Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 július 02, csütörtök | 27. hét | Ottó
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Minden kezdet égés...

Minden kezdet égés...

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. május 31, vasárnap 10:51
Minden kezdet égés...

Derekas embernek tartom magam és erre leginkább a reggeli belenyilallások figyelmeztetnek. Ugyanakkor sportosnak is hiszem magam. Mondjuk, régi vágyamat, hogy a patológus elejtse döbbenetében a szikét kocka hasam megpillantása okából, már rég feladtam. De amikor jó néhány évvel ezelőtt barátommal elkezdtünk újra rendszeresen konditerembe járni, még élt bennünk a remény, hogy ennek eredményeként, naponta kapunk majd leveleket, melyekben fiatal lányok kínálják fel ártatlanságukat, középkorú asszonyok a tapasztalatukat, idősebbek a főztjüket, meg az általuk részünkre kötött meleg sapkákat, sálakat.

Tehát péntekenként, a munkaidőnk után, rendszeresen edzeni jártunk a közeli izomnöveldébe és utána lekísértük ezt némi úszással. Így sikerült évekig elkerülnünk, hogy futó azonosságnál több egyezést mutassunk egy disznóval. Ezt jelenleg a karantén hatása miatt már nem mondható el.


Tettük ezt egészen addig, míg egyszer feleségem bejelentette, hogy ő, a saját külön bejáratú derékfájása ellen elkezd Tai chi-ra járni. Mert arra ez hasznos.
Mindig is érdekeltek a keleti sportok. Például versenyszerűen cselgáncsoztam is. Egyesületem - az eredményeim után ugyan nem, de darabszámom miatt - évekig kapott támogatásként fejpénzt is az államtól. (Majd alkalomadtán őket is fel kell írnom az „ Akik nekem sokat köszönhetnek ” című listámra.) Ennek ellenére részemről ilyen libegő, férfiatlan mozgássor szóba sem jöhetett.

Nejem részéről történt, fülem majdnem tövig rágása után megígértem, hogy egyszer megnézek egy Tai chi edzést. És én állom is a szavamat, ha megfelelően nagy és folytonos a presszió rajtam. Szóval beültem egy edzésére, mint kósza szemlélő. Volt vagy 15, már középkorúnak sem mondható hátfájós hölgy, meg 3 db dagadt pasi, olyan 50 felett. A nők egy része együtt mozgott a mesterrel, a kezdőbbek már nem annyira, a pasik kalimpáltak és ziháltak. Nem kis kéjjel konstatáltam, hogy én azért náluk szilfidebb és jobb mozgásúbb vagyok. Egyszóval nem tett az ügy rám mély benyomást. De felejthetőt azt igen. Magamban már tényleg el is felejtettem a dolgot, jártam a saját edzéseimre péntekenként, mikor nejem megemlítette, hogy megnézhetném még egyszer azt a bizonyos edzést. Mert, hogy ő milyen szépen fejlődik. Nem vagyok egy nagy jellem, engedtem hát neki. 15 nő, immár pár héttel idősebben, plusz 2 kövér ziháló pasi. OK. Dolog letudva. Gondoltam én.


Nejem következő orvtámadása pár napra rá: - Csak egyszer próbáld meg! Meglátod, nagyon jól átmozgat és hát vannak nálad bénább pasik is ott. Három évtizednyi, meg még valamennyi házasság után, az értelmesebbje tudja, hogy lehet ugyan ellenállni, de rohadtul nem érdemes. Meg ezzel talán egy újabb szemet fűzhetek nála érdemeim rövid láncához. A szükséges készségek közül tornacipőm, pólóm, rövid nadrágom volt, lelkierőm kevesebb, de mentem. Bemutatásom csak formai volt, mert láttak már korábban kétszer is elaludni az edzésükön a padon ülve.


Résztvevők: a 15 szokásos hölgy és a hátsó sorban egy dagadt pasi + én. A bemelegítés fél órája nagyon komoly, minden testrészre, izomcsoportra kiterjedt. Kezdtem volna már halk formában elismerni sporttársaim teljesítményét, de már nem volt hozzá erőm. Utána egy teljes óra lágy billegés következett, amit én nyilván nagyon ügyetlenül adtam elő, de senki sem szólt meg érte.

Másnap enyhe, de nem vészes izomlázat éreztem. Viszont hajlott, sőt forgott is a derekam! Aznap több nő után is meg tudtam fordulni az utcán. Korábban inkább csak a szembe jövőket nézegethettem. Most viszont kitárultak a lehetőségeim.

Többségi döntés alapján elmentem másodszor is. (A döntésben én is részt vehettem. Kábé olyan 10 %-nyi szavazathányaddal.)

Résztvevők: a 15 szokásos hölgy és a hátsó sorban én. Egyedül! Egy rohadt kövér pasi sem jött el. Jó, én sem voltam azért sovány, de mellettük azért kimondottan jól mutattam volna. Nejem érezte a helyzet súlyosságát, de már nem tehetett semmit. Az edzés indult a szokásos bemelegítéssel. Utána jött az igazi billegés. Nevén nevezve a borzalmat: Tai chi formagyakorlat. Amiben én természetesen totál béna voltam. De nem csak ez jött! Megérkezett még vagy hat külső érdeklődő, megtekinteni az edzést. Mint, ahogy korábban én is tettem. Pasik, nők vegyesen. Nem kellett hozzá sok idő, hogy felfedezzenek engem a hölgyek között az utolsó sorban. Talán szerénytelenségnek tűnik, de mégis büszkén kijelentem, hogy ettől kezdve a 15 nővel alig foglalkoztak. Tulajdonképpen udvariasak voltak, általában eltakarták nézelődés közben a kezükkel szájukat, de a szemükben láttam a kaján vigyort. Viszont azóta is köszönettel tartozom nekik, hogy testületileg képesek voltak visszatartani a többször kikívánkozó félhangos röhögést. Végül elfáradhattak a sok bent tartott levegő miatt és távoztak. De elmenőfélben még megmustrálták kisportolatlan alakomat.


Előtanulmányaimból tudom, hogy az égésnek vannak fokozatai. Ilyesmik, hogy az elsőfokú sérülésnél bőrpír alakul ki, de az égés csak a bőrünk legfelső, hám rétegét károsítja. A másodfokú égési sérülés erős fájdalommal és hólyagokkal jár. A harmadfokú sérülésnél már a bőralja is károsodik, és orvosi ellátása javasolt. A negyedleges égési sérülésnél a mélyebb szövetek is roncsolódnak és ezzel mindenképpen orvoshoz kell fordulnunk.

Kiegészítés tőlem: „Az ötödfokú égési sérülések a lelket támadják meg, és célszerű azonnal pszichológushoz fordulni.”


De a közmondás szerint, „minden jó, ha jó gyors a vége”, ezért én itt most hirtelen befeje…
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
3 hozzászólás
.:: No, ez má' /megest/ döfi !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2020. június 02. 15:33
rigotibi
Ha végre be tudnák tökélni a nők - lányok és asszonyok, en bloc, alles zusammen - mi mindenre, mekkora áldozatokra képes a ffi-társadalom az ő javukra, érdekükbe, nem is lennének, nem léteznének sem szinglik, de még feministák sem.
/A leszbik nem játszanak most, de róluk majd máskor, ahogyan a gay-ekről is. Ami az ABC többi betűinek egy részéből alkotott,magánhangzókat nélkülöző mozaikszó-torzó takar, na az is megér egy sem-misét./
Itt vagy pl Te, Zsoltikám, aki - ha jól értettem - tűzbe mentél a párod kedvéért még a meg-, illetve a leégésed árán is.
Má' megbocsáss, de képtelen vagyok magam elé vetíteni azt a jelenetet, ahol Te annyi, testmozgatáshoz beöltözött nő közt - egyedüli kandúrként - tudsz még figyelni a 'tájcsi' szabályos-szabványos koreográfiájára is.
Tudod kit tudsz ezzel megetetni ?! Engemtet biztosan nem!
/Sejtem, hogy miért kerülted el az erről szóló gyónásodat: el akartad érni, hogy a bulik alkalmával a társaságodban lévő, a hálójukat Rád kivető csajok egyik felét elriaszd, legalábbis aznapra.../
Nem vagyok ugyan /nagyon/ biztos a meglátásomban, s épp ezért remélem, hogy okfejtegetésem alapjainak labilissága miatt és folytán a párod - ha mindez a tudomására jut - nem töri ki a nyakadat.
Hamarabb és jobban hihetőnek vélem a másik verziót - maradva a 'chi'-nál és - de annak inkább a magyar megfelelőjénél, a 'csi'-nél.
íme az elképzeléseim, utólagos engedelmeddel és megértéseddel:
P = a párod
T = Te

P: - 'Csi'nálj nekem egy citromos teát, légyszi, köszi!

T: - Igyál inkább tej'csi't, megtalálod a hűtőben.

P: - De annyira 'csi'korog a hasam, hogy most nem kívánom a tej'csi't.

T: - Figyu, légyszi! 'Csi'ttítsd le a görcsölésedet egy pár falatnyi 'csi'perkegomba pörkölttel, s 'csi'ppants hozzá egy pár vajban pirított gnocs'csi't /gnocchi/ és egy mérsékelten méregerős 'csi'lipaprikát. Meglásd, azok majd 'csi'títják a gyetrád 'csi'ntalankodását./Gyetra: népies szó,az emberi gyomrot jelenti a Kunságban és a környékén./

P: - Nem kívánom a perkeltet, és a többit sem. Szívesebben 'csi'pegetnék egy kis 'csi'rkesültet 'csi'csásan tálalt 'csi'csókaborsóval, de te azt mind felfaltad, te 'csi'bész !

T: - 'Csi'tt legyen, ha kérve kérhetlek ! 'Csi'tulj ha tudsz, kis'csi'bém, hisz tudod, érted a 'csi'llagokat is lehoznám az udvarunkba.

P: - Ezt már régóta 'csi'ripeled nekem. Amióta a fejedbe vetted a 'Csi'mborasszónak, mint a nálamnál 'egy' cseppet magasabbak meghódításának eshetőségét, azóta tudom jól, hogy veled 'csi/í/'nján kell bánjak.

T: - Nos, 'csi'ripelő párocskám ! Elég mára a 'csi'vitelésből! Húzzunk a hálószobánk felé, oszt 'csi-csi'-káljunk !

Előtte egy koccintásnyi tokaji ? Miért is ne !

'Csi'/n/-'csi'/n/ !


.:: Nagy CSI-bész vagy te Tibor!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2020. június 03. 13:05
Zsolt52
CSI-lingelsz itt válogatott szavaiddal, miközben CSÍ-pdesel engem, CSI-klandozod türelmemet, CSI-kket nyomsz el rajtam, CSI-nálod a káoszt, és azt hiszed, érted a CSÍ-ziót és CSÍ-nján tudsz bánni a szavakkal. De tüstént és nem CSI-gatempóban válaszolok, és nem bujkálok előled CSI-ncsilla nyúlként CSI-pkebokrokban.

Válaszommal CSI-llaghullást rendezek egodban, amitől CSI-llagszóróan fognak villogni CSI-ipás szemeid és CSI-llárra mászol válaszomtól, melyet az sem CSI-llapít, ha CSI-gaházba bújsz vagy CSI-csás CSI-zmában menekülsz előlem. Jobban tetted volna, ha inkább CSI-CSI-sz egyet és közben CSI-mpánzokról, vagy CSÍ-kos CSI-kóhalakról álmodozol!

Helyette CSI-pkés körmondatokat CSI-pogsz itt nekem, mint egy cári CSI-nyovnyik, miközben CSI-szolatlan gyémántnak hiszed magad, pedig csak CSÍ-ntevő CSI-rkefogó vagy. Ne rajtam CSI-iszold karmaidat, helyettem CSÍ-pdess fel CSÍ-ntalan CSI-nibabákat, és foglalkozz inkább CSI-nos CSI-trik csábos CSI-klóival, és ne az én bajszom CSI’- báld. Különben CSÍ-pőfogóval CSI-korgatom meg CSI-golyáidat, de lassan, CSI-gatempóban, majd hogy CSI-llapítsam haragomat CSÍ-rádban fojtalak el. Meglásd, a végén CSI-pesszel raknak majd CSI-llékbe és CSI-csóka földbe temetnek.

CSÍ-pem, hogy fel-CSI-gáztam érdeklődésedet, és remélem, hogy van CSI-petnyi humorérzéked!

.:: CSI-bészkéim!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
Zsumi3 offline - 2020. június 03. 19:26
Zsumi3
CSI-nos, CSI-csergéstek,CSI-llapíthatatlan vágyat ébresztett ki-CSI fejecskémben hozzáCSIviteléshez.Ill. ahhoz, hogy ki-CSI-t beleCSI-cseregjek! Engedjétek meg, hogy gratuláljak! Kár lett volna Tha-CSI-ra pazarolnotok CSI-petnyit sem CsI-pet humorbombáitokatra szánt időtöket! CSI-pkelődjetek csak CSI-béim!!
CSÍ-pem a CSI-rkefogó fajtátokat!!!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/