Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2020 március 30, hétfő | 14. hét | Zalán
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » FÓRUM » Egyéb témák » Kertészet, minden ami kert

Kertészet, minden ami kert

Válassz topicot:
Tetszésindex: nincs szavazat
Összesen 1261 hozzászólás 127 lapon.
Utolsó: tépelődő - 2016. április 01, péntek 22:17
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2011. január 23. 17:22
voxhumana
Ki ne szeretné a virágot, az örökzöldeket és a kertművelést?! Arra gondoltam, itt lehetne csereberélni magokat, megosztani a palántavetés örök rejtelmeit, az ojtást és a metszés tudományát, a kertépítés csodálatos érzéseit, tó-telepítést halakkal, és természetesen, minden ami fű, fa, virág és a jó Magyar föld-höz kapcsolódik.

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: re:214594 Végre,hogy jelentkeztél!
Felhasználó profilja
-törölt tag- (lenke.) offline - 2014. június 01. 17:54
lenke.
Így teljes az osztálylétszám.
Örülök,hogy szépen alakult a kertecske.Van is meló benne!
Túl vagyok a borsó felnyüvésén,nagyon szépen termett.Dideregve várják a mélyhűtőben sorsuk beteljesedését.
Most éppen palántáztam,mert ilyenkor,mikor borús,esős idő van,szinte biztos a siker,és állva maradnak.
Minden évben szoktunk egy kotlót ültetni,kifejezetten az unokák miatt.Had lássák,hogy a csirke nem a húsboltban terem.Nagy örömükre 19 kiscsirke kelt,és már vannak kedvencek. Jaj lesz nekem,ha vágásra kerülnek!-de valahogy kidumálom.
Ahhoz értek.
Nos,további jó munkát,és jelentkezz kicsit sűrűbben.
Puszillak.

válasz voxhumana hozzászólására 2014. június 01. 13:17

.:: Apró jelentés a kiskertből...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2014. június 01. 13:17
voxhumana
Régen írtam, és lám, le is került a top listáról ez a topic.
No, nem is ez a baj!
Sokkal inkább, az hogy a Bobájkám hetet fialt!!!! Mint a gonoszok, van közöttük, minden színű, fehér-feketével, fehér, szürkével, fehér, irombával, fehér-vörössel, fehér-teknőccel, fehér-barnával, van egy fekete pici nyanvadtka, akit már többször sikerült kézhez venni. Cin-cikém nem fialt, viszont ő is kettő óránként eszik, mint Bobáj!
No, szóval alakul a kertecske, a krumplinkra csodájára jár a "hegy", remélhetőleg ami alatta van az is csodaszép és jó termés lesz! Lóbabot vetettünk a saját magunkból, ugyanis tavaj nem lett belőle semmi, mostanra óriásira nőtt, erős kordonra lett szükség, amire feltudott támaszkodni és futni.
Spenótunkból, már ötször fogyasztottunk (ettünk), sóska még nem kelt ki, mert későn lett elvetve. Sajnos az eper még mindig nincs megújítva, így kb. 1 kg sikerült róla szüretelnünk, ami majd a málnánkra is vonatkozik, azt sem újítottuk meg az idén, majd talán ősszel a z új hajtásokból telepítünk.
Hidegek vannak és nyirkos minden, fűteni kell, de gazolni pont jó a hőmérséklet. Tegnapelőtt számoltam meg a tündérrózsáimat, pontosan 13 virágzott egyszerre. A békák száma erősen lecsökkent, - nem tudni miért - talán valamelyik kandúrka ráfanyalodott a békáimra. Ettől függetlenül, azért van szapor5odási tömeg és a halaim is ívtak idén is, mint minden eddigi évben. "Porcelán" KOI-m, már akkora, hogy nem szívesen nyúlkálok a tóba, félő leharapja parányi újaimat.
Egyszóval kérem, beindult a szezon és harcra, tettre készen nézek a nyár elébe.
Gondolom, akinek kertecskéje van, szintúgy tesz, mint mi. Ehhez kívánok nektek szeretettel sok erőt és kitartást, valamint derűt az új évadhoz!!

.:: Apró jelentés a kiskertből...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2014. április 08. 11:35
voxhumana
Tegnap, némi csalódással a hátunk mögött, kimentünk a telekre, hogy kissé az északi szél lehűtse forró, lázadástól kissé forró fejünket.
Igazunk is lett, mert a délelőtti órákban, még sálat is tekertem a nyakam köré, mert kissé hűvös volt, Elkezdtem a kerti tavat a hozzáengedett vízzel, a szélein lévő sekélyes részeket locsolgatva, az ott felgyülemlett és a kövek közé szorult faleveleket és egyéb moszatokat kihalászni. Nos, ekkor már a nap is kisütött és szinte azonnal lehánytam magamról mindent ami kora reggel magamra szedtem a hűvös idő miatt.
A halak éhesen tolongtak, amikor meglátták árnyékomat a víz felszínén, mohón ették a kiszórt pehely táplálékot.
Férjem ásott, locsolt, én meg szokás szerint gazoltam, a kék íriszek között és a diófánál, valamint a kevéske, megmaradt epernél is megpróbáltam a szálas füvet kicsipegetni.
Bobájkám, hasa óriási, van benne vagy hat macska, alig bír menni, és ilyenkor szokásossá vált menése, igencsak röhögésre ad okot, mert a hátsó lábait szétrakva úgy megy, mint amikor a gepárd, hurcolászva felviszi a fára zsákmányát, és az a lábai között lóbálódzik. (nos, igen, vannak férfiak akik így mennek).
Délután a vastagabb ágakat fűrészeltük össze, majd én rakásba rakva elhelyeztem a budi mögött.
Kezd szép lenni a kert, bár a fák, már lassan elvirágoznak, még hátra van a barack, a birsalma stb. Megvártuk a sötétedést, mert még nem láttuk az újonnan beszerzett "giccses" kerti solár lámpák fényeit, és ezt már látnunk kellett. Nos, szépek!
- hiába, az ember szereti ami csillog-villog stb.
A parkolóból, már alig bírtunk feljönni, az indulásnál reggel fürgén-netten-elegansan!- este viszont, mint akit agyonvertek!
Jó kertészkedést kívánok szeretettel és sok kitartással, no meg egy-két puszival: Jutka
Bobikámról és a Kajlafülű kandúrkámról is csináltam fotót, jó lenne ha ide betudnánk tenni, mint szemléltető oktató fotót....
Admin, majd megoldja alapon....

.:: Betörtük az időjárás viharos kerekeit és...
Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak voxhumana offline - 2014. március 26. 14:18
voxhumana
..dacosan és öntudatosan kimentünk négy napra a telekre!
Az első két napon az idő kegyes volt hozzánk és az élővilághoz, de hamarosan beköszöntött a késői ősz, vagy tél? Nem tudom minek nevezzem, de határozottan északi jeges.vizes szellők uralkodtak a térségben, elvéve a legcsekélyebb kedvünket is a kerti munkáktól (mármint az enyémet), mert férjem dacolva az elemek ádáz tusájának, felásott egy jókora darabot kicsiny kis földünkből és bevette a Gyula.napkor esedékes krumplikat (kettő fajta: Balatoni rózsa és Hópihe, vagy pehely? mindegy, hó az biztos!)

Lent van a földben a hagyma, a retek, a sóska, a spenót, több nincs, ennyire futotta az idő és a férjem munkabírása, no meg éjszaka azért még lámpással sem lehet!!! Ugye?
Nekem már jó dolgom van, mert az előkertrészeket és a tavamat kigazoltam, meggazoltam, felszedtem az utolsó leveleket is és most, élvezem a szomszédok dicsérő szavait, "Milyen szép is a kertünk!" alapon!!! Még a kerítésen kívül elültetett cca. 8-9 tő fáklyaliliomot is megtéptem, így most várja a napot hogy egész őszig virágozzon nekem. Érdekem momentum, a halak nem igen ficánkolnak, de kettő béka már alig bír magával, várva a párzási időszak boldog csatározásait, ugyanis békáéknál ilyenkor nem számít ki a férfi és ki nem: - másszunk bátran egymásra, minél többen, annál biztosabb az utánpótlás alapján!
Bobájkámnak, szörnyű nagy a pocakja, szerintem a hegyen az összes kandúrka meg.....hogyhívjákolta, hiába kértem, ne tegye, mert meg fogja bánni azt a sok kölyköt, akinek persze, mind más az apja. Cincikét is környékezte egy fiatalka kandúrka, de hiába mondtam neki Cincike már nem nemzőképes kár a gőzért! De, férjem azt mondta gyakorol az istenadta! Dehogy az én Cincikémen, ezt kikérem magamnak!!!!!
Szóval zajlik az élet a kiskertben, és virágzik a kökény is, millió apró pici világító gömböcskéknek látszanak a virágok, mint éjjel a csillagok a Szaharában, azért ott, mert nincs "szennyezés", mármint villanyáram......
Lassan kiköltözködünk, már írom a listákat, mit kell vásárolni és kivinni, előtakarítást is elvégeztem, a többi meg a szokás szerint május elsején..
Jó kertészkedést kívánok!

.:: Joschy / Lenke
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2014. március 18. 23:36
Zsolt52
Joschy, te félreértettél! Nem hoztak az állatkertből! Vittek

Lenke!
Te itt olyan válaszkavalkádot vágtál ki így este, hogy a lépcsőházunkban a szellemek besárgultak az irigységtől. Azért én válasz helyett inkább nézem a BL nyolcaddöntőt. Szerintem mindkettőnknek így lesz jobb De legközelebb nem úszod ennyivel meg.

.:: re:211139 Zsolt
Felhasználó profilja
-törölt tag- (lenke.) offline - 2014. március 18. 21:51
lenke.
Elcsöppent az irigységed,mindjárt letörlöm.

Először is nem sovány.Pont jó erőben van,kerti és egyéb más munkára alkalmas.Mivel sosem volt elhízva,nem lötyög a bőre.
Van bundája,télen sem fázik.Hogy hol,az maradjon az én titkom.
A jegesmedve bőre igenis fekete,ezért nem fagy meg télen,mert a napsugarakat magába szívja.Csak a szőre fehér.

Egyébként meg:a sovány medve csont és bear,
:ha pedig jeges,akkor megvan der medve.
:ha meg panda, akkor fiat.

Kettőtök között az a különbség,hogy Ő az ápolójával meg van elégedve,tehát megtartja.

válasz Zsolt52 hozzászólására 2014. március 18. 21:02

.:: 000 (Zsolt52)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak joschy07 offline - 2014. március 18. 21:28
joschy07
Megfogott a mondatod eleje."Azonkívül meg ifjú gyermekkoromtól kezdve vittek szüleim állatkertbe." Engem meg `anno a Vidám Parkba vittek a szüleim, igaz ez a mai napig is meglátszik rajtam.
Te is igy vagy vele.?..

.:: Lenke 211104-re
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2014. március 18. 21:02
Zsolt52
„Előbb volt medvém, mint hagymám” témakörre…
Hát én csak döbbengetek itt!
Ilyen feltűnő dicsekvés egy sovány medvével. Nem értem! Hát én egyszerűen leváltanám az ápolóját

Azonkívül meg ifjú gyermekkoromtól kezdve vittek szüleim állatkertbe, de én még sovány medvét sosem láttam.
Kínomban előkaptam a Nagy Brehmet, de ott sem említik.
Beütöttem a Googlebe, hogy „ Sovány medve”, erre kiírta, hogy „Képzavar”.
Hát igen, ezen olyasmi mint a fekete jegesmedve.
Azonkívül meg mi lesz vele télen? Megfagy ha nincs megfelelő zsírréteg a bőre alatt. Nem csoda ha nem fogható kerti munkára, vagy láncon táncoltatásra.
Esztétikailag meg egy lötyögős, ráncos bunda nagyon snasz viselet…

.:: re:211106 Joschy!
Felhasználó profilja
-törölt tag- (lenke.) offline - 2014. március 18. 19:45
lenke.


Te nem tudtad,hogy "A szerencse,az Isten művészneve"?????
(Feri atyától az idézet.)Na akkor most már tudod.

Egyébként elnézést kérek minden túlsúlyos embertől.
Nem sértésnek szántam amit írtam,csupán figyelemfelkeltőnek,hogy így is lehet.


válasz joschy07 hozzászólására 2014. március 18. 16:22

.:: Nem fogjátok
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2014. március 18. 16:52
ildiko561031
elhinni. Nálunk a ház ura. A fenyőfák árnyéka ültette a drága medve hagymát. Az meg vegetál. Amikor már mindenki leírta. Én akkor szedem a termést.

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
bejelentkezés regisztráció


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/