Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 november 30, kedd | 48. hét | András, Andor, Andrea
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » HÍREK, ÍRÁSOK » 2008 - ezek a tervek

2008 - ezek a tervek
Tartalmi változások

Érkezett: 2008. január 02, szerda 02:36
Rovat: eNDéKások (mi)
nincs szavazat
  • Ez a cikk több mint 13 éve jelent meg.
    Lehet, hogy a tartalma mára nem mindenben időszerű.

Új év - új élet. Vágjunk hát mi is bele, teli vagyunk tervekkel. Elteltek az év végi ünnepek, ideje nekilátni az új év megvalósításának. Itt, a cikk elso részében arról lesz szó, milyen új tartalmi elemekkel tervezük bovíteni az NDK portált ebben az évben.


Még csak 2 hónapja indultunk a semmibol és immár több, mint 300 regisztrált tagunk van, akik többnyire rendszeresen látogatják is az oldalakat. Ez szép szám, de még boven van hová fejlodni, hiszen a további potenciális tag jelöltek száma több tízezer - ennyien dolgoztunk kint össesen. Oszintén: álmomban sem számítottam ekkora érdeklodésre, amikor megálmodtam ezt a webportált. Néhány dolog menet közben lett beállítva, módosítva, más dolgok bizony alul lettek tervezve.

Lássuk, milyen tartalmi, technikai és szervezési változások várhatók a közeljövoben:

Tartalmi változások:

Alábbiakban néhány már körvonalazódott új terv, mint tartalmi bovítés. Amit örömmel fogadnál, azt pipáld ki, váleményedet a lista alján a gomb megnyomásával küldheted el. A lista a jövoben változhat, bovülhet is.

Errol a témáról sokat lehet olvasni a weben - bár inkább németül. Hasznos lenne itt összegyujtve olvasni egykori városaink mai életérol, aktualitásairól, vagy azokról a mai témákról, ami a mai embereket foglalkoztatja kint. Érdekel, mi lett az egykori gyáraddal a "Wende" után, megvannak-e még a régi szórakozóhelyek, vagy egyáltalán - mik foglalkoztatják az embereket arrafelé? Akkor tedd ide a pipát.
Mivel ez a téma önmagában is szerteágazó, sok gyujtomunkát is igényel, csak akkor lesz belole valami, ha kerülnek hozzá témagazdák is. Netbúvárok, grafománok, itt a lehetoség!
 
Mit ettünk 30 éve a gyári étteremben, vagy a városi vendéglokben? Receptgyujteményt tervezünk azokkal az ételekkel, amiknek az ízére talán emlékszünk - talán már nem, de érdemes lenne oket kipróbálni még egyszer.
A gyujtemény összeállításánál feltétlen számítunk a most is kint élok segítségére - nélkülük ez csak terv fog maradni.
 
Több CD-nyi korabeli zene vár bemutatásra: a külföldiek közül a Beatles, Blondie, CCR, Dr.Hook, Mungo Jerry, Osmonds, Rolling Stones, Rubbettes, S&G, Smokie, ZZ Top; a magyarok közül Illés, LGT, Kuncz Zsuzsa, Kovács Kati, Fenyo Miklós, de vannak az NDK-s Pudyhs, Karat -tól is számok. Mivel ezel már mind ~30 éves felvételek, a közzétételnek - gondolom - nem lehet copyright problémája.
A számokat webtárhely méret korlátok miatt nem arhívumszeruen fogjuk kitenni, hanem naponta/hetente váltogatva, legalább érdemes lesz rendszeresen visszalátogatni.
 
Egy elozetes javaslat szerint lehetne naponta változó tartalommal nagy német klasszikusokat (Goethe, Schiller..) idézni, verseket, rövidebb irodalmi muveket bemutatni. A már bemutatott tartalmakat arhiválhatjuk is.
Mivel ez a terv folyamatos gyujto- és válogató munkát igényel, csak akkor lesz belole valami, ha akad hozzá témagazda - olyan, aki a tartalmakat kigyujti, válogatja.
 
A már elindított teszt kérdéssor funkció muködésére alapozva lehetne a német nyelvtudást próbára tevo nyelvi teszteket, kérdéssorokat közreadni. Ezzel mindenki próbára teheti, mennyit felejtett, illetve a megmaradt német tudását csiszolhatja tovább.
A terv megvalósításához mindenképpen profi németül beszélo, lehetoleg nyelvoktatással foglalkozó segítsége szükséges (akinek van fogalma egy ilyen kérdéssor összállításának a módszertanáról is)
 
Mindenképpen érdemes volna minden létrejött város csoporthoz olyan oldalt készíteni, ahol a csoport közössége bemutatja egykori városát, foglalkoztató gyárát és a kolóniáját - azaz legyen minden városhoz egy bemutatkozó oldal.
Ehhez minden város csoportból szükség lesz valaki aktív közremuködésére.
 
Életszeru lehet rovatot indítani, ahol azok, akik kint jártak, vagy most is kint élnek alkalmas árú és színvonalú szállás lehetoségeket tudnak ajánlani a többieknek.
 
Ha van rá igény, csinálhatunk utazási partner keresot, közismert nevén telekocsi keresot. Itt minden útra készülo fogadhat maga mellé útitársat az autójába, vagy kereshez autós útitársat, aki némi útiköltség rész ellenében kivinné.
 
Egyelore csak halvány ötlet (de maga ez a weboldal is az volt még pár hónapja): kellene csinálni egy nagy NDK-s találkozót 2008-ban mindenkinek, aki valaha kint dolgozott. A hely, idopont és a program még képlékeny, talán valamikor május környéke lenne a legalkalmasabb. A találkozó önköltséges alapon egy kelloen nagy befogadóképességu helyen lenne megtartva, ahol igény szerint a szállás is megoldható.
Az érdeklodés jelzésén túl várom a szervezési, lebonyolítási ötleteket, esetleges segítség felajánlását is!
 

A fentiekre jelezheted érdeklodésedet ennek a kérdoívnek a kitöltésével és elküldésével. A beárkezo adatokat csak összesítve tároljuk.
Ha további ötleted van, ne tartsd magadban, ide írva oszthatod meg azt. Külön jó, ha a megvalósításban is részt tudsz vállalni.

A cikk következo részében technikai, ezen belül fontos adatkezelési változásokról olvashatsz.

[Frissítés/2008.01.18.] Eddigi eredmények:

Eddig szavazott:42 fo
Kért témák:
írások a mai németországról:26
.
recept gyujtemény:32
.
régi slágerek:28
.
kultúr sarok:20
.
német tesztek, gyakorlás:22
.
város bemutatók:33
.
szállás ajánlók:34
.
telekocsi:26
.
NDK-s találkozó:Errol külön szavazást nyitottunk


Beküldte: Admin Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
  Megosztás
Facebook:
Iwiw:
Egyéb:
A Te véleményed: - érdektelen gyenge közepes jó nagyon jó +
Tetszésindex: nincs szavazat

időben növekszik időben csökken
6 hozzászólás
.:: (nincs cím)
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2008. január 10. 22:49
Admin
kisMárti:
Az igényfelmérés idoközben elkezdodött, a következo cikkben van róla szó.
Egyelore nagyon az elején vagyunk, még nem tudni, hányan jönnek majd el, de az eddig visszajelzések szerint nagy a támogatottsága az ötletnek.
Természetesen az idopontnál a már megkezdett program szervezések is figyelembe lesznek véve, hogy ne legyen idopont ütközés.
A segítség felajánlást köszi, élni fogunk vele.

.:: Össznépi NDK-s találkozó
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (kisMárti) offline - 2008. január 08. 11:09
kisMárti
Szívesen segítenék az össznépi NDK-s találkozó megszervezésében. A gondom csak annyi, hogy április végén, május elején Erfurtba szervezek egy Nosztalgiautat. Ha még erom engedi beszállok, de jó lenne, ha valaki más is besegítene.
Mégis hány férohelyes termet, vendéglátó egységet keressünk?
Jó lenne elotte közvélemyénkutatást rendezni.
Szóljatok hozzá, hogy akarjátok-e és hol lenne a legideálisabb hely erre a célra?

.:: Érdekes lehet
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2008. január 07. 22:51
Admin
thotsa:
Érdekesek lehetnek azok is. Evidenciában tartom, meglátjuk, lesz-e belole valami. Ha igen, akkor meg foglak ez ügyben keresni. Talán a régi NDK-s zenekarok is beleférnek (Puhdys, Karat..), nem tudom.
Egyelore itt még úgyis csak kóstolgatom az igényeket.

.:: válasz
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (thotsa) offline - 2008. január 07. 21:04
thotsa
Én is ezért mondom.Talán az akkori NDK-s polbeat(hi) vagy tánczene mehetne, de Beatles Rolling stb semmikép. A jelenlegi tulajdonosok nagyon védik a jussukat. A vit -es dalokkal én is tudok szolgálni.

.:: re: zenék
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
ellenőrzött tag, adatai biztosan valósak Admin offline - 2008. január 06. 23:31
Admin
thotsa:
Bár a probléma kisebb, ha a zenék csak bejelentkezve érhetok el, de ennek még nyilván utána kell nézni. Nincs sok kedvem az artisjus-al vagy effélékkel hadakozni. Kár lenne, mert ezt eddig majd mindenki kérte, aki itt szavazott.

.:: tervek
Privát üzenet küldése Felhasználó profilja
-törölt tag- (thotsa) offline - 2008. január 06. 17:53
thotsa
Zenék felrakását nem javasolom, szerzoi jog komoly proplémákat okozhat. 30 év nem elég az avuláshoz!

Nincs jogosultság hozzászólás írásához.

.:: Keresés a cikk:

Oldal küldése emailben      Kisebb betűk Nagyobb betűk      
This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/