Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2022 április 17, vasárnap | 15. hét | Rudolf, Izidóra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » DOKUMENTUMOK » Írások » Életképek » Jó lenne újra ott lenni!

Jó lenne újra ott lenni!

Teljesen átizzadta a lepedőket... az egyikkel takarózott, a másik meg alatta volt. Az éjszaka sötét szemei néztek be az ablakon. A kaszárnya panel része, csak úgy ontotta magából a hőséget. Ezt nehezen tudta megszokni, a délutáni nap segített a hőmérséklet már-már elviselhetetlen fokozásában.
Megint "szörnyű" álma volt... így nevezte ezeket az álmokat... szép az, mert ismét ott van a kolónián... csak az ébredés, az, nagyon szörnyű... mert még se!

Már régen hazajött, de még mindig ezek a visszatérő álmok.
Holnap lesz a kötelező terepgyakorlat keretén belül a tíz km-es erőltetett menet, a srácok egy kicsit be vannak ám tojva, neki ez nem igazán megerőltető. Edzésben van, készül az élete első maratonijára, még egy jó hónap. Mi ez a holnapi 10 km, a 42,2-höz képest. Igaz itt cipelni kell a felszerelést is és surranóban. Neki, akkor is csak egy délutáni edzés lesz.

Megint visszatért az álmához, semmi konkrét esemény, csak egy érdekes nagyon jó érzés.

Takarodó után megint ott volt a szokásos kérés: "Tomiferi, mesélj NDK-ról".

Estéről estére csak mesélt és mesélt… aztán itt az eredménye. Mindenki alszik csak ő nem… Már nem. Megint fölkavarták az emlékek.

Itt ez a sok kötöttség, ezek a parancsok, rab madárnak érzi magát. Nem is csoda, hogy állandóan visszatér álmaiban a gondtalanságának legszebb három évéhez...

Jó lenne újra ott lenni...

Szerző: Tamás Ferenc (Tomiferi), Karl-Marx-Stadt
Közzétéve: 2009.06.05.
Az írás a lellei NDK-s találkozóhoz kapcsolódó "Életképek" pályázatra küldték be.This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/