Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 május 19, vasárnap | 20. hét | Ivó, Iván, Milán
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » FÓRUM » "Szines Ceruzák"

"Szines Ceruzák"

Válassz topicot:
Tetszésindex: nincs szavazat
Összesen 4603 hozzászólás 461 lapon.
Utolsó: Admin - 2019. március 03, vasárnap 11:13
.:: Témanyitó:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2012. június 11. 08:54
ildiko561031
Ide írhatjuk mindazt ami szines hír. Érdekesség napi aktualitással bir. Egyet nem szeretnék, ha a politikai nézetek, vélemények szintere lenne, erre van már topic. Akinek az érdeklődési körét nem érdeli, ne olvassa! Semmi nem kötelező!

első előző [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] következő utolsó
.:: Ez nem semmi!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. augusztus 07. 09:11
ildiko561031
Letartóztatták azt a párkányi nőt, aki 16 éve operaáriával zaklatja szomszédjait

Letartóztatta a rendőrség annak a párkányi háznak a tulajdonosát, amit a szlovákiai városban élők „éneklő házként” ismernek. Nothart Éva ugyanis közel 16 éve terrorizálja környezetét azzal, hogy egész nap ugyanazt az operaáriát játssza le folyamatosan – írja az Új Szó.

A Placido Domingo által előadott ária egyébként Verdi Traviatájából van, a Kossuth utca lakóinak minden áldott nap reggel hattól este tízig kell elviselniük, tíz másodperces szünetekkel. Állítólag így akar bosszút állni azért, mert szomszédjainak kutyái az ugatásukkal zavarták a munkájában.

A lakók korábban elmondták, nem tudnak mit kezdeni a nővel, mert nem lépi túl a megengedett zajszintet, nem sérti meg az éjszakai nyugalmat, generátor is van a házában áramszünet esetére, és kifizette a jogdíjat a Szlovák Szerzői Jogvédő Szövetségnek.

A város polgármestere rendeletet hozott, aminek értelmében 1700 euróig terjedő bírsággal lehet sújtani azt, aki zeneművekkel zaklat másokat. Nothart Éva ezt a bíróságon megtámadta, de márciusban a Legfelsőbb Bíróság is a polgármesternek adott igazat. A nő azonban nem tartotta tiszteletben a döntést.

Most viszont csönd van, ugyanis az „éneklő ház” lakóját a rendőrök hétfőn berendelték kihallgatásra, majd életveszélyes fenyegetés miatt letartóztatták, és kezdeményezték vizsgálati fogságba helyezését.

Forrás: 24.hu

.:: Nálunk a medve másol a kenguru tartja lázba a népet.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. augusztus 01. 10:10
ildiko561031
Egy pszichokenguru az ablakot áttörve rontott be egy lakásba, majd vérrel kente össze a falakat

Egy több mint két méter magas kerítést átugorva szökött meg kedden egy ausztrál állatmenhelyről egy felzaklatott kenguru, ami két nappal korábban valóságos „bűnügyi helyszínné” változtatott egy melbourne-i otthont.
A kenguru megmentői Norman Bates-nek keresztelték az állatot, Alfred Hitchcock Psycho című horrorfilmjének főszereplője után, mivel az erszényes az ablaküveget áttörve rontott be egy lakásba vasárnap, majd kente össze vérrel a falakat.
„Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna”
– mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.
Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, de az állaton látszott, hogy nyugtalan, és keresi a kiutat.
„Soha nem találkoztunk még olyan kenguruval, amely annyira kétségbeesetten akart kijutni, mint Norman”
– mondta Zabinskas, hozzátéve, hogy az állat olyan magasra ugrott, hogy még csak meg sem suhintotta a több mint 2 méter magas kerítés tetejét.
A kenguru a szökés után egy erdő felé vette az irányt, valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Az állat eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.
Nincs elég élelem és víz, vagy elfoglalják az élőhelyüket

Ausztráliában nagyjából 45 millió kenguru él, és nem ritka, hogy az állatok betévednek a kertekbe az olyan nagyvárosokban, mint például a főváros, Canberra, amit sűrű bozótos ölel körbe. Az aszály sújtotta területeken még nagyobb valószínűséggel bukkannak fel a lakott területeken élelem és ivóvíz után kutatva.
Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.

A déli Victoria államban, ahol a szárazság kevésbé jelent problémát, a kenguruk és emberek kellemetlen összetalálkozásainak oka az, hogy a gyors ütemű lakásépítés egyre jobban kiterjed az erszényesek természetes élőhelyeire.
„Amikor az állatok már nem tudnak hova menni az építkezések miatt, a kormány egyszerűen lelöveti őket, hogy megszabaduljon a problémától” – mondta Zabinskas.
Forrás:MTI

.:: 1849. július 31. | A segesvári csata
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. július 31. 13:49
ildiko561031
1849. július 31-én győzték le Alexander von Lüders orosz és Eduard Clam-Gallas osztrák tábornok egyesült erői Bem József maroknyi seregét a Segesvár mellett vívott ütközetben. A magyarok számára gyászos eredménnyel végződő csata elsősorban arról nevezetes, hogy Segesvárnál tűnt el a forradalom és szabadságharc híres költője, Petőfi Sándor.
Bár a segesvári ütközet komoly vereség volt az erdélyi erők számára, Bem előrelátásának köszönhetően korántsem volt végzetes: a honvédseregek maradéka már augusztus 1-jén egyesült a kolozsvári és besztercei csapatokkal, és a hónap elején apróbb győzelmeket is elért az oroszok ellen. Az erdélyi hadszíntér sorsát az augusztus 6-án vívott nagyszebeni és nagycsűri ütközetek pecsételték meg, ahol a többszörös túlerőben harcoló cári és császári erők felmorzsolták Bem seregének jelentős részét. Tekintve, hogy a következő napokban a főerők is döntő vereséget szenvedtek Temesvárnál – mely csatában egyébként Bem József ugyancsak részt vett –, elmondhatjuk, hogy a lengyel tábornok a nehézségek és a kudarcok ellenére hősiesen teljesítette vállalt feladatát, ugyanis Lüders, az orosz célkitűzéssel ellentétben, nem tudott kijutni a magyarországi hadszíntérre.
Forrás: Rubicon

.:: Az ember, aki megevett egy repülőgépet
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. július 16. 11:59
ildiko561031
Van, aki már egy nehezebb marhaszelet elfogyasztása után is azonnal csörgeti az emésztésserkentő tabletta dobozát, vagy éppen hasfájást kap a nem laktózmentes tejektől. Az ő emésztésük sokkal kifinomultabb és kényesebb, mint Michel Lotitóé, aki élete során több mint kilenctonnányi fémet evett meg.
Lotito 1950-ben született a franciaországi Grenoble-ben. Kilencéves korában diagnosztizálták nála a pica nevű mentális rendellenességet. Az ebben érintettek rendszerint olyanokat esznek, amitől mások undorodnának vagy belehalnának.

A szülei akkor fogtak gyanút, hogy a fiukkal nem stimmel valami, amikor Lotito elkezdte megenni a család tévékészülékét. De ekkor már nem volt megállás. Lotito szokatlanul vastag gyomorfala és bélrendszere még attól sem ment tönkre, hogy szögeket és üvegszilánkokat falt fel. Később úgy döntött, hogy a szórakoztatóiparban keres munkát, és ott hasznosítja szokatlan képességét. Éveken át mindennap megevett egy kiló fémet, hogy edzésben tartsa magát.
Mire a világ megismerte a Monsieur Mangetout (Mindent-Felfal-Úr) művésznevet, addigra Lotito tökéletesítette a technikáját. A fémeket apró darabkákra vágta, és növényi olajat öntött rájuk; ez síkosítóként funkcionált, így könnyebben lenyelhette a fémdarabokat. Ezzel a módszerrel bármit, de tényleg bármit meg tudott enni, kivéve a banánt és a keményre főtt tojást, mert azoktól tényleg megbetegedett.
De ezt leszámítva Lotito nem volt válogatós. Élete során megevett:
tizennyolc biciklit, tizenöt bevásárlókocsit, hét televíziót, hat gyertyatartót, két ágyat, egy pár sílécet, egy vízágyat, egy koporsót, és egy kétüléses Cessna 150 kisrepülőgépet
Nem lett volna meglepő, ha egy, a torkán akadó falat végez vele, de Lotito természetes halállal hunyt el 2007 júniusában, néhány nappal az 57. születésnapja után.
Forrás: Index

– igaz, ez utóbbival 1978-tól 1980-ig küzdött, mire elfogyasztotta, de végül sikerrel járt. Heroikus teljesítményét a Guinness Rekordok Könyve egy kis rézplakettel díjazta, amit a hálás Lotito természetesen meg is evett.

.:: 82 éves lenne Hofi Géza
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. július 03. 10:55
ildiko561031
Hétfőn ünnepelte volna 82. születésnapját minden idők egyik legkedveltebb magyar nevettetője, Hofi Géza. A Kossuth- és kétszeres Jászai-díjas színművész-humorista, a Halhatatlanok Társaságának örökös tagja, érdemes és kiváló művész 1936. július 2-án született Hoffman Géza néven.
Az érettségi után hiába jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, nem vették fel. Később, már a kőbányai porcelángyár munkásaként beiratkozott Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába, ahol olyan nagyszerű kollégáival koptatta a padot, mint Sztankay István és Sas József.

Tehetségére öt melósév után figyelt fel Szendrő József, aki 1960 őszén szerződtette is a fiatal színészt a debreceni Csokonai József színházhoz. Az előadások után színésztársaival gyakran parodizálták a figuráikat: ezen felbuzdulva 1963-ban visszaköltözött Budapestre, és ORI-engedéllyel behaknizta a fél országot.

Országszerte ismertté 1968-ban, a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott táncdalfesztivál-paródiájával vált. 1969-ben a Komlós János vezette Mikroszkóp Színpadhoz, 1983-ban pedig a Madách Kamara Színházhoz szerződött, ahol egész estés előadóestjeivel szórakoztatta a közönséget. Hofélia című estje ötszáz, az Élelem bére című pedig ezerötszáz előadást ért meg.

.:: Ma is tanultunk valamit.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. május 25. 11:37

.:: Érdekes
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. május 18. 09:40

.:: Ikarus busz Dubaj utcáin
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. április 06. 20:12

.:: Egy kis csemege. Emlékeztek még erre?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. február 22. 13:42

.:: Mi lesz ebből?
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. február 21. 09:54
ildiko561031
Február 22-én a lipcsei Szövetségi Közigazgatási Bíróságon döntés születhet az Euro 6-osnál alacsonyabb besorolású dízel motorral szerelt autók német nagyvárosokból történő kitiltásáról
Sokan arra számítanak, hogy erre végül a politikai nyomásnak köszönhetően nem kerül sor, ugyanis nagyon súlyos következményekkel járna az autótulajdonosok, az autógyártók és az EU szempontjából
Hogyha mégis kitiltanák a dízelautókat a német városok központjaiból, az Magyarországra nézve is súlyos következményekkel járna, amelyekre a döntéshozóknak azonnal reagálniuk kellene, feltéve, hogy meg akarják akadályozni, hogy az ország német dízelautó-temetővé váljonA dízeltechnológia jövőjével a Portfolio és a Magyar Gépjárműipari Egyesület 5. közös szakmai konferenciája is foglalkozik majd. A rendezvény kiemelt célja, hogy hazai és régiós piaci szereplők, szakértők segítségével átfogó képet adjon a legfontosabb globális trendekről és kihívásokról, amelyek érdemi hatással lehetnek a járműipari cégek üzleti modelljére.

első előző [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] [51-60] következő utolsó
Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
bejelentkezés regisztráció


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/