Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 május 19, vasárnap | 20. hét | Ivó, Iván, Milán
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » FÓRUM » "Szines Ceruzák"

"Szines Ceruzák"

Válassz topicot:
Tetszésindex: nincs szavazat
Összesen 4603 hozzászólás 461 lapon.
Utolsó: Admin - 2019. március 03, vasárnap 11:13
.:: Témanyitó:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2012. június 11. 08:54
ildiko561031
Ide írhatjuk mindazt ami szines hír. Érdekesség napi aktualitással bir. Egyet nem szeretnék, ha a politikai nézetek, vélemények szintere lenne, erre van már topic. Akinek az érdeklődési körét nem érdeli, ne olvassa! Semmi nem kötelező!

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Régen így csábították az NDK-sokat
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. augusztus 08. 16:01

.:: Ááá,
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. augusztus 07. 15:51
Zsolt52
szerintem a macskád nem dobálná meg őket.

Bár macskasport ügyben nem vagyok bennfentS

.:: Mondjuk zenével visszatámadni
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak kalucsni offline - 2018. augusztus 07. 11:37
kalucsni
még nem jutott eszembe, de néha felfortyan az ember agya. (Zsolt: nem vagy egyedül.) Az egyik szomszédunk, egyébként köztiszteletnek örvendő neves nyugdíjas jogtudós asszony a vasárnapi misét hallgatja bömböltetve, ügyet se vetve jogaimra, miszerint jogom van nem vallásosnak lenni, sőt esetleg tovább is aludni...
Egy másik szomszédunknak meg két zsebcirkáló kutyája van, akik a macskától való félelemükben kitartóan tudnak üveghangon ugatni. A múltkor titokban meglestem, amikor a harmadik szomszéd rögökkel dobálta őket... Lehet, hogy a macskánkkal kéne egyezkedni?

.:: A lentiekhez
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. augusztus 07. 10:42
Zsolt52
Végül is a Traviáta egy szép opera - még csak nem is szappan! A hölgy meg humánus, mert tíz másodperces szünetekkel kedveskedik a hallgatóságnak, hogy a folyamatos ismétlésekre fel tudjanak lelkiekben készülni.

16 év meg mégsem a világ! Még egy emberöltő sincs, ami a Wikipédia szerint 25 – 35 év. (Dehogy még ezt sem tudják tisztességesen eldönteni?)

A kutyaugatás meg tényleg zavaró! Mondják nekem is a szomszédaim a berni pásztorom miatt. Tartsanak ők is kutyát és ugattassák vissza nekem. Akkor kvittek leszünk. Vagy süketek. Csak attól rettegek, hogy építő javaslatom helyett esetleg Wagner-operákkal fognak visszabosszulni. Akkor meg már inkább beköltözöm egy kutyamenhely mellé.

/Bocs! Ma nagyon meleg van! Fellforrtam…/

.:: Ez nem semmi!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. augusztus 07. 09:11
ildiko561031
Letartóztatták azt a párkányi nőt, aki 16 éve operaáriával zaklatja szomszédjait

Letartóztatta a rendőrség annak a párkányi háznak a tulajdonosát, amit a szlovákiai városban élők „éneklő házként” ismernek. Nothart Éva ugyanis közel 16 éve terrorizálja környezetét azzal, hogy egész nap ugyanazt az operaáriát játssza le folyamatosan – írja az Új Szó.

A Placido Domingo által előadott ária egyébként Verdi Traviatájából van, a Kossuth utca lakóinak minden áldott nap reggel hattól este tízig kell elviselniük, tíz másodperces szünetekkel. Állítólag így akar bosszút állni azért, mert szomszédjainak kutyái az ugatásukkal zavarták a munkájában.

A lakók korábban elmondták, nem tudnak mit kezdeni a nővel, mert nem lépi túl a megengedett zajszintet, nem sérti meg az éjszakai nyugalmat, generátor is van a házában áramszünet esetére, és kifizette a jogdíjat a Szlovák Szerzői Jogvédő Szövetségnek.

A város polgármestere rendeletet hozott, aminek értelmében 1700 euróig terjedő bírsággal lehet sújtani azt, aki zeneművekkel zaklat másokat. Nothart Éva ezt a bíróságon megtámadta, de márciusban a Legfelsőbb Bíróság is a polgármesternek adott igazat. A nő azonban nem tartotta tiszteletben a döntést.

Most viszont csönd van, ugyanis az „éneklő ház” lakóját a rendőrök hétfőn berendelték kihallgatásra, majd életveszélyes fenyegetés miatt letartóztatták, és kezdeményezték vizsgálati fogságba helyezését.

Forrás: 24.hu

.:: Nálunk a medve másol a kenguru tartja lázba a népet.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. augusztus 01. 10:10
ildiko561031
Egy pszichokenguru az ablakot áttörve rontott be egy lakásba, majd vérrel kente össze a falakat

Egy több mint két méter magas kerítést átugorva szökött meg kedden egy ausztrál állatmenhelyről egy felzaklatott kenguru, ami két nappal korábban valóságos „bűnügyi helyszínné” változtatott egy melbourne-i otthont.
A kenguru megmentői Norman Bates-nek keresztelték az állatot, Alfred Hitchcock Psycho című horrorfilmjének főszereplője után, mivel az erszényes az ablaküveget áttörve rontott be egy lakásba vasárnap, majd kente össze vérrel a falakat.
„Mindent vér borított. Úgy nézett ki a helyszín, mintha a Psycho egyik jelenetében lettünk volna”
– mondta Manfred Zabinskas, a Five Freedoms Animal Rescue nevű állatmenhely működtetője, akit a rendőrség kért fel az állat befogására.
Norman egy hatalmas elkerített területre került több másik kenguru közé, de az állaton látszott, hogy nyugtalan, és keresi a kiutat.
„Soha nem találkoztunk még olyan kenguruval, amely annyira kétségbeesetten akart kijutni, mint Norman”
– mondta Zabinskas, hozzátéve, hogy az állat olyan magasra ugrott, hogy még csak meg sem suhintotta a több mint 2 méter magas kerítés tetejét.
A kenguru a szökés után egy erdő felé vette az irányt, valószínűleg Melbourne egyik külvárosi területéhez közel, a vadonban él, nem messze attól az épülettől, ahol rátaláltak. Az állat eltévedhetett, és valószínűleg pánikba esett, amikor vasárnap betört a házba.
Nincs elég élelem és víz, vagy elfoglalják az élőhelyüket

Ausztráliában nagyjából 45 millió kenguru él, és nem ritka, hogy az állatok betévednek a kertekbe az olyan nagyvárosokban, mint például a főváros, Canberra, amit sűrű bozótos ölel körbe. Az aszály sújtotta területeken még nagyobb valószínűséggel bukkannak fel a lakott területeken élelem és ivóvíz után kutatva.
Nemrég egy keleti szürke óriáskenguru miatt kellett megszakítani egy futballmeccset Canberrában, mivel az állat beugrott a pályára, majd kényelmesen elheveredett a kapuban.

A déli Victoria államban, ahol a szárazság kevésbé jelent problémát, a kenguruk és emberek kellemetlen összetalálkozásainak oka az, hogy a gyors ütemű lakásépítés egyre jobban kiterjed az erszényesek természetes élőhelyeire.
„Amikor az állatok már nem tudnak hova menni az építkezések miatt, a kormány egyszerűen lelöveti őket, hogy megszabaduljon a problémától” – mondta Zabinskas.
Forrás:MTI

.:: 1849. július 31. | A segesvári csata
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. július 31. 13:49
ildiko561031
1849. július 31-én győzték le Alexander von Lüders orosz és Eduard Clam-Gallas osztrák tábornok egyesült erői Bem József maroknyi seregét a Segesvár mellett vívott ütközetben. A magyarok számára gyászos eredménnyel végződő csata elsősorban arról nevezetes, hogy Segesvárnál tűnt el a forradalom és szabadságharc híres költője, Petőfi Sándor.
Bár a segesvári ütközet komoly vereség volt az erdélyi erők számára, Bem előrelátásának köszönhetően korántsem volt végzetes: a honvédseregek maradéka már augusztus 1-jén egyesült a kolozsvári és besztercei csapatokkal, és a hónap elején apróbb győzelmeket is elért az oroszok ellen. Az erdélyi hadszíntér sorsát az augusztus 6-án vívott nagyszebeni és nagycsűri ütközetek pecsételték meg, ahol a többszörös túlerőben harcoló cári és császári erők felmorzsolták Bem seregének jelentős részét. Tekintve, hogy a következő napokban a főerők is döntő vereséget szenvedtek Temesvárnál – mely csatában egyébként Bem József ugyancsak részt vett –, elmondhatjuk, hogy a lengyel tábornok a nehézségek és a kudarcok ellenére hősiesen teljesítette vállalt feladatát, ugyanis Lüders, az orosz célkitűzéssel ellentétben, nem tudott kijutni a magyarországi hadszíntérre.
Forrás: Rubicon

.:: Az ember, aki megevett egy repülőgépet
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. július 16. 11:59
ildiko561031
Van, aki már egy nehezebb marhaszelet elfogyasztása után is azonnal csörgeti az emésztésserkentő tabletta dobozát, vagy éppen hasfájást kap a nem laktózmentes tejektől. Az ő emésztésük sokkal kifinomultabb és kényesebb, mint Michel Lotitóé, aki élete során több mint kilenctonnányi fémet evett meg.
Lotito 1950-ben született a franciaországi Grenoble-ben. Kilencéves korában diagnosztizálták nála a pica nevű mentális rendellenességet. Az ebben érintettek rendszerint olyanokat esznek, amitől mások undorodnának vagy belehalnának.

A szülei akkor fogtak gyanút, hogy a fiukkal nem stimmel valami, amikor Lotito elkezdte megenni a család tévékészülékét. De ekkor már nem volt megállás. Lotito szokatlanul vastag gyomorfala és bélrendszere még attól sem ment tönkre, hogy szögeket és üvegszilánkokat falt fel. Később úgy döntött, hogy a szórakoztatóiparban keres munkát, és ott hasznosítja szokatlan képességét. Éveken át mindennap megevett egy kiló fémet, hogy edzésben tartsa magát.
Mire a világ megismerte a Monsieur Mangetout (Mindent-Felfal-Úr) művésznevet, addigra Lotito tökéletesítette a technikáját. A fémeket apró darabkákra vágta, és növényi olajat öntött rájuk; ez síkosítóként funkcionált, így könnyebben lenyelhette a fémdarabokat. Ezzel a módszerrel bármit, de tényleg bármit meg tudott enni, kivéve a banánt és a keményre főtt tojást, mert azoktól tényleg megbetegedett.
De ezt leszámítva Lotito nem volt válogatós. Élete során megevett:
tizennyolc biciklit, tizenöt bevásárlókocsit, hét televíziót, hat gyertyatartót, két ágyat, egy pár sílécet, egy vízágyat, egy koporsót, és egy kétüléses Cessna 150 kisrepülőgépet
Nem lett volna meglepő, ha egy, a torkán akadó falat végez vele, de Lotito természetes halállal hunyt el 2007 júniusában, néhány nappal az 57. születésnapja után.
Forrás: Index

– igaz, ez utóbbival 1978-tól 1980-ig küzdött, mire elfogyasztotta, de végül sikerrel járt. Heroikus teljesítményét a Guinness Rekordok Könyve egy kis rézplakettel díjazta, amit a hálás Lotito természetesen meg is evett.

.:: 82 éves lenne Hofi Géza
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. július 03. 10:55
ildiko561031
Hétfőn ünnepelte volna 82. születésnapját minden idők egyik legkedveltebb magyar nevettetője, Hofi Géza. A Kossuth- és kétszeres Jászai-díjas színművész-humorista, a Halhatatlanok Társaságának örökös tagja, érdemes és kiváló művész 1936. július 2-án született Hoffman Géza néven.
Az érettségi után hiába jelentkezett a Színművészeti Főiskolára, nem vették fel. Később, már a kőbányai porcelángyár munkásaként beiratkozott Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába, ahol olyan nagyszerű kollégáival koptatta a padot, mint Sztankay István és Sas József.

Tehetségére öt melósév után figyelt fel Szendrő József, aki 1960 őszén szerződtette is a fiatal színészt a debreceni Csokonai József színházhoz. Az előadások után színésztársaival gyakran parodizálták a figuráikat: ezen felbuzdulva 1963-ban visszaköltözött Budapestre, és ORI-engedéllyel behaknizta a fél országot.

Országszerte ismertté 1968-ban, a Magyar Rádió szilveszteri műsorában elhangzott táncdalfesztivál-paródiájával vált. 1969-ben a Komlós János vezette Mikroszkóp Színpadhoz, 1983-ban pedig a Madách Kamara Színházhoz szerződött, ahol egész estés előadóestjeivel szórakoztatta a közönséget. Hofélia című estje ötszáz, az Élelem bére című pedig ezerötszáz előadást ért meg.

.:: Ma is tanultunk valamit.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. május 25. 11:37

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
bejelentkezés regisztráció


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/