Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 május 25, hétfő | 22. hét | Orbán, Gergely
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Net-önvédelem

Net-önvédelem

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. szeptember 05, szerda 15:38
Net-önvédelem

Olvasom, hogy egy amerikai felmérés szerint a megkérdezettek 40 %-át érte már durva írásbeli támadás, sőt komoly életellenes fenyegetés a net levelező oldalain. Leggyakrabban politikai indíttatásból. De bármilyen más megnyilvánulás is agressziót válthat ki. A gyakorlat azt mutatja, hogy ezek az eldurvult kijelentések jelentős hányada anonim felhasználótól érkezik. Ez a beazonosíthatatlanság bizonyos védelemérzést ad a durva beszólóknak. És gondolom, nekik némi kielégülést jelenthet, hogy a különböző okok miatt felhalmozott dühüket így adhatják ki magukból. Feléd. Akinek többnyire semmi köze sincs az ő alapproblémájukhoz.

Érdekes végigkövetni a Homo sapiens evolúciós lépéseit. Hogyan vált a kőbaltás neandervölgyi-, majd a cro-magnoni ember, ..., végül a világűrbe eszközöket jutató modern lény, a mai net-bunkóvá.

Egy mondás szerint az vagy, amit eszel. Átírva erre a helyzetre, szerintem meg az vagy, akikkel a kapcsolatot tartod. Manapság már egyeseknek több a virtuális laza netkapcsolata, mint az, akivel testközelben is ismerkedik. Ő aztán ezen kapcsolatok által informálódik és formálódik. Tehát többnyire számára idegen emberek formálják véleményét, jellemét. Ezen arctalan kapcsolatokban azonban hiányzik a szemkontaktus, a beszédhangsúly, mely korábban a személyes kapcsolatokat vagy elmélyítette, vagy lazította, esetleg megszüntette. Most viszont arctalan emberek alakítják elképzeléseit, illetve tapossák őt a sárba következmények nélkül.

A társadalmak már egy jó ideje büntetik az asszociális magatartást, elítélik az erőszakoskodókat. A netfórumokon viszont a trollkodók kiélhetik agresszív hajlamaikat. Jobb esetben figyelmen kívül hagyod sértő írásukat, más esetben szellemi fölényed miatt tényekkel és maró humorral próbálod helyre tenni őket, amit ők feltehetően - egyszerű beprogramozásuk miatt - fel sem fognak ésszel. Van amikor a moderátor kitiltja őket. Na, bumm! Más néven, vagy más felületen újra bejelentkeznek és folytatják.

Van még egy hatásos fegyver ellenük. Amennyiben időd és hangulatod engedi, írsz egy emelkedett szóhasználatú, nyelvtani hiba mentes nyolc udvarias sort a gyalázkodásukra. Tapasztalatom szerint ezek a csak egy bites üzenetet befogadni képes egyedek erre lefagynak. Egyszerűen nem értik a helyzetet. Illetve végig sem olvassák. És eltűnnek az életedből. Ritkábban benyomnak még egy kétségbeesett kétszavas káromkodást. Erre te végleg lezárod a vitát egy mosolygós arc jellel. Az illető ezután tapasztalatom szerint kerülni fog.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

1 hozzászólás
.:: Hajszálpontos látleletet adtál
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. szeptember 08. 18:57
Admin
jelzem, engem ezek már nem érintenek. Egyebek közt az ilyen jelenségek miatt hagytam ott az arckönyvet. Talán nyugodtan mondhatom ez, mert bár (elvileg) él még az accountom ott, de több mint fél éve nem jelentkeztem be. Május óta le is vagyok tiltva: "hagyja jóvá az általunk kitalált adatkezelést, különben nem léphet be" típusú belépőoldal fogad. Kösz, hogy átlendítenek a döntésen - nem fogadom el az ismeretlen/apróbetűs feltételeiket.

Figyelj Zsolt, nálam az van, hogy qvára nem is hiányzik a FB azóta. Pont az miatt a felszínessége miatt, amit te is citálsz. A privát baráti köröm mindig is megvolt; az NDK-s baráti köröm a FB nélkül is kialakult (már előtte, ezen a honlapon), kapcsolati adatok megvannak + rendszeresen találkozunk, kontaktálunk, számon tartjuk egymást. Nem "vigyorgok valakire" csak azért, mert ő is "NDK-s". A felszínes kapcsolatok már nem érdekelnek.

Még egy gondolat: olyan trollok, akiket említesz, itt ezen a honlapon is előfordultak abban az időben, amikor nagyon pörgött. Akkoriban itt is sok felszínes kapcsolat volt, "mert ő is NDK-s, esetleg városom-beli". Közben meg lehet, hogy anno sem jöttek ki egymással...

Ezek a trollok betegek, a minél nagyobb nyilvánosságot keresik. Vírusok, mert azt a közösséget rombolják, amelyik "életet ad nekik". Kiirtani őket nem lehet - pont azért, amit te is leírsz: a moderátor max. kitilthatja őt, öt perc múlva más néven regisztrál.

Szerencsére (nekem és ebből a szempontból) ez a honlap már nem pörög annyira, hogy az ilyen vírusok érzékenységi küszöbét elérje. Ezért itt most nyugalom van (viszonylag).

Ennyi.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/