Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Életkép kérdésekkel

Életkép kérdésekkel

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. szeptember 19, szombat 15:00
Életkép kérdésekkel

Ma rendesen lefárasztottam magam délelőtt a munkában, és most éhes vagyok. Ne csodálkozz, hiszen már uzsonna idő van. Tehát ideje a kimaradt ebédet pótolnom. A „támogassuk a multikat” szlogen keretében betérek az utamba eső McDonald's típusú etetőbe. Általában szinte sosem járok ide, mert a kuncsaftkör számomra idegen, de ugyanakkor viszont rég elveszett ifjúságomra emlékeztet. Ami még elveszett, az én magam vagyok a sok McMenü Plusz, Happy Meal vagy McFlurry felirat között. Nem így azonban a fiatalok. Ők kenik-vágják ezeket a számomra értelmetlen megnevezéseket.

Szorongva állok hát a sorban, és böngészem a színes táblaképeket, hogy amikorra előre érek, a lesziázásom után gyorsan tudjak rendelni. Mire felfogom a kifényképelt tápok milyenségét, összetételét, addigra hátulról minimum egy mobiltelefont nyomnak a lapockáim közé. Mikor megértem, hogy sem pacalt, sem vesevelőt zsemlegombóccal nem árulnak, kényszeredetten rendelek valami Mc Izét. Aztán majd meglátjuk az ízét.

A sok virgonckodó fiatalt kikerülve, valami ősi törzsfejlődési ösztön maradványaként, az ajtó mellé telepszem le, menekülésre készen. Háttal a falnak, mert ellenséges terepen fedezzük mindig a hátunkat. És érdeklődéssel szemlélem, hogy kik mit falnak. Innen hadászati terepasztalként jól belátom a játékteret. Kicsit megerősíti önbizalmamat, hogy az ellentétes sarokban látok egy bevállalós magam korabeli párt is.

Ha még nem léptetek tovább, akkor jelzem, hogy most jön a lényeg!

Kint megjelenik három nem kimondottan svéd típusú fiatal. Két tizenhárom-tizennégy év körüli lány, meg egy kiskamasz fiú. Nem lehet nem észrevenni őket, mert hangosan tudatják utcaszerte, hogy ők biza most éppen nagyon jól vannak. Kis tanakodás után az egyik lány bejön, majd egyenesen odamegy a használt tálcákat tartalmazó állványhoz, és lekap róla egy poharat. Győzelmesen mutatja fel a kintieknek. Utána eltűnik a mellékhelyiségben. De szinte azonnal megjelenik megint a kimosott pohárral, és célirányosan az önkiszolgáló üdítős automatához megy. Önkiszolgál, majd a tele pohár kólával kivonul. Látszik, hogy nem először csinálja.

Kint élvezettel – és a szénsav miatt lassan - issza a nedűt. De nincs olyan sok, ami el ne fogyna. Az utolsó nyeletet leküzdve, átadja a poharát a másik hölgykezdeménynek. Ő biccent, kérdez valamit az elsőtől, majd belépve, könnyed ütemben ő is a mellékhelyiségbe vonul. Három szalmaburgonya benyomására sem volt időm, mire megjelenik újfent a kimosott pohárral, és megy az előbbi automatához. Valószínűleg ízléseltérés van a két lány között, mert ő nem kólát tölt, hanem valami világosabbat. Utána boldogan halad el közvetlen előttem az ajtó felé.

És ekkor gondolkodóba estem. Mi ilyenkor az etikett szerinti helyes viselkedésforma egy felnőttől?
Elsőre jópofa dolognak tartottam. Kis fiatalok és milyen életre valók. Továbbá, hogy nekünk is voltak eseteink ifjonc korunkban – igaz azokat közel sem ilyen flegma természetességgel adtuk elő. De végül is kinőttük, és immáron néhányunkból majdnem rendes ember lett.
Továbbá, rájuk nézve valószínűsíthető, hogy szülői támogatásból nem lehetnek gyakori hivatalos McDonald's vendégek.
A következő gondolatom viszont az, hogy ha már ilyen fiatal korban, ilyen természetességgel lopnak, és ezt mindenki elnézi nekik, akkor ez nem ösztönzés részükre egy gyümölcsöző karrier felépítéséhez? Aminek mi leszünk a kárvallottjai!

Nézem az étterem közönségét. Az elfoglalt kiszolgálók kivételével többen látták a történteket. Közömbösen maguk elé néznek, és esznek tovább...

A helyes választ, hogy ott akkor mit kellett volna tennem, most sem tudom. És Te?
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
2 hozzászólás
.:: Igy van!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Ferkó offline - 2020. szeptember 20. 09:04
Ferkó
Sajnos ilyenek a mai fiatalok - tisztelet a kivételnek - neveletlenek.Azt hiszik egyesek,hogy ma már mindent lehet retorzió nélkül.Sajnos én is láttam majdnem hasonlót de ott és akkor rászóltak a fiúra aki mégis fizetett.Az én fiatalságom idejében - 50-60-as években - más nevelést kaptunk a szüleinktől.De megtanultuk,hogy mit illik és mit nem!!

.:: Zsoltikám !
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak rigotibi offline - 2020. szeptember 20. 16:07
rigotibi
Az írásod végén feltett kérdésedre a tőlem írandó válasszal, választól okosabb ugyan nem leszel, de legalább megnyugszol egy cseppet, lelvén magadon kívül még egy tanácstalan figurára.
"Kint megjelenik három nem kimondottan svéd típusú fiatal."
Törtem is a fejem: akkor ugyan mifélék lehettek vajon ? Tettem egy kört a memóriámban, s frissítettem az ebbéli ismereteimet. Több lehetséges megoldást dobott ki a 'gép' - köztük néhányat azonnal elvetendőként, de egy párat azok közül is, amik akár nagyon is valószínűsíthetőek. Ám csak egyet, egyetlen egyet - kvázi biztosra vehetőt - jelölt ki az adattár.

Vegyük sorba, benne vagy ?!
Csak néhány ezreléknyi eséllyel lehet szó a felmérések szerint:
1. izlandi zúzmópásztorokról,
2. kenyai jégcsapszüretelőkről,
3. a Szaharában működő ásványvízpalackozó üzem
minőségellenőreiről,
4. a Pápua Új-Guineában ma is élő kannibálok között
a csak salátát zabálókról,
5. stb.

Nagyobb esélyt ad a kifaggatott lista :
1. Az Európában szélhámoskodó fekete-afrikaiaknak -
elsősorban a nigériai csalóknak, de azok kisvadra nem
lőnek, azaz legalább kétellhető az érintettségük.
2. Szomáliai tengeri kalózok, akik megunták, hogy folyton-
folyvást lövöldöznek rájuk a parti őrség hajóiról, s
ezért a budapesti 'mekiket' szúrták ki, mint
zsákmányszerzésre alkalmas helyet.
3. Nem zsibbasztalak a további opciókkal, ámbár a sornak
itt még távolról sincs vége.

Nos, mi maradt a végére, mint az egyedüli, pontot érő, jó válasz ? Az bizony , jól-e mondom ?!
A mi cigányaink - nekem egy is több eggyel a kelleténél - viszik a prímet, ök - ezek a fajzatok - a listavezetők.

( Engedd meg nekem légyszi, hogy ezt az iménti 'jelentéktelen, alig észrevehető' megjegyzésemet a vendéglátásban /kocsmai pultoskénti/ tapasztalataimmal, mint túlélő, indokoltnak véljem. Többször, sokszor voltam késeket és annál hosszabb, szúró-vágó vasakat villogtatók közvetlen közelében, mint amennyire az én - a diafilmeken felnevelkedett - lelkem világa kívánta /volna/.
IGEN ! Azok a férgek nem emberek voltak ! Ha állatoknak nevezném őket - azokat - szégyellhetném magam az állatok nevében.
Mindarra, amit akkor, rég át- és túléltem, rendesen felba@tam magam.

Azóta magamévá tettem azt a - mondjuk úgy, hogy - szállóigét, ami közmondássá válásáért menten aláírom - hogy: kutyából szalonna, cigányból ember nem lesz.
Találni ugyan néhány, ritkaságként emlegetettet, de - ismét a régi bölcsességek egyikét idézem, amit mindenki ismerhet - a kivétel erősíti a szabályt.
Két dolgot rühellek, de azokat nagyon./ Másokat is, de azokon úrrá tudok lenni./
Az egyik a rasszizmus, a másik pedig a cigányok érdemtelen és értelmetlen - ráadásul temérdek, kútba dobott pénzbe kerülő - haszontalan istápolása.

Mély levegőt veszek, nyugodtnak próbálok látszani s most elképzelem azt a szitut, amiben részed volt. Mit tettem, mit tehettem volna, mit és hogyan lehetett, kellett volna mérlegelnem ?
Egynek egy a párja, így szól a sportszerűség szabálya. Mivel ők - ezek a mocskok - már eleve hárman voltak, fair-play-ről szó sem lehetett. Nem is beszélve a telefonjaikon hívott, s aztán hirtelenjében odacsődüllő fajtársaikról, akik - amik - nagymértékben rontják az esélyeidet.
AZ ÉLETED MEGMENTÉSÉÉRT VALÓ MARADÁSOD ESÉLYEIT !
Szögi tanár úr 2006-ban tragikusan véget érő élete Olaszliszkán - bár messze nem itt kezdődött a cigányok ámokfutása - nem térítette észre a még racionális gondolkodásra képes magyar embereket sem.Nem rohanták le, nem nyírták ki a bűnösöket.
A cigányok - lássuk be - egy csöppet sem változtak a 'parasztokkal, velünk, az eltartóikkal, a magyarokkal szemben.

Zsolti !
Olyan tisztán dekódolható képet festettél a számunkra nem kívánatos, mi több, gyűlölni, rühellni való népségről, amire én a tiz, Néked adható pontjaimat a javadra írom.
Maxi a Veled való egyetértésem.

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/