Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 április 24, szerda | 17. hét | György, Fidél, Debóra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » SMOKIE!!!!

SMOKIE!!!!

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2018. december 01, szombat 15:58
SMOKIE!!!!

Az aktuális hét közepe most szerdára esett, velem meg az, hogy este gyermekeim a hónaljszőröm alá nyúltak és eltámogattak a SMOKIE együttes koncertjére. A Papp László Sportarénában az aggok háza képviseletében megjelent jó pár ezer „nem értem még miért nem bent lakó” közé. De meglepetésemre huszonévesek is voltak szép számban. Amennyiben a 200 - 300 mondjuk szép. Gondolom, ők hozták el a család aggjait. Például mellettem egy jól öltözött korombeli házaspár ült két huszonéves unokájával.

Ahhoz, hogy „ültek” annyit, hogy mikor bementünk, láttam, hogy a jegyeink le, a kűzdőtérre szólnak. Mint alkalmi koncertlátogató /van olyan alkalom amikor látogatom, van olyan, hogy nem/ tudom, hogy ott a legvérmesebbek szokták végigállni, ugrálni, üvöltözni a kocerteket. Ez meg nekem egykoron sem volt kenyerem. Most meg többkoron meg kimondottan nem. De nagy megnyugvással tapasztaltam, hogy katonás sorban álló széksorokkal töltötték fel a teret. Feltételeztem azért, hogy a nagyérdemű ezeken székeljen. A fanatikusabb feng shui rajongók miatt ezek rögzítve is voltak egymáshoz.

A színpad közelében, a zenészek szájában ültünk. Így nem volt gondom azzal, hogy esetleg nem hallom a zenét. Ugyanis hallásom /is/ romlik. Múltkor sem hallottam pontosan, hogy vizsgálat után mit mondott az orvos. Hogy elmehetek? Vagy, hogy elmebeteg? Mindenesetre a zene minősége és erőssége számomra élvezhető volt. Ugyanis az akusztikai terhelés sok ezer emberre oszlott meg. Lehet, hogy egy ember azonban egyedül el sem tudta volna viselni.

A zenekar 15 perc késéssel kezdett, ami manapság a királyok udvariassága kategóriába sorolható. Nem ritkák ugyanis az egy-másfél órás késések. /Paul McCartneynek ezt még elnéztem, mert ő ez alatt több mondatot megtanult jó kiejtéssel magyarul./ A 15 percbe beleszámítódott az is, ameddig a szimfonikus- és vizuális hátteret adó Óbudai Danubia Zenekar is belvonult a háttérbe. Ha úgy számítjuk a koncertjegy nem is volt drága, mert egy ültő helyemben komolyzenei- és rockzenei művelődésben is volt részem. /Barátaimnak már el is dicsekedtem, hogy újabban komolyzenei koncertekre is járok./ Egyébként a Danubiát úgy lekeverték, hogy egyáltalán nem volt zavaró. Ugyanis csak a fel- és le vonagló vonók látszottak a háttérben. Többnyire csak gitárszót hallottunk dobritmussal megvadítva és Mike Craft kellemesen rekedt hangját.

A másfél órás alapkoncertben csak régi nagy slágerek játszódtak, remek hangulatban. Ízelítőnek: Do not Play Your Rock'n'Roll To Me; Living Next Door To Alice, stb. /ez nem egy szám címe/ másfél órán keresztül. A visszatapsolt ráadásban sem tudtak már újat hozni a fiúk, és ujjat húzni sem akartak a közönséggel, így a legjobb számokat megismételték. Kevés olyan zenekar van, amelyik évtizedek óta aktív, komoly rajongótáborral rendelkezik és ismert slágereinek száma se szeri. Talán a Beatles, a Rolling Stones, a Queen jutnak most hírtelen eszembe. /A Smokie 1965 óta zenél. És ez nem kis teljesítmény egy Anglia-külsőről származó vidéki zenekartól/.

A műsor felétől fellazult a nézők katonás rendje és először csak egy két lelkes nyugdíjas jelent meg vonagolva a széksorok között, de hamar állatias rock and rollba kezdtek a versenyzők hasmérettől függetlenül. Volt aki ismeretleneket kért fel – ki táncra, ki csak arra, hogy a mellette ugráló ne taposson a lábára. Ez a mozgáshalmaz természetesen a zenekart is lelkesítette. Főleg amikor a szövegében whyskyt sem nélkülöző szám alatt az egyik néző – vagy beépített ember? – egy pohár dupla whyskyt nyújtott fel a színpadra az énekesnek. A szituáció már már olyan Charlie-s lett. Bár jég nem volt benne. Mindenesetre a produkciónak jót tett.

Díjaztam, hogy a korosztályom képviseltette magát túlsúlyban a nézőtéren. /A színpadon pedig még nálam is éltesebb figurák./ Ugyanis mikor múltkor mondtam otthon, hogy már nem merek elmenni sehová, mert mindenhol én vagyok a legidősebb, neveltetéshiányos lányom azt válaszolta: – menj csak nyugodtan apa, hiszen itthon is!!

És jó, hogy elmentem, mert ez a zenei est számomra az ifjúkori élmények késői, de szerencsére nem csak képzeletbeni gazdag utánérzése volt…

Csak úgy a hangulat kedvéért:

https://www.youtube....tch?v=q_dJhBJyE18
https://www.youtube....tch?v=Z6qnRS36EgE
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
2 hozzászólás
.:: Azért
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2018. december 02. 11:01
bubuka
arról, amit a múltkor nálam kétségbe vontál, ejhettél
volna néhány szót.
Nevezetesen arról, hogy a színpad keresztben a VIP szektorral szemben volt felállítva. Szerintem ismét csak a kedvemért, mivel biztosan tudták, hogy ott leszek.
Nem tévedtek. Mongyuk érdekes volt fentről látni, ahogy a túlnyomórészt aggastyánokból álló plebsz igyekszik magát elszántan jól érezni.

.:: Na, most igen csak röhögni fox!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. december 02. 14:50
Zsolt52
Te is eszembe jutottál – de hát mikor nem? - amikor írtam ezt az összefoglalót. Gondoltam befűzök ide valami pikkírt megjegyzést a múltkori vitánkkal kapcsolatban is. Bár nem is igaz, hogy vita volt, mert én állítottam a tutit, Te meg meglovagoltad remek ívű írásomat ahhoz, hogy Téged is olvassanak néha. Mert egyébként írásaid láttán az unalom háborítatlan tengerén lebeg az olvasó tutaja. Megértem tehát, hogy te kicsinyes tévedésekkel próbálsz itt érvényesülni, míg én a rövidebb írásaimhoz is maximálisan gyújtok be a lelkem kazánjába. Mondjuk egykoron én is voltam önbizalom hiányos, mint Te, de aztán pszichológushoz fordultam. Ő meg is gyógyított! Most már azt hiszem, az én kisebbrendűségi komplexusom a legnagyobb a világon.

Mivel nem várhatom el, hogy más is emlékezzen az itt korábban leírtakra, vissza szoktam rá hivatkozni a bejegyzés száma szerint. Kerestem is ezen beszélgetésünket, de idő hiányában feladtam. Meg egyébként is úgy gondoltam, nem emlékeztetek széles néptömegeket jelentős tévedéseidre.

Ha viszont tényleg ott voltál a mostani koncerten – ami nem várt jó ízlésről tanúskodna – akkor érthetted miről írtam legfelül. Sajnos én a VIP szektorba nem férek be. Mert engem
sosem tüsténkednek így kőrbe mint Téged! És ezt annyira restelltem, hogy a hazaúton nekem már villamos sem kellett. Egyszerűen hazavitt a szégyen. Már csak abban reménykedem, hogy a Te esetedben is csak valami tévedés történhetett. De mi ez a hiba – még ha jelentős is - ahhoz képest, hogy az emberiség egyharmadának nem jut tiszta víz. Tehát fátylat rá.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/