Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 március 22, péntek | 12. hét | Beáta, Izolda, Lea
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Hogy miért nem járok közgyűlésre...

Hogy miért nem járok közgyűlésre...

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. február 24, szombat 21:35
Hogy miért nem járok közgyűlésre…

Köztudottan száraz és humortalan vénember lettem. Így saját kútfőből ne várjatok tőlem szórakoztató írásokat. Viszont az élet szülte szórakoztató dolgokat szívesen megosztom Veletek.

Van egy társasházi lakás a lányom tulajdonában, ahol szeretnek közgyűlni. Ő viszont nem szeret azokra eljárni. Engem küld el. Nekem meg már túl kevés van hátra, hogy ilyen helyekre járjak. Most sem mentem el. Viszont megkaptam a hiteles jegyzőkönyvét. Pontosan bemásolom ide:

Készült:…… / Jelen vannak:. …. / Napirendi pontok:……. / Levezető elnök…….., jegyzőkönyv-vezető….., jegyzőkönyv-hitelesítők megszavazása.

Megismételt közgyűlés, mely a jelenlévők számától függetlenül határozatképes.

Közösképviselő: - A rendkívüli közgyűlés összehívásának oka az, hogy K. I. kivágott egy fát, kettőnek meg visszavágta az ágait úgy, hogy ezt nem beszélte meg a lépcsőház lakóival. Amióta én vagyok a közös képviselő, már volt ilyen probléma az épületnél, és Sz. J. kérésére közgyűlési napirendi pont is volt. Akkor úgy döntöttek, hogy az adott lépcsőház lakói döntsenek arról, hogy a lépcsőház előtti-mögötti zöld területen milyen munkát csináltatnak, de erről közgyűlési határozat akkor nem született.
Sz. J. Vitatja, hogy ilyenről szó lett volna.
G.J.: - Az én közösképviselőségem alatt erről határozat is született.
P.K.: Nem érti, hogy ilyen dolgot miért közgyűlésen kell megbeszélni? Miért nem tudják a lakók egymás között emberi módon megbeszélni?
H.K.A.: - Itt több évtizedes problémáról van szó. Elég kicsi annak az esélye, hogy a szomszédok úgy döntsenek, hogy a fát kivágják. De látta ezeket a fákat szakember?
K.S.A.: - A közgyűlés leszavazta a szakembert.
H.K.A.: - Régen évente kétszer kimentek a lakók és szépen rendbe hozták a területet. Ha már ezt nem tudják csinálni, mert idősek, akkor kertészt kell fogadni. Egyébként csak gratulálni tudok annak az embernek, aki hintát rakott az egyik fa kiszáradt ágára. Ha valami baj történik, biztos a társasház lesz a hibás.
Sz. J.: - Ez a közgyűlés ebben a napirendi pontban itt törvényes határozatot nem tud hozni. Itt reggelig vitatkozhatunk, de a közgyűlés ebben nem dönthet. Akár kártérítés miatti pert, akár büntető feljelentést csak tulajdonos tehet tulajdonos ellen.
G. J.: - Ez a fa a társasház közös osztatlan területén volt. A kivágással kapcsolatban jogi fórumot is megkerestünk, és azt az információt kaptuk, hogy ebben az ügyben a közgyűlés hozhat határozatot.
Közösképviselő: - Az önkormányzat jegyzőjénél voltunk. Azt az információt kaptuk, hogy feljelentést tehetünk, bírtok háborítás miatt, illetve bírtok védelmet is kérhetünk. Nyilván a kivágott fát ez nem pótolja, de abba is gondoljanak bele, hogy milyen zavaró lehet egy ablakot beárnyékoló, a falhoz közel lévő fa.
H. F.: A fák össze-vissza vannak ültetve.
H. K. A.: Igen, mert a lakók valamikor megvették, és saját maguk ültették el a fákat. Azt a fát is, amiről most szó van.
G. J.: - A fák egy részét a Duna Tsz-től kaptuk.
K. I.: - A fák alatt lévő szemetet összeszedhetem, de arról nem dönthetek, hogy a fákat legallyazzam, hogy ne legyen sötét a szobám?
Közösképviselő: - A tavalyi utolsó közgyűlésen pont erről beszéltünk, hogy a fák gallyazásához nem kell engedély.
K. S. A.: - Még mindig ott tartunk, hogy az adott lépcsőházban lakók döntenek arról, mi legyen a fákkal.
Sz. J.: - Az SZMSZ-ben le van írva, hogy az ingatlanrészek elidegenítéséhez minden tulajdonosnak bele kell egyezni. Véleményem szerint a fák is az ingatlan részét képezik. Így annak kivágása csak akkor lehetséges, ha ahhoz minden tulajdonos hozzájárul. Én azt javaslom, hogy a kivágott fát egy másikkal pótolja K. I.
Közösképviselő: - Ki van amellett, hogy a közgyűlés ne foglalkozzon a K. I. által kivágott fa ügyével, hanem a sérelmezett tulajdonos indítson jogi eljárást?
1/2018.01.18. Közgyűlési határozat: A közgyűlés 0/10000 tulajdoni hányad igen, 3.000/10000 tulajdoni hányad nem, 2.000/10000 tulajdoni hányad tartózkodik szavazati arányban elutasította a javaslatot.
G. J.: - De hova lett a kivágott fa?
K. S. A.: - Sz. úr szerint, ha valaki szeretne egy fát kivágni a közös osztatlan területen, ahhoz minden tulajdonos beleegyezése szükséges?
Sz. J.: Igen. Benne van az SZMSZ-ben.
H. K. A.: - Ezeket a fákat gondozni is kellene. A száraz ágakat le kellene ágazni.
K-S. A.: - A tavalyi közgyűlésen hosszasan beszéltünk a fák gallyazásáról, vizsgálatáról, rendbetételéről. A tulajdonosok elutasították. Az idei közgyűlésre ismét lehet erre készülni és szavazni.
Sz. J.: - Tisztelettel kérem K. I.-t, hogy a kivágott fa helyett ültessen másikat.
K. I.: - A kivágott fát is én ültettem. Addig, amíg nem oldódik meg a fák gondozása, addig erre nemet mondok.
Közösképviselő: Amennyiben nincs több kérdés, hozzászólás, akkor megköszönöm a részvételt és bezárom a közgyűlést.

k.m.f./Egy olyan húsz éves fenyőfáról van szó, mely közútra belógó ágait a közterületi felügyelet időnként levágja, a ház irányába növő ágai viszont beköszönnek az ültető tulajdonos nyitott ablakán, és az emeleti lakó szobáját is besötétíti./
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
3 hozzászólás
.:: Hogy miért nem járok közgyűlésre – 2
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. február 25. 12:15
Zsolt52
Nem vagyok normális! Bödöcsre sok pénzért elmegyek, ez meg ingyen vóna, és legalább annyira szórakoztató, én meg bojkottálom:

Rendkívüli közgyűlés.
Tárgy: K.I.: mellékvízmérő szerződése, és döntés az ezzel kapcsolatos további teendőkről.

Közösképviselő: - K.I. még tavasszal telefonon felhívott, és közölte, velem, hogy lakásában mellékvízmérőt szereltetne fel. Mondtam, hogy a társasház SZMSZ-e nem teszi lehetővé a saját vízfogyasztás fizetését, mert az épület vízfogyasztását minden lakás egyformán fizeti. K.I. a telefont átadta a lakása felújítását végző embernek, aki elmondta, hogy a közös képviselő nem tilthatja meg, hogy valaki a lakásban mellékvízmérőt szereltessen fel.

Én ennek próbáltam utána járni, és valóban a 38/1995 (IV.5.) számú Kormány rendelet 18 § 4. bekezdése úgy rendelkezik, hogy „A bekötési vízmérő szerinti fogyasztó a hozzájárulását csak az épületgépészeti rendszerének a beépítés miatt szükségessé váló jelentős költségű átalakítása esetén tagadhatja meg.” Később egy ügyvéd közölte velem, hogy a fenti Kormány rendelet már nem hatályos, helyette az 58/2013. (II.27.) a hatályos. Ebben a rendeletben az előző mondat már nem szerepel. A Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálatán érdemi felvilágosítást nem kaptam.
A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Közlekedési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztályáról Dr. …. … (06 -30 -……) telefonon azt mondta, hogy álláspontja szerint a tulajdonos hiába fizeti meg a Fővárosi Vízműveknek az órája szerinti fogyasztást, az SZMSZ szerint minden lakás egyformán fizeti a társasház vízfogyasztását. Ha nem ezt teszi, akkor jogi úton lehet tőle ezt követelni.

Sz. J.: A társasházi törvény szabályozza, hogy az SZMSZ-ben mikor kell szabályozni a közüzemi szolgáltatások díját.

G. J.: - A társasháznak van egy ügyvéd által készített és a Földhivatalnak is leadott SZMSZ-e, amelyben az szerepel, hogy minden lakás egyformán fizeti a vízdíjat.

Közösképviselő: - A társasháznak van egy közgyűlés által elfogadott közös költsége. Az tartalmazza a vízdíjjat is. Közgyűlés által elfogadott egyéni vízórás közös költsége nincs az épületnek, mert az SZMSZ-ük ezt nem teszi lehetővé. Nem véletlen mondtam el Önöknek, hogy az üggyel kapcsolatban beszéltünk ügyvédekkel, a Vízművekkel, mint szolgáltatóval, és csak Dr. .… … mondta azt, hogy az SZMSZ alapján nyugodtan be lehet perelni azt, aki nem úgy fizeti a közös költséget. Az SZMSZ-t meg lehet változtatni, első, tehát nem megismételt- közgyűlésen, 50 % feletti szavazati aránnyal.
És akkor, most ezek alapján kérdem Önöket, hogy hogyan tovább?

Sz. J.: Nekem az a véleményem, hogy nyugodtan lehet pereskedni, da a társasház ezt a pert el fogja veszíteni.

Közösképviselő: - Akkor erről szavazzunk! Aki úgy dönt, hogy K.I.: ellen indítsuk meg a jogi eljárást, mert nem az SZMSZ szerint fizeti a közös költséget, az emelje fel a kezét.

….sz. Közgyűlési határozat: A közgyűlés 3.000/10000 tulajdoni hányad igen, 1.000/10000 tulajdoni hányad nem, 1.000/10000 tulajdoni hányad tartózkodik szavazati arányban elfogadta, hogy K.I. ellen indítsuk meg a jogi eljárást, mert nem az SZMSZ szerint fizeti a közös költséget.

Közösképviselő: Amennyiben nincs több kérdés, hozzászólás, akkor megköszönöm a részvételt és bezárom a közgyűlést.
k.m.f.

- - -
Persze, most biztos azt mondod, én mindenben csak kötexem, nekem semmi sem elég jó. És akkor vajon én milyen közgyűlésre mennék el? Hát megnyugtatlak, lenne olyan!!

Mondjuk, aminek tárgya: Bakó Zsolt fizetésemelésének rendezése.

Egyetlen napirendi pont: Fent nevezett kimagasló, és eredményes munkája miatti, valamint a 0 % infláció kiegyenlítése végett, fizetésének visszamenő hatállyal történő 25 %-os megemelése.

Közösképviselő: - Az általános és heves bólogatások miatt az emelést egyhangúlag (ez Bakó Zsolt hangja volt) elfogadjuk, jegyzőkönyvezzük, egyben megköszönöm a részvételt és bezárom a közgyűlést.

.:: Megy, sőt vágtatva lohol a
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2018. február 25. 12:18
rigotibi
biliben vihart kavarni szándékozóak és tudóak harca szinte a semmiségért, s mindezen idő alatt a nagyok, a főmuftik - a főmutyisok - röhöghetnek, röhögnek is a markaikba: amíg a népet, az istenadta népet rá tudják venni a szarral való gurigázásra, addig ők lejátsszák a nagy partikat, kihagyva azokból a gyerekes, piti dolgokkal lekötött figyelmű félkegyelműeket.
Könnyen, s szívből megértem a lányod döntését, amiért ő ódzkodik az efféle ostoba időtöltéstől való távolmaradásáról. Valamint azt is, hogy Te sem akarsz, fogsz lenni a továbbiakban ilyen, vagy ehhez hasonlóan - értelmet, érdemi eredményt
produkálni képtelen, a racionális gondolkodást nemcsak mellőző, hanem az azt tökösen nélkülöző - az idióták egy falkába tereltjeinek attrakcióinak meghallgatására felkért, kvázi kényszerített elszenvedője.
Téged nem kell félteni, féltselek. Te tudod a helyedet e világban !
.:: még boldogult tanárkodásom alatt volt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline - 2018. március 02. 19:04
Bajusz
hogy az egyik haver, aki botcsinálta párttitkár lett- ne kérdezzétek melyik párté - nyúzott, hogy menjek el egy úgynevezett szabad pártnapra. Ami este volt megtartva. De, ez már a nyolcvanas évek elején volt. Egyszóval ráálltam, tudtam, hogy úgysem térek ki. Ám, valahogy addig-addig győzködött, hogy közös határozattal kitaláltuk, hogy mennyivel jobban meg tudnánk oldani az ideológiai kérdéseket a Pressónak keresztelt tudatmódosító intézményben, Természetesen én hivatalosan a Szabad Pártnapon voltam,otthon úgy tudta életem párja. Nem pártja!! Egyszóval minden aktuális ideológia kérdést áttárgyaltunk, melyek között a presszós tündibündi domborzati viszonyai frekventált helyet foglaltak el Záróra tájban felvértezve a marxizmus minden csinjával-binjával tértem haza, könnyű álmom volt, csak a kommunizmus kísértete vigyorgott.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/