Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 május 25, hétfő | 22. hét | Orbán, Gergely
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » FÓRUM » Egyéb témák » Kertészet, minden ami kert

Kertészet, minden ami kert

Válassz topicot:
Tetszésindex: nincs szavazat
Összesen 1261 hozzászólás 127 lapon.
Utolsó: tépelődő - 2016. április 01, péntek 22:17
.:: Témanyitó:
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2011. január 23. 17:22
voxhumana
Ki ne szeretné a virágot, az örökzöldeket és a kertművelést?! Arra gondoltam, itt lehetne csereberélni magokat, megosztani a palántavetés örök rejtelmeit, az ojtást és a metszés tudományát, a kertépítés csodálatos érzéseit, tó-telepítést halakkal, és természetesen, minden ami fű, fa, virág és a jó Magyar föld-höz kapcsolódik.

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: re:227064 orgonák
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak thomas offline - 2015. március 22. 21:04
thomas
Mint laikus szertm, gombás fertözés lehet vagy a szomszéd viccelödik veled.

válasz janika1971 hozzászólására 2015. március 22. 20:30

.:: re:226955 Veres Lászlóné (voxhumana)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2015. március 22. 20:30
janika1971
Szervusz....Volna 1-nagy kérdésem...Mitől van az,hogy az orgonabokrok szárai tiszta fehérek,olyan mintha mésszel lenne festve...De csak a talajtól az ágak közepéig van....Magassága úgy kb-2-3-méter....Előre is köszönöm a segítséget...

Lila orgonák oly dús a lombotok.
https://www.youtube....tch?v=0qqlUXjq_VE

válasz voxhumana hozzászólására 2015. március 19. 19:53

.:: Kiskertészek! Indul a szezon...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2015. március 19. 19:53
voxhumana
Sikerült Bobájkánkat, megint felzárni a padlásra, két napot csücsült a szende jószágunk, de nem nagyon izgatta magát, ugyanis, már ki tudja szolgálni magát, a macskakajás neylon tasakból. Igaz vize nem volt, de ez sem izgatta! Persze, megint vemhes, le is szídtam, minek annyit henteregni, ha a kölykök nem élik túl a telet, de a természet hívó szabva erősebb a "gazdi" szavánál, és különben is a macskák autonóm egyéniségek, így beszélhetek én napestig is, ha úgy tartja úri kedve, tovább áll egy csendesebb porta felé, ahol újra-meg újra bezsebeli a napi simongatásokat.
Megvolt a lemosó permetezés, találtunk egy olyan gaz írtót, ami a kultúrnövények csírázása előtti öt nap alatt kell a föédbe kipermetezni, főleg a hagymásokban, zöldségféléknél és a spenót nál, sóskánál. Sajnos a kerti tó alsó szélénél szökik a víz, igaz ugyan fel lett tépve a nád és sás, gyökerei, én azt gondolom, ezzel megnyitottunk egy látens nyílást amin keresztül szökik a víz, majd beültetem növényekkel és talán így megtartja. No, meg az algák, hátha benövik őszre. Férjem nagyon vissza metszett gyümölcsfákat, mert igen sok ág, keresztbe-kasul álltak, és a gyümölcsök elől elszívták a tápanyagot és eltakarták a fényt előlük. Ma, egy béka már beugrott a tóba, jelezve nekünk, élünk! és jön, most már visszafordíthatatlanul a tavasz, majd a nyár. Az íriszeim, sajnos megöregedtek, szét kellene már a gyöktörzseket ültetnem, de nincs rá időm, még Kiskunhalason a híres gyűjteményből vannak íriszeim, talán meg tudom menteni őket, van közöttük egy szinte fekete színű (mély lilásbordó, de van benne tényleg, fekete szín is).
Mindenkinek jó idei szezont és sok-sok gyümölcsöt, zöldséget kívánok, kevés gazzal, de nagy igyekezettel és sikerrel

.:: Csigavész.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. július 10. 08:39
ildiko561031
Idén a sok csapadék és az enyhe tél miatt elképesztő mennyiségben felszaporodtak a csigák, a pucérak és a házasok is. Még soha nem tapasztaltam például, hogy a cukkinik helyén egy-egy éti csiga ásta lyukat találok, aminek a mélyén ott van a növény gyökere. Most összeszedjük az összes csigaűző és csigafogó praktikát, szemezgessetek belőle!
1. Sörcsapda: egy üveget töltsünk meg félig sörrel, amit imádnak a meztelen csigák. Belemásznak és mámorba fulladnak. Hátránya, hogy a szomszéd csigákat is oda vonzza (sőt, 150 méterről is megérzik), a túlélők hozzák a haverokat, és volt, aki azt tapasztalta, hogy csak a jobb sörökre buknak. Kipróbálni mindenképp érdemes, leginkább úgy, hogy más csigák bejutását a területre megakadályozzuk (ld. rézdrót).
2. Csigacsapda: kereskedelmi forgalomban kapható olyan csigacsapda, amely a csigák számára vonzó illatcsalétket tartalmaz. Működési elve a sörcsapdához hasonló, csak más a folyadék, az üvegbe pedig nem fér bele nagyobb házas csiga.
3. Hamu, kávézacc: a védendő növények köré szórva mindkettő meg tudja akadályozni, hogy a csigák a növényhez jussanak. Hátrányuk, hogy az eső vagy az öntözés eltünteti a védelmet, a fahamu pedig nagy mennyiségben lúgosítja a talajt, ezért csak mértékkel szabad alkalmazni.
4. Tojáshéj a növény köré: nem szívesen másznak át rajta. Ugyanez vonatkozik a zúzott kagylóhéjra. Ezek nehezebben tűnnek el, mint pl. a hamu, de pár eső után szépen belesimulnak a talajba, tehát pótolni kell őket. A spanyol meztelencsigát azonban ez sem tartja vissza, ő egy borotvapengén is képes átmászni, megvédi a nyálka.
5. Zabkorpa: imádják, teleeszik magukat belőle. A zabkorpa viszont erősen megduzzad bennük, elvonja a vizet, ezért elpusztulnak tőle. Gyorsnak kell lenni és sok korpát használni, mert a zabkopra a környezetből is elvonja a vizet, és ha már duzzadtan eszik meg, nem túl hatékony, csak egy kicsit elvonja a figyelmet a növényekről.

.:: re:215569 Zsolt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2014. június 27. 22:36
RSándor
magam vele elöször itt Nyugaton találkoztam és csodálkozva néztem a Marslakokat akik VVöltözékben , motoros kaszával irtották ezen hatalmas növényt . Papám legalább 2,5-3 méter magas volt . A nedve mint irtad is a napsugara segitségével egyetemben nagyon csúnya égési sebeket hagy hátra . Különben ezt valamikor a kutatok hozzták a Kaukázusból magukkal és olyan botanikus kertekben mutogatták pont ugy mint azt a fránya Indiai ugró növényt . Tehát ti otthon most jól bevagytok keritve , ez gyönn keletröl is meg Nyugatról is .

válasz Zsolt52 hozzászólására 2014. június 26. 21:01

.:: Janika 102
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak joschy07 offline - 2014. június 27. 09:25
joschy07
Persze hogy megjelenhet.. De ha mégsem, akkor szivesen viszek.. Kine maraggy má a jóból

.:: Még mindig a kaukázusiról...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2014. június 26. 21:01
Zsolt52
Szép növény és kár hogy ilyen veszélyes.
Az ocsúban már írtam róla korábban.
Igénytelen, gyorsan szaporodik, és a Kárpátalja útjain már széles sávban nől. Már sok embert kellett érintésére kórházban kezelni.
Most megjelent Gergelyiugornya (Szabolcs-Szatmár) területén is.
Írtani nehéz, így hazai elterjedése szinte biztos.
Azt hittem eddig, hogy K-ről jön és Magyarország jelenleg az elterjedésének a Ny-i határa. Most megdöbbenéssel olvastam, hogy Németországban és Skóciában már évek óta ismerik és félik.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. június 26. 20:05
ildiko561031
bárhol. Nincs más mint irtani és óvakodni ettől. Mellesleg azt olvastam a netten, hogy anno a szovjetek mint takarmány növényt hivatalosan termesztették. Egy idióta találmánya.

.:: re:215551 Ildikó
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (janika5) offline - 2014. június 26. 19:36
janika5
Szia...Ez a csúnya növény víz mellet,vagy minden hol meg jelenhet.????

válasz ildiko561031 hozzászólására 2014. június 26. 11:47

.:: Óvakodjunk ettől!!!!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. június 26. 11:47
ildiko561031
http://hobbikert.hu/...p-mergezeset.html

Utána néztem mert egyre gyakrabban olvasok erről.

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
bejelentkezés regisztráció


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/