Régi NDK-sok új találkozóhelye
  Belépés:
2022 április 17, vasárnap | 15. hét | Rudolf, Izidóra
Legyen ez a kezdőlapom ezen a portálon Személyes üzenetek Keresés home » DOKUMENTUMOK » Írások » Életképek » Várakozás

Várakozás

Kint szöszmötölt a kertben, várta a postást. Nem volt semmi fontos dolga. Már itt kellett volna lennie a Karcsinak...

Mindenki csak Karcsinak hívja - nem nagyon szerette az új postást, egy éve mikor a Laci bácsi nyugdíjba ment, ez a tejfölös szájú suhanc kapta meg ezt a felelősségteljes beosztást. Komolytalannak, nagyon gyerekesnek gondolta... Mindig olyan harsányan jókedvű... azt hiszem ez irritálta őt... most is csak azért várja annyira, mert a közeleg a karácsony és ilyenkor szokott kapni a fiától levelet.

Tizenegy éve él már az NDK-ban... neki, egy olyan idegen és távoli világban. Igaz, még mindig ő a legkedvesebb gyereke. Itt lakik a másik kettő a faluban, nem mutatja, hogy mennyire hiányzik neki... mégis van valami üresség a szíve mélyén.

Van egy tejfölös fehér hajú német unokája... kilenc éves, nem nagyon tudnak beszélni egymással, de legalább nyaranta egy hetet vele lehet. Akkor mindenkinek büszkélkedik a faluban az Erikkel. Nagyon szép gyerek, olyan huncut mosolya van, hogy csak, na. De jó lenne, ha most karácsonyra hazajönnének... Megjött a Karcsi. "Na, írt ám a német fia..." átadta a levelet, majd tovább várakozott.

Csodálkozva nézett rá... nem, most nem készült arra, hogy megkínálja a Papa házi retteneteséből... majd máskor. Most a levél a fontos... besietett.

Megint, az a furcsa üresség... elment a kedve még az élettől is. Az idén se jönnek haza karácsonyra... érezte, hogy potyognak a könnyei. Reméli, hogy a Papa nem veszi észre. Mindig megdorgálja érte, ha "„rídógál"... tudja, hogy neki is hiányzik, csak nem mutatja. Nyugtatgatta magát... tél van, messze is vannak, de akkor is. Szenteste megint csonka családként ülik körbe az asztalt.

A három gézengúz unokája majd tesz róla, lesz ott megint móka-kacagás... vidám ajándékbontogatás. De akkor is... a Pityuék fognak megint hiányozni!

Szerző: Tamás Ferenc (Tomiferi), Karl-Marx-Stadt
Közzétéve: 2009.06.05.
Az írás a lellei NDK-s találkozóhoz kapcsolódó "Életképek" pályázatra küldték be.This webpage powered by TP98s CMS system # http://thomas98.hu/cms/