Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 május 19, vasárnap | 20. hét | Ivó, Iván, Milán
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Szemét

Szemét

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2019. március 12, kedd 11:21
Szemét

Rendszeresen járunk autóval a szomszéd faluba, az út gyönyörű erdős részen kanyarog kisebb-nagyobb emelkedőkkel fűszerezve. Most a tél végén minden kicsit szürke, szomorkás, kiált a tavaszért.

Valamiért csak most tűnt fel, most viszont sokkolt az a rengeteg szemét, ami az út két oldalán van eldobálva. Utoljára vagy tíz éve láttam, amikor autóval mentünk hosszan a Zsil völgyében a folyóval párhuzamos úton: a folyót mindkét oldalán 5-10 méter átmérőjű tömör szemétcsík övezte. Döbbenetes látvány volt. Ha feljebb emeltem a szemem, csodás lankákat, gyönyörű zöld hegyoldalban legelésző nyájakat láttam, de egy fejmozdulat és vége volt az idillnek. Mit vége volt, szó bennszakadt, hang fennakadt. Nem tudom elfelejteni azt a kontrasztot.
Aztán pár éve Egyiptomban nyaraltunk. A kényelmes szállodát, a turistáknak szóló kirakatot elhagyva elindultunk egy hajnali órán Luxorba. Az idegenvezető egy útba eső kisvárosban kerülő utat választott. Na ott volt részem hasonló sokkoló látványban: több méter magas, hatalmas, beláthatatlan szélességű, hosszúságú szeméthalmon apró kicsi gyerekek válogattak, nem is tudom, mit tudtak ott fellelni. Iszonyú látvány volt. A szemét, de főleg a gyerekmunka, mondom, hajnalban.
És most ezek az élmények tolultak fel, amikor Tinnye felé robogtunk. Mi is ide jutunk? Mert nem csak ott van ám szemét! Az Árpád hídnál várakozó buszból látom ugyanezt a teméntelen mocskot a sövény közé dobálva, ami láthatóan nem sokakat zavar. Hogy élünk, normálisak vagyunk mi egyáltalán? Miért van az, hogy sokmilliós autók ablakából kirepül a műanyag palack? Hogy eldobáljuk a csikket? De csak máshol, otthon valószínűleg nem… Nem kellene már valamit tenni ez ellen? Mondjuk valami drasztikusat. Pl. büntessük meg a szemetelőket, de állatira és tegyünk róla, hogy mindenki megtudja. És ne csak azt, aki kiviszi a saját szemetét az erdőbe, hanem azt is, aki kidobja a papírzsebkendőt a kocsiból. Neveljük bele a gyerekekbe a tisztaságot, a szelektív gyűjtést, a környezetvédelmet. Az, hogy leraknak a faluba egy helyen két szelektív kukát, az szerintem látszatintézkedés. Meg különben se viszik el egy hónapig, addigra meg már nem látszik ki a kuka. Mi elhordjuk az Auchan szelektív gyűjtőjébe a műanyagot, üveget, használt ruhát és nem vagyunk egyedül, mert sokan élnek a lehetőséggel, de valamiért úgy érzem, hogy ez csepp a tengerben.
Tavasszal mindig van nálunk falutisztítás, egy civil szervezet próbálja összeszedni a szemetet, kicsit közösségépítő is az akció. Hát jó, majd megyek én is, kesztyű, kukás zsák, hajolgassunk, de őszintén szólva szívesebben vinnék egy ostort és csapnék rá mindenki kezére, akit szemetelni látok. Vagy szemét vagyok?
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
17 hozzászólás
.:: Szeméthez
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2019. március 14. 14:10
ildiko561031
annyit tudok hozzátenni, hogy Ercsi környéke is tele van. Amin jan 1-én felháborodtam és a FB-n a képeket közzé tettem, hogy a megművelt azaz a vetésre vitte be valaki kb 1 kocsi szemetet.
Miért tette? Az ilyen egy barom!

.:: szemét
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. március 14. 20:10
Admin
Mint az köztudott, nem utálom az árpaszörpöt. Általában üvegeset veszek, részint mert sztem a dobozosnak bádogíze van, másrészt egyszerű számítás miatt is: a dobozos kb. üvegbetét díjjal drágább, ellenben az üveg betétdíjas. Lényeg, hogy így is összejött az évek során néhány tálca üres sörösdoboz is. (1 tálca = 24 doboz) Félreraktam, hogy majd egyszer szelektíven dobom el. Erre legjobb megoldás a körzeti tecsó, ahol van ilyen doboz visszavevő automata. (A köztéri szelektív szemétgyűjtőket felénk már évekkel ezelőtt kivonták a forgalomból)

Épp a napokban jártam a tecsónál, beraktam az autóba 4 tálcányi üres dobozt. Majd oda az automatához, dobálom bele egymásután - "ő" meg köpi vissza egymás után. 24-ből 2-t fogadott el. Megmérgeltem magam: környezeti öntudattól fűtve jövök itt, mint (látszólag) egy koszos csöves, a bevásárló kocsim tele sörösdobozokkal. Kissé égő volt, ekkor már eldobtam volna az egészet, de nem volt hová. Az autóhoz nem tolom vissza szégyenszemre. Aztán egy arra kavirnyáló biztonsági őr mutatott egy kukát - ahova az áruház vegyes hulladékát rakják a takarítók. Ott hagytam a ..csába az egészet.

Tudod mikor fogok én megint szelektíven gyűjteni?...

---

Amúgy Éva minden sorával egyetértek. Nettó köcsögségnek tartom, ha valaki rendszeresen eldobálja a szemetét. Autóból ki, vagy gyalog el - mindegy.

.:: Közzéteszem :
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2019. március 14. 20:46
öregszünk
màrcius 23.-àn 10 órakor gyülekezö a Grüne Tanne elött, nem sörivásra, az 13 órakor lesz a Paradiescafe elött, nyilvàn Bratwurst-tal, aki siet még ideér

A közti idöben nem lòfrálàs lesz, hanem a Saale-böl (folyó)/ mellöle összeszedni a szemetet, mèg egyszer se voltam, de most tervezem, bele csak nyáron hüsölni taposok, az egyesülés òta nem engednek bele vegyszert (remèlem), meg a kìnai darabjait is összeszedtèk a búvárok agusztusban, csak a mája nem került elö, de az lejjebb is volt, mint ahol én szedegetni fogok.

Nyilvàn itt is vannak tökkelütöttek, otthon biztos nem kerül a folyókba bicikli, pedig van egy közhasznù tàrsaság talàlt bicikliket szerelnek össze, mikor mennyi jön össze elàrverezik.

Meg a városgazdàlkodás is àtvesz mindent ingyen, a könyveket nem zúzzàk be, kis fabòdèt èpítettek, lehet vàlogatni, leadni, onnan látom el magam én is.
Minden írò megkínlódik az irományàval, kár lenne èrtük.

Olvastam, már nem emlèkszem melyik települèsen kapott el egy lakos egy osztrák hölgyet amikor kiborította a szemetét, talàn más is olvastam, erre visszaszòrta egy rèszèt az autòba


.:: Szemét dolgaink.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak BarnaSlezák offline - 2019. március 14. 22:01
BarnaSlezák
Nekem az a meglátásom, hogy a szemét a vásárláson múlik.
Ugyanis a szemét nem a lakásban vagy a kertben terem.
A szemetet megveszik, hazaviszik, majd kidobják. Én megpróbálok csak terméket venni,nem csomagolóanyagot, és csak olyan dolgot amit megeszek,vagy felhasználok.A lebomló anyag megy a komposztba,a fahamu is, a fa,papír meg a kazánba. Műanyagot megpróbálom elkerülni. A dolgaimat addig használom,ameddig lehet, utána keresek nekik más felhasználásra lehetőséget.A legvégső esetben ítélem kidobásra. Nálam egy kuka fél év alatt sem lesz tele az elkerülhetetlen,használhatatlan dolgokkal. Mindig az jár az eszembe,hogy a nagyszüleinknek még kukája sem volt.Most a kukák és a természet a megvásárolt és nem kellő, vagy a rosszul felmért bevásárlásokból,beszerzések termékeiből telik meg. Nyilván egy normális ember nem dobja ki a szemetét, nem is vesz szemetet. Nem szórja szét a természetben,megpróbál a beszerzésekkor értelmes,szükséges dolgokat vásárolni, és azokat nem kell kidobni.Ez egy normális országban így működik. Mi ettől aránylag távol helyezkedünk el. Pedig ennek nagy ára van, és lesz.Teljesen tönkre tesszük a környezetünket, pedig állítólag értelmes lények vagyunk.Nem úgy néz ki. Az állatok ebben is leelőztek. Sajnos.

.:: Éva alapbeírásához kis adalék
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. március 15. 09:21
Zsolt52
„őszintén szólva szívesebben vinnék egy ostort és csapnék rá mindenki kezére, akit szemetelni látok. Vagy szemét vagyok?”

Dehogy vagy szemét! Ez abból is látszik, hogy Téged sosem hagynának csak úgy ott az erdőszélen.

Egyébként meg értesz a fogas-ravasz kérdések feltételéhez! Ugyanis, ha felétek járnék szemetelni - ami eddig nem merült fel bennem, de gondolatindítónak nem is rossz - akkor az ostorcsapástól félve csak zsebre dugott kézzel mernék odamenni. Úgy viszont meg képtelenség szemetelni. Tehát olyan megoldhatatlan problémát kreáltál nekem, mint a kőr négyszögesítése, vagy mint mikor az öreg ausztrál készített egy új bumerángot, és a régit meg el akarta dobni...


Még komolyabbra fordítva, valóban sajnálatos jele ez a szemétkihordás az általános műveltség országszerte tapasztalható hiányának. És ez a település szélére kihordott szemét „mozgalom” sajnos általános.

Még járni képes barátaimmal hetente elmegyünk pár órás sétákra Budapest különböző külterületeire, vagy a városon kívülre.
Múlt heti ilyen mászkálásunkat az M0-ás környéki – annak építésekor keletkezett - több bányató vidékére abszolváltuk. Ezek némelyikét a Csepel-szigeten horgásztóvá alakították. Az egyikben állítólag hatvan kilós harcsát is fogtak. A horgászok mesélték. Én meg nem mertem nekik nem elhinni. Ennek a nagy tónak a partját felparzellázták nevetségesen kis területekre és olyan sűrűn, hogy a vizekhez a nem telektulajdonosok nem is tudnak lejutni. Ez önmagában is egy negatívum a szememben, de most nem erről van szó.

Az eklektikus kerítések mögött kis alapterületű futurisztikus házacskákat eszkábáltak maguknak össze az igényes tulajok. Egyes építmények úgy néztek ki, mint egykori óvodai fakocka-váraim elkésett képzeletbeli gazdag utánérzései.
De volt aki egy leharcolt villamoskocsit cipeltetett oda magának horgászházként. Furán néz ki ebben a környezetben, ahol az eke vasa is fából van még. Szóval volt min ámuldozni. Látszott, hogy a telkekre rendesen rá volt téve a munka meg az ízlés.

Viszont ezt a horgászparadicsomot megközelítve apró sötét pontok tűntek fel az út két oldalán. Ahogy közeledtünk, ezek szemeteszsákokká, feslett fotelokká és gipszkarton-törmelékké élesedtek. Olyan mennyiségben és több száz méteres hosszban, hogy ha a végét is látni akartad, akkor beszűkült a szemhájad tőle. Úgy tűnik, hogy az itteni tulajdonosoknak az ízlésvilága a szelektív, és nem a hulladékgyűjtésük. Lelkes ügyetlenséggel összebuheráltak maguknak valamit a kerítésen belül. Ami meg azon kívül dísztelenkedik, az már nem az ő érdekszférájuk. Viszont ezen a vegyes hadi-ótvaron keresztül tudják csak birtokukat megközelíteni.

Séta közben elgondolkodtam, hogy keletkezett ez a szeméttelep? Feltételezem, hogy valaki anno kinézte a szép tópartot és megvett egy kis területet ott magának. Furcsa ötletességre utal, hogy egyszer csak kivitte az út szélére az első zsák szemetet. Mondván, ezt neki itt bent felesleges és csípi a szemét, ott kint meg észre sem lehet venni. Tavasz lévén eszébe sem jutott, hogy egyenként a lavina hópelyhei is ártalmatlanok. Erre a telekszomszéd is mellé rakott valami keveset. És egy kitűnő drámai bonyodalom magva lett így elhintve. Ettől kezdve valaki leszúrt egy „Szemetet lerakni tilos!” táblát. Amit a többiek – a stabilitása érdekében - gyorsan körbetámasztgattak szemeteszsákokkal. Hogy az így kialakított idillt a fáradt vándor is hosszasan csodálhassa, egy emberbarát kihurcolt oda egy leharcolt kanapét. Tehát szerintem valahogy így indula bé a dolog...

Ha ilyen koncentrált illegális szeméthalmazt látok, a hónaljstiftjét nyomnám le a torkán az ezt elkövetőknek. Viszont mivel egyik honaljstiftgyár fizetett ügynöke sem vagyok, így csak magamban duzzogok, és a vérnyomásom magasabb lesz, mint a fizetésem. Az meg azért ugye mégsem járja, hogy vérnyomáscsökkentőkkel járjak heti egészségügyi sétámra! Főleg, hogy csekély vagyonkámat nem gyógyszergyári részvényekbe fektettem be...

Lezárásként csak egy tanult barátom megjegyzése: „- Ez is bizonyítéka annak, hogy Ázsiából származunk!” Mondjuk, ő sosem járt például Japánban, Malajziában...

.:: Kárpáthy László társunk
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. március 15. 09:37
Zsolt52
eszmefuttatásával mélységesen egyet értek. Nagyon jól fogta meg a problémát!!

Ugyan ezen háborogtam már hosszabban itt:
http://ndksmagyarok....983&e=250526#ptxt

Ugyanakkor tegnap vettem pl. egy 4 cm hosszú pendreiv-ot egy kb. 20 x 10 cm-es műanyag-keménypapír csomagolásban. Csak így lehetett kapni.

Viszont Laci! Már csak a praktikusság kedvéért, áruld el nekem, honnan a fenéből szerzel be Te olyan k. nagy kukát?

.:: Szemet
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2019. március 15. 12:57
bubuka
szemétért?

.:: Lehunyja sok szemét a szemét.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak BarnaSlezák offline - 2019. március 15. 21:52
BarnaSlezák
Normál méretű kukával rendelkezem, és nagyon odafigyelek vásárlásnál. Amennyiben a csomagolóanyag nagysága számomra elfogadhatatlan, úgy a termékről inkább lemondok, mert szemetet nem veszek.Sokan azért dolgoznak, hogy ezt a sok szemetet megvegyék,hazavigyék,tárolják,majd kidobják.Közben panaszkodnak,hogy mennyi szemét van.Még egyszer mondom: a szemét NEM a lakásban,NEM a kertben terem, hanem megveszik és hazaviszik,majd rájönnek,hogy nem kell ,és kidobják.A kultúra hiánya nagyban hozzájárul ehhez, és a példa, amit látnak, a "gengszterváltás" utáni új világ pedig azt a téves elképzelés látszatát keltette,hogy mindent szabad. A példa is ragadós,mert a vezető réteg viselkedése ösztönzi ezt a viselkedést, mert a szemetelés, pazarlás, náluk szinte elvárás.Erre Orbán Rühelke pelenka eldobása külföldön jelzi a kultúra és a jól neveltség szintjét. Mert az nekik nincs, és nem is lesz, azt pénzért nem lehet venni. Ez a példa az országban, és ez szégyenteljes.

.:: Szemét....
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2019. március 16. 10:00
janika1971
"Szemét nem bántja a szemét!!!" Sokat járok busszal,vonattal,sok helyen látni a sok szemetet sajnos...

.:: Na, hát van itt még teendő...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2019. március 16. 11:19
kalucsni
Amit Laci mond, hogy nagyanyáinknak nem volt kukája, az elgondolkoztatott. Mondjuk szemetesdomb volt - a baromfiudvarban - és azt a tyúkok szerteszét turkálták, de törtem a fejem, hogy mit csinált nagymama a festékes dobozzal, meg a nejlonzacskóval. Aztán rájöttem: zacskó nem volt, mert hálós cekkerrel küldött a boltba, a festékes dobozt meg kimosta és abban tartotta nagyapám a szögeket. Pendrive meg mint olyan, nem volt a napi bevásárló listán, se csomagolással, se anélkül. Szóval töredéke született annak a szemétnek, amit ma ebben a fene nagy piacgazdaságban megteremtünk. Én úgy látom, az országok többsége rosszul kezeli a helyzetet, mert nem arra áldoz, hogy agymosásban részesítsen minket, nem akar környezettudatos állampolgárokat, nem bünteti megfelelően a szennyezőket, hanem kivetette a "termékdíjat" osztjónapot. Ebből aztán van egy jó kis adóbevétel és max. olyan elhivatottak, mint Admin veszi észre, hogy ettől olcsóbb az üveges sör. Na de lám, még ő is hogy járt!
Különben ma hazafelé a szeme láttára hajított el egy falumbéli pasi egy ásványvizes üveget, a felesége mellette cipelte a szatyrokat. Azt kellet volna csinálnom, hogy megállok, leüvöltöm a fejét és előkapom az ostoromat. De képzeljétek: nem mertem! Magam sem értem, hogy miért. Akkor most hogy lesz ez? Jár itt a szám, háborgok és ennyi?

.:: Azért optimistán
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-newyork- offline - 2019. március 16. 12:52
-newyork-
Pár éve én is kiakadtam a szemét ügyben . Akkor úgy , de úgy le lettem virtuálisan kiabálva. " nincs más témám , okvetlenül szerepelni akarsz " Ha a szemét téma még aktuális is, de legalább már a hozzászólásokból valami pozitív elmozdulás sejlik fel.
Az ország egy komplett szemétdomb és egy nagy hamutál. Okos ötlet volt a dohányzás betiltása zárt helyen , csak a lényeget felejtették el nincsenek szemetesek . Megenni meg nem tudják a csikket, így aztán minden , álnéven zöld felületet ( ami gyom ) elborítanak a csikkek.

.:: Ugyanaz tökben
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak öregszünk offline - 2019. március 16. 19:01
öregszünk
az itteni büntetèsek : 10 Eurò csikk, megrágott zsemle, 35 Euró ràgò, feltéve ha elkapják.
Mivel a közepében vagyok, a piac alatt, jönnek a kefèk, porszìvók majdnem naponta, de ezt a kefèlèst valahol levonják tölem biztos !
Amikor egy arab elöttem dobta el a csikkét én se szóltam, nem tudok arabul

Mi a bùbánat a Pendreive, valami abszolválnivalò-e ?
De az nem lehet, ha müanyagba csomagolják, nem is lenne praktikus, koncentrált az igen !

Van àm haladàs, tegnap belebotlottam a tüntetö diàkokba, csak az a kèrdès mennyien èrtik meg, miért is nem az iskolában töltik a tanulásra szánt idöt, ahogy olvasom, több országban van ilyen tüntetés, amúgy egyetértek velük, valahol el kell kezdeni, a tanulók fèltik a jövöjüket, nem minden ok nélkül.

Egy üzletben, az Edeka-nál kivontàk a müanyag tasakot a forgalomból, van viszont müanyag doboz uborkának, káposztànak, de ahol az üzlet nem önkiszolgálò, vihetsz saját üveget, csak akkor nem elfelejteni 0-áztatni a mérleget, nehogy azt is fizesd, de ez csak egy üzlet .
Tegnap elöttem az egész futószalagot elfoglaltàk amit a Lidi kìnàl egy párocska vásárlása, külön érdekelt mennyi is az annyi, több volt mint 100 Euró, mennyit esznek, használnak el ebböl, mert honnan jön össze a több ezres kidobott élelmiszer, ha meg elkapnak valakit az üzletek szemétjében turkálni, megbüntetik.

Èppen látom a TV-ben CocaCola Romániában is gyárt, na ök elhasználnak több Milliò Tonna müanyagot, csak èppen mi 25 Centet visszakapunk, a sörösdobozért is, már aki visszaviszi, de a gyüjtöknek, akik minden szemetest szemèlyesen ismernek ez plusz pénz.
Ha viszont mindent üvegbe töltenének mint régen, többször fel lehetne használni, különben is káros az egészsègre, kioldja a vegyszert a Phthalàtot belölük, ami puhává teszi belölük, magyarul Ftalát, lehet tanulmányozni, asszem ezután nem isztok olyat ?


.:: Érdekes (vagy nem is),
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. március 16. 22:14
Admin
hogy - lássuk be - eléggé ravatalozó lettünk. De dobjon csak be valaki egy koncot: vetődnek rá sokan.

Ez nekem azt mutatja, hogy nem veszett a helyzet még, vissza lehetne hozni. LehetNE - de ki, kik?

---

A témához:
Melinda: pendrive = hordozható adattároló. Úgy emlékszem, NO-ban Stick-nek becézik. Bedughatod a számítógépbe.

Éva: visszaemlékszem, kisgyerek koromban vidéken nyaraltam nagyanyáméknál. Hatalmasnak emlékszem a udvarra, pedig akkor még csak én voltam kicsi. Ott is volt szemétkupac az udvar sarkában - és úgy ahogy mondod, az a kupac háztartási szeméttel nem nagyon gyarapodott. Csak a disznóganéval talán. Mert az akkori háztartásokban nem nagyon keletkezett "újrahasznosíthatatlan" szemét.

Tehát a háztartási szemét a fogyasztói társadalom találmánya. Mert mindenképp el kell adni, ha nincs hát fel kell kelteni a "szükségletet", az igényt. Reklámokkal - ilyen sem nagyon volt régen, mert minek. És úgy lehet valamit eladni, ha szépen becsomagolják. A csomagolóanyag persze benne van az árban, de nem baj, úgyis megveszed a reklám miatt. És inkább a szebben, csicsásabban becsomagoltat veszed meg, nem a konkurrens terméket.

Aztán hogy a csomagolóanyaggal mi lesz? Az a kereskedőt már nem érdekli. Kifizeti a csomagolóanyagra szóló pótdíjat (nyilván bekalkulálja az árba) oszt annyi.

Az én konklúzióm: a szemét jó része a túlhajtott fogyasztói társadalom miatt van. Anno a "mi" antivilágunkban is volt szemét, de nem ennyi.

De Éva! Én nem látom olyan rossznak a helyzetet. Igaz, hogy sok a szemét, viszont (még tényleg kevés, de) egyre több ember lesz környezet tudatos. Mert ez is kezd divat lenni, van marketingje. Van aki csak mondja - az is jó, ha mások elhiszik mint követendő példa - mások csinálják is.
Mondjuk én sem voltam mindig ilyen "környezet tudatos", volt amikor lazán elpöccintettem a csikket. Ma már biztos nem tenném (ha cigiznék). Tehát változtam.

Bízzunk benne, hogy jobb lesz. Biztos kell hozzá egy-két emberöltő, tehát mi már nem látjuk meg. De a környezet tudatosság, a klíma tudatosság elhozza előbb-utóbb.

Remélem... Szeretném remélni, hogy a sok ember életösztöne egyszer erősebb lesz, mint a kevés ember kapzsisága (minél több "terméket" eladni, ha kell, ha nem).

És máris filozófiai mélységekbe jutottam a szemétről beszélve. Na akkor itt abba is hagyom. ;)

.:: 250889-re
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. március 19. 07:48
Zsolt52
Hogy ez ravatalozó-e itt?

Csak megfelelően szemét témát kell bedobni, és mi egyből rábukunk...

.:: Egy rövid adalék a témához:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2019. május 07. 13:42
kalucsni
az Auchan áruházak megszüntették a szelektív szigeteket. Terület lezárva, slussz, passz, ennyi.

.:: Szelektív szigetek
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2019. május 07. 17:19
Admin
Nem csak az auchan szüntette meg. Nálunk az érdi tescónál is sokáig volt ilyen. Volt.

.:: Rossznyelvek szerint
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2019. május 08. 16:41
kalucsni
csak addig tudták fenntartani a szelektív szigeteket, amíg volt rá uniós támogatás. Nem tudom, hogy igaz-e, de az fura, hogy egyszerre szűnnek meg több helyen.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/