Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2021 október 20, szerda | 42. hét | Vendel, Irén, Kleopátra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » KEZDŐOLDAL » Ismertető és használati feltételek

Ismertető és használati feltételek

Ez a weboldal, mint a volt NDK-sok közösségi honlapja magánkezdeményezésre jött létre 2007-ben, önállóan működik, nem része más intézménynek, vagy szervezetnek. Elsődleges célja, hogy elősegítse az 1967-83 között, az 1967/V. trv. keretében a volt NDK-ban dolgozottak számára egymás újra megtalálását, a kapcsolattartást, emlékek megosztását, kisközösségek (város csoportok, baráti társaságok) önszerveződését, ezen kisközösségeken belül programok szervezését.

A honlap tartalmainak egy része bárki által szabadon látogatható, az itt megosztott tartalmak és a szolgáltatások más része azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Regisztráció, felhasználói csoportok, baráti körök:

Oldalainkon szabadon regisztrálhat bárki, aki a fentebb megjelölt személyi körhöz tartozik, vagy egyébként elfogadja virtuális közösségünk szabályait és normáit. A regisztráció automatikus és aktiváláshoz kötött. A regisztrált és bejelentkezett látogatók számára többféle, személyre szabott szolgáltatások állnak rendelkezésre. Az ezek értelmében illetéktelen regisztrációkat törölhetők.

A honlapra történő regisztrációval egy felhasználói fiók jön létre, ahol tagjaink önként megoszthatják azokat a személyes és kapcsolati adataikat, amik a egymással való kapcsolattartásban szükségesek lehetnek. Mivel a regisztráció valós személyhez köthető, egyes adatokat a regisztráció során kötelezően bekérünk, más adatokat a jelentkező önként adhat meg. Az adatok a felhasználó adatlapján a többi regisztrált tag számára elérhető lesz. Az adatkezelésről bővebben itt olvashatsz.

A csoportok egy-egy város, körzet köré szerveződnek, céljuk, hogy kisebb közösségbe szervezze azokat, akik az adott városban éltek/dolgoztak. Csoportot választani a személyes profil módosításánál lehet.

A csoportoknak saját gyűjtőoldaluk van, ahol a csoportot érintő infók és az új tartalmak jelennek meg. A csoport tagja beállíthatja az új tartalom beküldését úgy is, hogy azt csak a saját csoportja láthassa.

Új csoportot bármely regisztrált tagunk létre tud hozni. A csoport házigazdája mindig a csoport létrehozója lesz, de a házigazda státusz más csoporttagra átruházható.

Regisztrált tagjaink létrehozhatják saját baráti körüket. Saját baráti körbe ismerőst felvenni csak az érintett elfogadása után lehet. A baráti körök tagjai egymás között tartalmakat oszthatnak meg, vagy közvetlen kommunikációt is folytathatnak.

 

Használat:

Weboldalainkat és az elérhető szolgálatatásokat rendeltetésszerűen kell használni. Nem megengedett az oldalak automatizált letöltése (kivéve a legális keresorobotok), az itt elérhető tartalmak, adatok kigyűjtése, az üzenetküldő szolgáltatással azonosan ismétlődő üzenetek (körlevelek) küldése (kivéve ott, ahol kifejezetten körüzenet küldő szolgáltatást biztosítunk.
Nem megengedett a kéretlen reklámtartalmú üzenetek közzététele, vagy üzenetküldő/levélküldő szolgáltatásunkkal ilyen üzenetek más látogatóknak, vagy külső címzetteknek küldése, vagy látogatóink más módon történő zaklatása.

Nem megengedett a fiktív - nem valódi adatokkal történő regisztráció, valamint a többszörös regisztráció - minden valódi személynek csak egy érvényes regisztrációja lehet. Nem megengedett a belépési jogosultságok átadása/átvétele, minden regisztrált tagunk a saját nevében, személyesen használhatja a honlap szolgáltatásait. Ezeket a szabályokat megsértő regisztrációk törölve lesznek.

 

Tartalom beküldés, moderálási szabályok:

Regisztrált látogatóink új tartalmakat küldhetnek be (pl. cikkek, fórum hozzászólások, képek..), vagy meglévő tartalmakhoz hozzászólhatnak. Ezek a beküldések az oldalon azonnal, vagy jóváhagyás után jelennek meg. A tartalom megjelenése korlátozható: megjelenhet mindenkinek, vagy csak bejelentkezett látogatóknak, vagy csak a saját csoport tagjainak. A megjelenési korlátozást a blog post, képalbum, fórum topic létrehozója állíthatja be.
Az egy látogató által beküldhető tartalmak össz mennyisége egyes esetekben korlátozva van (pl. saját képek feltöltése)

A beküldött tartalmak utólag moderáltak. A moderálást az oldal üzemeltetője és az általa megbízott moderátorok végzik. A tiltott tartalmakat töröljük, többszöri ismétlődés esetén a beküldő látogató további tartalombeküldési jogát korlátozzuk, vagy a regisztrációját is töröljük.

Tiltott tartalmaknak számít különösen:

  • Másokat sértő, vulgáris, közösségellenes megnyilvánulások,
  • Politikai, vagy vallási jellegű megnyilvánulások - weboldalunk nem erről szól. Különböző nézetei vannak a jelenlévőknek, itt ne legyen megosztottság és acsarkodás, mint az országban mindenhol.
  • A vonatkozó magyar törvények által tiltott közzétételek.
  • A spam és flood jellegű beküldések (témához nem kapcsolódó, ismétlődő hozzászólások, kéretlen reklámtartalmú üzenetek)

Holnapunk nem általános célú képmegosztó szolgáltatás, ezt a rendelkezésre álló webtárhely és az üzemeltetés anyagi erőforrásai nem teszik lehetővé. Tehát köszönettel nem kérünk olyan tartalom (kép és szöveges) beküldéseket, amik közvetve sem kapcsolódnak a weboldal témájához. Olyan, elsősorban az az NDK-s időkhöz kapcsolódó, téma-specifikus kép és szöveg gyűjteményt szeretnénk építeni, amit az ez iránt érdeklődők szívesen látogatnak.

For-profit tevékenységek, áruk/szolgáltatások ismertetése, népszerűsítése (reklámozás) tartalombeküldés útján (pl. fórum beírások) az első bekezdésben leírt személyi körhöz tartozók számára is csak a kifejezetten erre szánt oldalakon lehetséges. Másoknak az ilyen tartalombeküldések sem támogatottak. Ilyen igény esetén a weboldal üzemeltetőjéhez kell fordulni.

Honlapunk más szervezetektől, így az NDK-s Magyarok Egyesületétől is függetlenül működik - attól támogatást nem kap és azt nem is támogatja. Ez miatt nemkívánatos itt az Egyesület belső ügyeit kitárgyalni, véleményezni. Ugyanez okból nincs helye honlapunkon az Egyesület közzétételeinek, programajánlatainak sem. Ezeknek a megszólalásoknak az Egyesület honlapján a helye, mivel őket (tagságát és vezetőit) érinti és csak rájuk tartozik.

A látogatók által beküldött tartalmakat egyes esetekben a azok beküldője később módosíthatja, vagy törölheti, más esetekben a hozzáadott tartalom utólagos módosítása, vagy törlése nem, vagy csak korlátozottan lehetséges. (például egy fórum topicban válaszolhatnak a korábbi hozzászólásokra - a megválaszolt hozzászólás törlésével az egész topic követhetetlenné válhat.)

A látogatók által beküldött tartalmak, hozzászólások nem feltétlen egyeznek a honlap látogatóinak, vagy a weboldal fenntartójának véleményével. A beküldött tartalmakért minden esetben a tartalom beküldője felelős.

 

Személyes adatok, publikus és védett megjelenés:

Sikeres regisztráció után egy felhasználói fiók jön létre, ahol további személyes és kapcsolati adatokat lehet megadni. Ezek megadása a valódi név kivételével nem kötelező. A valódi nevet azért kell megadni, mert oldalaink célja, hogy a régi közösségek újraszerveződjenek, az egykori ismerősök megtalálják egymást - egy szabadon választható nicknév alapján viszont nem tudható, ki áll mögötte.

Személyes avatarok:
Az avatarok olyan kisméretű személyes képek, amik a látogató tartalom beküldései, fórum, chat hozzászólásai mellett jelennek meg. Céljuk, hogy a beszélgetések személyesebbek legyenek. Ezért csak olyan avatar kép használata ajánlott, ami ezt a személyes benyomást biztosítja, így elsősorban a korabeli, vagy mostani arcképek. Az olyan képek, amik ennek nem felelnek meg - épület, plakát, állat és hasonló képek - figyelmeztetés nélkül törölve lesznek.

Többféle módon beállítható, hogy a személyes adatokat kik láthatják. Az email címeket soha nem írjuk ki az oldalon, mivel ez a cím tulajdonosa számára biztonsági kockázatot jelent, helyette egy email küldő urlapra irányítjuk azt, aki levelet akar küldeni. A megadott születési idopontból számított életkort kiírjuk, az időpontot mindenki csak a saját adatlapján látja.

Mindig publikusak az alábbi adatok: név, nicknév, csoport, regisztráció ideje, utolsó látogatás, bejelentkezések száma, látogatói beküldések listája.

Az adatkezelési elvekről bővebben itt olvashatsz.

 

Külső oldalakra mutató linkek:

Oldalaink tartalmazhatnak külső weboldalakra mutató linkeket. Mivel ezek tartalmát nem tudjuk felügyelni és rendszeresen ellenőrizni, ezúton kifejezetten kizárunk minden felelősséget azok tartalmával kapcsolatban.

 

Egyéb:

Fenti feltételeket az üzemeltető - az érintettek előzetes értesítése nélkül is - bármikor módosíthatja. A módosítás a weboldalon történő közzététellel lép érvénybe.

Weboldalunk látogatásával, különösen az itt történő regisztrációval, tartalom beküldéssel, vagy más látogatóinkkal a weboldalon keresztül történő kommunikációval elfogadod a fenti használati feltételeket.


Ebben a dokumentumban a honlap jelenleg érvényes használati szabályai olvashatók. A 2010.10.23. előtt érvényben volt előző változat itt érhető el.This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/