Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 május 19, vasárnap | 20. hét | Ivó, Iván, Milán
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Döbbenet

Döbbenet

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. július 16, hétfő 09:31
Döbbenet

Középiskolás koromat egy békés megyei kisfaluban töltöttem, a szomszéd városba jártam gimibe. Anyukám az óvodát vezette, apu meg a helyi általános iskolában volt tanár. Én hamar elkerültem onnan, de a szüleim sokáig ott éltek. Apu halála után Anyu eladta házat, utánunk, a gyerekei után költözött, de a kapcsolata ma is élő a falu lakóival. Díszpolgárrá választották és minden rangos és kevésbé rangos eseményre meghívják, kikérik a véleményét, szóval igazán szeretik és ő is szereti az ottlakókat.

Történt, hogy Apu volt osztálya osztálytalálkozót szervezett. Apu helyett Anyut hívták meg, főleg mivel a legtöbben hozzá jártak oviba. Aranyosan fogadták, autóval mentek elé, felemlegették a régi időket és kellemes délutánban volt része mindenkinek. Anyu legalábbis nagyon feldobva jött haza.
Volt viszont olyan terve, amit nem tudott megvalósítani: szándékában állt felajánlani egész komoly könyvgyűjteményét a falu könyvtárának, de mint elmondták, ki van zárva, nincs már könyvtár. Ez egy pedagógus számára hihetetlen, ezért érdeklődött, hogy miért, hiszen egy kétezres faluról beszélünk, óvodával, iskolával, hát mi történt? Nos csak annyi, hogy a felső tagozaton összesen nyolc gyerek van. Nyolcan járnak egy osztályba? – kérdezte. Nem Évike néni, nyolcan járnak összesen az iskola felső osztályaiba. De az alsóba is csak tizenegyen, meg az óvodába se sokkal többen.
Anyu sóhajtott, hazajött és elmesélte nekem. Én meg azóta sem térek magamhoz a döbbenettől. Jó, tudom, hogy fogyóban vagyunk, hogy nyugatra mennek az emberek dolgozni, meg már nem röghöz kötöttek, de az istenért: ez egy teljesen rendben lévő, normális, aktív falu volt! Az iskolába többszáz gyerek járt, évfolyamonként két osztállyal. OK, többnyire a mezőgazdaságban dolgoztak az ottlakók, de kisebb-nagyobb vállalkozások, rendezett infrastruktúra, jó közlekedési viszonyok, vagyonnal bíró önkormányzat… és mégis? Mi lesz így velünk magyarok? Kihalunk? Nem akarok politizálni, de nem lehet, hogy a németek előbb találkoztak ezzel a problémával és ezért engedtek be betelepülőket? Mondjuk nekik könnyű, mert hozzájuk akarnak menni, mi meg csak úgy teszünk, mintha lenne valami megvédeni valónk a szögesdrót mögött. Pedig lassan csak az üres iskolák, meg a bezárt könyvtárak maradnak. Vérzik a szívem.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
15 hozzászólás
.:: Nem oda Buda Évi !
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Lacos offline - 2018. július 16. 10:55
Lacos
A kicsiny faludban Édesanyád által tapasztaltak nem jelentik kényszerítően a népesség ilyen arányú csökkenését !
Példaként veszem az én lakhelyemet: bár a létszám csökkenése nem annyira drasztikus, de itt is tapasztalható.
Ennek oka (legalábbis itt nálunk) főként abban keresendő, hogy nagyon sok szülő a közeli nagyvárosi általánosba járatja gyermekét, vállalva az ezzel járó kényelmetlenséget is.
A miértre magad is rájössz, ha elmondom: az itt maradt tanulók körében az erősebben pigmentáltak aránya cca. a francia válogatottéval egyezik, míg a városi iskolában inkább a horvátokra hajaz...

.:: Erősebben pigmentáltak...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. július 16. 13:36
Admin
Ez eléggé polkorrektül fogalmaztad meg. ;) De valószínű van benne valami. Ha más nem, élettapasztalat és helyismeret.

Tény, hogy én is alapítványi iskolába adtam a fiamat. Nem körzeti iskola, ezért az Istennek sem is akarták felvenni. Amikor ezt megtudtam, a tanári irodában látványosan érdeklődtem, van-e alapítványa az iskolának. Másnap egy takarosabb összeget utaltam az alapítványuknak adományként, majd pár nappal később bementem érdeklődni. Fülig érő szájjal fogadtak, hogy persze, természetesen rendben van a fiam beiratkozása.

Így megy ez... Egyébként utálom a korrupciót, de ez esetben bent voltam nyílt napon mindkét iskolában - a körzetinkben és a szomszéd település (félig) alapítványi iskolájában. És láttam, hogy kivételesen érdemes félre tenni az elveket.

A fenti példával próbálom magam is megerősíteni Lacos tapasztalását.

.:: Fogyóban vagyunk Magyarországon.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kisskarcsi offline - 2018. július 16. 22:16
kisskarcsi
Ez, persze, most még talán nem is annyira "látható", de sokan tudják, észlelik.
Bizony, tíz év múlva, akik tagadni szeretnék, sem tudják már tagadni. És a probléma még csak az után jön, de mire becsap a ménkű, addigra ez a politikai elit már éppen nyugdíjba vonul, anélkül, hogy valami értelmes stratégiát - a "fogyás" megállítására -
kidolgozott illetve bevezetett volna.
(Azért a német, a francia és több Eu-s állam több évtizede külföldiek befogadását szolgáló tapasztalatait tanulmányozni kellene. (Akár orrfintorgatás mellett is.)
De sajnos itt a cinikus demagógia és nép-hülyítés folyik, vagyis óriási felelőtlenség.

Persze cinikusan nekem is vannak ötleteim.
- Megoldás lehet az Ural menti Őshazánkból az új hazába hazahívni az ott élő magyarokat. Ez még annyi milliárdba sem kerülne, mint az új Népstadion.
Persze, kicsit képzetlenebbek, mint a szíriaiak, de itthon pont ez kell....
- Vagy. Hazánkba hívni a szomszédos országokban élő magyarokat. Jó, Jó: nem sok, na-de több, mint a semmi. Csakhogy nem jönnek, mert mikor nyugdíjasok lesznek, akkor két helyről kapják azt meg - tőlünk is. Na és addig is mindenféle támogatást megkapnak, amit az itt élők, sőt! egy kicsivel többet is. Tehát: jobban megéri nekik Romániában, Ukrajnában, a dél-szláv államokban, vagy Szlovákiában élni, mint Magyarországon alsó-középosztály-beliként, vagy az alatt. ha meg e fölött van, hazájában (a felsoroltak)k), akkor meg pláne otthon marad - biztonságosabb.

Volna még egy-két ötletem úgy cinikusan, de bizony ez ettől sokkal komolyabb gond!

.:: Ha csak a színvonal lenne kérdés!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. július 17. 09:25
kalucsni
De nem. Ebből a faluból nem mennek a szomszéd városba gyerekek iskolába, egyszerűen ennyien vannak és kész. Még az erősebben pigmentáltakra sem lehet fogni semmit, mert itt sosem voltak, most sincsenek.
De azt egyébként megértem, ha valaki jobb iskolába küldi a gyerekét, sőt: komoly felelőssége van a szülőnek a döntésben. A lehetőségekkel meg élni kell.
Nincs a zsebemben a bölcsek köve, nem tudom mi a megoldás a fogyó nemzetre. Illetve tudom, de az csak mesés álom: rendbe kell hozni a gazdaságot, biztonságot, stabilitást, virágzó országot teremteni és akkor boldogan vállalnak gyereket az emberek. Csak mikor felébredek, belelóg a kezem a bilibe.

.:: Markáns különvéleményem van
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. július 17. 09:54
Admin
Kiss Karcsiéhoz képest.

Ő az, aki korábban is a leírta itt: egységes európai népességet akar, nemzetek nélkül. Nyilván nemzeti öntudat, azonosságtudat, múlt, kultúra nélkül - egy egybefüggő 500 milliós embermasszát.
Itt is hasonló véleményt hangoztat: támogatja/helyesli idegen népek bevándorlását, indoklásként az európai demográfiai helyzetet adja elő.

Én viszont ezt súlyosan veszélyes nézetnek tartom. Ma már elismerten liberális felfogás, ami az európai nemzeti identitások felhígítására, az ún. európai egyesült államok létrehozására, végső soron a teljes európai lakosságcserére irányul. Ahogy azt a német szocik egyik képviselőjétől a kommunista Gysi-től is hallhatjuk: https://www.youtube....tch?v=Fx9392WJ1BE
A napokban találtam egy másik videót, amiben már nyíltan kimondják a szándékukat: https://www.youtube....tch?v=fde0Ugm1cw0

Köszönöm, én ebből nem kérek. Aki kér, annak már van lehetősége olyan európai országba áttelepülni, amelyik mai formájában várhatóan meg is fog szűnni. Aki akar, legyen "világpolgár", én nem akarok belőle.

És a jelenlegi hazai szavazási arányok alapján szerencsére úgy néz ki, nem csak én gondolom így.

Mellesleg ami a bevándorlás ösztönzést, a fent is említett európai lakosságcserét illeti, ezt úgy is hívhatjuk, amit a köznyelv etnikai tisztogatásnak nevez. Ami egyébként népellenes - pontosabban emberiesség elleni - bűncselekmény.

PS: fentiek nem Kiss Karcsi személye, hanem az általa képviselt nézetek ellen irányulnak.

És a megoldási ötleteire:

- "Ural menti Őshazánkból az új hazába hazahívni az ott élő magyarokat"
Ők nem magyarok, hanem közös őseink vannak. Aztán meg ez nem úgy megy, hogy hívjuk aztán ők jönnek - otthagyva a saját 1000+ éves hazájukat, 1000+ éves önálló kultúrájukat.
Irreális gondolat...

- "Hazánkba hívni a szomszédos országokban élő magyarokat." Aki akar, már átjött. Miért jönne mind, nekik ott van a szülőföldjük. Ami sajnos ideiglenesen idegen hatalom megszállása alatt van. (A török is csak ideiglenesen szállta meg MO-ot, a szovjet vörösök is csak 40 évig - én hiszek benne, hogy a trianoni megszállásnak is egyszer vége lesz valahogy).

Más - használható ötlet esetleg?...

.:: Válaszom Évának 249711:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. július 17. 10:05
Admin
Éva szerint demográfiai lejtmenetben vagyunk régóta. Nem tudja, mi a megoldás a fogyó nemzetre - illetve tudja, de azt mesés álomnak tartja: rendbe hozni a gazdaságot, biztonságot, stabilitást, virágzó országot teremteni és akkor boldogan vállalnak gyereket az emberek.

Én úgy látom, hogy jelenleg pont az folyik az országban, amit Éva mesés álomnak gondol. Mehetne gyorsabban, intenzívebben is persze.
Idézném a hivatalos statisztikát: https://www.ksh.hu/d...abl/tps00111.html Figyelembe ajánlom az EU28 adatsort és a MO-ra vonatkozót. Utóbbiban látszik, hogy a 2013-as mélyponthoz képest 2 éve már ~4 %-al nőtt az élveszületések aránya (bízom benne, hogy azóta tovább javultak az adatok). A tendencia tehát jó, csak éppen lassú - de demográfia terén éppenhogy nem is lehetnek gyors változások.

.:: Csak az a baj Tibi,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. július 17. 10:37
kalucsni
hogy az az élveszületési szám magyar állampolgárok gyerekeire vonatkozik ugyan, de hiányzik az az apróság, hogy nem mind Magyarországon születtek! Európa országaiban utazgatva egyébként évek óta az az érzésem, hogy mindenhol több a gyerek, mint nálunk. Persze ez csak szubjektív, a statisztika az igazi kép. (Churchill: sicc!)Meg hát területenként különbözik a helyzet, Érden sok gyerek van, mert ott sok telek kelt el, sokan építkeztek, Budapest vonzáskörzete, de te biztos jobban ismered ott a helyzetet. (Mellesleg azt hallottam, hogy Érden súlyos helyhiány van az óvodában, ill. iskolában. Sógornőmék kisunokája az első nap sírva fakadt az iskolában, mert csak 36 hely volt az osztályban és neki nem jutott szék...)
De hogy valami igazán pozitívat is mondjak a fenti sztori könyv elhelyezési ügyében: a pilisvörösvári könyvtár befogadja a könyveket. Ami kell, azt "polcra teszik", meg iskoláknak adnak belőle, a maradékot 100 forintos egységáron árulják és a bevételből új könyveket vásárolnak. Ez korrekt, viszem oda a készletet.
Gyereket már csak "bérbe" vállalok. Főleg, ha unokának hívják.

.:: Megy a vita
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2018. július 17. 12:23
öregszünk
nap mint nap, nem csak Gysi látja ìgy, de még mindig lefasisztázzák azt, aki a keveredés ellen van, hogy Soros a *Nyitott társadalmával* /Open Society Foundation meg társai akik ezen dolgoznak, senki, legalábbis kevesen hiszik el.

Hogy szaporodnak a feketék mint a cigányok, akkor is ha nincs mit enni, a népessèget nem tudják eltartani, mint Algéria összeszedi a menekülteket, kirakja a Szaharába, mert ök se tudják a sajátjukat eltartani.

De föleg az jelenti a nagy vonzást, sehol nem kapnak annyi lóvét, mint itt.
Hiába küldik a milliárdokat Afrikába, ha az ottani politikusok átpasszolják Svájcba, maguk az itteni *menekültek* 20 milliárdot köldenek haza, a Western Unio Bank örül a legjobban.

Tegnap nekem is kellett egy kis lóvé a Banktól, mellettem az ótomatánál egy arab, befizetett, nálam több percig tartott, mert a legnagyobb cìmlet 100-as volt, én nem azt gyüjtöm, kipróbáltam a többi òtamatát, mindez alatt figyeltem az arabot, mire megkérdezte, hogy mit lesek, szègyen-gyalázat, de elküldtem a hazájába !
De ha ezt meg tudja kèrdezni, akkor az annyit jelent, hogy beilleszkedett ès segìta szaporodásban !

Ki lehet keresni a Viki-n, kik támogatják, meg mennyivel Afrikát, olyan mint a feneketlen hordò, de mindenkinek csak az jut eszébe, ott helyben kène támogatni, hogy ne vesszenek a tengerbe, de mìg ott cirkálnak Soros hajói tudják, hogy kihalásszák öket.

Ez a mostani huza-vona is Salvini-tól, beengedjük a hajókat vagy nem, persze, hogy beengedik, megint találtak barmokat, akik megsajnálták öket.

Megint találtak halottakat egy hütökocsiban, majdnem 100-at, most Libyában, 6 gyerek, 2 fenött.

Aki azt hiszi a vakvilágba beszélek, ha látná nap mint nap az orra elött mennyi fekete meg fejkendössel *szaporodunk*, elkezdene maga is fèlni, csendben hozzák a családtagokat is jùlius elsejével, vízummal !

Merkel meg elmegy egy öregotthonba, valahonnan kiszürödött, hogy azokra, a saját fajtájára nem jut elég pénz !

.:: Tibor (admin) megemlitette személyemet...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kisskarcsi offline - 2018. július 19. 22:57
kisskarcsi
Egyetértek Veled. Éles különbség van elveink, hitvallásunk, nézeteink között. Ez persze mind-kettönknek a szerencséje.

Amikor írásomban a magyar népességcsökkenés "megoldásáról" ötleteltem, említettem, hogy én most cinikus és demagóg leszek, ezért is írtam mindössze két "ötletet". Persze gondoltam is, hogy lesz, aki félreérti.

Ami Trianont illeti. El kell mondjam, hogy a jövő szempontjából nem lényeges kérdés. Nem csak azért, mert az idő mossa a szükségét, hanem, mert az új generáció (magyar) elsősorban a maga jövőjével van elfoglalva és a társadalommal való foglalkozás hátrább van az értékrendjében - és ezért a gondolkodásért nem is ő a felelős... (Ez folytatható lenne, de hát ez is olyan, mint a viccben a "torony-harang".)

Gysi! Nagyra becsülöm színrelépésétől kezdve. És több társáról is hasonló a vélemémyem. De-hát, Gysi nem szoci és soha nem is volt. Ő kommunista. A BAL oszlopos tagja.
Én a szociál-demokráciában hiszek, Nahlesben, ha úgy tetszik. De nem tetszik a jelen idők liberalizmusa, sem a XX. , sem XXI századi. A XIX. századi még tetszett.

Abban pedig bízom - a magam miatt is, de főleg a gyerekek és unokák miatt - hogy az európai közösség olyan erőssé válik, hogy a benne lévőket és kultúrájukat (azt az igen sok színűt) meg tudja őrizni a jövőben, hogy más világhatalmi államok (legalább két ilyen pólus van) ne tudják "megszüntetni".

Röviden. De még is segítve a kép tisztánlátását.

.:: Sokszínűség?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. július 20. 06:11
Admin
Vagyunk itt egy páran, akikkel nem egyezik a világlátásunk. Így vagyok én ez ügyben -legalább részben - Kiss Karcsival, de Arankával, sőt talán Évával is. Valamennyire másképp látjuk a világot, mégis szóba állunk egymással, sőt jól el tudunk beszélgetni, vitatkozni. Oka szerintem, hogy a nézetek mögött az embert tiszteljük egymásban - ismerjük már egymást elég jól és azt hiszem kölcsönösen tiszteletre méltónak ismertük meg egymást.
A nézetek meg hadd vitatkozzanak, amíg az érvekkel és nem személyeskedéssel zajlik.

Ez is sokszínűség, nem? Tehát lehet az jó dolog is!

A nemzeten belüli sokszínűségről - amire ezt a fogalmat manapság inkább használják - azt gondolom, hogy az is jó dolog lehet. Egy határig!

Gazdagította a magyar nemzetet anno a kunok, jászok betelepülése. Később a svábok, tótok, rácok betelepülése is. Mi a baj akkor a ma betelepülni akaró más világból érkezettekkel, négerekkel, arabokkal, muszlimokkal, megannyi nációval?

Én a két jelenség között egy alapvető különbséget látok. Annak idején a kunok, jászok, svábok stb. a teljes magyar népességhez képest kis számban települtek be. És ami fontosabb ennél: nem akarták ráerőltetni a saját kintről hozott kultúrájukat a gazdanépre, hanem beolvadtak abba, megőrizve közben (és maguk között életben tartva) a saját kultúrájukat, hagyományaikat is. Így a gazda (befogadó) nép kultúráját is színesítették csak, nem akarván azt gyökeresek kifordítani, megváltoztatni.

A mai Európába bevándorlók viszont nem fogadják el a gazdanép értékeit, nem is akarnak abba beolvadni, hanem ragaszkodnak a saját értékeikhez, törvényeikhez, kultúrájukhoz - ilyen alapon párhuzamos társadalmakat építenek a befogadó országban. Nem is akarják a gazdanép törvényeit elfogadni, nyelvét megtanulni, hagyományait, kultúráját tisztelni. Miért is jönnek akkor? Azért, mert "küldik őket" - valakik valahonnan, valamiért szervezik az útra kelésüket, egyoldalúan szép, befogadó, gazdag képet festve Európáról. És (leginkább) a bőkezű segélyezések miatt. A migránsok otthonukban munkával (ha van) sem keresnek annyit, amit Európában a semmiért, segélyként adnak.
Hát bolond lenne nem jönni!

A mai migránsok alapvetően az iszlám világból érkeztek. Az iszlámról viszont tudható, hogy az nem csak vallás, hanem társadalmi berendezkedés is. Iszlám törvénykezéssel, társadalmi normákkal, elvárásokkal. Az iszlám hírből sem ismeri a szekularizációt (egyház és világ szétválasztása). Persze a középkorban Európában is a kereszténység határozta meg a társadalmi rendet - de ezen mi már túl vagyunk. Az iszlám hódító vallás is ezen kívül, nem ismeri a vallási türelmet - igazhitűt és elpusztítandó ellenséget, hitetlent ismer. Ez a világkép uralja az ide érkező migránsok világképét! Ez a veszélyes, ezért nem fér bele a "sokszínűségbe", ha túl nagy számban érkeznek közénk ilyen emberek. Mert az veszélyt jelent a többezer éves európai kultúrára.

A téma persze jóval összetettebb, mint amit itt pár sorban ki lehet bontani. Így a fentiek is csak szemelvények a véleményemből erről.

.:: Szervusz Karcsi !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2018. július 26. 21:13
RSándor
Tudnám ajánlani akkor vedd feleségül a Nahlest !! meg majd mit mondtam hová is mehetsz az imádott Szociál-Demokratákkal ! Kukutyinba öregem oda ! Az a népség amely a dolgozok ellen intézkedik aki több megszoritást bér-nyugdij csökkentést vezettt be mint a dagadt Kohl az menjen aratni !!
Mitgondolsz viccböl esett az SPD szavazói száma az utobbi idöben ?? Öket értsd a Schröder bandát mert nem volt más csak ugyhivják itt mint a "boncok" vezetöit , Kancell-ját ! Ö vezette be az anyira imádott Harzt IV-t , náluk szállasedett ki az ugynevezett "Leiharbeit" tudod , amig esetleg a "törzsgárda tag" megkapja a 20-30€ órabért addig a mellet dolgózó volt munkatársa akit "kiszerveztek" esetleg 8,50€-t keres !!! Na örülök hogy Te ezt tartobb rendesnek . Igy kénytelen vagyok Tibi mellé állni a barikádon !
Az , hogy Gysi és Wagenknecht prima politikusok csak a fals pártban vannak ezt mindenki tudja , de ök reállok akikböl kevés van ! A legtöbb zöld meg spd-s egyedül álló nöknek meg az új állampolgárokra van szüksége ! Hiszen mit is mondott a hön szeretett Gaik elvtárs , jajj bocsánat präsident , hogy nem a "kapitalistákkal" van baj , hanem a népet amelyett lekell cserélni !! Na jó megyek inkább takaritani !

.:: Sanyi !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. július 27. 08:20
-newyork-
Nem a párt neve a lényeg. Egy párt tettei !
Hitler pártja is Nemzetiszocialista volt, sőt még munkáspárt is. Nálunk is a kormánypárt Fiatal Demokraták Szövetsége. Már egyik sem passzol talán még a szövetség igen lóvé szerzésben saját zsebekbe, hogy nem fiatalok az rendben, de demokrata párt. Ez sem áll.
Azért néha " nomen est omen " is igaz lehet, az LMP Lehet Más a Politika , akik immár annyira más módon politizálnak , hogy nyilvánosan bontják le a pártot maguk alól.

.:: Csak èppen
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2018. július 27. 09:28
öregszünk
a politikusok is, meg azok az ipar küldöttei akik nap mint nap ott ülnek a karzaton, a pènzükkel befolyásolják a politikát, fèltik a zsebüket, a saját zsebüket, ha Merkel nem úgy dönt, ahogy, nem támogatják, mint Soros rángatja Brüsszelt a madzagon, mert keni öket !
Na nem kenöpénz, hanem adomàny a neve, mint ahogy eladják a hajókat is mentés gyanánt, hogy ne fulladjon annyi a tengerbe, menteni kell !
Azok, akiknek ebböl nem jut, se telefon, se csempèszt lefizetni, összecsödülnek mint tegnap 800 fekete és lerohanják a 6 méteres pengés kerìtést Spanyolban, rendörökkel, határörökkel együtt.

Mit gondoltok hol köt ki ez a csürhe, hol kötött ki az a csürhe, amelyik Röszkénél kikényszerìtette a bejutást.

Agusztus 14-én jön Merkel Jénába, lehet jelentkezni beszélgetésre, de, már voltam ilyen beszélgetésen, egy keresztény pàrti politikus, Wolfgang Bosbach, ha valaki meg akarja nézni a Wiki-n, rák miatt leköszönt, járt itt, tudva tudják mi történik az országban, mègis megy minden tovább ugyanùgy, a Zöldek mindenképpen meg akarják menteni egész Afrikát, meg minden arabot megtartani, aki már eljutott idàig .

Jönnek a törökök, akik félnek Erdogántól, az meg szerintem szándékosan ùgy tereli öket, minèl többen meneküljenek, mert nem Bulgáriába menekülnek, ami kézenfekvö lenne, hanem ide, törökböl persze lehet öket befolyàsolni / irányítani és tovább növelik azok számát, akiknek eszükben sincs a beilleszkedès, utáljàk a nèmeteket, de a pènzt elfogadják

Fent elìrtam, nem jùliustól, agusztustól engedèlyezett minden hònapban 1000 családtagot behozni vízummal, hogy hogy döntik el, hogy milyen alapon válasszák ki öket a hosszú sorból

.:: Ki és vissza vagy be ?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2018. július 27. 11:07
-newyork-
Az idétlen cím ellenére egy érdekes adatsor szerintem. Rávilágít a honi állapotokra. Arra a lehetetlen helyzetre , hogy sok minden nem működik normálisan , ami működött abból is káosz teremtés folyik. Szerintem nem csupán a több pénz miatt teszik akik elmennek. A rossz közérzet , egy megosztott társadalom, a perspektíva hiánya és még sorolni lehetne .

https://www.portfoli...utm_campaign=link

.:: Te Melinda,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. július 27. 11:16
kalucsni
ahogy itt írod, hogy Merkel Jénába megy és lehet vele elvileg beszélgetni, hát elgondolkodtam. Hogy ilyen nálunk mikor lesz. Amikor a magasságos Orbán itthon meghirdet valami fogadóórát vagy valami ilyesmi. De nem gondolkodtam sokáig, mert tudom, hogy SOHA AZ ÉLETBEN!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/