Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Miért nem vagyok sörös...

Miért nem vagyok sörös...

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2020. október 04, vasárnap 07:59
Miért nem vagyok sörös...

Kedves Mindnyájatok! Vagy ha nem, akkor csak Némelyetek.

Ha eddigi írásaimból – vagy akár ebből - olyan tévképzet alakult volna ki számotokra, hogy én alkoholista lennék, és a helyi kocsmák felvirágzásához jelentősen hozzájárulok, akkor alapos félrevezetés áldozatai vagytok. Erről bármelyik itteni ivótulajdonos sírva adna igazolást. A „kocsma” szó is csak azért szerepel olyan gyakran szövegeimben, mert egyszer azt álmodtam (feltehetően egy ivászat után), hogy ahányszor ezt a szót leírom, annyiszor nyerek majd a lottón. De még álmomban is be lehettem rúgva, mert azt már nem tudtam hozzá megálmodni, hogy ehhez szükséges lottó szelvényt is venni. Tehát nem vettem - és lehet ugyan, hogy nincs közöttük ok-okozati összefüggés - de eddig még egyszer sem nyertem. Mindenesetre kizárólag csak a szelvényhiányra fogni a nyeretlenségemet, azért gyenge kifogásnak tartanám. Így utólag viszont most minden „kocsma” szót kihúzok leirataimból. Attól nem tartok, hogy emiatt ezek nem lesznek kellően értelmesek, vagy magasan szárnyalóak. Hiszen írásaimat eddig sem a sokfokú létra tetejéről írtam. Viszont most beütött a cefrebeérés időszaka. Ebből következően, a pálinkafőzésé is. És ez tág teret enged a képzeletemnek.


És akkor most a lényeg, ami miatt ez az egész íródott:
Olvasom, hogy TESTÜNK 60 - 70 %-A VÍZBŐL ÁLL.

Ez elkeserítően rossz arány. Szerintem feltétlenül töményítésre szorul. Ezért kell az evolúciós tévedéseken még valamit korrigálni. Nem véletlen, hogy a magyar, alapból iszik. Ebből ered az alapvető szlogenünk is, hogy: „Te milyen rosszul nézel ki! Mond, iszol te rendesen?” Viszont az alacsony alkoholszázalékú italokkal csak a térfogatot tölthetjük ki, de a koncentráció alig változik. Lásd sörhas.

De akkor mivel töltsük meg a még szabadon maradt belső űrtartalmat?

A sör nevetségesen kis alkoholtartalommal rendelkezik. Ládaszámra kell hazacipelned, és a derekad sem bírja már. Tehát felejtős.

A bor néhány (maligán)fokkal már jobb, de még mindig nem orvosság. És vannak még elmaradt országrészek, ahol még ezt is fröccsként isszák.

Boltjainkban megtalálhatók továbbá a 30 - 35 alkoholszázalékos italok. Na, borogasd azzal a füled cimpáját, ha megcsípte egy méh!

Mostanában divatosak az emberiségellenes multik által, a fiataloknak kínált enyhe alkoholtartalmú üdítők. A colába némi rumot vegyítenek, vagy hirdetik a gin tonic-ot, esetleg a Bacardi breezer citrom-ot, 4 % alkoholtartalommal. Akkor már inkább bio rizstejet iszom, ha a gyors kihalásom a cél.

De itt vannak viszont a pálinkák! Azok bezzeg italok! Mondjuk abból is meg kell egy zöldmázas Miska-kancsónyit innod, hogy szervezeted víz-alkohol háztartása a megkívánt alkohol-víz összetevőbe forduljon át. (És most ezt tényleg nem azért írom, mert múltkor beruháztam egy pálinkafőzőbe.)

Orvosi szempontból vizsgálva a dolgot, idős, beteg embereknél mondják azt, hogy „vizesedik”. És mint tudjuk, ez komoly probléma! Orvosilag is. És mit tesznek velük? Száraz pirulákat nyomnak le a torkukon. Vagy tolószékbe ültetik őket. Ahelyett, hogy egy dézsa rumban lebegtetnék a delikvenst egy ideig. Hisz az ágyaspálinkának is jót tesz. Az is így nyeri el méltó küllemét, ízét.

És még csodálkoznak, hogy nem vagyunk az orvosi ellátással megelégedve! Nekem ne Omega 3-at, meg vérnyomáscsökkentőt írjanak fel. A „kékszőlőmag kivonat”, mint természetes gyógyszer is a növény rossz összetevőjére fókuszál. A szőlő ugyan már a Bibliában is szereplő nemes növény. Nem saját kútfő, hanem komoly tudományos kutatás eredménye: „Az Ószövetségben 212 alkalommal esik szó a borról. Általában a szőlő az a növény, amelyről a Biblia a legtöbbször említést tesz.” És íme, most évezredek múlva megszületett az a torz elme, aki eme nemes és lédús növénynek pont azokat a picinyke kis magjait érezte fontosnak megőrölni és orvosi célokra felhasználni. Mikor a készülő szilvapálinkából is kiszedjük a magot, mert rontja az ízvilágát!

Na, nem szeretném bő lére ereszteni a cefrét, így abba is hagyom. Remélem kellőképpen rávilágítottam bizonyos fontos összefüggésekre. És ha ezután egy dülöngélő honfitársatokkal találkoztok, kérlek ne azt mondjátok rá, hogy ő egy részeg disznó, hanem azt, hogy íme, egy egészségre törekvő ember!
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
^ lista ^
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
3 hozzászólás
.:: (nincs cím)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Ferkó offline - 2020. október 05. 05:48
Ferkó
Sajnos nekem is eltiltotta az orvos az alkoholos italokat.Amikor a szivemmel lerobbantam de túléltem akkor fogadtam meg,hogy semmi alkoholos italt nem iszok!Ennek már sok éve de betartom.Nagyon nagyon ritkán egy két korty alkoholmentes sőröcske lecsúszik.De ebből sincs rendszer mert jobb félni mint megijedni!Sajnos 76 évesen már inkább az egészségre kell koncentrálni mert meg kell érni a 100-at!!
Annak idején amikor 68-ban kimentem Drezdába én is sörös voltam és az állomási Mitrópában volt egy időben a törzshelyünk.
Istenem de régen is volt,de igaz volt!!!

.:: hát amennyi sört elfogyasztottam- de inkább me...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline - 2020. október 07. 13:37
Bajusz
akkor, ha jól belegondolok, akkor már 100%-ban vízzé kellett volna lennem. Mostanában hűtlen lettem a drága nedűhöz (persze ki nem köpöm, ha hozzájutok) -de áttértem a magyarok kedvenc italához, a borhoz. Nem holmi nemzeti dacból, hanem mert finom, sőt, hogy fokozzam az élvezetet, a vörösborhoz, abból is a jóféle házikészítésűhöz. Fellelkesültem, amint egy-két újságban olvastam, hogy a vörösborral küzdhetünk a rák ellen, meg küzdhetünk a szívbetegségek ellen, meg küzdhetünk a érelmeszesedés ellen és így tovább. Azóta csupa küzdelem az életem, egyfolytában csak küzdök és küzdök.

.:: Bajusz barátunknak teljesen igaza van!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2020. október 07. 19:52
Zsolt52
Sosem voltam nagy ivó, de már régóta a vörösborra szavazok. Orvosok véleményét ollóztam össze:

"A vörösbor fogyasztása kifejezetten mérsékeli az érelmeszesedés kialakulását. Naponta egy pohárnyi 1,5-2 dl vörösbor kb. 15%-kal csökkenti a szívinfarktus rizikóját." (Na, azért én inkább biztosra mennék! Mennyi kell a 100 %-hoz?)
"A borban lévő anyagok csökkentik az inzulinrezisztenciát, kedvező hatással vannak az anyagcserére, csökkentik a pulzust, és a szívet jó energetikai állapotba hozzák. Ugyanakkor ennek a mennyiségnek nincs kimutatható máj- és idegkárosító hatása, és nem okoz függőséget sem."


"A pálinka alkoholtartalma 40-50% körüli. Hazánkban a reggeli fél kupica, illetve az étkezések előtti, aperitifként való fogyasztása terjedt el, mely nem kedvező élettani szempontból. Az üres gyomorra ivott pálinka, bár étvágygerjesztő hatású, károsan hat a gyomorra. A tömény italok fogyasztásának ideális ideje étkezés után van. Ekkor felszívódásuk, tehát a hatásuk mértéke csökken ugyan, de a szervezet ilyenkor emésztést serkentő szerként hasznosítja. Fertőtlenítő hatása miatt a pálinka megfázás esetén is jól jöhet."

Népi gyógymódok köhögés és rekedtség ellen az ágyas pálinkák különféle formáit, és a mézes pálinkát javasolják.

A pálinka önmagában jó a magas vérnyomás ellen. A foghagymás pálinka valóságos varázsszer. (Mert végre nyugtod lesz, így senki sem fog megközelíteni és felidegesíteni).


Az alkoholok ételek melletti alkalmazása:
"Mind a vörösboros, mind a sörös pácolás hat órán keresztül a rákkeltő anyagok kifejlődését, és a káros vegyületek megjelenését 90 százalékban megakadályozta. A kutatók úgy gondolják, hogy a sörben és a borban lévő természetes cukrok gátolják a húsban lévő, vízben oldódó molekulák kiáramlását a felszínre, ezért azok a hő hatására nem alakulnak át rákkeltő anyagokká. Arról nem is beszélve, hogy a pácolás eredményeként a hús is ízletesebb lesz."

Zum Wohl!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/