Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 október 20, szerda | 42. hét | Vendel, Irén, Kleopátra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » INFO, SEGÍTSÉG » F.A.Q. - Gyakran Ismételt Kérdések

F.A.Q. - Gyakran Ismételt Kérdések

vissza a többi kérdéshez...

Általános kérdések

Mi ez a weboldal, kinek szól?
Erről bővebbet itt olvashatsz.
^fel^
 
Kik készítik ezt a weboldalt?
A weboldal létrejöttéről, készítőiről és üzemeltetőiről bővebbet itt olvashatsz.
^fel^
 
Tartalom megosztás
A látogatók által hozzáadott tartalmak (feltöltött képek, fórum topicok..) megosztása az alábbiak szerint állítható be:
 • mindenki láthatja, a be nem jelentkezettek is,
 • csak bejelentkezve látható,
 • csak a saját csoport tagjai láthatják (ez csak azoknak választható, akik valamelyik csoport tagjai)
^fel^
 
Mik azok a város csoportok?
Sok városban dolgoztak magyarok. Mivel a foglalkoztatás 3 éves turnusokban több, mint 10 évig folyt, a különböző időszakokban kint dolgozók nem ismerhették egymást. A város csoportokat azért találtuk ki, hogy az egy városban, vagy körzetben dolgozók könnyebben megtalálják egymást. Minden regisztrált tag bejelentkezhet egy, vagy több város csoportba (ha több városban is élt), így könnyebben érheti el a volt társait. A csoport választásnak a tartalmak megosztásánél is van szerepe.
A város csoportoktól függetlenül megadható a foglalkoztató gyár is - ez csak informális adat, a tartalom megosztásban nincs szerepe.
^fel^
 
Több városban is dolgoztam. Hogyan tudok egyszerre több város csoportba belépni?
Már erre is van lehetőség. A csoportok kezeléséról részletes, képes ismertető ksézült, ide klikelve érheted el.
^fel^
 
Nem találom a városom csoportját. Miért?
Induláskor csak azoknak a városoknak hoztunk létre önálló csoportot, ahol sokan dolgoztak. Ha már többen is regisztráltatok egy városból, és nem találjátok a csoportját, létrehozhattok magatoknak egy új csoportot. Az új csoportok létrehozásáról itt olvashattok bővebben. Mivel a város csoportoknak a tartalom megosztásban is van szerepe, új csoportot akkor érdemes létrehozni, ha már többen jelen vagytok egy adott városból - üres, vagy egyszemélyes csoportoknak nem sok haszna van.
^fel^
 
Nem találom az egykori NDK-s foglalkoztató vállalatomat a listán. Mit tehetek?
Az egykori foglalkoztató vállalatok listája ma már nem érhető el teljes és hiteles forrásból. A Zsebi saját gyűjtésével összeállt céglistával indultunk, amit folyamatosan egészítek ki a látogatói adatközlésekkel.
Ha nem találod a saját egykori vállalatodat a vállalatok listáján, írj egy levelet, benne:
 • a város neve,
 • a gyár pontos neve,
 • ha ismert, akkor mettől-meddig (év) és kb. hányan dolgoztak kint magyarok,
 • ha ismert, akkor az egykori kolónia címe.
A beküldött adatok ellenőrzése után igyekszem azt mihamarább feltenni a listára. Ezután már az új cég is választható lesz a személyes profilban, személy keresési feltételként megadható, illetve szerepelni fog a foglalkoztató vállalatok között.
Felhívom a figyelmedet, hogy jelenleg csak azokat a kinti vállalatokat gyűjtjük, ahol egyezményes keretek között dolgoztak magyarok.
^fel^
 
Segíteni akarom a közösséget. Hogyan tehetem?
A segítségnek többféle módját választhatod:
 • Közreműködhetsz a közös, szerkesztett tartalmak készítésében. Ez lehet gyűjtőmunka, cikkek, egyéb tartalmak írása, vagy más szerkesztői munka. Gyakran indulnak úgy tartalmi témák, amikhez témagazdákat keresünk. Ha kedvet érzel ehhez, az üzemeltetővel vedd fel a kapcsolatot.
 • Szervezünk "offline" programokat a közösségnek. Ha van rá lehetőséged, ennek a szervezéséból is kiveheted a részedet.
 • Ha úgy látod, hogy érdemes a támogatásodra ez a kezdeményezés, pénzzel is támogathatod azt. A működésnek vannak rendszeresen felmerülő és eseti költségei, amiket csak ezekből a támogatásokból tudunk fedezni. Erről bővebben itt olvashatsz.
^fel^
 
Milyen szerzői jogok vonatkoznak a feltöltött tartalmakra?
Oldalaink tartalma a creativ commons 2.5 (Nevezd meg-Ne add el-Így add tovább) liszenc alá tartozik. Erről itt találsz bővebbet.
^fel^
 
Tartalmi problémám, kifogásom van. Hova fordulhatok?
A látogatók által feltöltött tartalmak utólag moderáltak. Ha olyan tartalmat találsz, ami ellen kifogásod van, esetleg valamilyen jogodat sérti, jelezheted az weboldal üzemeltetőjénél.
^fel^
 
Működési probléma van, valami nem jól működik. Hova fordulhatok?
Először is olvasd el itt a kapcsolódó segítséget, kövesd az abban leírtakat.

Ha nem találtál megoldást, írhatsz az oldal üzemeltetőjének. Oldalaink naponta többezer látogatót szolgálnak ki, így alapvetően jól működnek. Ennek ellenére előfordulhat, hogy egyes működésekben hiba maradt. Ezeknek a hibáknak a megkeresése összetett művelet, amihez szükség van minél több infóra. Ezért ne felejtsd el beleírni a leveledbe:
 • Melyik oldalon tapasztaltad a hibát? (az oldal webcíme a böngésző címsorából)
 • Milyen működést vártál, mit kaptál helyette?
 • Mi volt a pontos hibaüzenet? Az ott levő hibakód is fontos lehet.
 • Mikor történt a hiba, nap, kb. óra pontossággal? A kiírt hibaüzeneteket rögzítjük, az időpont szerint visszakeresve a hiba idején fennált működési környezetről kapunk adatokat.
 • Ha meg tudod mondani, esetleg a használt böngésző neve (pl. Internet Explorer, Firefox.. néha segít)
A fentiek nélkül igen nehéz lehet a jelzett hiba okát megtalálni. Az ilyen hibajelzésekkel például nem sokra lehet menni:
    "nem működik a fórum" .. "nem tudok belépni"
Mivel weboldalainknak nincs "főállású" ügyfélszolgálata, azokat az üzemeltető csak szabadidejáben, "hobbyból" tudja karbantartani. Így előfordulhat, hogy egy hiba javítására valamennyit várni kell.
^fel^
 
Eltűntek a képek az oldalon. Más weboldal hibátlanul (képekkel) jelenik meg.
Többen fordultak hozzám ezzel a hibával, ezért szerepeljen itt is ez a kérdés.
A hiba Firefox böngészőnél szokott jelentkezni. A probléma nem a weboldallal van, hanem véletlenül elállítottál valamit a böngésző beállításainál. Az alábbiakat kell ellenőrízned:

Firefox böngészőablak felső részén a menüsorban > Eszközök > Beállítások > itt lépj a Tartalom fülre > a Képek automatikus betöltése választásnak ki kell pipálva lennie. Mellette klikk a Kivételek gombra > ha a felbukkanő listában ott van ennek a weboldalnak a domain neve (ndksmagyarok.eu), azt ki kell jelölni és a webhely eltávolítása a listáról gombbal el kell távolítani azt. Ha változtattál valamit, akkor a Beállítások panelt az Ok gomb megnyomásával kell bezárni.
A képeknek ezután újra látszaniuk kell az oldalon.
^fel^

vissza a többi kérdéshez...This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/