Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 augusztus 05, szerda | 32. hét | Krisztina
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Megkerülhetetlenek

Megkerülhetetlenek

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2019. május 29, szerda 13:24
Megkerülhetetlenek

Izgatottan feszengek éjfél környékén a TV előtt és felbontok egy csomag ropit, amit apránként lekísérek egy barna sörrel. Ugyanis választási nap volt.

A nagy nap tiszteletére új cipőfűzöt fűztem be az erre a célra szolgáló lyukakba, és jogomat és egyben kötelességemet teljesítve urnához járultam. Nem nagy ügy. Csak egy keresztet, vagy X-et kellett elhelyeznem egy négyzetben. Ennél a postás háromszor többet kér tőlem, hogy az ajánlott levelet odaadhassa.

Most meg izgatottan várom az eredményeket. Fontosságát átérzem, hiszen 1 / 7 933 815-öd részben rákényszeríthetem akaratomat szülő hazám politikájára. Sorsom most jobbra fordulhat! Na, nem az aortám kóros tágulatának csökkentésére lesz kedvező hatással, hanem én /is/ közvetve kiválaszthatom azt a kerek 21 képviselőt, akik aztán Brüsszelbe mehetnek. Ott aztán jól az általam kedvezőnek gondolt irányba kényszerítik majd a többi 720-at.

Tehát rágom a ropit, iszom a sört, és a pártvezetők boldog szavait. Mert valljuk be, ritkán van az, hogy Magyarországon szinte mindenki ennyire happy, mindenki nyert, mindenki legyőzte ellenfeleit. És ez a sok boldog pártvezető, illetve képviselői fogják majd pörgetni Európa kerekét az én biztató jövőm érdekében.


De nézzük, mit látok konkrétan:
Örömmámor a Bálna előtt, mert ugye a FIDESZ-KDMP 52 százalékkal győzött. Orbán Viktor kiemelte, hogy a győzelem azért is fontos, mert ők, az ellenzék által korábban is követelt tisztán arányos, listás választáson értek el abszolút többséget. Így továbbra is megkerülhetetlen tényezők a politikában.

A második ropiszacskóm kibontása idején, a DK vezetője, Gyurcsány Ferenc örömtől kicsattanó arccal nyilatkozik. A Fidesz elvesztette a kétharmadot! Továbbá 1 millió szavazót! Míg a DK megduplázta a szavazóinak a számát! Üdvözölte, hogy az erősebb föderatív Európát akarók is eljöttek végre szavazni. A remélt 3 mandátum helyett 4-et hozott el a párt a választásokról, és a plusz mandátumot a FIDESZ-től vették el. Valahogy az jött le, hogy 550 ezres szavazótáborukkal simán megverték a FIDESZ-t, és a 16 % jelentősen nagyobb szám, mint az 52 %. Továbbá egyértelművé tette, hogy velünk egy erős Európa még erősebb lesz! Így mostantól megkerülhetetlen tényező a DK.

De már jönnek is az örömkönnyek a Momentumtól:
Fekete-Győr András pártelnök elmondja, hogy a Momentum tavaly április óta megtriplázta a szavazói számát, és ők lettek a harmadik legnagyobb politikai erő. Ezt a rendszert le kell váltani, és csak ők képesek erre. Ősszel ki is ütik az első téglát, az önkormányzati választásokon - ígérte.
Utána volt párt melynek gratulált, volt amelyiknek meg direkt nem. Donáth Annát úgy konferálták fel, hogy szinte ő akadályozta meg a Fidesz kétharmadát és vette el a 14.-ik mandátumát. /Ezt a meccset persze még majd le kell játszania Gyurcsány Ferenccel is/. Most már komoly tárgyaló fél lesznek Európában az ő két mandátumukkal. Gondolom már megkerülhetetlen politikai tényezőnek tartják magukat.

Az MSZP-Párbeszéd sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan MSZP elnök gratulált a Momentumnak és a DK-nak, mint az ellenzéki háziverseny győztesének. Elmondta, hogy pártjuk nagy eredménye, hogy létrejött több nagyvárosban az ellenzéki összefogás, és ott olyan szép eredmények születettek, ami szerint a jövőben legyőzhető a NER. Nem adják fel a szabad, demokratikus Magyarországért folytatott küzdelmet, az ország felszabadulásáig. Fejlődni fognak. Gondolom, hogy később újra megkerülhetetlenek legyenek.

Jávor Benedek következett a Párbeszédből. Bejelentette többek között, hogy van jó hír is. A szocialista-zöld erők Európában előre törtek, ez pedig biztató a jövőre nézve. Megkerülős csel itt nem hangzott el, de a jövőbe vetett hit igen.

Jobbik:
A pártnak 7 % jött össze. Ezzel a következő ciklusban az eddigi három helyett egy képviselője lesz. Gyöngyösi László a párt listavezetője elmagyarázta az okokat: elment az első számú vezető, kívülről bomlasztották a pártot, pártról ennyit még nem hazudtak a történelemben, továbbá az ÁSZ megbírságolta őket. Szilágyi György pártszóvivő szerint a jobbik „a választás legnagyobb győztese, hiszen élünk”, és jó irány a néppártosodás. Elhangzott továbbá, hogy megújulva mennek neki az önkormányzati választásoknak. Ezért én feltételezem, hogy szerintük megkerülni őket sem lehet.

A Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László szerint 9 hónappal a zászlóbontás után 3,33 százalékos eredményt értek el, míg a Jobbik elindult a teljes megsemmisülés felé. A Fidesz leváltása esetén Gyurcsány Ferenc visszatérése fenyeget. Ebben a helyzetben, 2022-ben – szerinte - az egyetlen alternatívát a Mi Hazánk jelentheti. Eredményük előrevetíti, hogy pártjuk majd egy erős parlamenti frakció megalakítására kap felhatalmazást a 2022-es országgyűlési választáson. Így megkerülhetetlen politikai erő lesz.


Tehát csak pattognak a sikertörténetek, az önmegdicsőülések. Rám is átragad a felszólalók öröme. Ezentúl sorsom már biztos kézben van. Eddig ugyan Isten kezébe helyeztem, de most új távlatok is nyílnak. Közben meg már hajnali fél egy van, és elfogyott a második söröm. De már es sem zavar. Mert így, a késői vacsora után, az örömmámorban úszó értékelő beszédek alatt, elfogyasztottam három csomag ropit is hozzá. Lassan már engem sem lehet megkerülni...
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
5 hozzászólás
.:: 000 (Zsolt52)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
premnitzi offline - 2019. május 29. 14:32
premnitzi
Ha nem lehet lassan megkerülni, akkor gyorsan átugorlak!

.:: Nem vagyok szakértő,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2019. május 31. 12:49
kalucsni
meg valahogy az évek múlásával egyre kevésbé érzek izgalmat egy választás miatt, ezért aztán nálunk elmaradt a ropizás, meg a sörözés. (Na ez utóbbi nem teljesen...) De azért magamban én is érzékeltem, hogy "mindenki nyert" - ahogy Zsolt mondja.
Most igazán nem akarok politizálni, de ez a választás kicsit semlegesebb talán, mint az országgyűlési, vagy az önkormányzati, hát had kommentáljam kicsit Zsolt sörös-ropi programját! Számomra az derült ki, hogy a baloldalnak igenis szüksége van egy pártra, ha nem a szocik, akkor a DK, vagy akárki, de kell valami a népnek. A Momentum sikerének örülök, mert ők a fiatalok, övék a jövő, kell a friss erő, kell egy rovott múlt nélküli csapat ebbe a mi fertőnkbe. (Más kérdés, hogy máris nagyon kinyílt a csipájuk, mert az eredmény láttán saját főpolgármester jelöltet akarnak...)
Aztán nekem az is tanulság, hogy a Jobbik csak addig kellett a jónépnek, amíg nyomta a populista dumát, de az ugyebár hatalom nélkül mit sem ér. A maradék becsületüket meg ugyanúgy eljátszották a belharcokban, mint az LMP.
A magam részéről elvagyok ezzel az eredménnyel, különösebb jelentősége úgy sincs, szerintem. Ami viszont megdöbbentett, az néhány kis falu, amiknek külön megnéztem az eredményeit, mert valahogy kötődök hozzájuk. (Ahol laktunk, éltem, barátok, iskola, stb.) Kicsi volt a részvételi hajlandóság, 25-35% aki viszont elment, az 60% felett szavazott a Fideszre. Na ezen el lehet gondolkozni. Szomorú okokat sejtek.

.:: Na, itt a baj
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak gyula-rn offline - 2019. június 12. 19:24
gyula-rn
1) Ha nem jól értettem, mert valószínüleg "bibliai" korom miatt értelmi képessegeim már csökkennek, akkor az az én bajom

2)Ha jól értettem, akkor neked van bajod, mert zsákutcába (pontosabban zsáktérre) kerültél, ha csupa ilyen megkerülhetetlén párt vesz körbe. Akik még ráadásul az égbe dicsérik magukat, tehát premnitzi Magdi véleményével ellentétben még átugrani se lehet öket.

vagy -)) nincs is baj, mert nagyrészüket úgy se lehet komolyan venni

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2019. június 12. 21:04
Zsolt52
1) Nem tűnik úgy, hogy jelentősen csökkene...

2) A „zsáktér” megfelelő kifejezés! Felírom, mielőtt elfelejteném…
Ha valahol visszaolvasod tőlem, vedd elismerésnek...

„vagy -)) nincs is baj” …
Szerintem azért van! Pont azért, mert egyre kevesebbeket lehet komolyan venni közülük...
És azért az ő munkájuk elvileg fontosabb, mint mondjuk a ... gödörásás

.:: Pápai Gyula (gyula-rn)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
premnitzi offline - 2019. június 13. 09:16
premnitzi
Töröm a fejem, de nem emlékszem rád. Nevedben az rn, vajon mit jelent? Csak nem a rathenowi rendszám "RN" jelzése? Te Gyula Úr, azért nem lennénk még olyan öregek, hogy ne tudjuk átugrani Zsolt52 uraságot, vagy a problémát. Ha másként nem, hát nekifutásból!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/