Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 október 20, szerda | 42. hét | Vendel, Irén, Kleopátra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » INFO, SEGÍTSÉG » F.A.Q. - Gyakran Ismételt Kérdések

F.A.Q. - Gyakran Ismételt Kérdések

vissza a többi kérdéshez...

Felhasználói csoportok kezelése

Mik azok a felhasználói csoportok?
Regisztrált látogatóink látogatói csoportokat is létrehozhatnak. A csoportokba azok saját házirendje szerint bárki beléphet, a csoport tagok egymás között tartalmakat (képek, szöveges bejegyzések) oszthatnak meg, egymást közvetlen módon érhetik el.
A csoportok a menüben a képen jelzett helyen érhetők el.
A csoportokat azok házigazdája kezeli - ő határozza meg a csoport házirendjét, ő hozza létre a közös tartalmakat és ő moderálja a csoportot.
A portál összes tartalom megosztó szolgáltatásának van tartalom szűkítési lehetősége a csoportokra - azaz külön is lekérhetők a csoport tartalmai (a csoportohoz tartozó fórum topicok, képalbumok..) A tartalom megosztásoknál beállítható az is, hogy a közzétett tartalmakat csak a csoport tagjai láthassák.
^fel^
Egyszerre több csoportban is szeretnék tag lenni. Lehetséges?
Egy látogató több csoportba is beléphet és akár több új csoportot is létrehozhat.
^fel^
Hogyan jelentkezhetek egy létező csoportba?
Csoportokba csak regisztrált tagok, bejelentkezve léphetnek be.
A csoportok között azok közös gyűjtőoldaláról kiindulva lehet válogatni. A kiválasztott csoportba kétféle módon lehet belépni:
 
 • Belépés a csoport oldalán:
  A csoport oldalon a lap felső részén található "csatlakozom ehhez a csoporthoz" szövegű linkre klikkelve lehet elküldeni a belépési kérést.

  Belépés után a link helyén a csoport tagság állapota jelenik meg.
 • Belépés a személyes profil oldalon:
  A személyes profil beállítása oldalon a csoportok kezelése linket választva listázódnak a látogató már aktív csoport tagságai. Az alatta levő mezőben a kívánt új csoportot kiválasztva az űrlap elküldésével lehet a belépési kérést elküldeni.


A belépési kérés elküldése után a csoport házirendje szerint a belépő azonnal csoport taggá válik, vagy tagságát a csoport házigazdájának kell aktiválnia. Ez utóbbi esetben a belépő a regisztrációs email címére egy automatikus levelet fog kapni a belépése aktiválásáról.
^fel^
Nem jelentkeztem, mégis tag vagyok egy csoportban. Miért?
(ez csak az ndk.hu webportál esetén lehetséges)
A portál 2008 tavaszi verzióváltásával módosult a csoport kezelő modul működése. A korábbi csoportok ez előtt manuálisan lettek létrehozva. A verzióváltáskor az addigi látogatók ésszerűen lettek a hozzájuk tartozó csoportokhoz hozzárendelve.
^fel^
Hogyan léphetek ki egy csoportból?
Felhasználói csoportból kilépni a személyes profil módosításánál lehet.

Itt az aktív csoport tagságok listázódnak. A megszüntetni kívánt csoport tagság melletti pipát elvéve kell elküldeni az űrlapot, erre meg fog szűnni a csoport tagság.

Figyelem:
Egy csoportból kilépve a továbbiakban nem lesznek elérhetők a csak a csoport számára közzétett tartalmak - akkor sem, ha azokat a kilépő tag hozta létre.
^fel^
Hogyan nyithatok új csoportot?
Új csoportot bármelyik regisztrált látogatónk létre tud hozni. (a weboldalt működtető szoftver korábbi verziójában ezt csak a portál adminisztrátor tehette meg).
 
 • Először ki kell választani, melyik fő témába legyen az új csoport sorolva. A csoportok gyűjtőoldalról lépj a kívánt aloldalra.
 • A téma aloldal alján lévő új csoport létrehozása linkre klikkelve megnyílik az új csoport létrehozó űrlap.

  Itt meg kell adni az új csoport nevét (max. 50 karakterrel) és a rövid leírását (max. 600. karakterrel). Ezek a csoportok listázásánál fognak megjelenni. A leírást úgy érdemes megfogalmazni, hogy a jövőben ide várt csoport tagok könnyen ide találhassanak.
  Meg kell adni még a csoportba belépés módját:
  • auto aktiválás - ha a jelentkező azonnal csoport taggá válik,
  • csoportgazda aktivál - ha a jelentkező csak a kérést küldheti el; ilyenkor a csoport házigazda dolga lesz az új tagok aktiválása,
  • jelentkezés zárolva - ha jelenleg nem lehet új tagként belépni.
 • Az űrlap elküldésével az új csoport létrejön, megtalálhatod azt a csoportok listáján.
 • A csoport házigazdája mindig az lesz, aki a csoportot létrehozta. A házigazda feladatat az új tagok aktiválása (ha a csoport házirendjében úgy van beállítva) és a csoport tartalmainak moderálása.
 • A csoport házigazda státusz átruházható másra is. Ezt a jelenlegi csoport házigazda, vagy a portál adminisztrátor teheti meg.
 • Fontos:
  Csak akkor érdemes új csoportot létrehozni, ha később foglalkozni is fogsz vele. Hívd fel a figyelmét az ide várt tagoknak erre a csoportra, tölts fel új tartalmakat ide, hozz létre új kisközösséget ezzel a hasznos eszközzel.
 • Azokat a csoportokat, amelyekben hosszabb ideig nincsenek belépő tagok, vagy láthatólag elhagyottak, a portál adminisztrátor rendszeres időközönként törölni fogja.
^fel^
Mi az a csoport házigazda?
Csoport házigazdája az, aki a csoportot létrehozta. (Azoknál a csoportoknál, amelyek a portál szoftver korábbi verziójában lettek létrehozva, a csoportba elsőként belépő a házigazda)
A csoport gazdája határozza meg a csoport házirendjét, ha ebben az új tagok manuális aktiválása van megadva, akkor ő aktiválja az új csoport tagsági kéréseket. Ő tartja karban el a csoport bemutatkozását is.
^fel^
Átadhatok-e a csoport házigazda státuszomat másnak?
Igen, sőt, ha nem tudsz foglalkozni a csoportoddal tovább, akkor ez ajánlott is.
Mivel a csoportod tagjait te ismerheted jobban, válaszd ki a csoport tagjai közül az új csoport házigazdát (és ezt beszéld is meg vele). Ezután már csak írnod kell egy üzenetet a portál üzemeltetőjének, aki elvégzi a jogosultságok átadását.
Tudni kell, hogy ha átadod ezt a jogosultságot, utána te csoport tag maradsz (két csoport gazda nem lehetséges) - ha ki is akarsz lépni ebből a csoportból, akkor azt a házigazda jog átadása után a fentebb leírt módon teheted meg.
^fel^
Csoport házigazda vagyok. Hogyan tudom a jelentkezőket kezelni?
A csoport házigazda látja a csoport tagok állapotát is. Aktiválásra váró új tagoknál a képen mutatott helyen a pipára klikkelve aktiválható az új belépő tagsága.

A házigazda már aktív csoport tagok jelenlétét is zárolhatja a csoport moderálásának egy lépéseként.
^fel^
Csoport házigazda vagyok. Hogyan tudom a csoportom adatait módosítani?
A csoport létrehozásakor megadott csoport név és leírás szövegét a házigazda utólag módosíthatja, aktualizálhatja. A csoportja oldalának alján lévő csoportadatok szerkesztése linkre klikkelve újra megkapja a létrehozáskor látott űrlapot, a módosítások ebben végezhetők el.

Itt lehet módosítani a csoport témába sorolásán, a csoport nevét, rövid leírását és az aktiválás módját is.
^fel^
Csoport házigazda vagyok. Hogyan tudok csoport bemutatkozó szöveget feltölteni?
A csoport gazda hosszabb szövegben is bemutathatja csoportját, vagy egykori városát, ami a csoport oldalon beillesztett tartalomként jelenik meg.
Az űrlapot a lap alján lévő csoportbemutatkozás szerkesztése linkre lehet elérni.

A szöveges részben használhatók a normál HTML jelölők is, azaz úgy lehet elkészíteni, mint egy szokott HTML oldalt tartalmi részét.
Ez a szöveg utólag bármikor módosítható, aktualizálható.
^fel^
Csoport házigazda vagyok. Hogyan tudok csoport ikont feltölteni?
A csoportikon a csoportok témán belüli listázásánál és a csoport oldalán jelenik meg. Ezt a is csoport házigazda töltheti fel, a csoportbemutatkozás szerkesztése linkre kapott oldalon az alsó űrlap segítségével.

A tallózás gonbbal ki kell választani saját gépről a kívánt képet és el kell küldeni az űrlapot. A képet a szoftver szükség szerint át fogja méretezni és beilleszti a megfelelő helyre.
Itt csak JPG fájlformátumú képet lehet feltölteni.
^fel^
Csoport házigazda vagyok. Hogyan todom a csoportomat törölni?
Ésszerően csak olyan csoportot lehet törölni, amelyiknek (a csoport házigazdán kívül) nincsenek tagjai. Csoport törlés kéréssel fordulj a portál üzemeltetőjéhez.
^fel^

vissza a többi kérdéshez...This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/