebben a fejezetben, akkor még az ő privát tulajdona volt az ndk.hu. Most, 2017-ben már tényleg az egyesület nevén van. http://www.domain.hu...ain/domainsearch/ itt kereshetsz rá. Az átadás időpontját nem írja ki, csak a jelenlegi állapotot mutatja. Ma tehát az egyesület a domain tulajdonos, Zsebényi csak mint kontaktszemély szerepel.
Annak egyébként a történetben nincs sok jelentősége, hogy 2011.03-kor ki volt a domain tulajdonos. (Zsebényi mint tulajdonos /ha még a privátnevén van/, vagy mint az egyesület elnöke=képviselője /ha már az egyesület a tulajdonos/ is rendelkezhetett) Én azt írtam, hogy Zsebényi kapcsoltatta le a tárhelyszolgáltatóval a közösségi honlapot - erre csak neki volt joga mindenképp. Ezt az állításomat (tehát hogy az ndk.hu közösségi honlapja nem fatális technikai hiba miatt, hanem utasításra állt le pont ekkor) természetesen bizonyítani tudom korabeli belső levelezéssel.
Azt nem követtem szorosan, hogy az átadás pontosan milyen dátummal történt, ezért arról nem is tudok beszámolni.

.:: Most találtam tényleg véletlenül
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2017. november 08. 20:01
-newyork-
egy 2011-es fórum bejegyzést. Ide illik.

"Hú,de nehezen tértünk át a .eu címre!
Pipás úr,eddig izgultam,most már nyugodt vagyok: megkaptad a DVD-ket.
Én is találkozok az oldalon furcsa dolgokkal, pl.: -kutscher- törölt felhasználó. Vajon miért?
Cserkész látogatja az iwiw-et, tett föl képeket.
Mindenkinek kellemes Fórum-újraéledést kívánok!"

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak and25 offline - 2017. november 09. 09:24
and25
Végre sikerült elolvasnom 7 beírt blogodat.Nem kis időben tartott.Eddig miért nem olvastam ? Őszintén csak az üzenőfalat és az eseményeket szoktam átnézni.Nos a 7 blog eseményei nekem sok új dolgot hoztak.Persze mert nem voltam központban.Én jól éreztem magam bárkivel , bárhol voltam.Amit írtál ezek nekem teljesen újak.Szomorú, hogy kettészakadt a közösség és ahogy látom ez már megfordíthatatlan.Na és akkor mit tudok tenni ? Én azért megyek ide oda, hogy jól érezem magamat,mint most a hétvégén Chenitzbe.

.:: Folytatás ?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. január 12. 08:26
-newyork-
Mikor olvashatjuk ?

.:: A folytatás
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. január 12. 19:53
Admin
tervben van. Eddig volt nekem előre megírva, egyelőre eddig tettem közzé. A továbbiak anyaggyűjtést is igényeltek, hisz ott már (a szétválás miatt) nem mindig voltak élményeim. De ezekről az időkről is szólni akarok, mert így teljes a történet.

Ha eddig nem jött volna át: nem a magam sérelmeinek szenteltem ennyi teret, hanem annak, hogyan/miért/ki(k) miatt csúszott félre egy nagyszerű kezdeményezés.

És ez a történet nem ér véget 2012-ben, hanem napjainkig is tart.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/