Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 szeptember 24, csütörtök | 39. hét | Gellért, Gerda, Mercédesz
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » A kezdetektől mostanáig…

A kezdetektől mostanáig…

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. augusztus 11, kedd 10:04
A kezdetektől mostanáig…

A Dolog már majdnem egy évtizede kezdődött. Társadalmunk széles rétegei számára hasznos hétköznapi munkahelyi tevékenységemet végeztem, mikor megcsörrent a mobilom. (Húúú, mióta tervezem a gyári csengő hang lecserélését valami elviselhetőbbre!)

Most kivételesen nem részvényvásárlásra csábítottak, nem is ingyenes koleszterinszint mérésre hívtak, hanem egy kellemes női hang óvatosan megkérdezte, hogy én vagyok-e én, vagy esetleg csak mással vagyok-e azonos? Mert ha az vagyok akinek lennem kellene, akkor mi Rodlebenben együtt dolgoztunk. Miután tisztáztuk, hogy valóban összetéveszthetően hasonlítok magamra, megemlítette, hogy augusztusban évente összejönnek néhány napra az egykori rodlebeni magyarok. Most éppen Tiszafüreden. Ha gondolom, menjek el én is, mert vagy negyven éve nem láttak. És szívesen megnéznék, hogy sikerült-e már azóta normális emberré válnom? Nos, elsőre ez is jobban hangzott, mintha a boncmester közölte volna, hogy ki vagyok írva vele egy találkozóra. Aztán meg mindig is szerettem a kihívásokat. Még a Tisza mellé is.

Az egészben az volt furcsa, hogy négy évtizedig nem is foglalkoztam a kinti múltammal. De most íziben beírtam naptáramban a bokros, ámbár halaszthatatlan teendőim közé az említett napokat. És pár napra rá irány Tiszafüred! Nos, itt valóban találkoztam több rég nem látott kedves ismerőssel. Feltűnt, hogy a legkedvesebbek azok voltak hozzám, akik már egyáltalán nem is emlékeztek rám, hogy ki vagyok. (illetve rémtetteimre.) Több utánam kint dolgozóval is megismerkedtem ekkor. A látogatásomat szerintem egyébként nem én bántam meg. Hiába, még meg kell tanulniuk, hogy ebben a korban már az új-haverfelvételnek megvannak az ő nagy rizikói.

Az összejövetelen elárulták, hogy: - létezik egy NDK-s honlap. A címét nagyon könnyű megjegyezni, http://ndksmagyarok.eu bár jobb, ha te ezt most itt azonnal felírod magadnak – mondták. - Ja, és próbáld ne elveszíteni!

Nos, ez új és fényes távlatokat nyitott szürke életemben!
Egyrészt, ekkor lettem ugyanis szemüveges. Na, nem komoly dioptriaszámban, csak annyira, hogy a számlákat el tudjam olvasni. Bár némelyik értelmezésében ez sem segített.
Másrészt viszont beleolvastam az említett honlapba, majd regisztráltam és lám, már el is rohant azóta majd egy röpke évtized. Ott olvasgattam először válogatás nélkül mindent. Majd a blogbeírásokra kezdtem koncentrálni. Némelyik megtetszett, és mivel nálam erős becsípődés az írás, így, mint egy pelyhes tollazatú kakadufióka az első szárnypróbálkozásoknál, óvatosan, én is írtam egy szösszenetet az ilsenburgi határőrlaktanya nyájas személyzetével eltöltött hétvégémről, 1971-ből. Miután ezt a sztorit egyesek – na jó, hadd legyek nagyképű: többesek is – pozitívan értékelték, utána már vércseként csaptam le minden érdekesebb témakörre. Az első évben két tucat írományom született. Ha jól számolom, ez bizony 31.536.000 mp-re vetítve, 1.314.000,- másodpercenként egy iromány! Mennyiségnek nem kevés. A minőséget meg nézze a KERMI!

Felmerülnek komoly kérdések:
- Miért is írok? Lehet, hogy itt tódul ki belőlem hat évtized belém fojtott hülyesége?
- Továbbá, hogy mi változott nálam ez alatt az egy évtized alatt? Először is egységesítettem a hajam színét! A dizájnra mindig is adtam. Meg van előnye is, mert nem látszik, ha korpásodik. Fogaim számát újra az optimális mennyiségre emeltem, súlyomat 5 kilóval, prosztatám méretét 3-5 mm-el növeltem. Tehát az eredmények magukért beszélnek.

Visszatérve az írásokra, leírtam én sok mindent. Mások erre meg engem. Kaptam érte hideget-meleget. Értsd, volt aki azt kérte jegeljem már az íráskényszeremet - más meg melegebb éghajlatra küldött. Előbbieknek egy Izlandi körutazást köszönök, utóbbiaknak meg egy régi vágyam teljesítését: befizettem egy marokkói körútra. Itt közlöm a rosszakaróimmal, hogy vannak még további titkos úticéljaim is, tehát ne kíméljenek! Azt is figyelemmel kísérhettem, ahogy a nálam szenzibilisebbek már kiregisztráltak innen körünkből. Mi - érzelmi életünkben alulfejlettebbek - mi maradtunk…

Így visszaolvasgatva korábbi irományaimat, sajnos érdemtelenül megsértettem egy vízibalett-társulatnyi hölgyet, és egy szekérderéknyi urat. Most ünnepélyesen elhatároztam, hogy egyszer majd elnézést fogok kérni tőlük. Ha már más írástéma nem jut az eszembe.

Lassan itt a szeptember. Hull, aminek hullania kell. Még ugyan nem a hó, de ez is fehér. Székem körül a talajon fekvő hajszálaimat már hólapáttal takarítom. De már csak veszélyes-hulladékként veszik át. Mert állítólag fertőzött talajból nőtt ki. Én már most túl vagyok azon, aminek csak Szeptember végén kellene bekövetkeznie: „De íme, sötét hajam őszbe vegyül már, A tél dere már megüté fejemet.” Engem már maximum az áram üthetne meg. De arra azért ügyelek. Nem szárítok vízzel telt fürdőkádban hajat, nem lopok vasúti felsővezetéket. Ma még...

Ami viszont igaz, hogy jól elvagyok itt ebben a társaságban. Talán a csökkenő munkalehetőségem által feleslegessé vált energiámat, időmet verem itt el. Családom is örül, mert hatalmamat nem felettük gyakorlom éppen el. Jobban mondva, most már nem csak őket piszkálom, hanem eme édes terhet megosztom Veletek is. Tartozom viszont ezért az itteni lehetőségért valakinek. Így róla is megemlékezem egy felkiáltó mondatban: HOZSANNA NÉKED NAGY ADMIN! Nélküled most a munka világába ölném energiámat.

Viszont erről jut eszembe: ma megint többet voltam itt fent, mint ami normális. Így cégem profitéhségét a mai napon sem sikerült kielégítene. Ezt a hiányt - ha nem megterhelő Nektek - esetleg egy rendszeres kisebb adománnyal kompenzálhatnátok!

Jól van, na! Nehogy komolyan vegyétek már minden szavamat!!! Hiszen ismertek, hogy csak állandóan humorizálok!

Az "esetleg", meg a „kisebb” szavakat most is csak viccből írtam bele!!!!!!
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
6 hozzászólás
.:: Kedves Zsolt!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ercsilakó offline - 2020. augusztus 11. 13:12
ercsilakó
Jó, hogy köztünk vagy!

.:: Azt nem tudom, hogy
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak bubuka offline - 2020. augusztus 11. 16:37
bubuka
ki hogyan értékeli az ittlétedet, de az biztos, hogy nekem sok örömet, kellemes perceket szereztél.
Hálás vagyok érte.

.:: Jaj, csak
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2020. augusztus 11. 18:48
Admin
ne hozsannázzatok már nekem folyton. Különben is, mostanában nem nagyon érdemlem meg.

Kontrázok: érdemes lenne valami díjfélét alapítani, ezen közösségi tér életben tartóinak is. Akik olvasmányos beírásaikkal némi tartalmat is létrehoznak még, olyat, ami miatt mások - hál' Istennek még ma is számosan - rendszeresen ide kattintanak. Hogy hátha van itt valami új.

Nos erre a díjra elsők között jelölném a mi Zsoltunkat. És azt hiszem, mostanában jobban megérdemelné, mint én a hozsannáit.

---

...és akkor most, miután kölcsönösen elismertük egymást, haza is mehetek, pá.

.:: Szervusz Zsolt ,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2020. augusztus 20. 21:38
RSándor
Mond megcsipett a "bolond légy" , hogy Marokkóba akarsz menni ?? Majd jól elrabolnak majd a Tuagerek oszt még tevét sem adnak érted cserébe ! Meg elkapod azt "szardella trottyot" mely legalább 6 hétig is eltart !Mondjuk nem ártana mert akkor megint passzolni fog az öltönyöd amelyett bérmálkozásra hordtál , ne beszéld ki magad most mert ott álltál elöttem ! Most már tudom miért is tört ki az a fránya izlandi vulkán és maradtak pont akkor nyakunkon plusz egyhétig a török iskola delegáció tagjai ! Melyik koboldot vagy izladi akárkit sérettél meg , hogy igy kitört magából ?? Esetleg , ha megint arra jársz megkérnélek idejébe szóljál , ha legközelebb megint tervezel egy izlandi kirándulást .

.:: Zsolt!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Dolly offline - 2020. augusztus 28. 11:02
Dolly
Nélküled unalmas lenne az életünk.
Jó,hogy vagy nekünk.

/Én is hasonlóan jártam,40 évig nem foglalkoztam az NDK-s múltammal.Aztán jött egy telefon és elvesztem /

Írjál sokat,minden témáról.Szólj,ha könyved jelenik meg

.:: Kedves Magdi! Köszönöm érdeklődésedet!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2020. augusztus 28. 14:15
Zsolt52
Aim az engem érintő könyveket illeti:
A születési anyakönyvemet már rég kiadták. Igaz csak egy példányban, de némi okmánybélyeg befizetése esetén lehet másolatot szerezni róla.
Kisdobos és úttörő tagkönyveimet már eltettem az „Emlékeim” fiókba.
A munkakönyvem esetleg érdekes lehet, bár nincs benne túl sok bejegyzés. Összesen öt munkahelyem volt a szocializmus éveiben. NDK-t is beleszámítva. A jelenlegit már nem vezették be.
Egy helyen azonban tényleg megjelentem nyomtatásban is! A Budapesti Telefonkönyv több kiadásában is szerepeltem. Igaz, mindig ugyan azzal a számmal.
A halotti anyakönyvemre meg még kell várnod egy darabot. Sőt, reményeim szerint több darabot is.
Egyéb, szorosan engem érintő könyvről jelenleg nem tudok. Ha csak a gyorshajtás bírságaimat nem rendezem bőrkötésbe. De ha valaki mégis ki akarna engem adni, akkor igyekezzen, mert súlyom szép lassan gyarapszik, és nem szeretnék sérvet okozni senkinek.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/