Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 október 20, szerda | 42. hét | Vendel, Irén, Kleopátra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » INFO, SEGÍTSÉG » F.A.Q. - Gyakran Ismételt Kérdések

F.A.Q. - Gyakran Ismételt Kérdések

vissza a többi kérdéshez...

Személyes profil, saját adatok kezelése

Névjegy... Mi ez?
Három részből áll. A profil adatok panelon a személyes profilod adatai jelennek meg - ha engedélyezted a profil beállításoknál, akkor mindenkinek, különben csak bejelentkezett látogatóknak.
Külön oldalon listázódnak a saját tartalom és hozzászólás beküldéseid is fordított időrendi sorrendben.
^fel^
 
Regisztrációs adatok módosítása
Az űrlap erre a linkre klikkelve is elérhető.
Itt módosíthatod a belépésnél használt jelszavadat, az email címedet, a korábban megadott születési idődet, a használt nyelvet.
 • Jelszó módosítás:
  Csak akkor kell kitölteni, ha meg akarod változtatni az eddigi jelszavadat, különben hagyd üresen. A jelszavakat biztonsági okból ajánlott időnként megváltoztatni, valamint akkor, ha újat kaptál a korábbi elfelejtett jelszó helyett.
 • Email cím módosítás:
  Erre az email címre fognak menni a rendszer által generált üzenetek, pl. elfelejtett jelszó újraküldése, értesítés beérkezett személyes üzenetről. Ide mindig élő email címet adj meg.
Ha nem töltesz ki kötelező mezőket, akkor nem történik feldolgozás és hibaüzenetet kapsz. Egyébként a változások azonnak érvénybe lépnek.
^fel^
Mi a személyes kép (avatar)?
Egy kisméretű, téged ábrázoló kép, ami minden hozzászólásod mellett meg fog jelenni. Ha még nem töltöttél fel ilyen képet, akkor az itt látható jelenik meg a helyén.
Használata ajánlott, személyesebbé válnak tőle a hozzászólások és a chat beszélgetések - egy arccal könnyebb beszélgetni, mint egy sima szöveggel.
^fel^
 
Hogyan tudok személyes képet (avatart) feltölteni?
Ezen az oldalon teheted meg a feltöltő űrlap segítségével. A tallózás gombot megnyomva felbukkanó szokványos fájlkiválasztó ablakon kiválaszthatod a gépeden azt a képet, amit fel akarsz tölteni. Ezután a mehet gombra tudod a kiválasztott képet feltölteni.
Olyan képet válassz ki, amiről az itt látható 80×80 pixel méretben is felismerhető vagy. Javasolt arckép használata.
Csak JPG formátumú képeket lehet avatar képnek feltölteni! Figyelj erre.
Ha később meggondolod magad, bármikor lecserélheted a képedet.
A személyes kép 80x80 pixel kicsinyített méretben meg fog jelenni minden hozzászólásod mellett (amit bejelentkezve küldtél be), ha később lecseréled a képedet, akkor mindenhol az új kép fog látszani.
Nagyobb, 250 pixel széles méretben fog látszani ezenkívül a névjegyed oldalán is.
^fel^
 
Lecseréltem az avatar képet, mégis a régit látom. Hibaüzenet nem volt. Most mi van?
Frissítsd a böngésző ablakot a billentyűzet F5 gombjával (a felső gombsorban találod), vagy a böngésző menüsorában található frissítés gombbal.
^fel^
 
Profil adatok módosítása
A regisztrációs adataidon kívül számos információt megadhatsz magadról, amik megkönnyítik, hogy a régi ismerőseid rád találjanak.
Ezek megadása - a valódi néven kívül - nem kötelező. A megadott adatok a névjegyed oldalán fognak megjelenni, egyes adatokban a személy keresővel is lehet keresni.
 • Ha itt is megadsz kapcsolati email címet, akkor a látogatók neked küldött levelei erre a címre fognak menni, a regisztrációnál megadott email címedre csak a rendszer által generált üzenetek.
 • Más social-network (kapcsolatkezelő) oldalon lévő profilodra is hivatkozhatsz. Rendszerünk jelenleg az iwiw.hu és a facebook.com oldalakra generál linkeket.
 • Ha használsz Skype-t, MSN Messengert, vagy hasonló üzenetküldőt, itt adhatod meg a hívójeledet. Ha nincs, ezeket a mezőket hagyd üresen.
A módosításokat az alsó mehet gombbal tudod elküldeni. Az adatok csak akkor lesznek feldolgozva, ha a kötelező mezők ki vannak töltve, különben hibaüzenetet kapsz. A kitöltött mezők is ellenőrízve lesznek adat érvényességre, hogy az elgépelésből eredő nyilvánvaló hibákat kiszűrjük.
Feltétlen ajánlott legalább a valódi nevet megadni és rövid bemutatkozást írni. Ez segít, hogy a volt társaid rád találjanak, a regisztrációkor szabadon választható nicknév nem túl beszédes.
^fel^
 
Hogyan tudok innen más oldalon elhelyezett profilomra hivatkozni (iwiw, facebook)?
Más social-network (kapcsolatkezelő) oldalon lévő profilodra is hivatkozhatsz. Rendszerünk jelenleg az iwiw.hu és a facebook.com oldalakra generál linkeket.
Ha van regisztrációd az iwiw közösségi oldalon, megadhatod itt az iwiw profil oldalad linkjét a következő módon:
 • Nyiss meg egy másik böngésző fület (vagy ablakot) és látogasd meg az oldalt. Ha szükséges, jelentkezz be.
 • Lépj a profil oldaladra.
 • Klikkelj az adatlapod megtekintése linkre.
 • Másold ki a böngésző címsorában a profil oldalad webcímét (URL). Ehhez jelöld ki a webcímet és CTRL+C gombokkal kimásolhatod azt.
 • Illeszd be a kapott webcímet az itteni profil módosítás űrlap megfelelő mezőjébe. Ehhez klikk a kívánt űrlapmezőbe és CTRL+V gombokkal tudod beilleszteni az áthozott webcímet.
Ha van regisztrációd a facebook.com közösségi oldalon, megadhatod itt a facebook profil oldalad linkjét a következő módon:
 • Nyiss meg egy másik böngésző fület (vagy ablakot) és látogasd meg az oldalt. Ha szükséges, jelentkezz be.
 • Lépj a profil oldaladra.
 • Másold ki a böngésző címsorában a profil oldalad webcímét (URL). Ehhez jelöld ki a webcímet és CTRL+C gombokkal kimásolhatod azt.
 • Illeszd be a kapott webcímet az itteni profil módosítás űrlap megfelelő mezőjébe. Ehhez klikk a kívánt űrlapmezőbe és CTRL+V gombokkal tudod beilleszteni az áthozott webcímet.
A módosításokat a többi profil adatoddal együtt, az alsó mehet gombbal tudod elküldeni. Az adatok csak akkor lesznek feldolgozva, ha a kötelező mezők ki vannak töltve, különben hibaüzenetet kapsz.
^fel^
 
Láthatják-e mások az email címemet?
Az adataid között megadott email címedet a rendszer soha nem írja ki. Ez azért van, mert a weboldalakat email cím gyűjtő illegális kereső robotok is szokták látogatni, azért, hogy a spam levelekhez email címeket gyűjtsenek. Minden technikailag lehetséges intézkezdést megteszünk adataid védelme érdekében, így email címedet eleve soha nem írjuk ki. Mások neked levelet egy erre szolgáló űrlapból tudnak küldeni.
Azt azonban nem lehet garantálni, hogy mások nem írják le egy tartalom beküldésben (pl. fórum hozzászólásban) az email címedet. Ha ilyet találsz, szólj, hogy eltávolíthassuk.
^fel^
 
Mire jó a személy kereső?
A személy keresővel a regisztrált tagok között tudsz keresni, hatákony segítséget nyújt a régi idmerőseid megtalálásában.
Csak teljes azonosítóra (nick) keres, a többi adatban egy részlet is elég. (pl. 'rkas' keresés kiadja a 'Farkas' és 'Barkas' találatokat is.) A keresés itt nem kis/nagybetű érzékeny. Legalább egy keresési feltételt meg kell adni, ha többet is megadsz, azzal szűkítheted a találati listát.
^fel^
 
Nem találom a személy keresőt. Miért?
A személy kereső használatához be kell jelentkezned. Ha még nem tetted volna, itt tudsz regisztrációt csinálni.
^fel^
 
Nem tudnak nekem személyes üzenetet küldeni. Miért?
Ennek egyik oka lehet, ha a személyes profil beállításoknál letiltottad a személyes üzenetek fogadását. A tiltást itt tudod feloldani.
A másik lehetséges ok, ha az üzenet fiókod betelt.
Ebben az esetben az üzenet elküldése nem lehetséges, tehát erről az akadályról az üzenet küldője értesülni fog (nem vár hiába a válaszra).
Az akadály elhárításához törölnöd kell néhány régi fogadott üzenetet, hogy ezzel szabadíts fel helyet az új üzenetek számára.
A felhasználónként tárolható üzenetek számába csak a beérkezett (fogadott) üzenetek számítanak bele, az elküldőtt üzenetek nem.
(Megjegyzés: ez a válasz csak akkor érvényes, ha a portál beállításokban limitálva van a fogadható üzenetek száma)
^fel^
 
Hogyan tudom törölni az elküldött személyes üzeneteimet?
Sehogy.
Az elküldött személyes üzeneteket csak az üzenet címzettje tudja törölni, a feladó (küldő) nem.
Ennek oka, hogy az üzenet küldésekor arról egy automatikus értesítő email megy ki a címzettnek, hogy személyes üzenete érkezett. Ha az üzenet küldője akár pár perccel az üzenet elküldése után törölhetné az üzenetet, akkor az időközben már kiküldött értesítés alapján ide érkező címzett már nem találná meg azt az üzenetet, amiről az értesítést kapta. Ez miatt a címzett hibás működésre, adatvesztésre, esetleg az automatikusan kiküldött értesítések általi "zaklatásra" gondolhatna.
Az üzenet küldője azt láthatja, hogy a címzett elolvasta-e (vagy legalábbis megnyitotta-e) a kapott üzenetet. Ha az üzenetet a címzett törli, akkor az eltűnik a küldő üzenet listájában az elküldött üzenetek közül is.
További info: ha a portál beállítások látogatónként csak limitált számú üzenet tárolását teszik lehetővé, akkor a limitált mennyiségbe csak a fogadott üzenetek számítanak bele.
^fel^

vissza a többi kérdéshez...This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/