Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2019 június 20, csütörtök | 25. hét | Rafael, Dina
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » FÓRUM » "Szines Ceruzák"

"Szines Ceruzák"

Válassz topicot:
Tetszésindex: nincs szavazat
Összesen 4603 hozzászólás 461 lapon.
Utolsó: Admin - 2019. március 03, vasárnap 11:13
.:: Témanyitó:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2012. június 11. 08:54
ildiko561031
Ide írhatjuk mindazt ami szines hír. Érdekesség napi aktualitással bir. Egyet nem szeretnék, ha a politikai nézetek, vélemények szintere lenne, erre van már topic. Akinek az érdeklődési körét nem érdeli, ne olvassa! Semmi nem kötelező!

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
.:: Hirdetmény, egy franciaországi templomban.
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. október 09. 12:32
ildiko561031
Ha belépsz e templomba, lehetséges, hogy Isten hívó szavát fogod hallani. Azonban nem valószínű, hogy a mobil telefonodon fog hívni Téged. Ezért előre is köszönjük, ha kikapcsolod készülékedet. Ha beszélni szeretnél Istennel, keress egy nyugodt helyet a templomban és szólítsd meg Őt. Ha látni szeretnéd Őt, küldj Neki autóvezetés közben egy sms-t. "

.:: A hét "marhája"
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. október 04. 11:50
ildiko561031
Jól van, fiam, mindjárt megkapod a telefont, de lopjál még egy fűkaszát is

Egészen hajmeresztő történetet közölt honlapján a rendőrség hétfőn, ami simán lehetne valami Mátyás királyos tanmese is, ha nem motoros fűrész, meg fűkasza lenne benne.

A történet akkor kezdődött, amikor egy fiatal szeptember 27-én reggel betört egy csongrádi házba, ahonnan egy láncfűrészt vitt el. Én marhára nem értek a láncfűrészekhez, de ahogy így elnézem, annyira nem olcsó mulatság egy ilyen szerszám, úgyhogy szerintem egyáltalán nem volt elrugaszkodott ötlet az, hogy a fiatal egy 56 éves férfivel egy mobiltelefonra akarta cserélni a fűrészt.
Ehhez képest a férfi ugyan belement a dologba, de kikötötte, csak akkor jöhet létre az üzlet,
ha a fiatal lop még egy szerszámgépet a fűrész mellé.
Ez aztán meg is történt, még aznap egy benzines fűkasza is csatlakozott a házból hiányzó szerszámgépek sorához, így pedig létrejöhetett az üzlet, a fiatal megkapta a hőn áhított telefont.

Apró szépséghiba, hogy ezt a helyzetet kb. két óráig élvezhette, addig tartott ugyanis a helyi körzeti megbízottnak azonosítani, majd elfogni a fiatalt, aztán még az őt felbujtó férfit is előállították.
Most lopás gyanúja miatt folyik ellenük eljárás, a szerszámgépek visszakerültek jogos tulajdonosukhoz, a tanulságot meg mindenki vonja le magának.

Forrás: index

.:: Tag der Einheit
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2018. október 03. 07:41
Admin
Ma van a német egység napja, amit pár éve még újraegyesülésként (Wiedervereinigung) is emlegettek. Egy cikket ajánlok ez alkalomból figyelembe: http://www.origo.hu/...gyesites-ota.html

.:: Feltámadt a Zenit
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. október 02. 11:04
ildiko561031
A kilencvenes években a kelet-európai rendszerváltásokkal számos, a szocializmusban még meghatározó jelentőségű márka tűnt el vagy legalábbis szorult vissza. A sokszor magasabb minőségű, olcsóbban előállított vagy egyszerűen csak jobban vágyott és egyik napról a másikra elérhetővé vált nyugati árucikkek mellett a keleti blokk termékeinek jó része lekerült a boltok polcairól. A szocializmus szűk árukínálatának köszönhetően viszont a keleti márkák emléke élénken élt az emberekben, ami a marketing szempontjából hatalmas érték, főleg, hogy idővel még egy nagy adag nosztalgia is társult hozzájuk.
Ezt pedig nem restek kihasználni a befektetők, legyenek azok a korábban bevezetett márkák felélesztésében fantáziát látó üzletemberek vagy az adott iparágban tevékenykedő, az egykori vasfüggönyön túli cégek.

Legújabban épp a fényképezőgépekről híres szovjet márka, a Zenit éledt újra, méghozzá pont a német Leicának köszönhetően, amelynek modelljeit egykor nagyban utánozta
a Moszkva közelében működő gyár. Az új, digitális Zenit fényképezők tervezésekor döntő szempont volt, hogy a régi, ám mára tulajdonképpen kultikussá vált modellek kinézetét és használatát a lehető legjobban felidézzék az Oroszországban gyártott készülékek vásárlói számára.
Úgy látszik tehát, az a márkaismertség, ami a szocializmus évei alatt kialakult, még 2018-ban is sokat érhet. Pedig a régi kelet-európai brandek visszatérésének dömpingje az ezredforduló környékén volt, amikorra a piacgazdaságra nemrégiben áttért országokban valamelyest megszépültek a régi, sokaknak utólag kiszámíthatóbbnak és biztonságosabbnak tűnő idők emlékei. Némelyikükből ráadásul Európa-szerte meghatározó piaci tényező vált, ahogy az például a Dacia és a Skoda esetében történt. Az új Zenit-gépek is kaphatók lesznek a nyugat-európai országokban, sőt, még az Egyesült Államokban is.

.:: Szellemes!
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak ildiko561031 offline - 2018. szeptember 27. 13:25
ildiko561031
Egy hirdetés.

“Gyönyörű, 6 hónapos, narancs-karamell szín, cirmos kandúr, játékos, barátságos, ragaszkodó, gyerek mellé ideális VAGY jóképű 32 éves férj, tréfás kedvű, aranyos, de nem szereti a macskákat. Azt mondja: vagy ő vagy a macska. Gyere el, nézd meg mind a kettőt, és vidd azt, amelyik megtetszik.

.:: 249975-re
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. szeptember 20. 23:29
Zsolt52
„Biciklivel gyorsabb. ;)

De várjuk meg, mit mond erről a mi Zsoltunk. Ő arrafelé lakik.”

Én már több részletben elmondtam.

De lássuk másnak a véleményét is! RTL 2018. 09. 20.:

http://rtl.hu/rtlklu...-autoval-lemertuk

.:: Ma jelent meg:
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. szeptember 19. 13:48
Zsolt52
Le a kalappal az írója előtt!! Ugyanis megjelentek cikkek, ahol egyes szervezetek magukat fényezik amiatt, hogy "megoldották"!!?? az áldatlan Csepel-szigeti közlekedési helyzetet. /Magánvéleményem: semmi nincs megoldva, bár a 10 km-es bejutás egy óráról 30 - 40 percre csökkent./

"A közlekedési helyzetet nem a politikusok mentették meg, nem is a Volán, vagy egyéb szervezetek, hanem a Csepel-szigetiek. Azok, akik egy órával korábban indulnak dolgozni. Azok, akiknek a főnöke van olyan rugalmas, és engedi, hogy elcsúsztassák a munkaidőt. Azok, akiknek nem ilyen jófej a főnöke és hétvégén dolgozzák le. Azok a gyerekek, akik nem találkoznak hétköznap az anyukájukkal és nem is hibáztatnak érte senkit. Azok, akik alternatív útvonalakat lesnek a telefonos applikációkban. A türelmes helyi emberek. Szeretném, ha senki se tűzne zászlót az enyhülésre egy személyben, mert ez a lakosság toleranciájának köszönhető, meg kicsit a Közút szervezési igyekezetének, de semmiképp sem a buszjáratoknak vagy bármilyen politikai segítségnyújtásnak. Egyik párt sem adott valós alternatívákat, szóban sem. Azt, hogy nem dőlt be a szigeti közlekedés teljesen, a közlekedőkön múlt. 2018.09.19."

Büszke vagyok rá, hogy a fenti nyilvános hozzászólóhoz nekem is van némi közöm...

.:: Na, de az útépítőkkel nem lehet kiszúrni...
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. szeptember 07. 19:59
Zsolt52
Ildikó jelezte itt a Csepel-szigeti közlekedési problémát, ahol is dolgos társadalmunk egyszerre kezdett bele az iskolakezdéssel egy időben három olyan nagyobb útfelújításba, ami ellehetetleníti a sziget közlekedését.

Csak egy újsághír: a Szigetszentmiklós – Csepel belváros és vissza forgalmat a Volánbusz több mint 4 óra alatt teljesítette. Ezért a járatot ki is vonták a forgalomból. Ezt másnap reggel a dolgozók a buszmegállókban megdöbbenve olvashatták. Tehát a bejárás lehetetlenné vált. Lett ugyan helyette egy menetrenddel nem rendelkező busz, amely egyeseket valahonnan felvesz és az ellenkező irányba haladva a Ráckevei-hévhez kiszállítja őket. Mely azután kőrbe megy, de inkább cammog, és 40 perc alatt bevisz a Vágóhídhoz. Ott meg csinálj, amit akarsz. Persze ott már van 2-es villamos. De könyörgöm! Ha valaki olyan extra igényű, hogy Csepel külsőről Csepel belsőre akar eljutni? Nos, annak álláshely-cserét javaslok.

De voltak élelmes egyedek, akik gyorsan előkapták kismotorjukat, vagy lóhalálában vásároltak kerékpárokat és így a Nagy-Duna hídján – akár kerülővel is – a szabad kerékpárúton haladva próbálták elérni olthatatlan munkakedvük kielégítésének objektumát. Reggel bicikliztek egy órát kedvenc munkahelyükre, este meg már kielégülve haza.

Eddig. Mert, nagy meglepetés érte ezeket a valóban sportossá vált honfitársainkat tegnap előtt hazafelé. Ugyanis a reggel még átkerekezők a kerékpárutat délutánra LEHEGESZTVE! találták! Erről korábban persze nem szóltak senkinek. Számításom szerint ez kb. 40 km plusz utat jelentett annak, aki haza akart érni aznap kerékpárjával.

Hiába, az útépítőkkel nem lehet kiszúrni…

Mondjuk lejött este /a lassabban kerékpározók tollából csak éjszaka/ a halásztelki Facebook-csoportban pár ezer kemény káromkodás, de nem ismétlem meg, mert azok a szavak hiányoznak a billentyűzetemen.

A minisztérium ma reggel sajtótájékoztatót tartott. Hosszú volt, szakszavaktól hemzsegő és nehezen létrehozható körmondatokkal tűzdelt. Röviden összefoglalnám a lényeget: nesze semmi...
Illetve az, hogy a 30 éve épült két Duna-híd szerkezete és aszfaltja hajszálra pontosan mostanra öregedett el. Ja, és egyszerre! És pont bizonyos közeli csomópontok kiépítésének idejére. Hát létezik ilyen pech...

.:: Zsoltnak a 249976-os bejegyzésére
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Bajusz offline - 2018. szeptember 01. 19:29
Bajusz
miután meg lettem említve, azon oknál fogva, hogy mit sem érdekel a Csepel szigetiek sorsa. Dehogynem érdekel, biztosan nagy teher a székesfőváros közelsége, míg itt nekünk csekély 300 valahány kilométerre ez már nem gond. Elég gond bemenni akár Mátészalkára (30 km), avagy csatolt megyeszékhelyünkre Nyíregyházára is, akár vonattal, akár busszal, de személykocsival sem kutya. Bizton hallottátok a 49-es úttal kapcsolatos parlamenti hozzászólásokat, vagy egyéb utalásokat. Ez az út- a távolabbról jöttek elmondása szerint az egyik legveszélyesebb, legforgalmasabbakhoz tartozik, hiszen ránkzúdul itt az Észak Erdély összes kamionja, a kamikaze román személygépkocsikról nem beszélve. A közlekedési morál náluk még a miénknél is lentebb, mennek mint a meszes, ne tudjátok meg, milyen az, amikor kanyarban egy dög nagy kamion dudálva megelőz.Úgyhogy minden tájnak meg van a maga keresztje. Ígéret persze van, hogy gyorsforgalmúvá teszik a 49-est, ahol most a 30 km-en Mátészalkáig öt kacskaringós szatmári falun kell végigaraszolni. Még szerencse, hogy biciklis út már mindenütt van, de sajna kocsma is bőven.

.:: (nincs cím)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Zsolt52 offline - 2018. szeptember 01. 14:37

első előző [1-10] [11-20] [21-30] [31-40] [41-50] következő utolsó
Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie.
bejelentkezés regisztráció


This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/