Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2022 január 26, szerda | 04. hét | Vanda, Paula, Timóteusz
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » FÓRUM » Egyéb témák » Kertészet, minden ami kert

Kertészet, minden ami kert

Válassz topicot:
Tetszésindex: nincs szavazat
Összesen 1261 hozzászólás 127 lapon.
Utolsó: tépelődő - 2016. április 01, péntek 21:17
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2011. január 23. 16:22
voxhumana
Ki ne szeretné a virágot, az örökzöldeket és a kertművelést?! Arra gondoltam, itt lehetne csereberélni magokat, megosztani a palántavetés örök rejtelmeit, az ojtást és a metszés tudományát, a kertépítés csodálatos érzéseit, tó-telepítést halakkal, és természetesen, minden ami fű, fa, virág és a jó Magyar föld-höz kapcsolódik.

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Jutkám!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak tépelődő offline - 2016. április 01. 21:17
tépelődő
Mindent böcsülettel, és figyelmesen elolvastam....köszönöm a fáradtságodat! Mellékhatásként sejtem, h még itthon vagytok
Kiművelődve, már azt is tudom, h a felelőtlenül ablakból eltett, és ott felejtett cseréppel,jobbat nem is tehettem volna Kiváncsian várom a fejleményeket, az esti lehülések miatt jobb lesz, ha a cserépben hagyom. Igy legalább pötyögtetés közben is figyelhetem a növekedését
Pár évvel ezelőtt, egy szép kis sárgabarackfánk nemes egyszerűséggel kimúlt. Fájó szivvel, és egy fűrésszel kivágtuk Erre az idén 3 hajtás bújt elő....ebből 2 zöld szinű, egy pedig kicsit vörösses, és pár rózsaszin virágot hozott. Vajon lesz-e, és ha igen, milyen gyümölcsből lesz lekvárunk
Szépen kertészkedős hétvégét kivánok


.:: Hogyan tovább...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak tépelődő offline - 2016. április 01. 08:18
tépelődő
Sok lelkesitő irást elolvastam, de csak az első oldal mélységéig Ez bátorságot adott, hogy egyenlőre cserépben kuksoló gyömbéreimnek kérjek tippeket. 2 gyömbér darabka úgy döntött, hogy jó lesz megnézni mi újság ezen a vidéken. Egyik fiunk addig nevelgette vizen, mig rám bizta, hogy most már keressek nekik egy jó kis cserepet és viseljem gondjukat. Másfél hónapig egy állapotban elvoltak, hoztak még 1-2 hajtást. Most viszont megérezték a tavasz hivogatását és a 2,5 cm-ek hirtelen (24 óra alatt)10 és 5cm-ek lettek.

Most hogyan tovább?
Meddig maradjanak cserépben?
Földbe kiültethető-e?
Mekkorára nő meg?

ÉS egyáltalán hogyan néz ki egy igazi gyömbér, mert a boltit már ismerem , és ezek mások lettek
Remélem olvassa valaki, és SOS útmutatást ad

.:: Csak úgy a mindenségről...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2015. november 13. 11:59
voxhumana
"Az emberek milliói között mit is hoztál a világra? Egy szalmaszálat, egy porszemet, egy semmit. Olyan elesett, hogy még egy baktérium is megölheti, amely olyan kicsiny, hogy ezerszeres nagyításban is csak pontnak tűnik a látómezőben. Ez a semmi azonban hús-vér testvére a tenger hullámainak, a viharnak, a villámnak, a Napnak és a Tejútnak. Ez a porszem testvére a búzakalásznak, a fűnek, a tölgynek, a pálmafának, a sárgarigófiókának, az oroszlánkölyöknek, a csikónak és a kiskutyának. Van benne valami, ami érez, vizsgálódik, tűr, vágyik, örül, szeret, bízik, gyűlöl, hisz, kételkedik, vonz és taszít. Ez a porszem gondolataival mindent átfog: a csillagokat és az óceánokat, a hegyeket és a szakadékokat. És mi lenne a lélek tartalma, ha nem a világmindenség, csak dimenziótlanul?"
Janusz Korczak

.:: A hütlenek... (mármint mi)
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2015. október 25. 17:22
voxhumana
...még Hévízen is voltunk 10-napot.
Denadonjóvót!

.:: Szervusztok kis amatör kiskertészeim!
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2015. október 25. 17:21
voxhumana
Eljött az ősz! Gondolom ezt ti is érzitek, és a bőrötökön is érzitek, már a kertetekről nem is beszélve.
Februárig, még tele voltunk tervekkel, amikor is testvérem felizgatott, hogy menjünk Amerikába, nekünk "csak" az utat kell állnunk mindent ők állnak a kinntartózkodásunk alatt.
Nem erről akarok itten diskurálni veletek, persze ez is egy óriási történet, majd csak leírom egyszer, ha eléggé leülepednek bennem a láttotak és az indulataim.
Szóval, lázban égtünk rendesen, mert azért, Ámerika, csak Ámerika!...és mi bizony kerek 33-éve vártunk erre a meghívásra. Tehát: Ámerika jött és bizony a telek meg maradt! Így ez a nagy készülődés rá is nyomta kemény bélyegét erre a tényre, és kissé - ha nem nagyon - elhanyagoltuk kertecskénket! AQz idő sem kedvezett ezen a nyáron, bár vizünk van, locsólni tudunk, de a tudat, egy másik világ felé terelte állandóan gondolatainkat. Gyakorlatilag az összes gyümölcs majdnem galyra ment, bár birsalmasajt lett, körte-birs lekvár is, 10 zellergumó, 5 db paszternák (ennyi maradt) kb. úgy 5 adag leveszöldség, egy kevés spenót és sok-sok sóska (annak kevezett ez a sok eső). JUa, körtéink, na azok rendesen teremtek, miután van három fajta körtefánk is, így nem győztük a szomszédokat is ellátni vele, no meg a birsalmával is. A kert, most úgy néz ki, mint amit a jó kertésze megcsalt egy időre és más kertecske felé kaccsingatott (most éppern Zoránnak a koncertjét hallgatom és azt a dalt énekli hogy: Bocsáss meg az évekért amikor nem voltam veled!) Nos, én, mi is elmondhatjuk a kertecskénknek, bocsáss meg nekünk amikor nem voltunk veled, mert kissé gazos, kissé bozontos lett ott minden a láthatáron, az előkert néz ki valahogyan mert az a sok örökzöld kompenzálja a belső teret. Majd, rend lesz újra és minden fűszál egyenesen áll, és minden tűlevél peckesen meredezik szúrosan az ég felé, úgy mint Salvador Dali bajusza.
A tavam csodaszép, mert természetes módjában sárgultak meg a tavirózsáim levelei, és a tó környékén a nád, sás és a többi növény, nem úgy mint amikor ráérek és szépen szinte orvosi precizitással szemezem ki a sárgulni készülő növényeket, majd rakok fel fotót az őszi rendetlen kis kertemről.
Bobájkánk is megvan, kettő kiscica maradt meg, de3 már azokat is szabadjára engedte, hadd menjenek ez a természet rendje. Mit is írhatnék még, a dió termés özön, de a sok esőtől kissé kesernyés a héja. Sajnos a mandula még mindig a földön van.
Remélem a ti kertecskéitek rendben vannak. Hagyma is sok lett, és a fokhagymánk is, ezt, majdnem elfelejtettem....
Na, várom a beszámolótokat.

.:: re:227170 Veres Lászlóné (voxhumana)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (janika1971) offline - 2015. március 26. 11:08
janika1971
Szervusz.....Köszönöm a jó infot...Néztem a Googlén és találtam meg oldást is rá...Nagyon szépen köszönöm....Elég ha csak le mosom a törzsét...De azért veszek permetet és az egészet le permetelem...Virág boltban a szak értő majd ad meg felelő permetet....

Szervusz....

válasz voxhumana hozzászólására 2015. március 26. 09:44

.:: re:227064 Szalai János (Janika1971)...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2015. március 26. 09:44
voxhumana
SziaJanika!

Nem vagyok kompetens ez ügyben, csak laikus vagyok, így tippelhetek mi a baja Orgonafádnak!
Üsd be a "googliba", hogy orgonafa betegségei és meglátod milyen sok találat lesz, így megtudod nézni hivatalosan is.
Próbáld meg lemosni! Lekefélni! Leszedni! Lepermetezni rézgáliccal, az egy lemosópermet és nem árt semminek, sőt kell is tavasszal!
pusz-pusz

válasz janika1971 hozzászólására 2015. március 22. 19:30

.:: re:227069 István
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (janika1971) offline - 2015. március 23. 06:52
janika1971
Szia...Köszönöm az infót...Majd veszek permetet és le permetelem...Ja a szomszéd nem olyan,hogy valami kárt tegyen,mert jóba vagyunk egy mással...

válasz thomas hozzászólására 2015. március 22. 20:04

.:: re:227064 orgonák
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak thomas offline - 2015. március 22. 20:04
thomas
Mint laikus szertm, gombás fertözés lehet vagy a szomszéd viccelödik veled.

válasz janika1971 hozzászólására 2015. március 22. 19:30

[1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
bejelentkezés regisztráció


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/