Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 május 25, hétfő | 22. hét | Orbán, Gergely
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » FÓRUM » Egyéb témák » Kertészet, minden ami kert

Kertészet, minden ami kert

Válassz topicot:
Tetszésindex: nincs szavazat
Összesen 1261 hozzászólás 127 lapon.
Utolsó: tépelődő - 2016. április 01, péntek 22:17
.:: Témanyitó:
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2011. január 23. 17:22
voxhumana
Ki ne szeretné a virágot, az örökzöldeket és a kertművelést?! Arra gondoltam, itt lehetne csereberélni magokat, megosztani a palántavetés örök rejtelmeit, az ojtást és a metszés tudományát, a kertépítés csodálatos érzéseit, tó-telepítést halakkal, és természetesen, minden ami fű, fa, virág és a jó Magyar föld-höz kapcsolódik.

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: re:227064 Szalai János (Janika1971)...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2015. március 26. 10:44
voxhumana
SziaJanika!

Nem vagyok kompetens ez ügyben, csak laikus vagyok, így tippelhetek mi a baja Orgonafádnak!
Üsd be a "googliba", hogy orgonafa betegségei és meglátod milyen sok találat lesz, így megtudod nézni hivatalosan is.
Próbáld meg lemosni! Lekefélni! Leszedni! Lepermetezni rézgáliccal, az egy lemosópermet és nem árt semminek, sőt kell is tavasszal!
pusz-pusz

válasz janika1971 hozzászólására 2015. március 22. 20:30

.:: re:227069 István
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2015. március 23. 07:52
janika1971
Szia...Köszönöm az infót...Majd veszek permetet és le permetelem...Ja a szomszéd nem olyan,hogy valami kárt tegyen,mert jóba vagyunk egy mással...

válasz thomas hozzászólására 2015. március 22. 21:04

.:: re:227064 orgonák
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak thomas offline - 2015. március 22. 21:04
thomas
Mint laikus szertm, gombás fertözés lehet vagy a szomszéd viccelödik veled.

válasz janika1971 hozzászólására 2015. március 22. 20:30

.:: re:226955 Veres Lászlóné (voxhumana)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak janika1971 offline - 2015. március 22. 20:30
janika1971
Szervusz....Volna 1-nagy kérdésem...Mitől van az,hogy az orgonabokrok szárai tiszta fehérek,olyan mintha mésszel lenne festve...De csak a talajtól az ágak közepéig van....Magassága úgy kb-2-3-méter....Előre is köszönöm a segítséget...

Lila orgonák oly dús a lombotok.
https://www.youtube....tch?v=0qqlUXjq_VE

válasz voxhumana hozzászólására 2015. március 19. 19:53

.:: Kiskertészek! Indul a szezon...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2015. március 19. 19:53
voxhumana
Sikerült Bobájkánkat, megint felzárni a padlásra, két napot csücsült a szende jószágunk, de nem nagyon izgatta magát, ugyanis, már ki tudja szolgálni magát, a macskakajás neylon tasakból. Igaz vize nem volt, de ez sem izgatta! Persze, megint vemhes, le is szídtam, minek annyit henteregni, ha a kölykök nem élik túl a telet, de a természet hívó szabva erősebb a "gazdi" szavánál, és különben is a macskák autonóm egyéniségek, így beszélhetek én napestig is, ha úgy tartja úri kedve, tovább áll egy csendesebb porta felé, ahol újra-meg újra bezsebeli a napi simongatásokat.
Megvolt a lemosó permetezés, találtunk egy olyan gaz írtót, ami a kultúrnövények csírázása előtti öt nap alatt kell a föédbe kipermetezni, főleg a hagymásokban, zöldségféléknél és a spenót nál, sóskánál. Sajnos a kerti tó alsó szélénél szökik a víz, igaz ugyan fel lett tépve a nád és sás, gyökerei, én azt gondolom, ezzel megnyitottunk egy látens nyílást amin keresztül szökik a víz, majd beültetem növényekkel és talán így megtartja. No, meg az algák, hátha benövik őszre. Férjem nagyon vissza metszett gyümölcsfákat, mert igen sok ág, keresztbe-kasul álltak, és a gyümölcsök elől elszívták a tápanyagot és eltakarták a fényt előlük. Ma, egy béka már beugrott a tóba, jelezve nekünk, élünk! és jön, most már visszafordíthatatlanul a tavasz, majd a nyár. Az íriszeim, sajnos megöregedtek, szét kellene már a gyöktörzseket ültetnem, de nincs rá időm, még Kiskunhalason a híres gyűjteményből vannak íriszeim, talán meg tudom menteni őket, van közöttük egy szinte fekete színű (mély lilásbordó, de van benne tényleg, fekete szín is).
Mindenkinek jó idei szezont és sok-sok gyümölcsöt, zöldséget kívánok, kevés gazzal, de nagy igyekezettel és sikerrel

.:: Csigavész.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. július 10. 08:39
ildiko561031
Idén a sok csapadék és az enyhe tél miatt elképesztő mennyiségben felszaporodtak a csigák, a pucérak és a házasok is. Még soha nem tapasztaltam például, hogy a cukkinik helyén egy-egy éti csiga ásta lyukat találok, aminek a mélyén ott van a növény gyökere. Most összeszedjük az összes csigaűző és csigafogó praktikát, szemezgessetek belőle!
1. Sörcsapda: egy üveget töltsünk meg félig sörrel, amit imádnak a meztelen csigák. Belemásznak és mámorba fulladnak. Hátránya, hogy a szomszéd csigákat is oda vonzza (sőt, 150 méterről is megérzik), a túlélők hozzák a haverokat, és volt, aki azt tapasztalta, hogy csak a jobb sörökre buknak. Kipróbálni mindenképp érdemes, leginkább úgy, hogy más csigák bejutását a területre megakadályozzuk (ld. rézdrót).
2. Csigacsapda: kereskedelmi forgalomban kapható olyan csigacsapda, amely a csigák számára vonzó illatcsalétket tartalmaz. Működési elve a sörcsapdához hasonló, csak más a folyadék, az üvegbe pedig nem fér bele nagyobb házas csiga.
3. Hamu, kávézacc: a védendő növények köré szórva mindkettő meg tudja akadályozni, hogy a csigák a növényhez jussanak. Hátrányuk, hogy az eső vagy az öntözés eltünteti a védelmet, a fahamu pedig nagy mennyiségben lúgosítja a talajt, ezért csak mértékkel szabad alkalmazni.
4. Tojáshéj a növény köré: nem szívesen másznak át rajta. Ugyanez vonatkozik a zúzott kagylóhéjra. Ezek nehezebben tűnnek el, mint pl. a hamu, de pár eső után szépen belesimulnak a talajba, tehát pótolni kell őket. A spanyol meztelencsigát azonban ez sem tartja vissza, ő egy borotvapengén is képes átmászni, megvédi a nyálka.
5. Zabkorpa: imádják, teleeszik magukat belőle. A zabkorpa viszont erősen megduzzad bennük, elvonja a vizet, ezért elpusztulnak tőle. Gyorsnak kell lenni és sok korpát használni, mert a zabkopra a környezetből is elvonja a vizet, és ha már duzzadtan eszik meg, nem túl hatékony, csak egy kicsit elvonja a figyelmet a növényekről.

.:: re:215569 Zsolt
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak RSándor offline - 2014. június 27. 22:36
RSándor
magam vele elöször itt Nyugaton találkoztam és csodálkozva néztem a Marslakokat akik VVöltözékben , motoros kaszával irtották ezen hatalmas növényt . Papám legalább 2,5-3 méter magas volt . A nedve mint irtad is a napsugara segitségével egyetemben nagyon csúnya égési sebeket hagy hátra . Különben ezt valamikor a kutatok hozzták a Kaukázusból magukkal és olyan botanikus kertekben mutogatták pont ugy mint azt a fránya Indiai ugró növényt . Tehát ti otthon most jól bevagytok keritve , ez gyönn keletröl is meg Nyugatról is .

válasz Zsolt52 hozzászólására 2014. június 26. 21:01

.:: Janika 102
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak joschy07 offline - 2014. június 27. 09:25
joschy07
Persze hogy megjelenhet.. De ha mégsem, akkor szivesen viszek.. Kine maraggy má a jóból

.:: Még mindig a kaukázusiról...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2014. június 26. 21:01
Zsolt52
Szép növény és kár hogy ilyen veszélyes.
Az ocsúban már írtam róla korábban.
Igénytelen, gyorsan szaporodik, és a Kárpátalja útjain már széles sávban nől. Már sok embert kellett érintésére kórházban kezelni.
Most megjelent Gergelyiugornya (Szabolcs-Szatmár) területén is.
Írtani nehéz, így hazai elterjedése szinte biztos.
Azt hittem eddig, hogy K-ről jön és Magyarország jelenleg az elterjedésének a Ny-i határa. Most megdöbbenéssel olvastam, hogy Németországban és Skóciában már évek óta ismerik és félik.

Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. június 26. 20:05
ildiko561031
bárhol. Nincs más mint irtani és óvakodni ettől. Mellesleg azt olvastam a netten, hogy anno a szovjetek mint takarmány növényt hivatalosan termesztették. Egy idióta találmánya.

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
bejelentkezés regisztráció


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/