Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2022 január 26, szerda | 04. hét | Vanda, Paula, Timóteusz
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » Felhívás / kérés

Felhívás / kérés

Szerző: ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline Privát üzenet küldése Felhasználó profilja 2014. november 17, hétfő 18:30
Gépház

Alább honlapunk NDKs emlékhelyeivel foglalkozó szekciójával kapcsolatos kérést találjátok.

Kedves Barátaim,

Közösségünk indulásával egy időtájt volt egy másik jó kezdeményezés is. A emlékfák ültetésére gondolok, ami indult az erfurtival, de mára már számtalan városban örökíti meg emlékhely - barátságfa, vagy emléktábla - egykori kintlétünket. Ezen emlékhelyek részben az egyesület szervezésében, részben pedig magánszervezésekben lettek létesítve. Maga az eredendő ötlet azt hiszem, minenképpen Gergely Mártáé volt.

Korábban itt, a honlapunk mellékletek szekciójában próbáltam egy összképet adni a létező kelet-németországi emlékhelyeinkről. Azért, mert ezeket mindenképpen megörökítésre méltónak gondolom. Azért is, mert nincs máshol a weben hasonló gyűjtemény. Bár az ötlet a egyesület egyik mostani vezetőjéé volt, de mivel azóta számos magánszervezésű emlékhely létesítés is történt, azt gondolom, hogy egy ilyen átfogó gyűjteménynek itt, ezen a honlapon is van helye.

Évekig vezettem, frissítettem ezt a gyűjteményt. Mivel "hivatalos" információkat nem kaptam, saját adatgyűjtésből. Aztán a konfliktusok, megtámadtatások miatt abbahagytam honlapunk emlékhelyek szekciójának frissítését. A közelmúltban azonban friss muníciót adott a 7. szülinapi bulink - reaktivizálásom egyik része lenne, hogy ezt a honlap szekciót (és később más hasonlókat is) aktualizáljam és a továbbiakban naprakészen tartsam.

Ahogy eddig is csak saját gyűjtésből tudtam dolgozni, ezután sem számítok másra. És itt jön a kérésem/felhívásom érdemi része:

Kérem, hogy az adatok tudói, az érintettek - az avatási kiutazások résztvevői, az adott városokban kint élők, az azóta kilátogatók - küldjék meg nekem az NDks magyarok kinti emlékhelyeivel kapcsolatos információkat:
- Az emlékhely létesítésének ideje.
- Pontos helye: utcaszintű cím, GPS koordináták (ehhez itt egy kis segítség: be kell írni a címet a beírómezőbe, ellenőrízni, hogy a térkép jó találta-e meg, utána elküldeni nekem a megjelenő gps koordinátákat).
- Megközelíthetősége: folyó szöveggel úgy, ahogy a meglévő példákban is látszik. Lényeg, hogy az is odataláljon, aki nem járatos arrafelé.
- A létesítés eseményéről egy rövid ismertető/beszámoló.
- Ha van emléktábla, akkor annak felirata (német+magyar).
- Képek!! Az emlékhely létesítésről (faültetés), és amik azóta készültek. Esetleg video, ha elérhető a weben valahol.

Köszönöm előre is. Az infókat és csatolmányokat (képeket) a email címre várom. A kapott információk szerkesztett változata mindenképp közzé lesz téve.
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
« 6 év... ^ lista ^ Októberben 14 éves az NDK-s csapat! »
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
5 hozzászólás
.:: Tibor!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Ferkó offline - 2014. november 18. 10:35
Ferkó
Az üzenő oldalunkjon ezért is irtam egy segitség kérést a drezdaiaktól,hogy készitsenek efy fotót az ott elültetett emlékfánkról és küldjék el neked,hogy a többi közé sórólhasd!Bizom abban,hogy lesz foganatja a kérésemnek!

.:: Admin, szia!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak uhrinimi offline - 2014. november 18. 18:25
uhrinimi
Az én albumomban van néhány fotó, amit Szemes Feri Barátom készített a drezdai faültetésről a Carola-Platzon, 2012. 04.04-én. Engem kért meg Feri, hogy adjam közre, mert Ő még nem igazodott el a képek albumba tételén.

.:: Emlékhelyek...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (zsumi2) offline - 2014. november 26. 17:56
zsumi2
Nem tudom,hogy nekünk lesz-e valaha emlékfánk,emléktáblánk.Nekünk ott vannak a házak,az általunk épített kerítés,az általunk ültetett fák,ha még azok a fák állnak ott? Ezt nem tudom. Ott van a gyár,amiből egyre kevesebb üzem működik,s ott van romokban a Wohnheim,a barakk - nem beszélve a Ridihez vezető útról,vagy a Sportplatz még működő törzshelyünkről.Hova ültessünk fát,amikor nekünk ez mind fontos hely,ha kimegyünk végigjárjuk mindet. Egy fa gondozást igényel,felelősek vagyunk érte.Persze vannak kinn élő társaink,de lassan Ők is nyugdíjasok lesznek,a házban már nem lakik magyar,csak német családok... elég nehéz. Az ötlet,hogy összegyűjtöd a képeket,dokumentumokat azért dicséretre méltó.Nekünk Nincs városunk,falunk,mert mi a gyár lakóházaiban,munkásszállóján laktunk. De ez a mi gondunk lesz már!

.:: Admin Tibor
newyork (Vendég) (Vendég) - 2014. november 27. 09:49
newyork (Vendég)
Elírtad a " feltöltés " alatt ablaknál az évszámot az Ilmenau ablaknál.

.:: Emlekfa Chemnitz
Email küldése Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kakuk offline - 2014. november 27. 19:27
kakuk
Kedves Tibor !
Az en albumom mar megtelt , sajna nem tudok mar többet beszoritani , es meg törölni sem szeretnek .Itt talalsz az esemenyekhez kapcsolodo kepeket.Van egy videom is , de azt elösször Neked kellene cenzuralni.Egyebkent az emlekfank varja a latogatokat , jelentem jol van . A tablakat jövöre szeretnem egy granit alapzatra csavarozni , mivel a faalvanyon mar latszik az idö nyoma.Kellemes elsö Advantet kivanok minden kedves Honlap olvasonak !kakukpali

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a blog-post:


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/