Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2018 június 22, péntek | 25. hét | Paulina, Tamás
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » OCSÚ-12

OCSÚ-12

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. június 09, szombat 10:40
OCSÚ-12

/… és egyben lehet, hogy az utolsó? De ezt még idenyomom, pusztán emberbaráti szeretetből, hogy azon elvetemülteknek, akik még kifürkészhetetlen eltévelyedésükből kifolyólag ide írnának, vagy ilyet olvasnának, fáradt ujjaikkal ne kelljen a régiekhez annyit visszatekergetni./

A mottó immáron négy és fél éve változatlan. Az újak /na, miattuk felesleges/ és az azóta elszenilisedettek /ők meg úgy sem veszik észre magukon/ miatt itt ismétlem:

„Egyet értek azzal, hogy komoly és értelmes felvetésből kiinduló oldalra komoly válaszok érkezzenek.

Na, de mi legyen azokkal, akik már kiírták magukból a magvas gondolataikat, de a megmaradt ocsút is meg akarják osztani másokkal? Vagy csak a napi munka-, vagy egyéb problémák után itt próbálnák grafomániával levezetni a feszültségüket?

Nagy dilema-megoldóként felajánlom, hogy jelen irományom alá beírhatja mindenki a máshova nem illő véleményét..

/OCSÚ-1 2014. február 21./ ”

...

És most magatokra hagylak benneteket. Elmegyek egy kicsit a határokon túlra. Aztán viselkedni nekem!

Ja, és nehogy valaki bekoszolja ezt a szép tiszta lapot itt alattam!
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
10 hozzászólás
.:: új Bocsi....
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak tépelődő offline - 2018. június 13. 19:07
tépelődő
Csak a pókhálókat tűntetem el....a szép tiszta lapról..már itt sem vagyok

.:: új Nem velem történt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. június 17. 21:07
Admin
Múlt héten váratlanul ismét Erdélybe utaztunk, ezúttal apósom temetésére. Rövid út volt, kedden mentünk, csütörtökön már jöttünk is.

Arrafelé szokás a temetés utáni "halotti tor". Ami alatt értjük, hogy fehér asztal mellett is összeülnek a közelebbi rokonok/ismerősök. Egyikük mondta:

Három falunyi távolságról jött volna el a temetésre. A ritkás buszközlekedés miatt arrafelé bevett szokás az autó stoppolás, mikoris a fuvarért kb. busz viteldíjat szokás fizetni a sofőrnek. Attila barátunk is stoppolt. Meg is állt egy környéki taxis, ami épp fuvar rendelésre ment. Nem elégedett meg a felkínált 10 lejjel, teljes taxi tarifát kért (bár útba esett neki a kérés, talált pénz volt az 10 lej is) - ment is tovább egyedül. Barátunk meg egy későbbi autóval jött el.

A temetési ceremónia közben kívülről sűrű szirénázás hallatszott be. Aztán... kiderült, hogy az a taxis, aki Attilát nem vette fel, pár perccel később frontálisan ütközött egy másik autóval, meg is halt a balesetben. Ahhoz a balesethez siettek a szirénázó mentők/rendőrök. Ma megtaláltam a cikket róla: https://www.hirmondo...-baleset-tortent/

Nyilván nem volt fals gondolat a beszélgetőkben, amikor ez szóba került - arrafelé ez nem szokás. Csak mondtuk Attilának: mától minden évben két születésnapot ünnepelhetsz!

Később láttuk az utcán, ahogy egy tréler viszi a balesetes taxit. Borult, rommá volt zúzva, a benne ülőknek (esetünkben csak a sofőrnek) esélye sem volt...

.:: új Van egy kérdésem
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. június 18. 21:26
Zsolt52
Szeretem a régi könyveket. Néha szórakoztatnak, de leginkább kikapcsol a stílusok.

Ma is jártam egy antikvárium felé, és mivel volt 20 perc felesleges időm, így betértem. És könyvvel tértem ki. Olyat találtam, aminek a tartalma manapság különösen érdekel. A könyv egy 1901-es expedíciót ír egyébként le, és Magyarországon 1930-ban jelent meg.


Idézem az első bekezdést:
„Évszázadok előtt a kínai tudósok állatról adtak hírt. A XVII. században már írott emléke volt annak a hiedelemnek, hogy északon, a hó és jég titokzatos birodalmában valami hatalmas patkányféle élőlény furakszik a föld mélyében, és a jégtakarók alól néha, ha váratlanul mélyen bevágódott folyóvölgyekre bukkan, a napvilágra is kerül. Ez pedig azonnal a halálát okozza, mert a kínai tudósok szerint a minden ismertes állattól merőben különböző szörnyeteg a szabad levegőre érve azonnal kimúlik. A húsát ehetőnek, hatalmas agyarait meg nagyon használható anyagnak mondják.„

Nos, a kérdésem, hogy milyen állatról van szó?

.:: új Ilyen melegben ilyen agyalós,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak tépelődő offline - 2018. június 19. 16:52
tépelődő
akarom mondani agyaros kérdést feltenni...persze, ki másnak is jutna eszébeeeee No, majd agyalunk rajta egy kört

.:: új Egyszerű a megfejtés
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2018. június 19. 17:58
bubuka
Mamut

.:: új Bubuka, Te elég sunyi egy alak vagy!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. június 19. 21:32
Zsolt52
Utcahosszakat nem jársz ide, aztán véletlenül mégis bebotorkálsz, és az egyszerűbb kérdéseket kapásból megválaszolod. Mondhatni flegmán ide nyomod egy szavas helyes válaszodat. Legalább valami kis bizonytalanságot illett volna tetetned. De azért nem haragszom nagyon rád.

Kis magyarázat a fenti könyvidézethez:
„… a hitetlen pogányok – tehát a tunguzok, jakutok – különös természeti véleménye volt ez, és ma már egészen biztosra vehetjük, hogy az ő máig is élő legendáik szugerálták a kínai tudósokat is.”

A könyv nyelvezete és tartalma továbbra is érdekes. /Pfizenmayer: Kelet-Szibíria őslakói /

.:: új Azért ez így marhára nem korrekt!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. június 20. 05:27
Admin
Szerintem ti mindketten sunyultok, nem is kicsit.
Zsolt kitalál klf. idióta, megválaszolhatatlan kérdéseket, bizonyos, átlagember számára fellelhetetlen könyvritkaságokra hivatkozva. A háttérben összebeszél Bubukával, együtt kitalálnak a megválaszolhatatlan kérdésre egy lehetetlen választ. Innen már csak ülni kell a babérokon, hogy a termés beérjen (babértermés) - majd amikor egykét jószándékú válaszoló már bepróbálkozott, a kiokosított Bubuka látszólag csípóból benyögi ide a válasz. Mondhatni ide böffenti. Ami választ aztán Zsolt siet helyesnek nyilvánítani persze, bármilyen képtelenül is hangzik. És virtuálisan még meg is veregetik egymás vállát.
Mi meg - a plebsz - csak nézünk ki a fejünkből, hogy mivaaan?...
Pedig előszöris: mióta patkányféle a mamut? Csak rá kell nézni. Másodszor: aki látta a Jégkorszak című hiteles történelmi animációs filmet tudja, hogy a mamut igenis a napvilágon élt. Amíg meg nem ették.
Harmadszor: satöbbi.


.:: új Fönökúr!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. június 20. 07:43
Zsolt52
Éleslátásodat elfedi a az idenemjárás homálya. Én farokfelvetve próbálok különféle témaköröket feldobni a „plebsz”-nek, hogy ezáltal is színesítsem a Te általad létrehozott lapot. Mert nézetem szerint ez az egykori mamutmeghatározás a természeti népektől nagyon érdekes volt.

Hiszen nem mindenki nőt fel a „Jégkorszak”-on, hanem esetleg csak abban benne. Vagy röviddel utána. Te - mint kompjuterjani – simán beütöd a google-be az információhiányodat, míg erre a jakutok (a tunguzokat már direkte meg sem fogom említem) csak korlátozott mértékig voltak képesek. Száz évvel ezelőtt ugyanis arrafelé még nagyon csekély volt a lefedettség. Az is csak kimondottan a mamutokra korlátozódott. Tehát cáfolom, hogy a mamutok a jég hátán is megéltek. Mindet alattuk találták meg! A Te korodban már nem kellene annyi ártalmas mesefilmet nézned. Éjszakai rémképekhez, netalán bepisiléshez is vezethez.

A Bubukáról meg annyit, hogy örömmel láttam azt, hogy képes volt egy egész – igaz a betűkészletet csak csekély mértékben igénybe vevő, de azért mégis két szótagra is kiterjedő – szót beírni. Egy ideje már azt sem tette. Így dicsérjük nála a fejlődés tendenciáját.

Továbbá nem vagyok képes fellelni a „majd amikor egykét jószándékú válaszoló már bepróbálkozott” próbálkozását. Láthatatlan tintával nem ér itt írogatni!

Más: A mamut alakját lekicsinyítve, néhány tonna jéggel a hátán dizájnosítva, igen csak lehet első meghökkenésre patkánynak is gondolni. Számomra az lett volna hiteltelen, ha zsiráfnak vagy horgasfejű bélféregnek nézik. Egyébként meg ne irigykedj Bubukára. Az az igazság, ha Te válaszoltál volna a kérdésemre, akár még azt is, hogy ez a fura lény egy koboldcápa harmadik hatványa, is elismertem volna. Pusztán tekintet-tiszteletből. Meg hogy ne rontsam tovább a renomédat itt a csoport előtt.

Satöbbi

.:: új Igen, ez
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak tépelődő offline - 2018. június 20. 09:03
tépelődő
a talány az utolsó mondat alapján könnyen kitalálható, a közel azonos nyelven beszélőknek , de legalább 1 napot adhattatok volna a pórnépnek is
Most megyek a kb összesen 226,5 m hosszú könyvest leporolom, lehet, hogy nekünk már régen itt ez a könyv...megnézem Mit is ír a Hogyishivják az első bekezdésben

Ui.A férjem reggeli és kávé előtt azonnal mondta, a természetesen jó választ Most holnap reggelig aszalhatom az ő adagját (ételt nem dobunk ki!), böjtös napja leszen

.:: új Székely viccek, mondások:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. június 21. 18:20
Zsolt52
Panaszkodik a góbé, hogy nem lehet megélni. Kérdem:
– Akkor miből élnek?
– Ó fiam, mi a veszteségből élünk... A másnak a veszteségéből.

Egyik helyi srác TOI-TOI vécéket hoz-visz ausztriai és német fesztiválokra. Kérdezzük tőle:
– Te és milyen meló ez? Nem büdös?
– Azok ott Nyugaton müzlit esznek tejjel, nagy ganyé nincs utánuk.

Öreg szidja a fiát:
– Nem azért csináltalak mert kellettél, hanem mert jól eset!

Öreg góbé a szerelemről:
– Ejsze, szép a szerelem, de nem olcsó.

Az egyik srácnak van egy tégla az autójában. Kérdem, hogy az meg minek.
– Amikor felveszek egy szép stoppos csajt, odaadom a kezébe a téglát és azt mondom neki: - Ha Csíkszeredáig nem duglak meg, üssél agyon kérlek szépen!

Iparos kérdi a feleségét:
– Mit főzöl ma?
– Semmit.
– De tegnap se főztél!
– Két napra főztem.

Elengedi a székely a fiát a buliba, de megszólal:
– A híröd ne jöjjön előbb haza mint te.

– Ti hogy éltek itt, mit esztek?
– Csak amit a természet ad. Szarvasbélszín áfonyamártással.

– Tudod mi az a parabola?
– Ettem is.
– Azt nézik.
– Akkor néztem, ahogy eszik.

Bejön az iparos és kér két felest. Kérdem miért kettőt?
– Ha egyet iszom marja a gyomromat. Ha kettőt akkor marják egymást.

– Tudod mit szeretünk mi a mezőgazdasági munkába?
– Mit?
– Hát azt a részt, hogy “Mossanak kezet és fáradjanak bé falatozni”.

Kérdem, a helyi iparost, hogy iszunk egy sört?
– Nem iszom! Tegnap úgy megrészegedtem mint az Animal Planet.

Megyünk gyorsan és veszélyesen az autóval. Mire a hátsó ülésről szép higgadtan megszólal az iparos:
– Ejsze, lassan menjél, mert a mentőben nem lehet szivarozni.

– Attila milyen ember?
– Részegen hülye, de józanul egy állat.

Bejön egy fehérnép-csapat a kocsmába. Mire a fiú csapos megszólal:
– Enyhén hiányos öltözetben, enyhén hiányos fizetést is elfogadunk.

Nekikezdünk Öcsivel a beszélgetésnek és előre lerögzíti:
– Süket vagyok a traktorról. Azt sem hallom, ha mutogatnak.

Jön be egy iparos és erősen fájlalja a fejét, pedig mondja, hogy nem iszik, nem dohányzik, nem nőzik.
Mire a másik:
– Neked a glória szorítja a fejed hiszen.

A verekedésről:
– Nagy embert azért jó ütni, mert nem ütök melléje.

Egy bonyolultnak tűnő munkáról mondja az egyik a másiknak:
– Olyan ez mint a kötéltánc. Könnyű, aki tudja.

Panaszkodtam, hogy fáj a csuklóm.
– Jobb, mintha a helye fájna.

- Régen is úgy vót, hogy mikor elfogyott, nem vót.

A férj jajveszékel egy kis betegségtől, mire az asszony:
– Ha menni kell, mész, más is ment, kész.

– Milyen szép ez a gyermek.
Mire a büszke apuka:
– Hát erre a munka reá volt téve.

Férj a feleségének:
– Ha kettőnk közül az egyik meghal, én beköltözök a városba.

Meséltem, hogy szoktam futógépen futni. Csóválja a fejét a bácsi és megszólal:
– Ti ha futtok, akkor gondolkozni kell, hogy miért. Nálunk ha futni kell, akkor futni kell.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/