Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 május 19, vasárnap | 20. hét | Ivó, Iván, Milán
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » OCSÚ-13egész-háromnegyed

OCSÚ-13egész-háromnegyed

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2019. január 01, kedd 08:28
OCSÚ-13egész-háromnegyed

Új évhez új Ocsú dukál!

Azért ilyen bonyolult ez a cím, mert sokan szerencsétlen számnak tartják a 13-ast. És én senkinek a rettegésvilágát nem akarom megtámadni. Viszont 12 után mégsem írhatok rögtön 14-et. Ekkor még a négy éves unokám is kinevetne. Pedig néha ő is kihagy számokat.

A 13-as számot illetően ma is sok még a babona. Például egyes tengerjáró hajókon nincs 13-as számú kabin, vannak szállodák, ahol nincsen ilyen számú szoba, Amerikában egyes magas épületekben a 12-ik emeletet a 14-ik követi. Egy felmérés szerint sokan 13-án nem váltanak repülőjegyet és nem vásárolnak.

Vallásosok megemlítik, hogy az Utolsó Vacsorának is 13 résztvevője volt.
Olvastam valahol, hogy Franklin Roosevelt elnök félt attól, hogy egy-egy rendezvényen esetleg tizenharmad magával kell étkeznie, így ilyenkor titkárnőjét kérte fel, hogy 14-ik vendégként ugorjon be az asztalhoz.

Még állítólag a felvilágosult NSZK-ban is, az angol királynő 1965-ös látogatásakor, a vasúti vágány számát, amelyre érkezett, megváltoztatták 13-asról 12-esre. /Nem tudom, hogy igaz-e, de érdekesen hangzik./ A jelzett szám péntekkel vegyítve meg már halmozottan katasztrófa. Van aki például péntek 13-án inkább nem dolgozik. Mondjuk én a többin sem szívesen. Érdekes adalékként megemlítem, hogy például az Uniót is 13 ország alapította. Intő példa az is, hogy a 13.-ára eső válóperek mind házassággal kezdődtek!

Hogy egy kis matematikát is csempésszek ide, a 13 egy páratlan prímszám. Kanonikus alakban a 13 az első hatványra emelve szorzattal; normálalakban az 1,3 x 10 az elsőre emelve szorzattal írható fel. Két osztója van a természetes számok halmazán, ezek növekvő sorrendben: 1 és 13.

Most, hogy már ilyen okos lettél, jó ha tudod még azt is hozzá, hogy sok számozás direkte 12-vel bevégződik. Valószínűleg nem ok nélkül. A rómaiaknak és a görögöknek egyaránt 12 főistenük volt. Nincs 13-ik hónap a naptárban; a tucat is csak 12, az órák számlapján sincs 13-as szám. Viszont ezzel szemben „13 fodor van a szoknyámon”. De ezt ezért ritkán is hordom.

Van azonban ellenpélda is: a négy levelű lóhere meg egyértelműen szerencsés. A lottón az 5-ös találat is az. A lópatkóval együtt. /Lásd szerencsepatkó/.

Erről jut eszembe: ismeritek azt, hogy az egyik professzor meglátogatja a másikat, akinek az ajtaja fölé egy szerencsepatkó van felszegezve? A vendég döbbenten kérdezi meg, hogy:
- Te, aki annyira felvilágosult vagy és két lábbal állsz a tudományok talaján, hiszel a patkó szerencsét hozó erejében?
- Ugyan, dehogy is hiszek! De aki nem hisz benne, annak is szerencsét hoz…

NOS, AKKOR EBBEN A SZERENCSÉS SZELLEMBEN VÁGJUK BELE A 2019-ES ÉVBE!
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
19 hozzászólás
.:: Ha már 13, sőt péntek 13,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. január 01. 15:04
Admin
akkor ide illik egy kis gyöngyszem, a napokban találtam:
https://www.youtube....tch?v=RWapbMppP2Y
"Tudtad, hogy szilveszter idén péntek 13.-ra esik?"

.:: Zsolt uraság!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
premnitzi offline - 2019. január 02. 10:08
premnitzi
Most, hogy belevágtunk a 2019-es évbe, boldogat kívánok, és munkasikereket, mert ha jól értelmezem, Te is dolgozol még ( hajlott korod, és talán hátad ellenére ). Szoknyaviseleteden kissé csodálkozom, bár 13 fodorral szerintem elég divatos lehet. Írod, hogy ritkán hordod, de azt hogy hol, arról nem szólsz. Csak otthon, magad örömére, vagy nyilvánosan másokéra is?! Nincs ebben semmi kivetni való, végül is én is hordok nadrágot. Egyébként a patkó szerencsét hozó erejében én sem hiszek, főleg, ha nem lógatva szerelik fel.

.:: Idei ... Majdnem hős lettem…
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Tomiferi offline - 2019. január 05. 12:57
Tomiferi
Ma hajnalban (hét óra után két órával) a katasztrófavédelmi riasztást elolvasva, miszerint rengeteg hó hullott az országban. Mentem havat lapátolni. Tudom én, hogy semmi értelme a havat elhányni meg a diót leverni… de akkor is. meg különben is, itt vidéken megszólják az ember gyerekét, ha nem dobálja el.
Megtettem, amit kell
Kimelegedve meséltem élményeimet nejemnek, hogy micsoda hős vagyok elhánytam azt a rengeteg havat… majd bevallottam neki, hogy tulajdonképpen 5 cm hóról beszélünk

.:: Tomiferi, nincs mire fel örömködj!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. január 05. 16:07
Zsolt52
Először is baromira kezdő vagy! Ilyenkor az asszony férje nem a hó mélységét jelenti be, hanem a hosszát.
Pl. „ - Míg te olyan kedvesen aludtál mint egy szeretni való gyermek, én csendben kikúsztam mellőled az ágyból a hidegbe és ellapátoltam 37 m 42 cm havat. Aminek persze tetemes szélessége is volt.”
A vastagságot ezután már meg se említsd!

Másodszor: Lehet, hogy addig 5 cm esett csak, de azóta újabb 15 cm. Legalább is itt nálunk. Viszont, ha nálatok egyenrangúság van, akkor - mivel az elsőt már te lapátoltad el - a másodikat remélem az asszony fogja. Miután a TV-s foteledben kezedbe nyomta a sörödet, ügyelve arra, hogy ne takarja el a képernyőt előled.

Harmadszor: igazából te nem hős lettél, csak nős! Bár ez is utal némi hősiességre.

Évát csókoltatom és egy darabig most nem megyek a Pilis felé!

U.i.: Feleségemnek ezt az írást meg ne mutassátok, mert a mai második lapátolásom után vissza sem enged a lakásba!

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. január 05. 16:25
Admin
Emlékszem, kisgyerek koromban egyszer kezembe került apán személyi igazolványa. Kalligrafikus betűkkek volt kitöltve, érdekes olvasmány volt egy kisgyereknek. Látom aztán, az egyik lapon ez van odaírva: "családi állapota: Hős" (legalábbis ezt olvastam). Azt még nem tudtam, mit jelent a "családi állapot", de roppant büszke voltak, hogy az apám HŐS. És még papírja is van róla.
Később jöttem rá, hogy az a kalligrafikus kezdőbetű, amit én H-nak olvastam, az valójában N. Már nem emlékszem pontosan, de lehet, hogy egy világ omlott össze bennem...

.:: Havazás
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. január 05. 16:30
Admin
Nálunk ma szerencsém van, mert délelőtt megegyeztem a fiammal - ma csak ketten vagyunk itthon - hogy ő hólapátol, én meg ebédet főzök (húsleves + csirkepöri nokedlivel + ubisali a mai menü). Persze ezt úgy, hogy éjjel itt is lepelnyi (azaz kevés) hó esett, amit söprűvel is odább lehetett tessékelni. A fiam mondta ugyan reggel, hogy "az szedje össze a havat, aki szétszórta", de aztán megcsinálta.
Hát most úgy járt - mert az előbb beszóltam a szobájába, hogy:
- Tefigyeljmár, nem is lapátoltad el a havat! Nézz csak ki!
A reggeli 5 centihez nap közben esett még vagy 15. Mehet újra havat idomítani.
Muhaha...

.:: Milyen szívmelengető olvasni,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak tépelődő offline - 2019. január 05. 16:40
tépelődő
ahogyan a nőshősök, avagy a hősnősök okosítják egymást! Pedig erre semmi szükség!

Zsolt...semmi esélyed nincs, hogy a nejed szigorúságának jogosságát kétségbe vonjam! Aki ilyen ügyes hóhányó, talál magának valami védett kis zugot, ahol éjszakázhat, ha úgy alakulna

.:: Hihetetlen...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. január 14. 16:49
Admin
1. James Watson két tudóstársával közösen kapott 1962-ben orvostudományi Nobel-díjat a DNS szerkezetének - a kettős spirálnak - a felfedezéséért.

2. Rasszista megjegyzései miatt kutatóintézete megfosztotta minden címétől az amerikai James Watson professzort.

3. A 90 esztendős tudós a hónap elején egy róla szóló dokumentumműsorban azt mondta: nem változtak eddigi nézetei, és továbbra is azt vallja, hogy a gének miatt lényeges különbségek vannak a fehér és a fekete bőrű emberek intelligenciaszintje között, a fehérek javára.

http://www.origo.hu/...ames-watsont.html

.:: Ha feketének
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2019. január 15. 19:11
bubuka
születtem volna, most lehet kicsit ideges lennék.
Demivel szándékosan, saját elhatározómból fehér lettem, így nyugott vagyok.
Nem is értem miért akar a fekete fekete lenni.
Ebből is láccik az intelligencia deficit.....

.:: Elolvadt a hó,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Tomiferi offline - 2019. január 18. 12:28
Tomiferi
jön a tavasz (legalább is úgy tűnik) a kertben előjöttek a kutyagumik. Mivel valakinek érzem magam… valaki szedje össze. Szedegetem a tetemes mennyiségű ürüléket, közben álmodozom, mert azt mondják, hogy a sz@r szerencsét hoz… nekem még nem volt, de hátha, ilyenkor elmennék a nemes munka után és kitöltenék egy lottót… megnyerném a főnyereményt… óóóó… aztán alkalmaznék valakit erre a nemes munkára. Hogy neki is legyen szerencséje

.:: Kedves Feri
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2019. január 18. 12:41
ildiko561031
Nálam szintén ez a helyzet. Elza termel rendesen. 2 db 30 literes szemetes zacsival szedtem össze. De a lottón csak 2 találatom volt. Talán majd legközelebb.

.:: Az Üzenőfalon hömpölygő,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. február 13. 10:04
Zsolt52
az orvosi ellátással kapcsolatos vitáitokba még nem pofáztam bele. Lehet, öregszem.

Most viszont megbombázlak benneteket két egykori infóval, a nyugatabbik német területről. Segítek a konklúzió levonásában: ott is különbözően mentek már akkor is a nagyon hasonló dolgok. És erősen emberfüggően is.

1987-ben Hannoverben dolgoztam fél évet. Magyarországon még akkor az itteni átkos volt, kint viszont már a bevált és azóta is folyamatosan regnáló ottani átkos.

1.
Hogy egyik szavamat a másikba ne öltsem, rosszlányul elkezdett egy éjszaka fájni a fogam. Reggelig úgy bírtam ki, hogy 10 percenként csapvízzel öblögettem. Reggel kocsival bementem a munkahelyre, ahol látták mekkora a gond és a telefonkönyvből kinézve a címet, a legközelebbi fogorvoshoz elküldtek. Taxit hívtak, hogy ne én vezessek. A recepciós hölgy először is a biztosításomat kérte. Nagyon-nagyon sokáig tanulmányozta, majd a biztonság kedvéért megkérdezte, hogy van-e pénz nálam? Végül beszólt az orvosnak, aki javaslatára felhívta a biztosítómat. Csak megjegyzem, elég sokat tudnak ezek a recepciósok beszélgetni. Lényeg a lényeg, kb. egy órai várakoztatás és ügyintézés után jutottam be az orvoshoz, pedig azt hiszem, csak egy ember volt a váróteremben, aki viszont utánam jött. A kezelés alatt az orvos azt köpködte a nyitott számba, hogy ha egyáltalán fizet is a biztosítóm, milyen soká jut majd a pénzéhez. Na, meg a papírmunka is!


2.
A fél év leteltével, hazaúton, volt lehetőségem nagy kerülővel a Rajna- és a Mosel-völgyekben bóklászni pár napot. Itt a fogfájás - talán ugyan azzal a foggal? - megismétlődött. Tök idegen helyen, egyedül, éjszaka nézegettem a telefonkönyvet. Most nem a call girl szolgálat címeit kerestem, hanem a fogorvosokét. Többet kijegyzetelve másnap meglátogattam az elsőt. Már előre fejben betanultam egy szöveget a biztosítom rendkívüli fizetési készségéről és a papírt lobogtatva léptem be a rendelőbe. Az orvos egy pillantást vetett rá, megkérdezte mikor találkozom az otthoni orvosommal, majd mikor mondtam, hogy pár napon belül, akkor azonnal beültetett a székbe. Ezután kedves közvetlenséggel fúrt, majd belém tömött egy ideiglenest. Ez aztán hazáig ki is tartott. Kérdeztem a papírformáról. Azt mondta, felejtsem el. Míg kitölti, addig több pácienst kiszolgál. Barátságosan elköszönt, jó utat kívánva. Pénzt nem kért. Én meg megtartottam őt jó emlékezetemben. Az egész kb. 20 percet vett igénybe kalaplevételtől, kalapfeltételig.

Régen volt, talán igaz se volt, bár szerintem meg de!

.:: Szervusz Zsolt,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2019. február 13. 11:13
RSándor
Mint magad is ird ez volt valamikor még 1987-ben , kérlek akkor még "nálunk" az NDK-ban minden orvosi kezelés ingyen történt , még a "parasolvenciát" sem ismerték !! De veled nem vitatkozom , hiszen idösebb és világott jártabb is vagy mint én. Aztán közbe lett egy "egyesülés" és majd minden kancellár variált az egészség ügyön , még a 90-es évek elejénn is majd ingyen volt a fogorvosi kezelés , ha a bonus füzeted vezetve volt . Mi azt sem tudtuk az mi a szösz , majd ugye mivel a kasszák valahogy kiürültek/hasonlóan mint a nyugdij kassa is/ , hát bevezették a fogpotlások és más dolgok fizetését . Az SPD uralma alatt meg ugye a negyedéves 30€ orvosi látogatást , na ezt másolták le otthon is .

.:: Annak, aki teheti!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. március 20. 10:31
Zsolt52
Fessétek alá a délelőttötöket ezekkel a régi jó számokkal.

Folyamatosan nyomja a jó zenét:

https://www.youtube....tch?v=htgr3pvBr-I

.:: Az inkák aranya kiállítás
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. április 03. 17:54
Zsolt52
Újabban kedvenc kiállítótermem az a Király utca 26 szám alatti - több ház alatt kialakított kb. 2000 m2 alapterületű - összekötött pincesor, melybe jelenleg az inka idők aránytárgyaiból hoztak el olyan 150 darabot. Ez előtt itt az Emberi test „Body” kiállítást, majd a mostanit megelőzően a „Múmiák” kiállítást találtam igen csak látványosnak.

A korábbi igen kedvező benyomásaimon felbátorodva, vasárnap megtekintettük ezt a kiállítást is. Nagy volt a beharangozása, mely megemlítette a kiállított tárgyak kuriózum voltát, ezek megnevezett három milliárd forintnyi összértékét, de a hatalmas biztosítási összegüket sem hallgatták el. Ezek persze egyből elindították sznobizmusom nyálelválasztását. Egyben méltán feltételeztem, hogy itt több arany lesz, mint a metszőfogaimban. A hasonló előnevű erem meg egyszerűen elszégyellheti magát mellettük.

Nos, jó lóra /pincére/ tettem. Megint a kiállítás tálalása, a tárgyak megvilágítása, a magyarázó szövegek koncentrált tartalma volt a jellemző. Ennek ellenére, maga a vékony, bár szépen kidolgozott aranylemezek, az arany befuttatású réz tárgyak, valahogy nem tűntek túl fajsúlyosnak nekem. Az én képzeletemben az aranynak olyan súlya van. Ezek pedig olyasminek tűntek, hogy ha feldobnám őket a levegőbe, levélként lebegnének lefelé. Nyugodtan hihetsz nekem, mert levéllel már többször csináltam. Márpedig, ha én aranytárgyat ejtek a lábamra, minimum a nagy lábujjam körmét veszítsem el utána. /Más fémmel ezt már erdményesen gyakoroltam./ Csak itthon nyugodtam meg kissé, mikor a híres limai Aranymúzeum – Museo Oro del Peru - wikipédián található képeit megnéztem, és láttam, hogy ott sincsenek ezek másként.

Még egy dolog okozott némi csalódást. Két-három méter magas kőfaragványok is kiállításra kerültek. Csodálatom abban csúcsosodott ki, hogy, hogy a fenébe tudták ezeket a nyilván több tonnás szobrokat ide a pincébe lecipelni? Múzeumi tárgyat ugyan parasztság megérinteni, de mivel engem már annyian aposztrofáltak így, hát feljogosítva éreztem erre magam. És ujjlenyomatomat majdnem megőrizte a hungarocell.


Mindenek ellenére ajánlhatóan kellemes vasárnap délutáni program volt, amit egy Gozsdu-udvarban /onnan pár lépésre, az utca másik oldalán/ történő sétálással vezettünk le. Az utóbbi sem csekély élmény.

.:: új „Autózni márpedig kell!” /Idézet tőlem/
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. május 10. 12:24
Zsolt52
A „Navigare necesse est…”, /hajózni márpedig szükséges,…/ latin mondás elejét fordítottam kissé félre a címben. Szoktam és szeretik is autózni. Írom „autózni!” és nem a pesti dugóban senyvedni. Ennek ellenére nem vagyok egy olyan egyed, aki még a spájzba is kocsival jár. Legfeljebb ha töménytelen mennyiségű baracklekvárra vágyom, és mivel az ottani nassolás meg van tiltva nekem, ezért hordószám a konyhába kell hogy cipeljem.

De nem írogatnék most az autózás előnyeiről. Hátrányai közül viszont kiemelném a soha el nem hangzó tényt, hogy nem csak használata közben károsodik a környezet, hanem nem kis mértékben a gyártása alatt is, majd a forgalomból kivonása után szintén.

Most persze nem tudod eldönteni, hogy az autó mellett, vagy ellene írok.
Igazából csak néhány tényt szeretnék megemlíteni. Az autógyártók farokfelvetve kűzdenek a szennyező kibocsátások mérséklésében. Ha hinni lehet az aktuális adatoknak /az info a National Geographic-ból származik/, akkor a világ személyautói együttvéve, mostanra lemaradtak a dobogóról a környezetszennyezésért vívott harcban. A mezőgazdaság, az állattartás és a ruhaipar?? lényegesen megelőzi a személyautókat. És állítólag a világ 15 legnagyobb áru szállító hajója is több széndioxidot termel együtt, mint a világ forgalomban lévő összes katalizátorral rendelkező személyautója. Igaz, az előbbiek nem járnak a belvárosban. Viszont Hawaii és Pápua Új-Guinea között meg viszonylag ritkán szaglászunk. Tehát közvetlen nem érdekel bennünket.

Ugyanakkor nem hallani a légiközlekedés nagyon megnövekedett károsanyag kibocsátásáról. Talán azért, mert ez nem orr-szinten történik. De magas szinten. A szó mind a két értelmében. A zajterhelés elemzése újabban ugyan divat, hisz ez közvetlenül bántó. A szén-dioxid mellett a kerozin égésekor nitrogén-oxidok is képződnek, amelyek ózon-károsító hatásúak. De van itt egy harmadik probléma is. A repülőterekhez kapcsolódó infrastruktúra környezetpusztítása. És ugye a repülések száma is dinamikusan nő.De vissza a földre. Már korábban itt általunk is lerágott csont volt az elektromos autó. Többen huirékáztak közülünk, hogy az e-autóé a jövő. Én továbbra is szkeptikus vagyok. Csak röviden: ezt az autót is meg kell - nem kis káros kibocsátással - termelni, és ez nem csak az akkumulátorok és a gumik gyártására vonatkozik. Maga a kocsi használat közben nem káros. Ilyen szempontból a városokban használni előnyös. Már annak, akit az úton átkelés közben SMS-t írva, nem üt el - a hangtalan haladása miatt. Viszont a hozzá szükséges villamos áram megtermelése már bizony igen csak káros. Vegyük például Kínát, ahol ezen autók összes széndioxid kibocsátása rosszabb, mint a dieselautóké. Ja, mert ott az áram szénerőművekből származik. Ezzel ellenpélda viszont Norvégia. Itt az áramot vízenergiából állítják elő. Valahol olvastam, hogy emiatt világelsők az elektromos autókra vetített környezetszennyezés megfékezésében. Persze itt sem számoltuk bele az elkészítésének és a későbbi megsemmisítésének terheit.

Én a harmadik bekezdésben látható helyezésekből azt a konklúziót vontam le, hogy nem az szennyez a legjobban, aki autózik, hanem például az, aki sok beefsteaket eszik, és egyenesen Argentínából szállíttatja ide.

Most lehet velem vitatkozni! (De nem érdemes...)

.:: új Pedig
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. május 10. 21:21
Admin
tudod te, hogy az argentin marhahús milyen jó? És milyen drága?

Jólmenő rokonéknál volt, hogy kínáltak vele nyári grillpartin. Szóval tényleg jó: ízletes, omlós.

Ha majd én is jólmenő leszek, örömmel meghívlak egy grillpartira.

.:: új A többihez:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. május 10. 21:32
Admin
Amúgy a koncepcióddal egyetértek. Hogy egy termék környezetkárosítását komplexen kell vizsgálni.

Pl. egy autónál a gyártás, használat/üzemeltetés és megsemmisítés hatásait együttesen. Hiába, hogy közben 10+ év is eltelhet és a hatások nem ugyanott jelentkeznek. Egy háztartási gépnél, számítógépnél hasonlóan. Az sem mindegy, melyik emberi élelmiszer (állat/növény) mennyi környezetkárosítással állítható elő. És lehetne sorolni.

Kár, hogy a statisztikák erről nem beszélnek.
A vezércikkek mindig propagandáról szólnak: dugódíj, dízelautók, tömegközlekedés, műanyagzacskók, effélék, "közérthetően" (=faék egyszerűen) megfogalmazva. Valós, teljes és tudományos értékű elemzés annyi, mint a fehér holló.

.:: új 251105-re
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. május 11. 21:09
Zsolt52
Nem véletlenül említettem az argentin beefsteaket. Volt alkalmam helyszíni ízmintát venni belőle.

Egyébként még gyermekkoromban olvastam az „Csordás voltam Paraguayban” című könyvet. Ott találkoztam először azzal, hogy az ottani /argentin-paraguay-í/ pampákon teremnek a világ legjobb marhahúsai. Ezzel az állítással azóta több helyen is szembe futottam.

Tibor! Én meg kívánom Neked, hogy sürgősen menjél jól, és már most meg kívánom jegyezni, hogy nem lesz elutasításban részed részemről!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/